Web Analytics Made Easy - Statcounter

پیاده‌روی اربعین از جمله مراسم‌ و مناسک مذهبی و اجتماعی است که در یک دهه گذشته از سوی اقشار مختلف جامعه مورد توجه قرار گرفته و هرساله خیل عظیمی از جمعیت کشورمان در این مراسم شرکت می‌کنند. این حرکت اجتماعی که عمدتاً با انگیزه‌ای مذهبی انجام می‌شود را می‌توان از زوایای مختلف جامعه‌شناختی مورد بررسی و ارزیابی قرار داد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

به همین مناسبت خبرگزاری ایکنا اصفهان، گفت‌وگویی با ابراهیم فیاض، استاد جامعه‌شناسی دانشگاه تهران،، انجام داده است که متن آن را در ادامه می‌خوانید:

امر سیاسی در جهان به امر اجتماعی تبدیل شده است
مناسک پیاده‌روی اربعین به شدت خانوادگی است
اربعین زمینه‌ساز صلح جهانی است
امام حسین(ع) تا شب تاسوعا و عاشورا به مذاکره ادامه داد
راهپیمایی اربعین، اتحادیه صلح جهانی است
شرکتی بین‌المللی برای راهپیمایی اربعین تاسیس شود
بازار اربعین تاسیس شود
اقتدار عمومی عراق در پرتو راهپیمایی اربعین افزایش می‌یابد
تمدن غرب در حال افول است
جریان غرب‌گرا از پیاده‌روی اربعین وحشت کرده است

