Web Analytics Made Easy - Statcounter

تلفن هوشمند کوچکی که در جیب خود دارید توانایی آن را دارد تا ترکیده و از هم بپاشد و صد البته که این توانایی تنها محدود به انفجار باتری‌های برند سامسونگ نیست. مهم نیست که باتری لیتیوم یونی در چه دستگاهی قرار می‌گیرد، خطرات همه آن‌ها یکسان است.

این خطرات چیست؟ و چگونه می‌توانید آن‌ها را از تلفن خود کاهش دهید؟ این همان چیزی است که ما در این مقاله می‌خواهیم کشف کنیم.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!



حقایقی درباره انفجار باتری تلفن‌های هوشمند
هرچند که تلفن شما هم می‌تواند منفجر شود، اما به احتمال زیاد این اتفاق نمی‌افتد.

باتری‌های لیتیوم یونی قابل شارژ مدرن، امروزه در همه وسایل از تلفن‌های هوشمند گرفته تا وسایل نقلیه و ماشین‌های تسلا به کار برده می‌شوند، به دلیل مزایایی که دارند نسبت به سایر باتری‌ها ترجیح داده می‌شوند.

نقطه‌ای که انفجار در آن رخ می‌دهد ناگهانی بسیار داغ می‌شود، اما در خارج از محیط آزمایشگاهی که افراد کار‌های زیادی را انجام می‌دهند که منجر به داغ شدن باتری می‌شود، اما در دنیای واقعی این باتری‌ها چگونه منفجر می‌شوند؟

در این جا ترتیب وقایع رخ داده در داخل باتری لیتیوم یونی قبل و حین انفجار را توضیح می‌دهیم:

به دلیل وجود اتصال کوتاه در مدار شارژ یا هر دلیل خارجی دیگری، یکی از قسمت‌های باتری خیلی گرم می‌شود.
واکنش شیمیایی داخل ناحیه گرم نیز تولید گرمای خود را آغاز می‌کند که در فرآیندی، به نام گرمای بیش از حد الکترولیت به مناطق دیگر گسترش می‌یابد.

سرانجام، این گرمای ساختاری باعث می‌شود که الکترولیت جریان خود را خاموش کند که این امر نیز باعث از کارافتادگی محفظه باتری می‌شود.
مایع بسیار قابل اشتعال و داغ (که البته چندان شبیه ناپالم نیستند) آزاد شده و معمولاً پوشش گوشی و هر آنچه که در اطراف تلفن است را می‌سوزاند و ذوب می‌کند.
این واکنش، معروف به «فرار حرارتی»، بسیار ناخوشایند است، اما یک واقعیت وجود دارد که باید ذهن شما را راحت کند: سازندگان باتری‌های یون لیتیوم دائماً در حال به روز کردن و بهبود بخشیدن ویژگی‌های جدید ایمنی هستند که احتمال وقوع این اتفاق را کاهش داده یا حداقل آسیب‌های ناشی از آن را کاهش دهد.

ویژگی‌های ایمنی باتری تلفن هوشمند
برخی از این ویژگی‌های ایمنی عبارتند از:
مواد افزودنی غیرقابل اشتعال به پوشش‌های الکترولیت و باتری اضافه می‌شوند.
مدار داخلی که در برابر موج‌های فعلی محافظت می‌شود.
وسایل قطع مدار که اگر فشار سلول بیش از حد ایمنی باشد، مدار را باز می‌کنند.
دریچه‌های ایمنی بدون نقص که اگر سلول فراتر از حد ایمنی باشد، گاز‌ها را آزاد می‌کنند.

فیوز‌های حرارتی که وقتی دما به حد ایمنی برسد، مدار را می‌شکنند؛ بنابراین برای تلفن‌های متوسطی که باتری سالم در آن‌ها نصب شده، بدترین سناریوی ممکن این است که پیش از رسیدن به این کابوس «فرار حرارتی» پیامی بر روی گوشی نمایان می‌شود مبنی بر این که گوشی باید خاموش شود یا این که به سادگی باتری کار خود را متوقف می‌کند.

با این وجود، شرایطی وجود دارد که هنوز هم می‌تواند باعث منفجر شدن یک باتری شود.

۱. رها کردن و آسیب رساندن به باتری
همان طور که گفته شد تا زمانی که با یک باتری سالم سر و کار دارید، همه چیز خوب خواهد بود. یکی از مشکلاتی که می‌تواند بر سلامتی باتری تأثیر منفی بگذارد آسیب جسمی گوشی است.

بیشتر افراد برای ترمیم صفحه نمایش خود در صورت بروز این اتفاق، به یک مرکز تعمیر محلی می‌روند. اگر تلفن هنوز هم کار کند، آن‌ها حتی فکر دیگری نمی‌کنند که چه باتری چه فشار‌هایی را متحمل شده است.

