Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «صراط نیوز»
2024-04-26@21:27:37 GMT

بیماری تب دانگ مردم ایران را تهدید می‌کند

تاریخ انتشار: ۲۵ مهر ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۵۴۹۶۲۳۲

صراط:

احمد رئیسی عصر امروز در جلسه بیماری‌های منتقله از راه پشه آئدس در سالن اجتماعات فرمانداری این شهرستان اظهار کرد: سه بیماری تب دانگ، چیکونگونیا و زیکا به‌ واسطه پشه آئدس به انسان منتقل می‌شود که هیچ‌یک دارو و واکسن ندارند. 

به گزارش فارس رئیس اداره کنترل مارالیای بیماری‌های واگیر وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی با بیان اینکه اروپا به‌واسطه ورود لاستیک‌های فرسوده از جنوب شرقی آسیا گرفتار بیماری تب دانگ شده است، گفت: سالانه 390 میلیون نفر در جهان به بیماری تب دانگ مبتلا می‌شوند که پنج درصد از مبتلاشوندگان فوت می‌کنند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

 

وی با اشاره به اینکه خطر بیماری‌های منتقله از راه پشه آئدس، کشور را تهدید می‌کند، تصریح کرد: این بیماری در بسیاری از کشورهای همسایه ایران ازجمله پاکستان، افغانستان، جمهوری آذربایجان، سوریه، عراق و ارمنستان مشاهده‌شده و استان‌های مرزی کشور به دلیل مراودات بین‌المللی بیشترین آسیب‌پذیری را دارند. 

رئیسی با بیان اینکه بیماری تب دانگ یک بیماری معمولی نبوده و به لحاظ امنیتی، سیاسی، اجتماعی و اقتصادی می‌تواند ضربان جبران‌ناپذیری به کشور وارد کند، افزود: سردرد، کمر و پشت‌درد، تب شدید، خارش و وجود جوش در قسمت‌های مختلف از علایم این بیماری است.

بیماری ویروسی تب دانگ یا تب استخوان‌شکن از طریق پشه‌ای به نام آئدس به انسان منتقل می‌شود. این پشه که به ببر آسیایی مشهور است در مناطق استوایی جهان به‌ویژه جنوب شرقی آسیا ازجمله مالزی وجود دارد. 80 درصد از بیماران مبتلا هیچ‌گونه نشانه‌ای نداشته با نشانه‌های بسیار خفیفی دارند. 

منبع: صراط نیوز

کلیدواژه: وزارت بهداشت خطر بیماری صراط

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.seratnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «صراط نیوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۵۴۹۶۲۳۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

اختلال در ریشه کنی مالاریا در ایران

به گزارش خبرگزاری صدا و سیما، پیام طبرسی متخصص بیماری‌های عفونی، در روز جهانی مبارزه با مالاریا (۲۵ آوریل مصادف با ششم اردیبهشت)، از مالاریا به عنوان بیماری انگلی شایع در جهان نام برد و گفت: حذف و ریشه کنی مالاریا یکی از اهداف سازمان جهانی بهداشت است.


این استاد دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی با اشاره به وضعیت شیوع مالاریا در ایران، گفت: این بیماری در سال‌های دور شیوع گسترده‌ای در کشور داشت، اما با بهبود وضعیت بهداشت در مناطق روستایی و آندمیک مالاریا و تلاش کارشناسان بهداشت محیط و شبکه‌های بهداشتی در سالیان اخیر تا آستانه ریشه کنی مالاریا پیش رفت.
به گفته طبرسی، روند ریشه کنی مالاریا در چند سال گذشته به علت همسایگی با کشور‌های مالاریا خیز در حاشیه جنوب شرقی کشور (افغانستان و پاکستان)، شیوع کرونا و اختصاص تمام ظرفیت شبکه‌های بهداشتی به کنترل کرونا دچار اختلال شد به نحوی که امسال آمار مبتلایان به مالاریا افزایش داشته است.
این متخصص بیماری‌های عفونی گفت:در یک سال گذشته در برخی مناطق به خصوص مناطق جنوب شرقی، شاهد افزایش موارد ابتلا بودیم که وزارت بهداشت در تلاش است بیماری را در آن مناطق کنترل و ریشه کن کند.
انتقال بیماری فقط از طریق پشه آنوفل است و فرد به فرد صورت نمی‌گیرد. به این معنا که در مناطقی که این پشه وجود ندارد حتی اگر فرد مبتلا به مالاریا وجود داشته باشد بیماری منتقل نمی‌شود.
مناطق آندمیک مالاریا در ایران، محدود به استان‌های جنوب شرقی هم مرز با افغانستان و پاکستان است و شیوع و عدم کنترل مناسب مالاریا در این کشور‌ها و وجود مراودات با ایران باعث انتقال مالاریا در استان‌های جنوب شرقی کشور شده است.
افرادی که از مناطق غیرآندمیک به مناطق آندمیک مالاریا سفر می‌کنند باید نکات ایمنی و حفاظتی را برای پیشگیری از ابتلا به بیماری رعایت کنند و با هماهنگی مراکز بهداشتی، داروی پیشگیری از ابتلا به مالاریا مصرف کنند.

دیگر خبرها

  • خرافات عجیب ایرانیان دوران قاجار؛ از ناخن هدهد تا آش مخصوص شاه برای جلوگیری از وبا
  • اتفاق عجیب درباره ترانه علیدوستی، مردم را گیج کرد
  • خرافات عجیب ایرانیان دوران قاجار؛ از ناخن هدهد تا آش مخصوص شاه برای جلوگیری از وبا (+عکس)
  • مالاریا مهم ترین بیماری انگلی تهدید کننده سلامت بشر در دنیا+ فیلم
  • اختلال در ریشه کنی مالاریا در ایران
  • محکومیت تهدید تحریم دولت اسلام آباد از سوی آمریکا
  • پنج پیشنهاد مهم دبیر شورای امنیت ملی ایران درباره امنیت اطلاعات/ احمدیان: تسلط آمریکا بر زیرساخت های اینترنت جهانی یک خطر جهانی است
  • هشدار احمدیان به کشور‌های میزبان مراکز امنیت سایبری صهیونیستی
  • پنج پیشنهاد ایران برای تقویت امنیت اطلاعات در جهان
  • چرا ایرانی‌ها بیشتر سنگ کلیه می گیرند؟