ایکنا ـ به لحاظ جامعه‌شناختی، چرا مراسم پیاده‌روی اربعین این‌قدر گسترش یافته و فراگیر شده است؟ چه امتیازات و ویژگی‌هایی برای این مناسک می‌توان برشمرد؟
در سراسر دنیا، تجمعات و راهپیمایی‌ها در حال اوج گرفتن و ازدیاد است و می‌خواهد صلح جهانی ایجاد کند، مثل تجمعاتی که در حمایت از حفظ محیط‌زیست برگزار می‌شود. می‌توان گفت امر سیاسی در جهان به امر اجتماعی تبدیل شده است و بر همین اساس، افراد از هر قوم و مذهبی در مراسم‌های جهانی شرکت می‌کنند، مثل غیر مسلمانانی که در آیین‌های روز تاسوعا و عاشورا و پیاده‌روی اربعین حضور یافته، یا مسلمانانی که در جشن‌های کریسمس شرکت می‌کنند. در حال حاضر مناسک جهانی به شدت در حال شکل‌گیری است و از طرف دیگر، مناسک عاشورایی قدرت محرکه بالایی دارد، چون تراژدی‌ای شبیه عاشورا اصلا در جهان وجود ندارد. تراژدی شهادت یا عروج حضرت مسیح(ع) مربوط به یک نفر است و کس دیگری را شامل نمی‌شود، ولی تراژدی کربلا پدیده‌ای شامل یاران امام است که از طفل شش ماهه تا پیرمرد نود ساله در آن یافت می‌شود، یک تراژدی تاریخی که البته اسطوره‌ای نیست و به شدت معنا ایجاد می‌کند و چون خانوادگی است، ریشه در مباهله دارد. همان‌طور که در روز مباهله پیامبر(ص) با خانواده خود آمد، امام حسین(ع) نیز با خانواده خود به کربلا رفت. کسی که می‌خواهد بجنگد، خانواده‌اش را همراه خودش نمی‌برد، ولی چون قرار بر شکل‌گیری نوعی ساختار تبلیغی بوده، خانواده را نیز همراه خود برد. در جریان انقلاب اسلامی نیز تظاهرات خانوادگی وجود داشت. در روزهای تاسوعا و عاشورا، افراد به صورت خانوادگی در مراسم عزاداری شرکت می‌کنند و در حال حاضر نیز مناسک پیاده‌روی اربعین به شدت خانوادگی است.
ایکنا ـ این مناسک به لحاظ جامعه‌شناختی، چه پیام‌ها و دستاوردهایی می‌تواند به همراه داشته باشد؟
پیاده‌روی اربعین در زمره مناسک جهانی بوده و چون خانوادگی است، می‌خواهد صلح جهانی را تعریف کند. حضور مسیحی، یهودی، بودایی، اهل‌سنت و ... هر سال در این مناسک بیشتر می‌شود. باید کاری کنیم که اهل‌سنت بیشتر در این مراسم شرکت کنند. چند وقت پیش که تعدادی از پاکستانی‌ها برای رفتن به کربلا از ایران عبور می‌کردند، در مساجد اهل‌سنت زاهدان از آنها پذیرایی به عمل آمد و این‌گونه خود اهل‌سنت نیز ترغیب می‌شوند تا در این مراسم شرکت کنند. در مجموع، اربعین جنگ‌ها را به صلح تبدیل می‌کند و غایت معنایی آن این است که امام حسین(ع) صلح‌طلب بود، نه جنگ‌طلب و حتی خطاب به مردم کوفه می‌گفت به خاطر نامه‌های آنها قیام کرده است و اگر او را نمی‌خواهند، برمی‌گردد، ولی اجازه ندادند امام برگردد. ایشان اگر اهل جنگ بود، همان موقع که جمعیت زیادی همراهش بود و حرّ سد راهشان شد، این کار را انجام می‌داد و می‌توانست پیروز شود، ولی این کار را نکرد و تا شب تاسوعا و عاشورا به مذاکره ادامه داد. شمر بن ذی‌الجوشن که از خوارج بود و می‌خواست انتقام آنها را از امام حسین(ع) بگیرد، جنگ را آغاز کرد. امام حسین(ع) صلح‌طلب بود و ائمه بعد از ایشان هیچ کدام از قیام‌های زمان خود را که به کشتار منجر می‌شد، نمی‌پسندیدند. امام خمینی نیز در جریان انقلاب اسلامی به دنبال صلح‌طلبی بود، یعنی خود مردم تظاهرات کردند و هیچ وقت جنگی رخ نداد. بعد از پیروزی انقلاب نیز هیچ کدام از افرادی را که دستشان به خون مردم آلوده بود، نه کشتند و نه اعدام کردند. در جریان جنگ تحمیلی نیز این عراق بود که به کشور ما تجاوز کرد و ما از خود دفاع کردیم. این دفاع هم مردمی و خانوادگی بود. بنابراین در اسلام مبنا با صلح است و امام زمان(عج) نیز برای پایان بخشیدن به جنگ‌ها و تحقق صلح ظهور می‌کنند و کسانی را می‌کشند که جنگ‌طلب و ظالم‌اند. راهپیمایی اربعین، اتحادیه صلح جهانی است و تا چند سال پیش وجود نداشت، یا اینکه آن را بایکوت می‌کردند، ولی در حال حاضر به شدت نقش جهانی پیدا کرده است و قطعا در سال آینده تحرکات زیادی نسبت به آن خواهد شد و رسانه‌های جهان به شدت آن را پوشش خواهند داد.
برای راهپیمایی اربعین باید شرکتی بین‌المللی تأسیس کرد که نیازهای مالی، فرهنگی، آموزشی و رفاهی زائران را تأمین کند و مردم در اداره و مدیریت آن مشارکت داشته باشند. در سال‌های آینده، اربعین مقارن با فصل گرما خواهد بود و گرمازدگی و برخی بیماری‌ها اوج می‌گیرد، تعداد عقرب‌ها به شدت در مسیر پیاده‌روی زیاد بوده و عقرب‌گزیدگی خیلی خطرناک است و بسیاری مسائل دیگر. می‌توان گفت به یک کارتل جهانی برای پیاده‌روی اربعین نیاز داریم تا در سال‌های آینده که استقبال از این مناسک بیشتر می‌شود، نیازهای مختلف افراد را پوشش دهد. بعد زیباشناختی مسیر پیاده‌روی نیز به شدت مهم است، مثل درختکاری. از طرف دیگر، جنبه اقتصادی هم می‌توان برای این مناسک به وجود آورد و اصلا ایجاد بازار اربعین بحثی بسیار جدی است. اگر کاری کنیم که بازار اربعین راه‌اندازی شده و رونق پیدا کند، می‌تواند چرخ اقتصاد اربعین را بچرخاند و زائران قادر به تأمین نیازهایشان شوند، به ویژه اینکه در حال حاضر بعد از تمام شدن راهپیمایی، اوضاع به گونه‌ای است که انگار همه چیز تعطیل می‌شود و مردم بعضا نمی‌توانند غذای مورد نیاز خود را تهیه کنند. این نشان می‌دهد که یک ساختار اساسی باید ایجاد کرد، ساختار عمیقی که ابعاد اقتصادی، فرهنگی و ... این مناسک را پوشش دهد، به خصوص در آینده که استقبال جهانی از آن بیشتر می‌شود، تا نگران اوضاع نباشیم.
