Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «تابناک»
2024-05-06@15:08:36 GMT

انتقاد تند رهبر جمهوری خواهان در سنا از ترامپ

تاریخ انتشار: ۲۷ مهر ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۵۵۱۱۲۲۱

 «میچ مک کانل» رهبر اکثریت جمهوری خواه سنای آمریکا در یادداشتی در روزنامه واشنگتن پست نوشت: خارج کردن نیرو‌های نظامی آمریکا از سوریه یک خطای فاحش راهبردی است. این اقدام به ناامنی بیشتر آمریکا انجامیده، رقبا و دشمنان آمریکا را قوی‌تر کرده و شرکای مهم ایالات متحده را تضعیف خواهد کرد.

من از مبارزه علیه تروریسم بین المللی در سال‌های گذشته سه درس گرفته ام.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

از نظر من، تهدید به سادگی رفع نمی‌شود، آلترناتیوی برای رهبری ایالات متحده در این مبارزه وجود ندارد و آمریکا چنین نبردی را به تنهایی پیش نمی‌برد، بلکه نیازمند همپیمانان محلی در هر یک از این مناطق است.

اما متاسفانه اقدامات اخیر دولت، این درس گیری‌های مهم را بازتاب نمی‌دهند.

ترکیب خروج آمریکا (از شمال سوریه) و درگیری‌های خصمانه رو به گسترش میان ترکیه و کردها، یک کابوس راهبردی را برای کشور ما رقم می‌زند.

حتی اگر آتش بس پنج روزه اعلام‌شده در روز پنجشنبه نیز دوام می‌آورد، باز هم باید اذعان کرد که وقایع هفته گذشته باعث عقب افتادن مبارزه آمریکا با داعش و دیگر تروریست‌ها شده است.

چنانچه خروج نیرو‌های آمریکایی از این منطقه متوقف نشود، این اقدام به نفع «بشار اسد» رئیس جمهور سوریه، ایران و روسیه تمام خواهد شد.

دولت آمریکا باید کماکان شمار محدودی از سربازان خود در سوریه را نگه دارد، حضور نظامی در عراق و دیگر کشور‌های منطقه را حفظ کند و افغانستان را نیز تا زمانی که به اهداف اش نرسیده، ترک نکند. جنگ‌های آمریکا تنها وقتی بی پایان خواهند بود که آمریکا از پیروز شدن در آن‌ها خودداری کند.

خبرگزاری آلمان در خصوص این یادداشت می‌نویسد: ​سخنان مک کانل وزنی متفاوت با دیگر جمهوری خواهان دارد. او به عنوان رهبر اکثریت جمهوری خواه در سنای آمریکا یکی از قدرتمندترین سیاستمداران در حزب خود است.

از این «جریان خودی» پیش از این نیز انتقاد‌هایی علیه سیاست ترامپ در سوریه مطرح شده بود، اما شدت هیچ کدام به پای سطور اخیر مک کانل نمی‌رسد. حتی حملات شدید ترامپ در سال‌های اخیر به مواضع لیبرال واشنگتن پست نیز باعث نرمش در لحن انتقادی مک کانل نشده است.

گرچه این جمهوری خواه پرنفوذ مشخصا نامی از رئیس جمهور آمریکا نبرده، اما پیام او کاملا روشن است. ترامپ مدت هاست که هدف بازگرداندن نیرو‌های آمریکایی از ماموریت‌های خارج از مرز‌های این کشور را دنبال می‌کند و می‌خواهد به گفته خود، به حضور آمریکا در جنگ‌های بی پایان خاتمه دهد.

اوایل ماه اکتبر ترامپ جمهوری خواه با خروج سربازان آمریکایی از شمال سوریه راه را برای عملیات نظامی ترکیه علیه شبه نظامیان کرد این منطقه همواره کرد. این تصمیم ترامپ به عنوان چراغ سبز آمریکا به ترکیه برای حمله به کرد‌ها ارزیابی شد و مورد انتقاد شدید بین المللی قرار گرفت.

