Web Analytics Made Easy - Statcounter

وحید درخش احمدی روز یکشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا، ضمن یادآوری این موضوع که موش قهوه‌ای یا همان موش فاضلاب پراکندگی جهانی دارد و به عنوان یکی از مهمترین آفات شهری در کل دنیا محسوب می شود، افزود: موش‌ قهوه‌ای بزرگترین گونه موشی است که نسبت به سایر گونه‌ها، بیشترین وفور را در شهر تهران دارند و این موش ها، عامل اصلی خسارت‌های اقتصادی نظیر جویدن کابل‌های شبکه مخابرات و سایر تاسیسات شهری و همچنین ناقل بسیاری از بیماری های خطرناک به انسان هستند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

درخش احمدی خاطرنشان کرد: با توجه به اینکه اغلب موش‌ها گیاهخوارن اما متاسفانه با تغییر عادت غذایی موش‌های اماکن انسانی (تهران) همه چیزخوارند و بیشتر از موادی استفاده می‌کنند که دارای پروتئین مناسب و رطوبت نسبی باشند. این نوع رفتار و عادت تغذیه‌ای موش‌های فاضلاب و متاسفانه تعداد بالای جمعیت آنها سبب شده در مدیریت بحران‌های تغییر اقلیم مانند احتمال وقوع زلزله در تهران، موش‌ها را به عنوان سومین عامل مرگ‌ومیر پس از زلزله، و آتش سوزی ‌بدانند.

به گفته وی، موش‌های قهوه‌ای از راه‌های مختلفی می‌توانند سلامتی انسان را به خطر انداخته و باعث انتقال بیماری به انسان شوند که خطرناک‌ترین راه انتقال بیماری از موش‌ها، ادار آنها می‌باشد زیرا بسیار شفاف بوده و رد آنها پس از خشک شدن فقط با نور چراغ قوه یووی (uv) قابل رویت است.

وی تاکید کرد: کنترل این آفات همواره چالش های بسیار زیاد داشته  و نیازمند فرهنگ سازی عمومی در حوزه سلامت شهری، عزم ملی و همکاری مناسب بین سازمان‌های ذیصلاح است.  

راه های ورود موش‌های قهوه‌ای به داخل ساختمان‌ها کدام است؟

درخش احمدی یادآور شد: این گونه از موش ها، تقریبا در همه جا نظیر سواحل، مزارع، ساختمانهای قدیمی یافت شده و در اماکن شهری اغلب زیر دیوارها، مجاری فاضلاب، حاشیه جوی‌ها و کانال‌های آب، درزهای انقطاع میان ساختمان‌ها، زیر زمین خصوصا محل استقرار سطل‌های زباله شهری، زیر شمشادها، پاپیتال‌ها، درختچه‌ها و حتی داخل منازل، لانه‌سازی کرده و فعالیت می‌نمایند.

این متخصص کنترل آفات شهری، در ادامه این گفت و گو درباره راه های ورود این جانوران به داخل ساختمان ها، گفت: موش‌های فاضلاب شناگران ماهری هستند و توانایی شنا کردن در مسافت‌های طولانی را دارند. به همین دلیل از راه فاضلاب شهری یا جوی‌ها وارد سیستم فاضلاب داخلی ساختمان‌ها شده و از طریق سرویس‌های بهداشتی ایرانی یا فرنگی وارد طبقات بالایی نیز می شوند.

وی افزود: متاسفانه به علت عدم مسدودسازی درزهای انقطاع ساختمان‌ها و وجود درز یا سوراخ در دیوارهای مجاور دو ساختمان موش به راحتی به سقف‌های کاذب طبقات (حتی طبقات بالا مثل طبقه پنجم) راه پیدا می‌کنند. همچنین درب، پنجره، شیشه‌های شکسته، لوله‌های فاضلاب، هواکش‌ها، شومینه، لوله بخاری،   ورودی‌های کابل‌های برق و تلفن، ورودی لوله کشی‌های آب و گاز، کارتن‌ها  و بسته‌های ورودی به داخل ساختمان و... و. از دیگر راه های ورود این میهمانان ناخوانده به اماکن مسکونی است.