ایکنا ـ با توجه به اینکه راهپیمایی اربعین مناسکی مردمی و به تعبیر شما، خانوادگی است، فکر می‌کنید چه آفت‌هایی می‌تواند این ماهیت مردمی و خانوادگی را مورد تهدید قرار دهد؟
ممکن است یک‌سری مسائل انحرافی وجود داشته باشد، ولی به نظر من این مسائل تمام شدنی است. راهپیمایی اربعین مانند زیارت خانه خدا تمام تمایزات نژادی، قومی، مذهبی و ... را از بین می‌برد، دریایی ایجاد می‌شود که به حرکت درمی‌آید و سال به سال هم بیشتر می‌شود. آنچه مهم و نگران‌کننده به نظر می‌رسد، این است که آیا می‌توان از عهده پذیرایی از زائران اربعین برآمد؟ مردم معمولا مسیر نجف تا کربلا را پیاده می‌روند، ولی برخی که یاد گرفته‌اند، به سمت فرات رفته و از راه کوفه به کربلا می‌روند که منظره زیبایی دارد. مرقد برخی ائمه مثل امام حسین(ع) و امام رضا(ع) پر از جنبه‌های زیباشناختی و هنری است و مردم به شدت از آن لذت می‌برند. چیزی که مهم است و باید فکری برای آن کرد، تقارن اربعین با فصل گرما در سال‌های آینده و لزوم رعایت مسائل بهداشتی با توجه به گرمای هوا است. در حال حاضر شهر کربلا در زمینه مسائل بهداشتی ضعف دارد و شبکه فاضلاب آن افتضاح است و باعث بیماری‌های شدید می‌شود. پیشنهاد من این است که مردم هر استانی در کربلا برج بسازند، اگر این اتفاق بیفتد، خود به خود نوعی شهرداری جهانی برای تأمین بهداشت شهرهای زیارتی عراق شکل می‌گیرد و باعث می‌شود تا عراقی‌ها به تدریج ثروتمند شده و آنها نیز به این اقدامات رو آورند.
آنچه مهم است اینکه در حال حاضر اقتدار عمومی در عراق در پرتو راهپیمایی اربعین افزایش می‌یابد و فتنه‌ها از بین می‌رود. بنابراین ما باید امکانات مالی، اقتصادی، رفاهی، بهداشتی و زیباشناختی را فراهم کنیم، دنیا در حال گرایش به این مراسم است و من یقین دارم این مراسم روز به روز جهانی‌تر می‌شود و از ایران نیز جمعیت بیشتری در آن شرکت خواهند کرد. باید از شهرهای ایران تا مرز کشور و از مرز تا مسیرهای منتهی به نجف و کربلا را انباشته از امکانات رفاهی و بهداشتی کرده و کمک‌های مالی از شیعیان مقیم در دیگر کشورها جمع‌آوری کنیم.
ایکنا ـ هر سال در موسم اربعین شاهد دوقطبی‌سازی‌هایی در کشورمان هستیم، به این صورت که عده‌ای شرکت در پیاده‌روی اربعین را در مقابل کمک به اقشار ضعیف و آسیب‌پذیر قرار داده و خواستار این می‌شوند که افراد به جای شرکت در این مراسم هزینه آن را صرف کمک به فقرا و مستمندان کنند. از طرف دیگر، عده‌ای راهپیمایی اربعین را نقطه مقابل برخی خواسته‌های مدنی جلوه می‌دهند. نظر شما در خصوص این دوقطبی‌سازی‌ها چیست؟
در کشور ما دو جریان غرب‌گرا و اسلام‌گرا وجود دارد. غرب‌گرایان می‌گویند وقتی تمدن غرب هست، نیاز به تمدن دیگری نداریم و لازم است مؤلفه‌های فرهنگی این تمدن نظیر حضور در استادیوم‌ها و رسیدگی به فقرا را بپذیریم، ولی به این نکته توجه نمی‌کنند که چقدر حال و هوای مراسم اربعین افراد را به سمت کمک به فقرا سوق می‌دهد. مگر این خیریه‌هایی که در ایران وجود دارد، از سوی همین افرادی که اهل چنین مراسمی هستند ایجاد نمی‌شود؟ اتفاقا همین افراد خیریه‌ها را می‌چرخانند. اتفاقی که در راهپیمایی اربعین رخ می‌دهد، این است که نوعی نظام معنایی شکل گرفته و افراد حاضر در آن بیشتر به سمت انجام کارهای خیر متمایل می‌شوند. در حادثه سیل امسال و نیز زلزله دو سال پیش شاهد بودیم که همین موکب‌های اربعینی برای کمک به میدان آمدند، یعنی نوعی شبکه اجتماعی از طریق موکب‌ها در ایران، عراق، لبنان و در میان شیعه و اهل‌سنت برای کمک به مردم آسیب‌دیده در حال شکل‌گیری است. می‌خواهم بگویم راهپیمایی اربعین پیوند اجتماعی بیشتری ایجاد کرده و همبستگی اجتماعی را افزایش می‌دهد. جریان غرب‌گرا که می‌بیند پیاده‌روی اربعین به نوعی راهپیمایی جهانی و تمدنی تبدیل شده و همبستگی سیاسی، اجتماعی و جغرافیایی ناشی از آن اوج گرفته، به شدت وحشت کرده است. تا چند سال آینده ممکن است ده میلیون نفر از ایران در راهپیمایی اربعین شرکت کنند، ولی چند نفر در ورزشگاه حضور پیدا کردند؟ خیلی از قسمت‌های ورزشگاه خالی بود و این نشان می‌دهد غرب‌گرایان که مسئله‌شان فوتبال و ورزش و المپیک است، در مقابل مناسک تاسوعا و عاشورا و راهپیمایی اربعین قافیه را باخته‌اند.
تمدن غرب در حال افول است، خودشان به آن اعتراف می‌کنند، مناسک‌شان نیز در حال افول است و دیگر آن اقتدار عمومی را ندارند. افراد در داخل عراق مسیری هفتصد کیلومتری و مردم دیگر کشورها مسیری هزاران کیلومتری را برای انجام این مناسک طی می‌کنند. این دوگانه‌سازی نیست، امری است که جهان را به پیش می‌برد. از سراسر دنیا در این مناسک شرکت می‌کنند تا آرامش پیدا کنند. این مناسک رهبری خاصی ندارد و خود مردم در سطح جهان آن را رهبری می‌کنند.