متأسفانه یک قطره می‌تواند ساختار مکانیکی یا شیمیایی داخلی باتری را تغییر دهد. این تغییرات می‌تواند باعث شود که هر یک از مدار‌های بی خطر در شرایط تنش شدید شکست بخورد.

چگونه می‌توانید بگویید که آیا یک باتری آسیب دیده است؟ در و پوشش گوشی را برداریدو نگاهی به باتری بیندازید. در صورت وجود هر یک از شرایط زیر، فوراً آن را جایگزین کنید:
ورم
تغییر شکل
گرمای غیر قابل توضیح بیش از حد و مکرر

در بسیاری از مواقع، با توجه دقیق به علائم آسیب باتری موجود می‌توانید از خرابی و انفجار آن جلوگیری کنید. برای ایمنی باتری گوشی‌های هوشمند، تمام ویژگی‌های ایمنی داخلی آن باید به درستی کار کنند؛ بنابراین مهم است که هرگز از باتری استفاده نکنید که علائم قابل توجهی از آسیب دیدگی داشته باشند.

۲- دمای گرم و محیط
اگرچه ممکن است برای اطمینان از گرم نشدن بیش از حد باتری شما، باتری‌هایی ساخته شده باشد که در هنگام گرم شدن بیش از حد خاموش شود، اما مهم است که در وهله اول باتری را از دما دور نگه دارید.

بسیاری از عناصر به طور طبیعی در گرم شدن تلفن شما نقش دارند. این موارد عبارتند از:
اجرا کردن گرافیک فشرده که بار سنگینی را بر GPU تحمیل می‌کند
استفاده از برنامه‌هایی که فشار زیادی را بر روی CPU ایجاد می‌کنند
ابزارک‌هایی که هنگام کار چند وظیفه‌ای با تلفن مرتباً اجرا می‌شوند
وقتی که اتصال تلفن همراه یا وای-فای شما متلاطم است و اتصال به طور منظم در حال بررسی است

تماس‌های تلفنی طولانی
به طور معمول هر یک از این کار‌ها خوب است، اما اگر آن‌ها را در محیطی که بسیار گرم است انجام دهید، قطعا با مشکل روبرو می‌شوید. به عنوان مثال استفاده از تلفن در نور مستقیم خورشید در استخر، ضمن گوش دادن به Spotify و مرور وب می‌تواند باعث شود تا یک تلفن هوشمند برای خنک کردن خودش به دردسر بیوفتد.

حتی اگر این امر باعث انفجار باتری نشود، می‌تواند به روند پیری تلفن کمک کرده و طول عمر طولانی باتری را به چالش بکشد.
با این وجود هنوز هم شرایطی وجود دارند که می‌تواند باعث منفجر شدن باتری شود.

شارژ کردن تلفن تحت این شرایط می‌تواند بیش از حد آن را گرم کند. گوشی به طور طبیعی هنگام شارژ، گرما ایجاد می‌کند.

روش‌های زیادی برای خنک نگه داشتن تلفن و جلوگیری از این مشکلات وجود دارد:
هنگام شارژ کردن تلفن را از قابش خارج کنید.
تلفن را از نور مستقیم خورشید دور نگه دارید.
تلفن خود را برای مدت طولانی در ماشین داغ نگذارید.
تلفن را در حالی که در جیب یا داخل کیف یا هر مکان دیگری است که گرما را به دام می‌اندازد، شارژ نکنید.

۳. استفاده از شارژر اشتباه
واقعیت این است که تولید کنندگان شارژر‌های ارزان قیمت کابل‌هایی تولید می‌کنند که همیشه مشخصات مورد نیاز دستگاه‌های USB-C را برآورده نمی‌کنند.

بعد از مدتی استفاده، تلفن هنگام شارژ شدن گرم می‌شود و حتی در درگاه شارژر گیر می‌کند. پس از این که در حال تلاش برای بیرون کشیدن شارژر باشید یک پف کوچک از دود از پورت شارژر خارج و اگر خوش شانس باشید، گوشی می‌سوزد و منفجر نمی‌شود.

درس مهمی که باید از این اتفاق گرفت خرید از نام‌های معتبر تجاری و خرید شارژر از فروشندگان معتبراست.

شما می‌توانید شارژر غیر OEM خریداری کنید، اما باید مطمئن شوید که آن‌ها را تمام مشخصات مورد نیاز گوشی شما را در خود دارند. این نوع شارژر‌های ارزانقیمت از مواد باکیفیت زیر استاندارد و یا سیم نادرست استفاده می‌کنند که فاقد محافظت بیش از حد و مناسب است.

اگر برای یک شارژر باکیفیت سرمایه گذاری نکنید حداقل مشکلات به وجود آمده در قسمت شارژ شدن گوشی تان رخ خواهد داد، اما در بدترین حالت، نه تنها گوشی گران قیمت خود را نابود کرده اید، حتی ممکن است سلامت خودتان را هم در معرض خطر قرار دهید.

