Web Analytics Made Easy - Statcounter

علیرضا سلیمی در گفت‌و‌گو با خبرنگار سیاسی ایلنا درباره لزوم شفافیت هزینه‌های انتخاباتی کاندیداها در زمان انتخابات گفت: ما این بحث را در طرح اصلاح موادی از قانون انتخابات آوردیم، شورای نگهبان به بخش‌هایی از این طرح ایراد گرفت و به مجلس بازگشت اما هیئت رئیسه متاسفانه دیگر این طرح را در دستور نگذاشت.

این عضو فراکسیون ولایی مجلس با تاکید بر اینکه اگر این قانون نهایی شود خیلی از مصیبت‌ها و نه مشکلات حل می‌شود، به طرح چند پرسش پرداخت و گفت: باید معلوم شود کاندیدا از کجا آورده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

 چطور می‌شود که چند میلیارد برای مجلس هزینه کنند؟ از کجا می‌آورند؟ اسپانسرشان کیست؟ خود این احزاب از کجا پول می‌آورند؟ الان در کشور بعضی از احزاب ده‌ها میلیارد تومان در کل کشور هزینه می‌کنند. این احزاب به کجا وصل هستند؟ کدام شرکت‌ها به این‌ها کمک می‌کنند؟ اینجاست که رانت حزب آقایی را می‌گذارد به عنوان مدیرعامل شرکت، شرکت هم به او حال می‌دهد. باید معلوم شود.

نماینده مردم محلات ادامه داد: به عنوان مثال آقای روحانی رئیس‌جمهور بود، از جا آورد؟ این همه در کشور هزینه کرد؟ چه اشکالی دارد که مشخص شود؟ آقای روحانی در هر شهری و در هر کوی و برزنی ستاد داشت، پولش را از کجا آورد؟ باید از آن بزرگ‌ها شروع شود، کوچک‌ها هم می‌شود حل کرد. آقای روحانی در کل کشور خرج کرده، حالا بگیریم یک حوزه انتخابیه، آقای روحانی از کجا آورد؟ چه کسی به او پول داده است؟

این نماینده اصولگرای مجلس دهم در پاسخ به این سوال که چگونه می‌توانیم به کمک نهادهای ناظر از هزینه‌کردهای غیرشفاف برخی کاندیداها پیشگیری و از ادامه فعالیت‌شان جلوگیری کنیم؟، گفت: شورای نگهبان بالاخره باید ورود پیدا کند، او هم ابزار قانونی می‌خواهد. مجلس هنوز ابزار قانونی آن را فراهم نکرده است. ما طرح را آوردیم به شورای نگهبان رفت و این شورا به مواد دیگری از این طرح ایراد گرفت نه در این بحث. الان به مجلس برگشته است و هیئت رئیسه مجلس بالاخره آن را نگه داشته است. 

سلیمی گفت: باید ابزار فراهم شود. بعد از انتخابات اگر کسی هزینه کرد (و هزینه‌اش شفاف نبود)  شورای نگهبان نباید اعتبارنامه‌اش را به مجلس بفرستد، همینجا باید ایراد بگیرند. یکی از راه‌هایش همین است.

وی در پاسخ به این سوال که آیا شورای نگهبان اجازه این کار را دارد؟، گفت: اگر این قانون که آوردیم تصویب شود شورای نگهبان می‌تواند این کار را انجام دهد منتها قانون را در مجلس نگه داشته‌اند. هروقت هیئت رئیسه بفرستد این طرح به صحن می‌آید. چند بار هم به هیئت رئیسه تذکر داده‌ایم.

این عضو فراکسیون ولایی مجلس در پاسخ به این سوال که چه نهادهای دیگری می‌توانند این کنترل‌ها را اعمال کنند و این امر را چقدر ضروری می‌دانید؟، گفت: شورای نگهبان می‌تواند. آقای روحانی می‌گوید شورای نگهبان قضاوت‌کننده نیست. آقای روحانی می‌گوید که شورای نگهبان مثلا در مورد هزینه‌های انتخاباتی  ورود پیدا نکند و قضاوت نکند، چون آقای رئیس‌جمهور می‌داند اگر شورای نگهبان به این موارد ورود پیدا کند خیلی از کسانی که وابسته به دولت هستند دست‌شان رو می‌شود. به همین‌ خاطر به شورای نگهبان گیر می‌دهد که این شورا ورود پیدا نکند.

منبع: ایلنا

کلیدواژه: علیرضا سلیمی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.ilna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایلنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۵۵۰۵۸۳۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

راهبرد انتخاباتی شورای وحدت در مرحله دوم انتخابات: از بانوان حمایت می‌کنیم

یکصد و بیست و نهمین نشست هیأت عالی شورای وحدت اصولگرایان در دفتر مرکزی این شورا برگزار و حاضرین در مورد سیاست‌های دور دوم انتخابات مجلس شورای اسلامی بحث و تصمیم گیری کردند.