 

انتهای پیام

منبع: ایکنا

کلیدواژه: اربعین حسینی پیاده روی اربعین صلح جهانی مناسک دینی شرکت بین المللی اربعین ابراهیم فیاض

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت iqna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایکنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۵۴۹۱۰۶۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

اعترافات تکان‌دهنده همسرکُش‌ها | ۳ جنایت خانوادگی در ۲۴ ساعت رخ داد + تصاویر قاتلان و صحنه‌های قتل

به گزارش همشهری آنلاین، ۳ جنایت وحشتناک خانوادگی در حالی طی ۲۴ ساعت در مشهد رخ داد که ۲ نوجوان دوقلو هم به شدت مجروح شدند و همسرکش‌ها نیز در اعترافاتی تکان‌دهنده به تشریح زوایای مختلف این جنایت‌ها پرداختند.

قتل زن میانسال در دعوای مادر و دختری | دختر جوان تا یک‌قدمی چوبه دار رفت سناریوی خودکشی قتل از آب درآمد | همدستی خیانت‌آمیز زن جوان با مرد همکار روابط سرد عاطفی به جنایت انجامید

اولین ماجرای وحشتناک همسرکُشی بامداد چهاردهم اردیبهشت هنگامی فاش شد که مردی با پلیس ۱۱۰ تماس گرفت و از مرگ همسرش پس از درگیری خانوادگی خبر داد. طولی نکشید که خودروهای پلیس وارد خیابان مهدی آباد ۳۰ در شهرک شهید رجایی شدند و با حفظ صحنه جنایت، مرد تبعه خارجی (افغانستانی) را در حالی به مقر انتظامی انتقال دادند که قاضی ویژه قتل عمد مشهد دستورهای محرمانه‌ای را برای بررسی مقدماتی صادر کرد و خود نیز عازم شهرک شهید رجایی(قلعه ساختمان) شد.

