Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «تسنیم»
2024-04-30@08:24:45 GMT

کلینتون: نحوه تعامل آمریکا با بن‌سلمان اشتباه بود

تاریخ انتشار: ۲۵ مهر ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۵۴۹۲۰۱۲

کلینتون: نحوه تعامل آمریکا با بن‌سلمان اشتباه بود

وزیر خارجه اسبق آمریکا می‌گوید نحوه تعال آمریکا با «محمد بن سلمان»، ولی عهد سعودی اشتباهی شخصی و دیپلماتیک بوده و آمریکا به دلیل عملکرد کاخ سفید و خانواده ترامپ، فرصت هدایت جاه‌طلبی‌های او را از دست داده است. ۲۵ مهر ۱۳۹۸ - ۱۱:۰۸ رسانه ها خواندنی نظرات - اخبار رسانه ها -

به گزارش گروه رسانه های خبرگزاری تسنیم، «هیلاری کلینتون»، وزیر خارجه اسبق آمریکا و رقیب شکست‌خورده «دونالد ترامپ»، رئیس‌جمهور این کشور در انتخابات ریاست‌جمهوری سال 2016، در گفت‌وگویی با «ویلیام برنز»، رئیس بنیاد کارنگی برای صلح جهانی و دیپلمات پیشین آمریکایی از سیاست خارجی دولت ترامپ انتقاد کرد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی در این گفت‌وگو که روز چهارشنبه انجام شده است تصمیم رئیس‌جمهور آمریکا مبنی بر خروج نیروهای آمریکایی از شمال سوریه را تصمیمی شخصی خواند که روندهای داخلی را طی نکرده و ناشی از تماس تلفنی ترامپ و اردوغان بوده است.

او خروج نیروهای آمریکایی را منجر به باز شدن راه برای تهاجمات بیشتر روسیه و تثبیت مواضع دولت اسد و ایران در سوریه خواند.

هیلاری کلینتون در بخش دیگری از این مصاحبه از شکست روند مذاکرات آمریکا با طالبان افغانستان ابراز خرسندی کرد و گفت: این نتیجه‌ای خوب برای یک فرآیند بد دیگر بود. این مطلقا اشتباه بود که آمریکا با طالبان وارد گفت‌وگوی دوجانبه شود و تسلیم خواسته آنها مبنی بر عدم حضور دولت افغانستان در مذاکرات گردد.

به گفته او، مذاکرات آینده باید در سطح بسیار پایینی برگزار شود و هدف از آن تبدیل طالبان به یک حزب سیاسی و نه یک گروه مسلح باشد.

 وزیر خارجه اسبق آمریکا از سیاست خارجی ترامپ در قبال چین نیز انتقاد کرد و گفت نمی‌داند سیاست دولت او غیر از اعمال تعرفه بر واردات کالا از چین چیست؟ به گفته او چین باید اولویت نخست سیاست خارجی آمریکا باشد اما شیوه تقابل با پکن باید با ثبات و قابل پیش‌بینی باشد.

به گفته هیلاری کلینتون، توسعه‌طلبی چین در دریای چین جنوبی موضوعی مهم است که نیازمند آن است که آمریکا در خصوص آن دیدگاهی وسیع‌تر داشته باشد. ... «هیچ کاری در این دولت انجام نمی‌شود. همه باید صبر کنند تا ببینند توییت بعدی چیست... این روشی است که سیاست با آن شکل می‌گیرد و ما در سال‌های آتی باید هزینه‌ای واقعا بزرگ برای آن بپردازیم.»

کلینتون از سیاست آمریکا در قبال مساله قتل خاشقچی و نقش عربستان سعودی در جنگ یمن نیز انتقاد کرد. وی گفت «شما زمانی قدرت پیدا می‌کنید که از حقوق و ارزش‌های اساسی سخن بگویید. ناتوانی دولت ترامپ در اذعان به جدی بودن مساله یک قتل عمد، فقط از بعد اخلاقی اشتباه نیست بلکه از دست رفتن یک فرصت دیپلماتیک و راهبردی است.»

وی افزود: ما از بسیاری از کشورها انتقاد می‌کنیم و سپس با آنها کار می‌کنیم، این روشی است که جواب می‌دهد. اما اگر انتقاد نکنید، قدرت خود را از دست می‌دهید.

وزیر خارجه پیشین آمریکا در خصوص جنگ یمن نیز گفت: مساله یمن در همه ابعاد یک فاجعه است. خشونتی که بر مردم یمن تحمیل شده حتی تصورش هم سخت است.

او نحوه تعال آمریکا با «محمد بن سلمان»، ولی عهد سعودی را اشتباهی شخصی و دیپلماتیک خواند و گفت آمریکا این فرصت را داشت که جاه‌طلبی‌های بزرگ او را هدایت کند و به این نتیجه برسد که چگونه می‌توان با او و تیمش بهتر کار کرد. اما این فرصت به وسیله دولت فعلی و خانواده ترامپ که در بالاترین سطح به دنبال کسب منافع مالی از سعودی‌ها هستند، از دست رفت.

