Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش اقتصادآنلاین، محمد سالاری در پاسخ به پرسشی مبنی بر ضرورت اصلاح کارکرد دفاتر خدمات الکترونیک به خبرنگار اقتصادآنلاین گفت: واقعیت این است که در آن مقطع به نظر من ایجاد دفاتر خدمات الکترونیک بهترین تصمیم اتخاذ شده بود زیرا اساسا بهترین رویکرد برای شفاف‌سازی، کاهش فساد، رانت و زمان صدور گواهی‌های ساختمانی، برون سپاری به بخش خصوصی است که در همه دنیا تجربه شده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

 

او ادامه داد: در کشور ما در حوزه‌ای که تجربه شده نتایج بسیار خوبی به دست آمده؛ مثل دفاتر پلیس به اضافه ده که رضایت‌مندی مردم در صدور گذر نامه نسبت به گذشته افزایش داشته است. همچنین در دهه‌های گذشته در حوزه ثبت اسناد یعنی انتقال مهم ترین دارایی جامعه ایرانی نیز این اتفاق افتاده است، در حالی که فضای رانتی این مقوله هم خیلی بالا است. 

این عضو شورا اضافه کرد: همچنین زمانی که ما کمترین فضای رانتی را در این دفاتر داریم، اتفاقا بیشترین فساد را در ادارات ثبت اسناد داریم. لذا برون‌سپاری این حوزه به دفاتر خدمات الکترونیک درست بوده  ولی اشکال اساسی این است که برون‌سپاری به طور کامل صورت نگرفته است. قرار بود شهرسازی مناطق تعطیل شده و فقط یک ستاد در مناطق فعال بماند. بنا بود صدور مجوز محدود به تعدادی دفاتر نباشد و هرکس بتواند با داشتن شاخص‌هایی دفتر خدمات الکترونیک بزند، در حالی که الان به همین 123 دفتر موجود محدود شده است. 

سالاری با بیان اینکه قرار بود کمیته‌های انضباطی شکل بگیرد تا نظارت دقیق و مسمتر داشته باشند و هرگونه تخلفی را پیگیری کنند، اضافه کرد: در حال حاضر اگر در دفاتر اسناد رسمی تخلفی رخ دهد، لغو مجوز می‌شوند و اگر در دفاتر خدمات الکترونیک هم اینگونه باید قطعا دفاتر بین منافع شخصی و منافع رانتی، ماندگاری دفترشان را انتخاب می‌کردند که متاسفانه این اتفاق نیفتاد. ضمنا شهرسازی‌های مناطق نه تنها تعدیل نیرو نکردند بلکه چند برابر نیرو هم اضافه کردند. 

او ادامه داد: عملا شهرسازی‌های مناطق برای اینکه دفاتر شکست بخورند با آن‌ها مقابله می‌کنند. در حال حاضر وضعیت به گونه‌ای است که مردم باید هم به شهرسازی‌های مناطق و هم دفاتر رجوع کنند. البته دفاتر هم وضعیت مطلوبی ندارند و خدماتی که ارائه می‌دهند شفاف نیست.

سالاری در توضیح حل معضل رانت در دفاتر و معاونت‌های شهرسازی‌ مناطق گفت: برنامه ما این بود که شهرسازی‌های مناطق به دفاتر برون‌سپاری شوند. اما در حال حاضر بنا داریم یک گام جلوتر برویم، به این معنی که؛ صدور پروانه شهروند محور و  فضا هوشمند و سیستمی شود.  شهروندان بدون مراجعه به دفاتر و معاونت‌های شهرسازی اقدام به اخذ پروانه کرده و اگر مشکلی داشتند به دفاتر مراجعه کنند. 

رییس کمیسیون شهرسازی و معماری شورای شهر تهران با بیان اینکه اگر دفاتر تعطیل شده و به معاونت‌های شهرسازی برگردند، فاجعه است، اظهار کرد: در حال حاضر طبق آنچه آقای گلپایگانی انجام داده مراحل صدور پروانه سیستمی شده است، اگر واقعا مقید به سیستمی شدن باشند و پارسل های شهر تهران از طرح تفصیلی در سامانه بارگذاری شود و امکان تغییر در آن توسط هیچ شخصی از جمله شهردار، معاون شهرسازی و غیره نباشد، بخشی از مشکلات شهرسازی حل می‌شود. 

سالاری در پایان گفت: البته مشکل این است که سیستمی شدن فعلا محدود به صدور پروانه ساخت است و باید گواهی عدم خلاف و نظارت فنی هم شامل آن بشود.

منبع: اقتصاد آنلاین

کلیدواژه: بخش خصوصی جامعه شهروند شورای شهر تهران گلپایگانی شهر تهران معاون مشکلات شاخص شورای شهر تهران شهرداری مشکلات معماری

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.eghtesadonline.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «اقتصاد آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۵۵۰۹۸۴۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

مدیرعامل شرکت بازآفرینی شهری : ممکن است فاجعه بم تکرار شود !