دقایقی بعد گروه تخصصی کارآگاهان پلیس آگاهی مشهد نیز به سرپرستی سرهنگ ولی نجفی (رئیس دایره قتل عمد) نیز به محل جنایت رسیدند و بدین ترتیب تحقیقات می‌دانی قاضی «دکتر صادق صفری» برای بررسی زوایای پنهان این جنایت وحشتناک در حالی ادامه یافت که در ساعت ۲ بامداد تعداد زیادی از اهالی محل نیز در اطراف منزل محل وقوع قتل تجمع کرده بودند. به همین خاطر با دستور مقام قضایی، تدابیر خاصی برای امنیت محل به اجرا درآمد و جسد نیز به پزشکی قانونی منتقل شد.

از سوی دیگر (متهم افغانستانی) تحت الحفظ کارآگاهان به صحنه جنایت انتقال یافت و در حضور قاضی شعبه ۲۰۸ دادسرای عمومی و انقلاب مشهد به تشریح این جنایت هولناک پرداخت. متهم این پرونده جنایی که حدود ۳۷ سال دارد، در اعترافاتی تکان‌دهنده به مقام قضایی گفت: قبلا با همسر و ۲ فرزندم در قزوین زندگی می‌کردیم اما اختلافات خانوادگی بین ما شروع شد و همسرم سرناسازگاری با من گذاشت. این بود که به پیشنهاد همسرم به مشهد آمدیم و در محله مهدی‌آباد ساکن شدیم. این اختلافات خانوادگی تا حدی پیش رفت که من دچار سوءظن شدم و به همین خاطر روابط عاطفی سردی بین ما به وجود آمد.

متهم همسرکشی در حالی که سعی می‌کرد همه این حوادث تلخ را به مشکل مغزی گره بزند، در ادامه اعترافاتش گفت: من مشکل مغزی دارم. به همین دلیل به همسرم گفتم با من بد صحبت نکن چون این حرف‌ها به درون قلبم می‌رود و سپس به مغزم می‌زند! ولی او توجهی به من نمی‌کرد و مرا از خودش می‌راند تا اینکه امشب باز هم به خاطر همان روابط سرد عاطف، به من کم‌محلی کرد. من هم که به شدت عصبانی شده بودم گلویش را با دستم فشار دادم و زمانی که بی‌جان شد با پلیس ۱۱۰ تماس گرفتم، اما افسر انتظامی گفت شاید هنوز همسرت زنده باشد. این بود که به اورژانس ۱۱۵ هم زنگ زدم و دقایقی بعد توسط نیروهای انتظامی دستگیر شدم.

در پی اعترافات صریح مرد افغانستانی که همسر ۲۵ ساله‌اش را خفه کرده بود، قاضی ویژه قتل عمد از او خواست چگونگی قتل همسرش را به طور عملی روی عروسک خرسی صورتی رنگ فرزندش اجرا کند. او نیز روی کف اتاق دراز کشید و گلوی عروسک را با دستانش فشرد که همه آن‌ها طبق نظر پزشکی قانونی با واقعیت‌های صحنه قتل مطابقت داشت.

پس از بررسی ابعاد مختلف این جنایت، متهم به قتل با دستور قضایی به دایره قتل عمد پلیس آگاهی منتقل شد تا تحقیقات بیشتری در این باره صورت گیرد.

اتهام قتل عمد برای زن صیغه‌ای

در حالی که هنوز ماجرای همسرکشی مرد افغانستانی ادامه داشت، حدود ساعت ۱۵ بعدازظهر چهاردهم اردیبهشت زنی با اورژانس ۱۱۵ مشهد تماس گرفت و مدعی شد همسرش با ضربه چاقو مجروح شده است اما وقتی امدادگران اورژانس به محل حادثه واقع در خیابان کشاورز ۵ رسیدند، با جسد مردی حدود ۳۳ ساله روبه‌رو شدند که بر اثر وارد آمدن تیغه چاقو به قفسه سینه به قتل رسیده بود. بنابراین طولی نکشید که نیروهای انتظامی در جریان قتل قرار گرفتند و مراتب را به قاضی ویژه پرونده‌های جنایی مشهد اطلاع دادند.

