Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «اقتصاد آنلاین»
2024-04-26@16:33:07 GMT

عراق برای ثبت جهانی اربعین همکاری کند

تاریخ انتشار: ۲۵ مهر ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۵۴۹۱۳۸۷

عراق برای ثبت جهانی اربعین همکاری کند

به گزارش اقتصادآنلاین به نقل از آرمان، امسال نیز مطابق سال‌های گذشته عظمت و شکوه این پیاده‌روی معنوی باعث شد که موضوع ثبت جهانی این رویداد بیشتر از هر زمان دیگری به ذهن برسد و همان‌طور که علی‌اصغر مونسان در جلسه علنی مجلس برای گرفتن رای اعتماد به‌عنوان وزیر میراث فرهنگی و گردشگری اعلام کرده، موضوع ثبت جهانی ثبت جهانی پیاده‌روی اربعین از اولویت‌های اصلی این وزارتخانه است، در حالی که مرداد سال ۹۵ مراسم و راهپیمایی اربعین حسینی به‌صورت ناملموس به ثبت ملی رسید.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

از سال 93 جمعیت زائران به 20‌میلیون نزدیک شد و سال 94 جمعیت را 22‌میلیون نفر تخمین زدند. هرچند مقامات عراقی اعلام کردند جمعیت زائران اربعین در سال 94 حدود 26‌میلیون نفر بوده است. از آن سال نیز مراسم پیاده‌روی اربعین هر بار با جمعیتی بیش از 20‌میلیون نفر برگزار می‌شود. پیاده‌روی اربعین زائرانی از بیش از 70 کشور جهان دارد که این هم خودش رکوردی است. جالب اینکه هر سال زائرانی از کشورهای سوئد، دانمارک، آمریکا، انگلستان، اتریش، فنلاند، آرژانتین، کلمبیا، روسیه و استرالیا نیز در پیاده‌روی اربعین حاضرند. رکورد طولانی‌ترین راهپیمایی جهان متعلق به مراسم اربعین است. مسیرهای اصلی سفر زائران به کربلا بیش از 640 کیلومتر طول دارند و عشق و همت و استقامت اربعینی‌ها به برگزاری طولانی‌ترین راهپیمایی جهان منجر شده است که این عوامل به ضرورت ثبت جهانی این رویداد عظیم تاکید دارد. چندی پیش، ولی تیموری معاون گردشگری وزارت میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری از توافق دو کشور ایران و عراق برای تشکیل پرونده مشترک اربعین برای ثبت در یونسکو خبر داد و گفت‌: این پیشنهاد از سوی ایران مطرح شده و مدت‌ها بود که پیگیر تشکیل این پرونده برای ثبت در یونسکو بوده است. اکنون با عراق توافق شده این پرونده، مشترک برای ثبت در فهرست جهانی یونسکو تشکیل شود. سید محمدصادق طباطبایی‌نژاد، نماینده مجلس شورای اسلامی، راهپیمایی اربعین را حرکتی مردمی و خودجوش عنوان کرد و گفت: نمی‌توان با هیچ ‌متر و معیاری عشق زائران به امام حسین (ع) را اندازه گرفت. او درباره ثبت جهانی این رویداد گفت: ثبت جهانی این رویداد می‌تواند پیام، هدف و فلسفه عاشقی راهپیمایان را به گوش جهانیان برساند. اگرچه ثبت جهانی راهپیمایی اربعین برای انتقال هدف و فلسفه مورد نظر اتفاق خوبی خواهد بود اما باتوجه به عظمت این راهپیمایی هر موضوع دیگری در رابطه با آن در حاشیه و سایه قرار می‌گیرد. وی با قدردانی از افرادی که برای ثبت جهانی این راهپیمایی تلاش می‌کنند، اضافه کرد: راهپیمایی اربعین حسینی(ع) در قالب گردشگری مذهبی جای می‌گیرد و می‌تواند علاوه بر ایجاد تحرک اقتصادی در جامعه ارتباط بهتر ایران با کشور همسایه، جهانی شدن فرهنگ عاشورای و شیعه را به‌دنبال داشته باشد.

نیازمند رایزنی سیاسی با عراق هستیم

در ادامه به سراغ مدیرکل دفتر ثبت آثار، حفظ و احیای میراث معنوی و طبیعی رفتیم تا از آخرین اخبار درباره ثبت جهانی این رویداد عظیم مطلع شویم. مصطفی پورعلی می‌گوید:‌ ثبت جهانی پیاده‌روی اربعین به‌عنوان طرح پیشنهادی از سوی این وزارتخانه به مجلس ارائه شده و تمام تمرکز این وزارتخانه پیگیری این موضوع است. شورای ملی ثبت میراث ناملموس جزو اولویت‌های خود قرار داده که در امسال تمام مستندات این امر برای ارسال به یونسکو آماده شود. اما تحقق این امر نیازمند همکاری دولت عراق است چون این رویداد در کشور عراق رخ می‌دهد و به همین واسطه ما مکاتباتی را با یونسکو انجام داده‌ایم و امیدواریم در سال‌ آینده شاهد ثبت جهانی این رویداد عظیم باشیم. وی در ادامه خاطرنشان کرد: موضوع ثبت جهانی اربعین چندملیتی است و ما نیازمند رایزنی‌های سیاسی با کشور عراق هستیم، هرچند که آنها موافقت خود را با این موضوع ابراز کرده‌اند. در حال حاضر ثبت جهانی این آیین و آیین زیات‌های رضوی با مشارکت کشور افغانستان اولویت‌های این وزارتخانه‌ است، بی‌تردید ثبت جهانی این رویداد می‌تواند باعث نشان دادن تمام وجهه‌های این حرکت عظیم و آیینی در جهان به‌عنوان یک میراث بزرگ باشد. از سوی دیگر برخی مطرح می‌کردند که یونسکو در مخالفت با این آیین برآمده اما این موضوع را تکذیب می‌کنیم و ما قبلا هم پرونده مراسم مشهد اردهال را ثبت جهانی کرده‌ایم. ما می خواهیم این همدلی و مشارکت مردم را در جهان ثبت کنیم. از مراسم پیاده روی و برپایی موکب ها و همه آیین های این پیاده روی معنوی. در این پرونده آیین زیارت رفتن تا کربلا برای ایام اربعین و عزاداری را درج خواهیم کرد بخشی از این آیین در ایران است و بخشی هم در عراق. بنابراین عراق باید برای تکمیل این پرونده به کمک ما بیایند.

