Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «مشرق»
2024-04-26@00:53:23 GMT

آزاد شدن عرضه قلیان در قهوه خانه‌ها خوب یا بد؟

تاریخ انتشار: ۲۷ مهر ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۵۵۱۰۲۳۰

آزاد شدن عرضه قلیان در قهوه خانه‌ها خوب یا بد؟

عضو هیات رئیسه کمیسیون اجتماعی مجلس گفت: استعمال قلیان نه تنها در قهوه خانه‌ها بلکه در تمامی اماکن عمومی باید ممنوع و با عرضه کنندگان به شدت برخورد شود.

به گزارش مشرق، روح‌اله بابایی صالح با ابراز خرسندی از مخالفت شورای نگهبان با لغو ممنوعیت عرضه قلیان در قهوه خانه ها، گفت: استعمال قلیان نه تنها در قهوه خانه‌ها بلکه در تمامی اماکن عمومی باید ممنوع و از سویی با عرضه کنندگان به شدت برخورد شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

عضو هیات رئیسه کمیسیون اجتماعی مجلس شورای اسلامی با تاکید بر اینکه آزاد شدن عرضه قلیان در قهوه خانه‌ها تهدیدی برای سلامت جامعه محسوب می‌شود، افزود: مصرف قلیان در کشور در حال افزایش است و باید با اتخاذ تدابیر مناسب در جهت کاهش مصرف دخانیات گام برداشت.

بیشتر بخوانید:

پول در آوردن های عجیب! +عکس

وی با بیان اینکه استدلال از بین رفتن شغل به دلیل حذف قلیان به هیچ وجه منطقی نیست، تصریح کرد: به طور قطع با آزاد شدن عرضه قلیان تعداد مصرف کنندگان این ماده دخانی افزایش می‌یابند و تبعات اجتماعی و بهداشتی زیادی را به همراه دارد؛ برخی بر این باورند که جوانان نیاز به تفریح دارند و باید عرضه قلیان آزاد شود در حالی که این اقدام تهدیدی بزرگ برای سلامت جامعه به ویژه جوانان و نوجوانان محسوب می‌شود و در آینده‌ای بسیار نزدیک باید هزینه‌های ناشی از این تصمیم گیری غلط را بپردازیم.


نماینده مردم بویین زهرا در مجلس دهم یادآور شد: باید از عرضه قلیان در قهوه خانه‌ها و همچنین گسترش قلیان سراها جلوگیری کرد؛ متاسفانه شاهد افزایش مصرف قلیان در میان زنان کشور هستیم و این موضوع بسیار نگران کننده است و به طور قطع آزاد شدن عرضه قلیان مساوی با روی آوردن بیشتر زنان و جوانان به سمت این ماده دخانی است.

بابایی صالح، قلیان را دروازه ورود به اعتیاد و زمینه ساز گسترش آسیب‌های اجتماعی دانست و گفت: متاسفانه مصرف قلیان خانوادگی شده و امروزه در مهمانی‌های خانوادگی و دوستانه بدون توجه به عوارض آن به راحتی دود می‌شود و در اغلب خانه‌های ایرانی یک عدد قلیان وجود دارد.

این نماینده مردم در مجلس دهم ادامه داد: پیگیری و مخالفت‌های وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی با مصوبه مذکور جای تشکر و قدردانی دارد و از شورای نگهبان هم بابت مخالفت با مصوبه تشکر می‌کنیم.

عضو هیات رئیسه کمیسیون اجتماعی مجلس با انتقاد از اینکه بیش از ۸۰ درصد دانشجویان قلیان مصرف می‌کنند، تصریح کرد: این تهدیدی جدی است و باید برای کنترل مصرف دخانیات چاره اندیشی کرد.

منبع:خانه ملت

منبع: مشرق

کلیدواژه: بازار سکه و ارز اربعین تحولات عراق تحولات یمن اخبار حوادث قلیان شورای نگهبان کمیسیون اجتماعی مجلس

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mashreghnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مشرق» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۵۵۱۰۲۳۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

جهانپور: قلیان اکسیژن دیگر سرگرمی نیست بلکه مخدر است + فیلم

پزشک عمومی گفت: الگوی مصرف قلیان اکسیژن به سمت استفاده ی نابجا رفته به عنوان سرگرمی و تا حدودی به عنوان مخدر رفته است؛ البته باید در نظر داشت اثر تخریبی و روانگردان آن مشابه و در سطح بسیاری از موادی که مرسوم است نیست.