منبع:فارس

انتهای پیام/

بازگشت به صفحه رسانه‌ها

R41383/P/S9,1299/CT12

منبع: تسنیم

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tasnimnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تسنیم» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۵۴۹۲۰۱۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

کمک‌ های جدید آمریکا چه معنایی برای اوکراین و پوتین دارد؟

اگرچه ایالات متحده کمک‌های تازه‌ای را برای اوکراین تصویب و بریتانیا اخیرا از بزرگترین کمک نظامی‌اش به کی‌یف رونمایی کرد، اما زمان خواهد برد تا اوکراین قدرتش را به واسطه این کمک‌های جدید احیا کند و البته در عین حال کمبود نیروهای اوکراینی نقطه ضعف دیگری برای این کشور در مقابل جنگ با روسیه تلقی می‌شود.

به گزارش ایسنا، به محض آنکه «جو بایدن» رئیس‌جمهور آمریکا لایحه کمک به اوکراین را امضا کرد، ارتش ایالات متحده شروع به ارسال تجهیزات مورد نیاز به خط مقدم کرد. با این حال، بعید است اوکراین بتواند پیشرفت چشمگیری را در مقابل برتری‌های روسیه کسب کند.

روزنامه فایننشال تایمز در گزارشی می‌نویسد: «رای مثبت کنگره جهت ارسال کمک به اوکراین موجب افزایش روحیه برای کی‌یف شده است اما کمبود نیرو دغدغه‌ای بزرگ و حیاتی برای این کشور قلمداد می‌شود. از طرفی شاید کمک‌های آمریکا انگیزه‌ای برای کشورهای اروپایی ایجاد کند تا کمک‌های خود را به اوکراین افزایش دهند؛ همانگونه که نخست‌وزیر بریتانیا در جریان سفرش به ورشو از یک بسته کمکی نظامی ۵۰۰ میلیون پوندی رونمایی کرد.»

این روزنامه انگلیسی در ادامه می‌نویسد: «اوکراین ابتدا امیدوار بود که کمک‌های واشنگتن در ابتدای سال جاری میلادی به دستش برسد اما ظاهرا انتظار می‌رود سال ۲۰۲۴ همچنان برای اوکراین به معنای حفظ خطوط باشد تا بازپس‌گیری قلمروهایش. هفته گذشته لایحه کمک‌ آمریکا به اوکراین تصویب شد و زمان خواهد برد تا اوکراین وضعیت دشوار خود را که از ماه‌های اول ۲۰۲۴ گریبان‌گیر آن شده، بهبود ببخشد. هم‌چنین یگان‌های جدید باید آموزش ببینند و زمان می‌برد تا اوکراین کاملا از کمک‌های آمریکا بهره‌مند شود.»

فایننشال تایمز با اشاره به انتخابات ریاست‌جمهوری ۲۰۲۴ ایالات متحده می‌نویسد: «کی‌یف شاید برای به رخ کشیدن دستاوردهای نظامی پیش از انتخابات نوامبر ایالات متحده و توجیه این کمک‌ها، تحت فشار قرار بگیرد و آمریکا (دولت جو بایدن) از او دستاوردهای نظامی بخواهد. اما اوکراین همچنان به جذب منابع نیاز دارد و در عین حال با توجه به انتخابات آتی آمریکا و حضور چهره‌ای جمهوری‌خواه نظیر دونالد ترامپ، آینده روند این کمک‌ها به اوکراین مشخص نیست.»

این روزنامه هم‌چنین تاکید می‌کند: «در حال حاضر بهترین راه اوکراین برای تداوم مبارزه با روسیه، ادامه دادن انواع حملاتی است که اخیرا در حال افزایش هستند. طی این حملات از پهپادهای دوربرد علیه پالایشگاه‌های نفت و سایر اهداف با ارزش استراتژیک در روسیه استفاده شده است اما اوکراین نمی‌تواند از موشک‌های دوربرد اتکمز یا موشک‌های کروز سایه طوفان که سوناک در ورشو این هفته وعده داد، برای حمله به اهدافی در روسیه استفاده کند.»

فایننشال تایمز در پایان با اشاره به قدرت روسیه می‌نویسد: «در حالیکه هیچ راه آسانی برای به زانو درآوردن روسیه وجود ندارد، اما شاید در این مسیر نقاط آسیب‌پذیر این کشور فاش شود. از لحاظ انتخابات ریاست‌جمهوری آمریکا هم حتی اگر ترامپ پیروز شود، ضمانتی برای خرسندی پوتین ارائه نمی‌دهد زیرا ترامپ احتمالا بخواهد برنامه صلح خودش را در پیش بگیرد.»

کانال عصر ایران در تلگرام

دیگر خبرها

  • ریشه‌های تروریست‌پروری در سیاست‌های غرب؛ ترور برای بقا!
  • پیش‌بینی نتیجه انتخابات آمریکا توسط پیش‌گوی معروف
  • منچستریونایتد و یک دهه اشتباه در سیاست های نقل و انتقالاتی! (زیرنویس فارسی)
  • حربه زنگ زده یهودستیزی
  • نارضایتی مردم آمریکا از سیاست‌های بایدن در قبال جنگ غزه
  • تجمع اعتراضی دانشجویان دانشگاه سیستان و بلوچستان در محکومیت برخورد آمریکا با دانشجویان
  • برنامه بایدن برای مقابله با جنبش دانشجویی حامی فلسطین چیست؟
  • تعامل رسانه‌ها با اندیشکده‌ها باید تقویت شود/ سیاست پژوهی، نوک پیکان پژوهش است
  • کمک‌ های جدید آمریکا چه معنایی برای اوکراین و پوتین دارد؟
  • خطر اعتراضات دانشجویی آمریکا بیخ گوش بایدن