Web Analytics Made Easy - Statcounter

مدیرکل برنامه‌ریزی طرح‌های بنیاد مسکن انقلاب اسلامی با بیان اینکه ۱۱۰۰ روستا به شهر تبدیل شده است گفت: دلیل عمده کم شدن جمعیت روستائیان کشور مهاجرت از روستاها به شهرها نیست بلکه تبدیل غیر اصولی روستاها به شهرها است. ۲۷ مهر ۱۳۹۸ - ۰۹:۱۸ اقتصادی کشاورزی نظرات - اخبار اقتصادی -

غلامرضا مجیدی مدیرکل برنامه‌ریزی و هماهنگی طرح‌های بنیاد مسکن انقلاب اسلامی در گفتگو با خبرنگار اقتصادی خبرگزاری تسنیم  در ارتباط با مشکلات "اقتصاد روستا" اظهار کرد: دلیل عمده کم شدن  جمعیت روستائیان کشور مهاجرت از روستاها به شهرها نیست بلکه سیاستی در کشور دنبال می‌شود که روستاهای بزرگ به شهر تبدیل می‌شوند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی افزود: کاهش جمعیت روستاها درنتیجه استحاله نیست بلکه استفاده ابزاری از یک امکان قانونی است؛ در برخی از مواقع وقتی مطالبات روستائیان پاسخ داده نمی‌شود  در عوض این امتیاز تبدیل روستا به شهر را به روستائیان میدهند.

دلیل اصلی کاهش جمعیت روستایی تبدیل شدن 1100 روستا به شهر است

 مدیرکل برنامه‌ریزی و هماهنگی طرح‌های بنیاد مسکن انقلاب اسلامی ادامه داد: باید توجه داشت که در این شکل از ایجاد شهرها درواقع اسم روستا به شهر تبدیل‌شده  اما عملکرد و فضا کماکان مانند روستا است.

وی اظهار داشت: در سرشماری  سال 65 حدود 400 شهر داشتیم که امروز به حدود هزار و 500 شهر رسیده که درواقع  شهرهای جدید  درواقع همان روستاهای چند هزار نفری قبلی است. 

نرخ بیکاری عشایر فقط 4 درصد است/ قبول پروانه چَرا به عنوان وثیقه بانکی برای عشایرسهم 75.4 درصدی صنعت از اشتغال جدید ایجاده شده در روستاها + نمودار

وی تصریح کرد: مهاجرت از روستاها به شهرها پدیده عمومی نیست و در روستاهایی که دستگاه‌های دولتی به وظایف خود به‌درستی عمل کرده و زمینه  برای اشتغال ایجاد کرده‌اند نه تنها جمعیت آن کم نشده بلکه به جمعیت آنها اضافه شده است.

مجیدی گفت: دستگاه‌های زیادی در روستاهای کشور فعال هستند اما انسجام و هماهنگی میان آنها وجود ندارد که این امر بزرگترین  آسیب در حوزه توسعه روستایی کشور است.

مسئولان بودونبود روستاها را در اقتصاد کشور بی تاثیر می‌دانند

وی اظهار داشت: کشوری که امنیت غذایی ندارد و مواد اولیه مورد نیاز خود را در داخل تولید نمی‌کند، نمی‌تواند در دنیا حرفی برای گفتن داشته باشد و همیشه دستش به سوی دیگر کشورها دراز است و دیگر نمی‌تواند ادعای استقلال یا اقتصاد مقاومتی داشته باشد. 

مجیدی تأکید کرد: پایه استقلال و اقتصاد مقاومتی کشورمان در روستاها بنانهاده شده است اما مسئولان به این باور نرسیدهاند  و روستاها را به‌عنوان  نقاط کوچک و ضعیفی تصور می‌کنند که بودونبود آن تفاوتی به حال اقتصاد کشور ندارد. 

نظم دهی به اقتصاد خرد روستا با شبکه‌سازی

 مدیرکل برنامه‌ریزی و هماهنگی طرح‌های بنیاد مسکن انقلاب اسلامی ادامه داد: کشور دانمارک معتبرترین برندهای تولید لبنیات در دنیا را دارد اما بیشتر واحدهای تولیدی لبنیات در این کشور خرد و متوسط هستند به‌طوری‌که تعداد زیادی از دامداران  تنها  یک یا  دو دام دارند اما شبکه گسترده‌ای برای نظم دهی به آنها وجود دارد.

پیشنهاد تشکیل شورای عالی ورستاعی و عشایر

وی گفت: برای رفع ناهماهنگی میان دستگاه‌های پیشنهاد شد که برای توسعه روستایی، اصلاح ساختاری ایجاد شود و یک نهاد  برنامه‌ریز و نظارتی در سطح ملی شکل گیرد؛ به همین منظور پیشنهاد شد شورای عالی روستایی و عشایری در کشور شکل گیرد و با تشکیل سند ملی توسعه روستایی و عشایری دستگاه‌ها مکلف به اجرای آن سند شوند.

مجیدی اظهار داشت: وظایف دستگاه‌های روستایی حول سه محور در بخش توسعه عمران روستایی ساماندهی شود و نمی‌توان  همه  مسئولیت‌های را در یک دستگاه ساماندهی کرد؛ در سال‌های گذشته جهاد سازندگی به‌نوعی دولت روستا بود و بقیه دستگاه‌ها متولی غیر از روستا اما تجربه ثابت کرد نمی‌توان به این صورت موفق بود و بدنه جهاد سازندگی جدا شد و مسئولیت‌ها به دستگاه ها بازگشت.