منوچهر متکی سخنگو و رئیس هیأت اجرایی شورای وحدت اعلام کرد: در یکصد و بیست و نهمین نشست هیأت عالی شورای وحدت، موضوع دور دوم انتخابات مجلس شورای اسلامی مورد بحث و تبادل نظر قرار گرفت.

بر اساس تصمیمات اخذ شده در این جلسه مقرر شد که فهرست نامزد‌های مورد حمایت شورای وحدت در سراسر کشور از جمله حوزه انتخابیه تهران، ری، اسلام شهر، شمیرانات و پردیس تهیه و به اطلاع مردم شریف رسانده شود.

متکی گفت: در این نشست با نظر قاطع اعضا، مصوب شد با توجه به اینکه تمامی نامزد‌های راه یافته به مجلس دوازدهم در حوزه انتخابیه تهران بزرگ را آقایان تشکیل داده و هیچ نامزدی از بین بانوان موفق به کسب آرای لازم در دور نخست نشد، شورای وحدت با در نظر گرفتن اصل تخصص و تعهد کلیه نامزدها، اولویت خود را به حمایت از بانوان قرار داده و تلاش می‌کند تعداد بیشتری از بانوان نامزد دارای صلاحیت در دور دوم انتخابات را در فهرست خود بگنجاند.

وی ضمن تاکید بر لزوم مشارکت مؤثر ملت نجیب و قهرمان ایران در دور دوم انتخابات مجلس شورای اسلامی، افزود: شورای وحدت استان‌ها در تمام حوزه‌هایی که انتخابات در آن‌ها به دور دوم کشیده است، حضوری فعال داشته و در راستای وظایف خود در ایجاد شور و نشاط انتخاباتی، عمل کرده و فهرست نامزد‌های مورد حمایت خود را اعلام می‌کند.

انتخابات دوازدهمین دوره مجلس شورای اسلامی ۱۱ اسفند ۱۴۰۲ برگزار شد و از میان کاندیدا‌های حاضر در عرصه رقابت ۲۴۵ نفر به مجلس راه یافتند و سرنوشت ۴۵ کرسی باقی مانده در دور دوم انتخابات که در ۲۱ اردیبهشت برگزار می‌شود، روشن خواهد شد.

طبق اعلام وزارت کشور تعداد رأی صحیح مأخوذه در حوزه انتخابیه تهران ۱ میلیون و ۵۶۹ هزار و ۸۵۷ رأی بود از بین نامزد‌ها تعداد ۱۴ نفر به طور مستقیم وارد مجلس شدند و ۳۲ نفر دیگر نیز به مرحله دوم انتخابات راه یافتند که برای تصدی ۱۶ کرسی باقی مانده بهارستان در ۲۱ اردیبهشت به رقابت خواهند پرداخت.

شورای وحدت در مرحله اول انتخابات در تهران و سایر حوزه‌ها فهرست خود را ارائه کرده بود. این شورا پس از اعلام نتایج در اطلاعیه‌ای اعلام کرد که ۹۰ نفر از منتخبان در دور نخست انتخابات مجلس دوازدهم مورد حمایت شورای وحدت بودند که از این تعداد ۶۰ نامزد به طور اختصاصی در فهرست شورای وحدت و ۳۰ نفر نیز به طور مشترک با سایر فهرست‌ها حضور داشتند.

باشگاه خبرنگاران جوان سیاسی احزاب و تشکل‌ها

دیگر خبرها

  • موسی غضنفرآبادی: ابهامات شورای نگهبان در لایحه حجاب را برطرف کردیم
  • ابهامات شورای نگهبان در لایحه حجاب برطرف شد
  • قانون مهریه 2 الی 3 سال است که معطل مانده/ نماینده مجلس: منتظر هستیم؛ فعلا دست هیئت رئیسه است
  • راهیابی کاندیداها از یک لیست به مجلس بعید است
  • راه‌یابی کاندیداها از یک لیست به مجلس بعید است
  • افتتاحیه دوره ششم مجلس خبرگان رهبری اول خرداد برگزار می‌شود
  • راهبرد انتخاباتی شورای وحدت در مرحله دوم انتخابات: از بانوان حمایت می‌کنیم
  • لیست ۱۶ نفره انتخاباتی "شانا" هفته آتی منتشر می‌شود
  • تمام تلاش‌مان را می‌کنیم تا مشکلات دارویی برطرف شود
  • اولین فهرست اصولگرایان در دور دوم انتخابات مجلس؛ از ابراهیم یزدی تا پورمحمدی و نجابت /از کاندیداها تعهد گرفته شد