پیش از این حتی نزدیک‌ترین همراهان و مؤتلفان ترامپ در حزب جمهوری خواه، همچون سناتور «لیندسی گراهام» نیز به شکل علنی علیه سیاست او در سوریه موضع گرفته بودند. اکنون نیز با مک کانل وزنه مخالفان سیاست ترامپ در سوریه به شکل چشمگیری سنگین‌تر شده است.

منبع: تابناک

کلیدواژه: پیاده روی اربعین حسن روحانی آمدنیوز روح الله زم بورس تهران نفتکش SABITI جام جهانی والیبال حسین فریدون میچ مک کانل جمهوری خواه سنای آمریکا خروج آمریکا از سوریه پیاده روی اربعین حسن روحانی آمدنیوز روح الله زم بورس تهران نفتکش SABITI جام جهانی والیبال حسین فریدون

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tabnak.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تابناک» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۵۵۱۱۲۲۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ترامپ سر به سر ایران خواهد گذاشت؟ /هشدار رسانه اصلاح طلب به دولت رئیسی درباره ۲ خطر در کمین ایران

به گزارش خبرگزاری خبرآنلاین، روزنامه اصلاح طلب هم میهن در گزارشی نوشت؛

مجلۀ آمریکایی تایم در گفت‌وگویی اختصاصی با دونالد ترامپ، رئیس‌جمهوری پیشین و شاید آیندۀ آمریکا از او دربارۀ برنامه‌های دورۀ دوم در صورت پیروزی پرسیده است. از این مصاحبه چنین برمی‌آید که از آنچه در دورۀ اول انجام نداده نه‌تنها پشیمان نیست که قصد دارد با قاطعیت ادامه دهد و این بار بی‌ملاحظات قبلی و حتی سخن از تلافی هم به میان آورده است.

بازگشت ترامپ به‌عنوان یکی از جدی‌ترین خطرات برای اروپا هم مطرح شده و از این رو تنها ایران در معرض تهدید او قرار ندارد و اگرچه هنوز با قاطعیت نمی‌توان گفت بازگشت او قطعی است اما باید برای بازگشت او سناریوهایی تدارک دید و باور به اینکه همه‌شان مثل هم هستند در دوران بلوغ جمهوری اسلامی پذیرفتنی نیست.

مهمترین خطر بازگشت ترامپ برای ایران برخلاف تصور این نیست که امکان احیای برجام را منتفی می‌سازد چون همین حالا هم بخت احیای برجام بالا نیست. اگر ترامپ بازگردد دو خطر اصلی متوجه ایران خواهد بود و جا دارد به این دو بیاندیشند:

نخست اینکه به احتمال زیاد تکلیف اوکراین را یک‌سره می‌کند و بعید است بگذارد جنگ اوکراین بیش از این ادامه یابد. حال با تسلیح و تجهیز بیشتر یا توافق با روسیه اما این وضع بعید است ادامه یابد. در این حالت ایران نمی‌تواند مانند حالا نفت صادر کند. اگر صادرات نفت خام ایران از ۲۰۰ هزار بشکه در اواخر دولت روحانی به یک میلیون بشکه در روز رسیده (و آمار رشد اقتصادی‌ای که دولت به آن می‌بالد نیز ناشی از همین است) به خاطر این نیست که جو بایدن چشم خود را به روی فروش نفت به چین بسته بلکه ناشی از جنگ اوکراین است که نمی‌توانند هم‌زمان خریداران و مشتریان را از چند نقطه در تنگنا بگذارند و محدودیت‌های بندر درگیر جنگ را جای دیگر باید جبران کنند. پس مهمترین آسیب ایران می‌تواند کاهش فروش نفت باشد آن هم نه به خاطر منتفی شدن برجام که به سبب تعیین تکلیف جنگ اوکراین.

نکته دوم اینکه ایران از سه تحول بازگشت طالبان در افغانستان، جنگ اوکراین و غزه سود برده و در اصطلاح فوتبالی سه بر صفر جلوست و ترامپ اگر بخواهد سر به سر ایران بگذارد این برتری سه بر صفر را باید از بین ببرد. چگونه؟ اول: ناامن کردن مرزهای شرقی و تضعیف بازار هرات. دوم: تغییر وضعیت غزه به‌گونه‌ای که ایران از آن سود نبرد و سوم: همان که در بالا اشاره شد: اوکراین.