مدیرعامل شرکت بازآفرینی شهری ایران گفت: در ایران ۱۷۰ هزار هکتار بافت فرسوده، حاشیه‌ای و تاریخی و بیش از ۲ میلیون و ۷۰۰ هزار سقف لرزان وجود دارد و اگر جریان نوسازی مسکن در بافت‌های فرسوده کشور شتاب نگیرد، شاهد تکرار فاجعه‌ای مانند بم خواهیم بود.

به گزارش تسنیم،‌ محمد آئینی ظهر امروز در همایش بزرگداشت روز ملی شوراهای اسلامی که در سالن شیخ صدوق آستان حضرت عبدالعظیم حسنی (ع) برگزار شد، با تاکید بر اینکه مردم در بافت فرسوده و سکونت‌گاه‌های غیررسمی حق حیات دارند و جان آن‌ها در خطر است، گفت: در ایران ۱۷۰ هزار هکتار بافت فرسوده، حاشیه‌ای و تاریخی و بیش از ۲ میلیون و ۷۰۰ هزار سقف لرزان وجود دارد.

وی با بیان اینکه شوراها باید زبان گویای مردم باشند، افزود: در صورتی‌که جریان نوسازی مسکن در بافت‌های ناکارآمد و فرسوده کشور شتاب نگیرد، شاهد تکرار فاجعه‌ای مانند بم خواهیم بود.

مدیرعامل شرکت بازآفرینی شهری ایران با اشاره به برخی از حقوق مردم ساکن در بافت‌های فرسوده، خاطرنشان کرد: این شهروندان در وهله اول حق حیات دارند، باید حقوق آنان به رسمیت شناخته شده و به منظور نوسازی واحدهای مسکونی در سکونتگاه‌های غیررسمی، موانع صدور اسناد مالکیت به منظور فراهم شدن امکان دریافت تسهیلات برطرف شود.

آئینی با اشاره به نهضت سنددار کردن اراضی در سکونتگاه‌های غیررسمی، تصریح کرد: بهره‌مندی از امکانات شهری در حد متوسط محلات برخوردار شهری و فراهم کردن زیرساخت‌های خدمات آموزشی، فرهنگی، ورزشی، درمانی، بهداشتی اهمیت دارد.

وی با اشاره به بیش از ۶۰ درصد معابر در بافت‌های فرسوده شهری، خاکی هستند، ابراز امیدواری کرد: با همکاری وزارت راه و شهرسازی و تخصیص قیر، طی مدت باقیمانده از دولت، هیچ معبر خاکی در سکونتگاه‌های غیررسمی و بافت‌های فرسوده نداشته باشد.

مدیرعامل شرکت بازآفرینی شهری ایران در ادامه تأکید کرد: دستگاه‌های اجرایی وظیفه دارند متناسب با پراکنش جمعیت در این مناطق، خدمات و زیرساخت‌های لازم را تأمین کنند.

وی حق اشتغال را از دیگر حقوق ساکنان مناطق بافت فرسوده شهری برشمرد و گفت: باید با ارائه آموزش‌های شغلی، زمینه اشتغال‌زایی برای ساکنان این مناطق فراهم شود.

مدیرعامل شرکت بازآفرینی شهری ایران در پایان با تأکید بر ارائه تخفیف ۵۰ تا ۱۰۰ درصدی صدور پروانه ساخت‌وساز در مناطق فرسوده و ناکارآمد شهری خاطرنشان کرد: ارائه تسهیلات و امکانات و حمایت‌های نهضت ملی مسکن، حق تغییر کاربری طبقات همکف و صدور پروانه ساخت‌وساز برای واحدهای مسکونی با هر متراژ زمین، از اهرم‌های تشویقی دولت در بافت فرسوده است.

کانال عصر ایران در تلگرام

دیگر خبرها

  • آماده‌باش کامل شهرداری شیراز برای بارندگی‌های پایان هفته جاری
  • مدیرعامل شرکت بازآفرینی شهری : ممکن است فاجعه بم تکرار شود !
  • ممکن است فاجعه بم تکرار شود !
  • برخورد قاطع با تور‌های گردشگری غیرمجاز در کردستان
  • بازديدهای ميدانی و بررسی عملكرد شركت‌ها و دفاتر تاكسيرانی/ توجه ویژه به مشکلات و مسائل تاکسیرانان
  • جزییات تعطیلی کلاس‌ های دانشجویان امروز یکشنبه ساعت ۱۲ تا ۱۴
  • کمک داور ویدیویی مانع از کامل شدن بازگشت چلسی در ویلا پارک
  • حماس: احتمال پذیرش طرح صهیونیست‌ها پایین است 
  • معاونت املاک و حقوقی اقدامی موثر در پیشبرد اهداف دارد
  • بانک تجارت اولین برات الکترونیک سپامی را صادر کرد