Web Analytics Made Easy - Statcounter

رئیس جمهوری به دنبال تأکید مقام معظم رهبری (مدظله‌العالی) مبنی بر پیگیری امضاء مصوبه سازمان ملی پرورش استعدادهای درخشان توسط دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی، اساسنامه «سازمان ملی پرورش استعدادهای درخشان» را ۲۰ مهرماه برای ابلاغ به دستگاه‌ها امضاء کرد.

شناسایی و فراهم‌آوردن زمینه‌های رشد دانش‌آموزان دارای استعداد برتر، برنامه‌ریزی مناسب برای حضور دانش‌پژوهان کشور در عرصه‌های جهانی و حمایت از پژوهش‌های علمی مربوط به شناسایی و پرورش دانش‌آموزان صاحب استعداد برتر از جمله وظایفی است که در این اساسنامه به آن اشاره شده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


همچنین در این اساسنامه هدف از تأسیس «سازمان ملی پرورش استعدادهای درخشان» تعیین خط‌مشی، برنامه‌ریزی، پشتیبانی و نظارت بر شناسایی، هدایت و تربیت استعدادهای برترکشور در دوره تربیت رسمی و عمومی عنوان شده و همچنین خاطرنشان شده است که رئیس سازمان که بالاترین مقام اجرایی سازمان است، به پیشنهاد وزیر آموزش و پرورش و تأیید هیئت‌امنا انتخاب و با حکم وزیر آموزش و پرورش برای مدت ۴ سال منصوب می‌شود.

این اساسنامه دارای ۴ فصل کلیات، ارکان، امور مالی و سایر مقررات و ۱۷ ماده است و بنا دارد با رویکرد جدید به کشف استعدادها بپردازد.
«عنایت سالاریان» روز یکشنبه در گفت و گو با خبرنگار گروه دانشگاه و آموزش در خصوص تغییر مرکز ملی پرورش استعدادهای درخشان به سازمان اظهار کرد: استعدادهای درخشان تا سال ۱۳۸۹ در قالب سازمان فعالیت می کرد و از آن پس به مرکز تبدیل شد اما اکنون با امضاء رئیس جمهوری قرار است به ساختار قبلی بازگردد.

وی ادامه داد: ادغام این سازمان در سال ۸۹ توسط شورای عالی اداری، سازمان ملی نخبگان و باشگاه دانش‌پژوهان جوان که به صورت نهاد و سازمان مستقل فعالیت می‌کردند، اقدامی غیرکارشناسی بود.

معاون مرکز ملی پرورش استعدادهای درخشان و باشگاه دانش پژوهان جوان افزود: اکنون با تغییر ساختار و تبدیل این مرکز به سازمان، این دستگاه همانند سازمان های نوسازی مدارس، سازمان پژوهش و برنامه ریزی آموزشی و سازمان آموزش و پرورش استثنایی زیر نظر وزارت آموزش و پرورش اداره خواهد شد اما اتفاقی که می‌افتد این است که به لحاظ ساختاری دارای استقلال مدیریت، تصمیم گیری و هیات امنایی می شود.

به گفته سالاریان تغییر چشمگیری که تبدیل این مرکز به سازمان دارد در ترکیب افرادی است که در هیات امنا حضور دارند به این معنا که نقش دانش آموختگان سمپاد و مدال‌آوران المپیادهای علمی در تصمیم گیری ها پررنگ تر می شود.

وی وجه تمایز بسیار محسوس و قابل توجه اساسنامه سازمان پرورش استعدادهای درخشان را که به تازگی توسط رئیس جمهوری امضاء شده است را در ماده ۱۵ آن عنوان کرد و گفت: باشگاه دانش‌پژوهان جوان به عنوان پشتیبان علمی و تخصصی سازمان و تامین خدمات پژوهشی است که به صورت موسسه غیر دولتی و هیات امنایی با اساسنامه مستقل با تصویب شورای عالی انقلاب فرهنگی اداره می‌شود.

معاون مرکز ملی پرورش استعدادهای درخشان و باشگاه دانش‌پژوهان جوان بیان داشت: در ترکیب هیات امنا علاوه بر اینکه ۲ نفر از شخصیت‌های علمی و فرهنگی کشور حضور دارد ۲ نفر نیز از دانش آموختگان مدارس سمپاد نیز اضافه می شوند  همچنین از بین ۲ نفر شخصیت علمی و فرهنگی یک نفر باید خانم باشد.