دقایقی بعد، با حضور قاضی دکتر صادق صفری در محل وقوع حادثه، تحقیقات گسترده قضایی در حالی آغاز شد که گروه تخصصی کارآگاهان پلیس آگاهی نیز وی را همراهی می‌کردند. جسد مربوط به مردی به نام «علی‌اصغر-ر» بود که در پذیرایی طبقه دوم ساختمان و کنار پنجره مشرف به خیابان افتاده بود. در همین حال همسر صیغه‌ای مقتول که مدعی بود باردار است درباره این جنایت هولناک به مقام قضایی گفت: حدود ساعت ۱۴:۳۰ بود که شوهرم با همین وضعیت از بیرون وارد خانه شد و در حالی که به من می‌گفت «کمکم کن» عقب‌عقب رفت و کف پذیرایی افتاد. او بیرون از منزل درگیر شده بود و من اطلاعی از این ماجرا نداشتم!

این زن جوان در حالی خود را بی‌خبر از ماجرای درگیری همسرش نشان داد که اظهارات او برای قاضی ویژه قتل عمد باورپذیر نبود چراکه درپی این ادعاها، قاضی صفری دستور بررسی‌های دقیق درباره وجود لکه‌های خون روی پله‌ها و حتی کفش‌های مقتول را نیز صادر کرده بود و کارآگاهان نیز با بررسی‌های دقیق هیچ نشانه‌ای از وقوع جنایت در خارج از منزل را پیدا نکردند. این بود که «فاطمه-د» زیر رگبار سوالات انحرافی و تخصصی قرار گرفت.

او در اثنای اظهاراتش به اختلافات شدید خانوادگی اشاره کرد و گفت: مقتول شوهر صیغه‌ای من است. او دیشب از شمال کشور به منزل آمد و چنین تصور کرد که فردی به غیر از من داخل خانه است به همین خاطر درگیری بین ما شروع شد و او با لگد در ورودی منزل را شکست که آثار آن هنوز هم وجود دارد. من هم با کلانتری محل تماس گرفتم که آن‌ها به منزل آمدند و این حوادث را صورت جلسه کردند. امروز ظهر هم وقتی از بیرون منزل به خانه بازگشت، زخمی بود و به من گفت «کمکم کن!»

در حالی که زن جوان همچنان ادعای خود را تکرار می‌کرد، ناگهان قاضی ویژه قتل عمد از وی درباره جراحت‌های روی دستش پرسید که متهم با نگرانی و اضطراب گفت: این زخم‌ها مربوط به درگیری شب گذشته با شوهرم است. من از او باردارم و دلیلی ندارد که دروغ بگویم.

در پی ادعاهای این زن جوان، قاضی صفری اتهام قتل عمد شوهرش را به وی تفهیم کرد و بدین ترتیب او در اختیار کاراگاهان پلیس آگاهی قرار گرفت تا بررسی‌های بیشتری در این باره صورت گیرد.

قتل همسر با ۲۴ ضربه چاقو

زوایای ۲ ماجرای وحشتناک همسرکشی در حالی زیر ذره‌بین تحقیقات قضایی قرار داشت که ناگهان صدای زنگ تلفن در بامداد پانزدهم اردیبهشت نیز خواب را از چشمان قاضی ویژه قتل عمد مشهد ربود. خبر همسرکشی دلهره آور سومین ماجرای همسرکشی طی ۲۴ ساعت گذشته بود که مقام قضایی را به خیابان شهید چراغچی ۵ کشاند. اما این حادثه زمانی وحشتناک‌تر شد که سرگرد سید قطبی (رئیس تجسس کلانتری خواجه ربیع) از وخامت حال نوجوان دوقلو نیز خبر داد که هدف ضربات هولناک چاقو قرار گرفته بودند. به همین دلیل سومین ماجرای همسرکشی اهمیت ویژه‌ای یافت چراکه هر لحظه احتمال داشت خبر تلخ دیگری در بی‌سیم‌های پلیس به گوش برسد.