به گزارش خبرنگار اجتماعی خبرگزاری دانشجو، مدتی است قلیانی به‌نام "اکسیژن" در برخی از کافه‌های لاکچری تهران از جمله در غرب و شمال تهران به جوانان به‌صورت آزادانه عرضه می‌شود. این قلیان که در تبلیغاتش، شادی‌آور بودن برای مصرف‌کننده را مطرح کرده، بر خلاف اسمش تنها از گاز اکسیژن تشکیل نشده است و می‌تواند عوارض بسیار شدید برای فرد مصرف‌کننده به‌همراه داشته باشد.


طرح مطالعاتی دستگاه "پاکدم" یا "قلیان اکسیژن" در زمان حاضر به‌صورت آزمایشی، تحت نظارت وزارت بهداشت حدود دو سال است که در ۱۰ استان کشور در حال اجراست. این وسیله ثبت اختراع شده است و بعد از اینکه تأییدیه آن از سازمان غذا و دارو گرفته شد به‌عنوان تجهیزات پزشکی ثبت شده و در سازمان غذا و دارو استاندارد‌هایی برای آن در نظر گرفته شده است.


دکتر کیانوش جهاتنپور در گفتگو با خبرنگار اجتماعی خبرگزاری دانشجو پیرامون موضوع قلیان اکسیژن اظهار داشت: در اصل چیزی که در ایران به عنوان قلیان اکسیژن شناخته می‌شود و به نوعی الگو برداری و تغییر فرم چیزی است که در کشور‌های دیگر تحت عنوان اکسیژن کلاب شناخته می‌شود؛ یک اسم شبهه ناک است. چرا که ماده مورد استفاده در این دستگاه گاز اکسیژن نیست و ماده دیگری به نام N۲O و یا نیتروز اکسید است که به‌عنوان گاز خنده نیز شناخته می‌شود.


وی افزود: این گاز کاربرد‌هایی در حوزه پزشکی و صنایع غذایی و شیمیایی داشت، پس اصل موضوع جدید نیست. اما الگوی مصرف به سمت استفاده‌ی نابجا رفته به عنوان سرگرمی و تا حدودی به عنوان مخدر رفته است؛ البته باید در نظر داشت اثر تخریبی و روانگردان آن مشابه و در سطح بسیاری از موادی که مرسوم است نیست.


وی تصریح کرد: مصرف این گاز در برخی از کشور‌ها مجاز است و در مقابل برخی از کشور‌ها مصرف آن را ممنوع کرده اند.


دکتر جهانپور در رابطه با عوارض مصرف این گاز گفت: افراد پس از مصرف این گاز ممکن است دچار کاهش فشار خون شوند و علائمی مثل سرگیجه پیدا کنند. برخورد درست اورژانسی در این لحظه مانند برخورد با بیمار دچار به کاهش فشار خون است که روی زمین دراز بکشند و پاهارا کمی بالاتر از سطح قلب قرار دهند. اگر وضعیت بیمار مطلوب نبود و بحرانی بود باید با ۱۱۵ تماس گرفته شود.


وی افزود: برخی افراد در وضعیت‌های روانی مختلف و افسردگی ممکن است تمایل داشته باشند از این ماده استفاده کنند. باید در نظر داشت مصرف مکرر از طریق کاهش ذخیره b۱۲ می‌تواند پیامد‌هایی از قبیل آسیب به سیستم عصبی مرکزی، لرزش دست و مشکلات دیگر اعصاب به وجود بیاورد.

 

کد ویدیو دانلود فیلم اصلی

دیگر خبرها

  • قلیان با گاز خنده!
  • پشت پرده «قلیان اکسیژن»؛ قلیان اکسیژن چیست و قیمت آن چقدر است؟
  • قلیان لاکچری که چند سال پیش ممنوع بود حالا مجاز شده!
  • قلیانی لاکچری که چند سال پیش ممنوع بود حالا مجاز شده!
  • سرو قلیان اکسیژن و جوانانی که موش آزمایشگاهی شده‌اند
  • قلیان اکسیژن و بازی با جون جوانان؛ طرح مطالعاتی وزارت بهداشت؟
  • سرو آزادانه قلیان اکسیژن و جوانانی که موش آزمایشگاهی شده‌اند
  • جهانپور: قلیان اکسیژن دیگر سرگرمی نیست بلکه مخدر است + فیلم
  • توزیع مدل خاصی از قلیان تحت نظارت وزارت بهداشت | دسترسی به قلیان اکسیژن در این ۱۰ استان
  • قلیان اکسیژن طرح مطالعاتی وزارت بهداشت است/ توزیع در ۸ استان