منبع: اقتصاد آنلاین

کلیدواژه: عراق اربعین زائران راهپيمايي اربعين حسيني ع

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.eghtesadonline.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «اقتصاد آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۵۴۹۱۳۸۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ماهواره نوا رویداد تلخ سفید شدن مرجان‌ها را ثبت کرد

به گزارش خبرگزاری علم و فناوری آنا به نقل از اسپیس، ماهواره‌ها به وسیله تصاویر ارسالی، دریاها و اقیانوس‌ها را زیر نظر دارند و در بررسی‌ها مشخص شده، مرجان‌ها که بیشتر در مناطق گرمسیری و استوایی واقع شده‌اند، به علت تغییرات اقلیمی و افزایش دما، دچار تغییر رنگ و سفید شدن شده‌اند. این فرآیند باعث از دست رفتن زندگی میکروبی مرجان‌ها می‌شود و در نهایت تأثیرات بلندمدت و جدی بر روی اکوسیستم‌های دریایی دارد.

اداره ملی اقیانوسی و جوی دولت فدرال آمریکا (NOAA یا نوا) در همین راستا گزارش کرده، جهان در حال حاضر شاهد سفید شدن مرجان‌های جهانی است که چهارمین رویداد ثبت شده جهانی و دومین رویداد در ۱۰ سال گذشته به شمار می‌رود.

دانشمندان تاکید می‌کنند، با ادامه گرم شدن اقیانوس‌های جهان، سفید شدن مرجان‌ها بیشتر و شدیدتر می‌شود.

براساس داده‌های به دست آمده از مشاهدات ماهواره این سازمان، چندین صخره مرجانی بزرگ در سراسر جهان به دلیل گرم شدن دمای دریا در چهارمین رویداد جهانی سفید شدن، رنگ پریده‌تر دیده می‌شوند و ماهواره‌های فضایی در حال رصد و ثبت این واقعه هستند.

به گفته محققان، این واقعه تلخ دومین رویداد در یک دهه اخیر است که بیش از نیمی از منطقه مرجانی جهان را در سراسر اقیانوس آرام، هند و اقیانوس اطلس تحت تاثیر قرار داده است. 

اداره ملی اقیانوسی و جوی ایالات متحده و ابتکار بین المللی صخره‌های مرجانی که روز دوشنبه (۱۱ آوریل) واقعه سفید شدن را تایید کردند، گزارش دادند که این حادثه بدترین سفید شدنی است که تاکنون در دیواره مرجانی معروف استرالیا تجربه شده است.

سفید شدن مرجان‌ها زمانی اتفاق می‌افتد که آنها تحت فشار قرار می‌گیرند و  شماری از جلبک‌ها را از بین می‌برند که در داخل مرجان‌ها زندگی می‌کنند و برای بقای آنها حیاتی هستند. بدون این جلبک‌های خاص مرجان‌ها نه تنها رنگ خود را از دست می‌دهند بلکه در خطر نابودی قرار می‌‌گیرند. 

با توجه به اینکه مرجان‌ها نقش مهمی در تعادل اکولوژیکی اقیانوس‌ها و محافظت از زندگی دریایی دارند، شناسایی و مدیریت این واقعه بسیار حیاتی و نیاز به اقدامات جدی در زمینه حفاظت از محیط زیست و کنترل تغییرات اقلیمی واجد اهمیت است تا بتوان از اثرات آن در دریاها و اقیانوس‌ها جلوگیری کرد و حفظ منابع زیستی و بیولوژیکی این محیط‌ها را ممکن ساخت.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • افغانستان و قرقیزستان در شانس مجدد جام جهانی
  • افغانستان با شکست عراق در یک قدمی صعود به جام جهانی فوتسال
  • برد تاریخی افغانستان بر عراق در جام ملت‌ها
  • اربعین به برکت انقلاب اسلامی جهانی شده است
  • تاریخ و ساعت بازی تیم ملی فوتسال افغانستان و عراق در انتخابی جام جهانی فوتسال ۲۰۲۴
  • عراق حذف شد؛ صعود میزبان به نیمه نهایی جام ملت های فوتسال با بردی نفس گیر
  • تایلند 3 عراق 2، هفتمین صعود متوالی به جام جهانی
  • تایلند 3 عراق 2: صعود به جام جهانی با بازگشت شیرین
  • بررسی موضوع تسهیل صادرات محصولات کشاورزی به عراق
  • ماهواره نوا رویداد تلخ سفید شدن مرجان‌ها را ثبت کرد