سالاریان یادآورشد: رئیس بنیاد نخبگان درگذشته در ترکیب هیات امنا نبود اما اکنون به این مجموعه علاوه بر وزیر آموزش و پرورش، علوم وتحقیقات، وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی، دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی و رئیس سازمان برنامه و بودجه اضافه شده است. همچنین یک نماینده نیز از مرکز مدیریت حوزه های علمیه و تعدادی از فارغ التحصیلان مدال‌آور نیز اضافه می شود.

وی تصریح کرد: سازمان در ساختار جدید تمامی حقوق کارکنان رسمی، نیروهای خدماتی و مسائل مالی را به طور مستقل پرداخت می کند همچنین رئیس سازمان از طرف وزیر آموزش و پرورش انتخاب و به مدت ۴ سال وظیفه هدایت امور سازمان و نظارت بر اساسنامه و امور اداری و حقوقی سازمان را پیگیری می‌کند.

سالاریان گفت: با انجام این اتفاقات سازمان با قدرت تصمیم گیری بالایی که پیدا می‌کند فرآیندها سریع تر انجام می دهد و پاسخگوی مسائل مرتبط با خود خواهد بود.

وی در خصوص بودجه این سازمان افزود: بعد از تصویب این مرکز به سازمان، تعداد نیروی انسانی زیاد نخواهد شد و منابع مالی زیادی را از دولت درخواست نخواهیم کرد. همان میزان اعتباری که در داخل بودجه کلی وزارت آموزش و پرورش است، هزینه خواهد شد و معادل همین مقدار به علاوه جمع ریالی حقوق کارکنان و همچنین بودجه تملک به سازمان ملی پرورش استعدادهای درخشان منتقل می‌شود. 

معاون مرکز ملی پرورش استعدادهای درخشان و باشگاه دانش‌پژوهان جوان افزود: این مدل در بودجه ۹۹ پیش‌بینی و پوشش داده می‌شود. به زودی رئیس سازمان انتخاب شده و مسئول پیگیری اجرایی شدن ساختار جدید این دستگاه خواهد شد.

سالاریان در خصوص دولتی و غیر دولتی بودن مدارس سمپاد خاطرنشان کرد: در صورت تصویب این طرح ما نیز طبق مصوبه قانون مجلس عمل خواهیم کرد هر چند سمپاد دولتی بوده و در محدوه سر فصل‌های دولتی قرار می‌گیرد و اینکه نخبگان هر کشوری بخش محدودی بوده که کمتر از ۲ درصد هستند و حتما مجلس نسبت به این موضوع توجه خاصی خواهد داشت./

منبع: ایرنا

کلیدواژه: وزارت آموزش و پرورش دانش آموزان

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۵۵۱۲۹۳۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

مهارت‌آموزی دانش‌آموزان به تصویب رسید‌

مدیرکل دفتر آموزش دوره دوم متوسطه نظری وزارت آموزش و پرورش گفت: خوشبختانه علی‌رغم مخالفت‌های بسیاز زیاد، مهارت‌آموزی دانش‌آموزان در دولت به تصویب رسید. - اخبار استانها -

به گزارش خبرگزاری تسنیم از سنندج، نادر کریمی بیرانوند پیش‌از ظهر امروز در نشست مطبوعاتی با خبرنگاران که در آموزش و پرورش کردستان برگزار شد ضمن تبریک هفته معلم، اظهار داشت: یکی از موارد بسیار مهم سند بنیادین وزارت آموزش و پرورش، مهارت‌آموزی دانش‌آموزان است به گونه‌ای که دانش‌آموز در پایان دوره تحصیلی خود مهارتی برای ورود به بازار کار را کسب کرده باشد.

وی گفت: بسیاری از دانش‌آموزان در رشته‌های نظری بعد از فارغ‌‌التحصیلی توانایی برقراری ارتباط با بازار کار را ندارند و دلیل آن این است که 6 ساعت آموزشی که در اختیار داریم ساعت اقتصادی برای دانش‌آموز به درستی انجام نشده است.