به گفته این متخصص، میزان زاد و ولد، داشتن حس شنوایی، بویایی و لامسه بسیار قوی، قدرت تحرک زیاد، قدرت حافظه بالا و داشتن زندگی اجتماعی فداکارانه به همراه عدم رعایت مسائل بهداشتی شهروندی خصوصا در زمینه دفع نامناسب پسماندها و نبود سیستم فاضلاب جامع شهری از دلایل اصلی وفور جمعیت این گونه در شهر به شمار می رود بطوریکه طبق آمارهای سنوات گذشته به ازا هر نفر در تهران حدود ۸ موش تخمین زده شده است.

چگونه از وجود موش‌های قهوه‌ای در داخل ساختمان آگاه شویم؟

درخش احمدی درباره علائم حضور موش در اماکن مسکونی گفت: دیدن علائمی چون وجود خرده‌های کاغذ، مقوا، پارچه، دانه‌های خرده شده، فضولات دوکی شکل (به اندازه ۱۸ میلیمتر و بصورت دسته جمعی)، وجود مو و سیاهی بر روی کناره‌های دیوار و... و. می توان به وجود موش فاضلابی در ساختمان پی برد.

وی خاطرنشان کرد: برای کنترل و مبارزه با موش‌قهوه‌ای یا فاضلابی، نخست باید با خشک نگهداشتن محیط، تعمیر لوله‌هایی که از آنها آب می چکد یا با استفاده از بسته بندی‌های فلزی و شیشه‌ای غیر قابل نفوذ، قراردادن زباله‌ها در سطل‌های پدالی درب‌دار، دفع بهداشتی پسماندها و ...از دسترسی آسان موش‌ها به آب و غذا و ادامه زیست آنان جلوگیری کرد.

این متخصص، حذف مخفیگاه‌هایی که موش می‌تواند در آنها پناه گرفته و لانه گزینی نماید را دیگر راه کنترل موش ها عنوان کرد و گفت: رعایت چیدمان صحیح انبار، عدم دپو وسایل مازاد مستعمل، تامین نور کافی در انبارها (زیرا که موش‌ها از نور گریزانند) و... و. راهکار این امر است.

جلوگیری از ورود موش‌ها به داخل ساختمان با مسدود سازی‌های مناسب و کامل مانند پوشاندن زیر درب‌های ورودی با ورقه‌های فلزی بطوریکه هیچگونه فضایی بین درب با زمین وجود نداشته باشد، استفاده از اسپری فوم برای ورودی‌های کابل‌ها، تعویض شیشه‌های شکسته، قرار دادن درپوش مناسب برروی مجاری فاضلاب، استفاده از درپوش‌های یکطرفه با فنر قوی سر خروجی اصلی فاضلاب ساختمان به فاضلاب شهری، مسدود نمودن شومینه و هواکش‌ها با توری سیمی بسیار ریز  از دیگر مواردی است که درخش احمدی به آن اشاره کرد و گفت: استفاده از انواع تله‌ها و طعمه‌های مسموم که با توجه به مخاطرات انسانی و محیط زیستی باید با مشاوره و زیر نظر متخصصین کنترل آفات انجام شود.

منبع: ایرنا

کلیدواژه: مدیریت شهری بهداشت و سلامت

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۵۵۱۲۵۳۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

کارآفرین و کارگر ۲ بال حرکت اقتصاد و تولید هستند

نماینده ولی‌فقیه در استان و امام‌ جمعه کرمانشاه گفت: کارآفرین و کارگر، دو بال حرکت اقتصاد و تولید هستند و در اسلام و نظام مقدس جمهوری اسلامی به جایگاه این دو در عرصه تولید، توجه واقعی دارد.

به گزارش خبرگزاری ایمنا از کرمانشاه، حجت‌الاسلام حبیب‌الله غفوری _شنبه هشتم فروردین_ در دیدار با مدیرکل و معاونان اداره کل کار، تعاون و رفاه اجتماعی استان و جمعی از کارگران و کارفرمایان نمونه با اشاره به اینکه جامعه ما حکم یک خانواده را دارد که هرکدام از ما در عرصه‌های مختلف مشغول ایفای نقش برای اعتلای آن هستیم، اظهار کرد: خانواده‌ای هستیم که از سوی مستکبران عالم تحت تحریم بی‌سابقه‌ای قرار گرفته‌ایم.