صنایع روستایی باید با منطقه پیوند داشته باشند

این مقام مسئول بابیان اینکه دم دست‌ترین ظرفیت اشتغال‌زایی در روستاهای کشور بوم گردی است تأکید کرد: ظرفیت اشتغال بخش کشاورزی در روستاهای کشور به سقف خود رسیده است و برای اشتغال‌زایی در این بخش باید به سمت افزایش بهره‌وری رفت.

 وی در ارتباط با توسعه صنایع صنعتی در مناطق روستایی گفت: در زمان جهاد سازندگی سابق، نواحی صنعتی در مناطق روستایی ایجاد شد اما صنایعی که در آنها شکل گرفته بود وابستگی به روستاها نداشتند به‌طوری‌که شرکت قطعه‌سازی خودرو به خاطر اینکه از معافیت مالیاتی بهره‌مند شود در روستاها مستقرشده بود.

مجیدی افزود: تجربه خوبی از بردن صنعت در روستاها نداریم اما صنایع تبدیل بخش کشاورزی، صنایع خوبی برای توسعه در  روستاها  است و ارزش افزوده مناسبی برای روستائیان ایجاد می‌کند.

انتهای پیام/

R1342/P/S7,83/CT2 واژه های کاربردی مرتبط بحران بیکاری و اشتغال سازمان تعاونی روستایی

منبع: تسنیم

کلیدواژه: بحران بیکاری و اشتغال سازمان تعاونی روستایی بحران بیکاری و اشتغال سازمان تعاونی روستایی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tasnimnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تسنیم» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۵۵۰۵۵۱۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

سهم استان زنجان از تسهیلات مسکن روستایی ۱۱ هزار و ۵۰۰ فقره است

به گزارش خبرگزاری صدا و سیمای زنجان؛  خواجه‌ای گفت: در حال حاضر میزان مقاوم سازی واحد‌های مسکونی روستایی در استان ۵۷ درصد است که با مقاوم‌سازی این تعداد، این میزان به ۶۷ درصد خواهد رسید.

وی با اشاره به اینکه متقاضیان دریافت تسهیلات قرض‌الحسنه ۳۵۰ میلیون تومانی ساخت مسکن در روستا‌ها و شهر‌های زیر ۲۵ هزار نفر جمعیت می‌توانند با مراجعه به بنیاد مسکن در شهرستان‌ها نیز نسبت به تکمیل پرونده‌های خود جهت دریافت تسهیلات اقدام کنند، افزود: اقساط بازپرداخت تسهیلات جدید با نرخ سود پنج درصد، حدود سه میلیون و ۵۰۰ هزار تومان در ماه خواهد بود که متقاضیان پس از تشکیل پرونده در بنیاد مسکن، به بانک مربوطه جهت عقد قرارداد معرفی می‌شوند.

مدیرکل بنیاد مسکن استان از پیشنهاد افزایش سقف وام مسکن روستایی از ۳۵۰ میلیون تومان به ۴۰۰ میلیون تومان خبر داد و گفت: مهاجرت معکوس ظرفیت و تقاضا برای ساخت و ساز در روستا‌ها را افزایش داده است و همین مسئله باعث می‌شود تا همه ساله و طبق قانون ۲۰۰ هزار فقره تسهیلات مسکن روستایی در کشور به متقاضیان پرداخت و هر سال نیز سقف آن افزایش یابد.

وی به ترغیب و تشویق و لزوم همکاری اعضای شورای اسلامی، دهیاران و مشارکت روستاییان در انجام طرح‌های مقاوم سازی اماکن روستایی اشاره کرد و افزود: اهالی روستا‌های استان باید از فرصت پیش آمده استفاده کرده و با اخذ تسهیلات بانکی برای سلامتی و حفظ جان و اموال خود و پیشگیری از هرگونه خسارات احتمالی خانه‌های خود را مقاوم‌سازی کنند.

مدیرکل بنیاد مسکن استان گفت: سعی ما براین است که با ادامه روند نوسازی اماکن مسکونی، زمینه‌ای را جهت فراهم ساختن فرصت برای روستاییان، ایجاد بالندگی و خودباوری در روستا‌ها و ارائه تعریف جدید از روستا‌ها به عنوان واحدی تولیدی و فرهنگی آماده کرده و بنیاد مسکن نیز براساس این تکلیف در بخشی از رسالت خود فعالیت‌های خود را بیشتر معطوف به روستا‌ها و مناطق کمتر توسعه یافته ادامه دهد.

خواجه‌ای ادامه داد: مقاوم سازی اماکن روستایی و مناطق محروم استان در واقع همان پیشگیری قبل از وقوع حادثه و جلوگیری از خسارات و تلفات جانی و مالی در برابر سوانح طبیعی است.

دیگر خبرها

  • سهم استان زنجان از تسهیلات مسکن روستایی ۱۱ هزار و ۵۰۰ فقره است
  • ۱۱۵۰۰ فقره تسهیلات مقاوم سازی مسکن روستایی در زنجان پرداخت می‌شود
  • سهمیه تسهیلات مسکن روستایی در زنجان به ۱۱هزار و ۵۰۰فقره رسید
  • بازسازی روستای دهنو با مصالح بومی و محلی
  • تجهیز زیر ساخت‌های ۹۰ درصد روستا‌های ایران
  • صدور بیش از ۶ میلیون جلد سند مالکیت روستایی
  • ورود خودروهای جدید به هلال احمر
  • آبرسانی به ۷۸ هزار نفر از جمعیت روستایی لرستان
  • گودبرداری غیراصولی عامل زیرش ساختمان مسکونی در اهواز
  • ریزش ساختمان مسکونی در اهواز در پی گودبرداری غیراصولی