طولی نکشید که با حضور قاضی شعبه ۲۰۸ دادسرای عمومی و انقلاب مشهد در محل وقوع جنایت تحقیقات درباره این حادثه وحشتناک وارد مرحله جدیدی شد چراکه «الهه» (زن ۳۰ ساله) با ۲۴ ضربه چاقو به قتل رسیده بود و دختر و پسر دوقلو (خواهر و برادر مقتول) نیز در بیمارستان شهید هاشمی‌نژاد بستری شده بودند.

پیگیری‌های قضایی نشان داد «الناز» (دختر۱۶ ساله) به خاطر وضعیت وخیمی که داشت به اتاق عمل انتقال یافته و زیر عمل جراحی قرار گرفته است، اما وضعیت «الیاس» کمی بهتر از خواهر دوقلویش بود. در همین حال متهم به قتل که با حضور به‌موقع گروه کارآگاهان و نیروهای تجسس کلانتری خواجه ربیع اطراف منزل پدرش دستگیر شده بود، مورد بازجویی تخصصی قرار گرفت و به قاضی دکتر صادق صفری گفت: سال ۹۳ با همسرم ازدواج کردم. البته قبل از او همسر دیگری هم داشتم. اوایل ارتباط دو همسرم با یکدیگر بسیار خوب بود و من هم ۲۲ سال کارمند یکی از موسسات مالی اعتباری بودم که اکنون نیز فعالیت دارد ولی بعداز آنجا بیرون آمدم.

وی افزود: در این شرایط اختلافات بین همسرانم نیز آغاز شد و به حدی رسید که به ناچار همسر اولم را طلاق دادم. او از همان ابتدا مخالف ازدواج مجدد من بود ولی من توجهی نمی‌کردم تا اینکه مدتی بعد به همسرم سوءظن پیدا کردم و با آنکه مسیر قانونی را در پیش می‌گرفتم ولی باز رضایت می‌دادم و پرونده مختومه می‌شد.

خلاصه این اختلافات به جایی رسید که همسرم از حدود ۱۰ روز قبل با حالت قهر منزل را ترک کرد و به خانه پدرش رفت و در همین حال هم اصرار به طلاق داشت. امشب هم وقتی او را با آرایش غلیظ دیدم، با او تماس گرفتم ولی مانند همیشه ماجرا را انکار کرد و مرا برای دعوا فراخواند. من که برای گفتگو با همسرم به منزل پدرش رفته بودم، ناگهان به خاطر پاسخ‌های سربالای او عصبانی شدم و چاقو را بیرون کشیدم. در حالی که ضرباتی را بر پیکر همسرم وارد می‌کردم، خواهر و بردارش جلو آمدند که آن‌ها را هم با چاقو زدم.

تحقیقات افسران دایره تجسس که با نظارت مستقیم سرهنگ روح ا... شجاعی (رئیس کلانتری خواجه ربیع) و با دستورهای محرمانه مقام قضایی ادامه داشت، بیانگر آن بود که زوج مذکور دختر ۷ ساله‌ای دارند و «رضا-ب» (متهم) قبل از دستگیری قصد خودکشی داشت که با حضور به موقع نیروهای انتظامی این تصمیم وی نافرجام ماند.

کد خبر 849243 منبع: خراسان برچسب‌ها خبر مهم ازدواج - طلاق قتل - قاتل حوادث ایران

دیگر خبرها

  • (ویدئو) رونمایی از لباس جدید مخصوص راهپیمایی فضایی اسپیس ایکس
  • قتل فرزند کوچک‌تر جلوی چشم مادر!/ عکس
  • دستگیری مردی که دایی و خاله‌اش را کشت
  • استقبال از «گارفیلد» در اولین هفته فروش/ یک فیلم خانوادگی
  • اعلام محدودیت‌های ترافیکی راهپیمایی حمایت از طرح «نور» در اهواز
  • راهپیمایی حمایت از فرهنگ عفاف و حجاب در بوشهر برگزار می‌شود
  • تشیع پیکر شهدا و راهپیمایی روز جهانی قدس
  • اعترافات تکان‌دهنده؛ ۳ جنایت خانوادگی در ۲۴ ساعت
  • اعترافات تکان‌دهنده همسرکُش‌ها / ۳ جنایت خانوادگی در ۲۴ ساعت
  • اعترافات تکان‌دهنده همسرکُش‌ها | ۳ جنایت خانوادگی در ۲۴ ساعت رخ داد + تصاویر قاتلان و صحنه‌های قتل