وی با بیان اینکه به فضل خدا و اتکا به نیروی انسانی خودمان کار را شروع کردیم و امروز تبدیل به یکی از قدرت‌های اقتصادی منطقه شده‌ایم، افزود: تنها کشوری هستیم که پرچم توحید، آزادگی و استقلال را در دنیا بلند کرده‌ایم، تحت تأثیر نظام فاسد سرمایه‌داری قرار نگرفتیم و باعزت روی پای خودمان ایستاده‌ایم.

امام جمعه کرمانشاه با تاکید بر اینکه خداوند متعال اراده فرموده است که این انقلاب و این ملت را زمینه‌ساز ظهور منجی عالم بشریت قرار دهد، خاطرنشان کرد: امروز پیام انقلاب اسلامی عالم‌گیر شده است و آمریکای مستکبر که از اوایل انقلاب تحریم را علیه ما شروع کرد، در کشورش مبتلابه خیزش عمومی در همه اقشار جامعه به ویژه دانشگاه‌ها شده است.

حجت‌الاسلام غفوری لحظه‌لحظه تلاش‌ها و کوشش‌هایی که در عرصه کارگری و کارفرمایی در سال‌های بعد از انقلاب صورت گرفته است را عبادت دانست و ادامه داد: دنیا به نیروی کار و کارگر به چشم یک ابزار نگاه می‌کند و تا حدی برای او احترام قائل می‌شود که منافع نظام سرمایه‌داری را تأمین کند، اما در اسلام و نظام مقدس جمهوری اسلامی به نیروی انسانی به‌عنوان زیربنا و اساس کار نگاه می‌شود و به شخصیت، کرامت انسانی جایگاه او در عرصه تولید، توجهی واقعی می‌شود.

وی اضافه کرد: کارآفرین و کارگر، دو بال حرکت اقتصاد و تولید هستند که اگر باهم حرکت کنند، پرواز شکل می‌گیرد. دلسوزی این دو مجموعه برای یکدیگر، اوج اعتلای این ملت است.

امام جمعه کرمانشاه با اشاره به فرموده مقام معظم رهبری (مدظله‌) در بحث جهش تولید که در هر منطقه و هر استانی لازم است مسئولان بررسی کنند که با توجه به اقتضائات منطقه، چه اقداماتی انجام شود تا جهش تولید شکل بگیرد، عنوان کرد: نیاز است مسئولان استان با توجه به زیست‌بوم استان کرمانشاه برای اقتضائات نیروی انسانی و سرمایه‌های خدادادی که در این استان وجود دارد، هم‌فکری کنند تا هم رونق اقتصادی را به ارمغان بیاورد و هم نرخ بیکاری را به صفر برساند.

حجت‌الاسلام غفوری با اشاره به لزوم تسریع و تسهیل کار تولیدکنندگان، تأکید کرد: موارد متعددی از تولیدکنندگان را ملاقات کردم که از موانع موجود در بروکراسی اداری گلایه‌مند بودند؛ بنابراین بنده در ابتدای سال، در خطبه‌های نماز جمعه، به مسئولان تأکید کردم در صورتی که یکی از مسئولان در ادارات برای تولید کننده و روند تولید مشکلی ایجاد کند، بنده در نماز جمعه او را به مردم معرفی خواهم کرد.

کد خبر 748579

دیگر خبرها

  • اگر موشک و دانشگاه قوی داشته باشیم اقتصاد تسلیم می‌شود
  • سنگلج در خطر است!
  • رودخانه دز، پنهان زیر پوست فاضلاب‌های شهری
  • ۲۲۵ هزار بنای ناپایدار در استان تهران داریم
  • اجرا نشدن شبکه فاضلاب روستایی در حاشیه زاینده‌رود سلامت عمومی را به خطر می‌اندازد
  • اجرا نشدن فاضلاب روستایی در حاشیه زاینده‌رود سلامت عمومی را به خطر می‌اندازد
  • اتفاق ناگوار در انتظار تماشاخانه قدیمی سنگلج/ مسئولان شهرداری کجا هستند؟
  • پیش‌بینی می‌کنیم سال آینده کمبود نیروی انسانی نداشته باشیم
  • سانفرانسیسکو؛ پیشرو در بازیافت آب
  • کارآفرین و کارگر ۲ بال حرکت اقتصاد و تولید هستند