۴. مرطوب شدن تلفن
لیتیوم هنگام تماس با بخار آب یا بخار، آتش گرفته و می‌سوزد. باتری‌ها به خوبی مهر و موم شده اند، بنابراین این نوع تماس نباید به طور عادی اتفاق بیفتد.

بسیاری از تلفن‌های مدرن ضد آب هستند. با این حال، یک تلفن هوشمند ارزان قیمت را با یک باتری سوراخ شده ترکیب کنید و دستور تهیه فاجعه را در دست خواهید داشت.

۵- سوراخ باتری
لیتیم هم به آب و هم به اکسیژن واکنش نشان می‌دهد، بنابراین سوراخ کردن یک باتری لیتیوم یونی واکنش شدیدی ایجاد می‌کند. این واکنش‌ها ممکن است از کمی دود و بوی وحشتناک گرفته تا یک انفجار تمام عیار باشد و بدیهی است که واکنش آن بسیار سریع باشد. این بدان معناست که اگر گوشی هوشمند در حین تصادف یا هر موقعیت خشونت آمیز دیگری دچارسوراخ شود، همیشه خطر وجود دارد.

ایمنی در باتری‌های گوشی هوشمند
مهم است به خاطر داشته باشید که باتری موجود در تلفن هوشمند شما در شرایط شدید، توانایی تبدیل شدن به یک وسیله خطرناک را دارد؛ بنابراین باید ازایجاد شرایط شدید جلوگیری کرد. تلفن هوشمند خود را به شکلی نگهداری، شارژ و حفاظت کنید تا در صورت بروز هرگونه اتفاق، از آسیب جدی در امان باشید.

منبع:ایسکا نیوز

منبع: پارسینه

کلیدواژه: تکنولوژی گوشی هوشمند باتری موبایل

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.parsine.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «پارسینه» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۵۴۹۶۷۱۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تبلت جدید HTC باتری بزرگ و اندروید ۱۴ دارد

جولای ۲۰۲۲ (مرداد ۱۴۰۱)، HTC تبلت A101 را در بازارهای آفریقای جنوبی و روسیه معرفی کرد. دو سال از آن زمان می‌گذرد و اکنون تبلت HTC A101 Plus Edition در روسیه رونمایی شده است.

تبلت میان‌رده‌ی جدید اچ‌تی‌سی صفحه‌نمایش ۱۰٫۹۵ اینچی WUXGA از نوع IPS LCD با وضوح ۱٬۹۲۰ در ۱٬۲۰۰ پیکسل و نسبت تصویر ۱۶:۱۰ دارد. قدرت دستگاه را تراشه‌ی Unisoc T606 با فرکانس ۱٫۶ گیگاهرتز تامین می‌کند. انتظار می‌رفت نسخه‌ی پلاس قدرتمندتر از نسخه‌ی سال ۲۰۲۲ باشد؛ اما نسخه‌ی A101 با تراشه‌ی Unisoc T618 عملکرد بهتری دارد.

فضای‌ذخیره‌سازی ۱۲۸ گیگابایتی با پشتیبانی از کارت حافظه‌‌ی میکرو SD تا ۲۵۶ گیگابایت، ۸ گیگابایت رم، باتری ۷٬۰۰۰ میلی‌آمپرساعتی با پشتیبانی از شارژ ۱۰ وات و اندروید ۱۴ از دیگر مشخصات تبلت جدید اچ‌تی‌سی است.

تبلت A101 پلاس‌ ادیشن دارای دوربین اصلی دوگانه‌ی ۱۳ مگاپیکسلی و دوربین سلفی ۸ مگاپیکسلی، اسپیکرهای چهارگانه، بازکردن قفل با چهره، Wi-Fi 802.11 با پشتیبانی از حالت دوبانده، بلوتوث ۵، اتصال USB Type-C و دو اسلات نانوسیم است. ابعاد آن ۲۵۶٫۶ در ۱۶۸٫۲ در ۷٫۵ میلی‌متر و وزنش ۵۰۱ گرم است.

باشگاه خبرنگاران جوان علمی پزشکی فناوری

دیگر خبرها

  • جنجال خانواده متوفی برای استفاده از اثر انگشت برای باز کردن قفل گوشی
  • راهکار استرالیایی‌ها برای جلوگیری از دزدی در فروشگاه‌ها + فیلم
  • تبلت جدید HTC باتری بزرگ و اندروید ۱۴ دارد
  • آزمایش یخ زدن دو گوشی تلفن همراه + فیلم
  • دستگیری زوج جیب بر در منطقه ثامن مشهد
  • پرچمدار ویوو با باتری غول‌پیکر معرفی شد/ عکس
  • دستگیری سارق گوشی همراه با ۸ فقره سرقت در کهگیلویه
  • امکان تماس تصویری بدون اینترنت (ViLTE) فراهم شد (جزئیات)
  • تماس تصویری روی سیم‌کارت تلفن همراه چگونه برقرار می‌شود؟
  • جزئیاتی جدید از برقراری تماس تصویری روی سیم‌کارت