مدیرکل دفتر آموزش دوره دوم متوسطه نظری وزارت آموزش و پرورش با تأکید بر اینکه موضوع مهارت‌آموزی بسیار حائز اهمیت است، خاطرنشان کرد: در دوسال اخیر این موضوع با جدیدت پیگیری شده و خوشبختانه روز چهارشنبه هفته گذشته علی‌رغم مخالفت‌های بسیاز زیاد، مهارت‌آموزی دانش‌آموزان در دولت به تصویب رسید.

وی با بیان اینکه به واسطه برگزاری 2 کار بزرگ در استان کردستان حضور پیداکرده‌ایم، افزود: امسال دوره‌های توانمند‌سازی مدیران مدارس شبانه‌روزی برای مهارت‌آموزی دانش‌آموزان در سه قطب غربی، مرکزی و شرقی کشور را در دستور کار قرار داده‌ایم و بر این اساس این دوره در مدارس شبانه‌روز استان کردستان نیز اجرا خواهد شد.

بیرانوند تصریح کرد: به منظور تحقق ترویج روحیه کار‌آفرینی دانش‌آموزان و آشنایی آنان با مهارت‌های بومی محلی، نمایشگاهی با عنوان نمایشگاه خوداتکایی دانش‌آموزان مدارس شبانه‌‌روزی در سنندج برگزار شده است.

وی با بیان اینکه تغییر ساختار آموزشی دوره متوسطه را در دستور کار قرار دادیم، اظهار کرد: با تغییر ساختار آموزشی، حدودا 300 ساعات آموزش مهارت‌آموزی در طول سه سال تحصیلی برای هر دانش‌آموز پیش‌بینی شده است که بعد از این دوره دانش‌‌آموز مهارت کافی برای ورود به بازار کار را کسب خواهد کرد.

مدیرکل دفتر آموزش دوره دوم متوسطه نظری با بیان اینکه مدراس شبانه‌روزی استان ظرفیت مناسبی برای کسب مهارت دانش‌آموزان است، عنوان کرد: باید از فضای این مدارس استفاده و تجربیات به دست آمده را به مدارس کل کشور انتقال داد.

وی اظهار کرد: خوشبختانه هنرستان‌های استان تجهیزات لازم جهت برگزاری دوره‌های مهارت آموزی را دارند و جدا از این مورد، این ماموریت از طریق استاد شاگردی و همچنین سازمان فنی و حرفه‌ای انجام خواهد شد.

مدیرکل دفتر آموزش دوره دوم متوسطه نظری وزارت آموزش و پرورش در بخش دیگری از سخنان خود اذعان کرد: یکی از مشکلات عمده آموزش و پرورش کمبود نیرو است که این مشکل حداقل تا چهار سال آینده نیز تداوم خواهد داشت. بازنشستگی همکاران و پذیرش کم نیروی جدید در سالیان اخیر، ما را با کمبود شدید نیرو مواجه کرد.

بیرانوند با ذکر اینکه خوشبختانه امسال با شناسایی نقاط ضغف این روال تغییر خواهد کرد، اضافه کرد: در استان کردستان نیز با کمبود نیرو  مواجه هستیم و برای جبران از نیروهای بازنشسته استفاده کردیم و 9 هزار ساعت آموزش در حوزه نظری به صورت غیر موظف انجام شد.

انتهای پیام/486/

دیگر خبرها

  • ۳۰۲ نفر جذب آموزش و پرورش قزوین خواهند شد
  • برگزاری آزمون سمپاد مهارتی در ۱۱ استان کشور
  • هشت معلم نمونه استان ایلام تجلیل می‌شوند
  • مهارت‌آموزی دانش‌آموزان به تصویب رسید‌
  • طرح تغییر زمان آغاز و پایان سال تحصیلی به کجا رسید؟
  • جزئیات ثبت سفارش کتاب‌های درسی اعلام شد
  • خصوصیات شهید مطهری باید برای معلمین الگو باشد
  • آمادگی مجموعه مدارس صدرا در اجرای کامل سند تحول آموزش و پرورش
  • رقابت ۲۸۵ دانش‌آموز مدارس سمپاد در مسابقات ورزشی کردستان
  • موافقت سازمان امور دانشجویان با راه‌اندازی و فعالیت مرکز آموزش زبان فارسـی به غیرفارسی زبانان دانشگاه شهرکرد