به یاد آوریم که در سال ۱۳۵۹ و در همان مجلس اول دو نماینده با دو دیدگاه کاملاً مخالف در غالب امور داخلی در مورد مشترکی هشدار دادند و آن هم این بود که بعد از مرگ شاه ادامه گروگان‌گیری آمریکایی‌های شاغل در سفارت سالبه به انتفاء موضوع است و موجب روی کار آمدن رقیب جیمی کارتر خواهد شد.

دکتر ابراهیم یزدی و شیخ محمد منتظری نمایندگان تهران و نجف‌آباد تأکید داشتند استمرار ریاست‌جمهوری جیمی کارتر به سود ماست نه روی کار آمدن رونالد ریگان ولی تفکری که باور داشت تفاوتی با هم ندارند رفتاری وارونه داشت و کاری کردند که نه‌تنها ازاین برگ به سود ایران و کارتر استفاده و او وام‌دار جمهوری اسلامی در دوره دوم نشود بلکه به عکس درست روزی گروگان‌ها در فرانکفورت تحویل فرستادگان واشنگتن شدند که پیروزی ریگان مسجل شده بود و در پی آن سه دورۀ پیاپی کاخ سفید در اختیار جمهوری‌خواهان بود (دو دوره ریگان و یک دوره بوش پدر).

در حال حاضر ایران نمی‌تواند برای ماندن بایدن کار خاصی انجام دهد مگر آنکه نقش ویژه‌ای در غزه یا اوکراین ایفا کند اما باید برای فردای احتمالی ترامپ سناریو داشت؛ فردایی که ترامپ درصدد جبران آن برتری در سه حوزه برخواهد آمد و اگر نه برتری که انتفاع. از تحول افغانستان نفع امنیتی و اقتصادی (بازار هرات و اضافه شدن به بازار سلیمانیه)، از تحول اوکراین نفع سیاسی و اطمینان از وتوی قطعنامه‌ها در شورای امنیت سازمان ملل و از غزه نفع سیاسی چراکه اکنون به جای پیمان ابراهیم و نزدیک شدن اسرائیل به مرزهای ایران دانشگاه‌های آمریکا و حتی کانادا شاهد اعتراضات سراسری است و تکاپوی تشبیه حماس به داعش به شکست انجامیده و موج حمایت از فلسطینی‌ها همه جا برخاسته است.

مهمترین مراقبت و هوشیاری وزارت خارجه باید حفظ همین سه موقعیت باشد تا ترامپ آنها را منتفی نکند و به هدر ندهد. در اصطلاح فوتبالی مراقب سه گل خودمان باشیم! در غزه البته با فاجعه انسانی روبه‌روییم و در اوکراین در اندازه‌ای کمتر. مراد از سه گل در اینجا برتری در سیاست خارجی و تغییر موازنه قدرت است.

۲۷۲۱۸

برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید. کد خبر 1902918

دیگر خبرها

  • رهبر دموکرات‌های مجلس نمایندگان آمریکا از احتمال دخالت نظامی در اوکراین خبر داد
  • رهبر دموکرات سنا از احتمال اعزام نظامیان آمریکایی به اوکراین خبر داد
  • ترامپ بایدن را به اداره دولت گشتاپو متهم کرد
  • چالش‌های بایدن و ترامپ در انتخابات ۲۰۲۴ ریاست جمهوری آمریکا
  • ترامپ سر به سر ایران خواهد گذاشت؟ /هشدار رسانه اصلاح طلب به دولت رئیسی درباره ۲ خطر در کمین ایران
  • آنچه دربارۀ دیکتاتوری گفتم جدی نبود- ترامپ
  • افزایش کمک‌های مالی برای کمپین انتخاباتی ترامپ
  • ویدیو/ درگیری جمهوری‌خواهان و دموکرات‌ها به بهانه فلسطین
  • ترامپ دولت بایدن را به «گشتاپو» تشبیه کرد
  • دیدنی های امروز؛ از روز جهانی آزادی مطبوعات تا سفرهای تبلیغاتی ترامپ