Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «مهر»
2024-05-05@23:08:55 GMT

کاهش سن خشکی چشم به ۴ سالگی/سه علت شایع تنبلی چشم

تاریخ انتشار: ۲۸ مهر ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۵۵۱۳۰۰۰

کاهش سن خشکی چشم به ۴ سالگی/سه علت شایع تنبلی چشم

به گزارش خبرگزاری مهر، حسین آقایی، با عنوان این مطلب که بینایی موثرترین حس انسان است که در اکثر فعالیت های روزمره ی زندگی نقش دارد، افزود: شناختن چهره اشخاص در خیابان، تماشای تلویزیون، کار با رایانه، روزنامه خواندن، کار با گوشی های هوشمند، کتاب خواندن، دیدن برچسب  قیمت در فروشگاه ها و رانندگی، تنها نمونه ای از فعالیت های روزمره است که انجام آنها نیاز به وجود یک سیستم بینایی سالم و کارآمد دارد و نظر بر همین اهمیت، بررسی سلامت این حس از همان روزهای ابتدایی تولد شروع و ادامه می یابد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی ایران، ادامه داد: علاوه بر فعالیت های مطرح شده، خواندن و نوشتن دو عملکرد مهمی هستند که وابستگی زیادی به بینایی دارند لذا به گزاف سخن نگفته ایم اگر بینایی را مهمترین و کارآمدترین حس از حواس پنجگانه در نظر بگیریم. 

این فلوشیپ قرنیه گفت: بیشترین تعامل نوزاد با محیط از طریق بینایی برقرار می شود، در نتیجه بایستی والدین دقت و حساسیت زیادی در انجام معاینات دوره ای چشم در فرزندان دلبندشان داشته باشند.

وی افزود: بسیاری از مشکلات چشمی که بر میزان کمی و کیفی بینایی اثر دارند، با مراجعه به موقع و تشخیص و درمان صحیح و پیگیری مستمر والدین قابل درمان بوده و از وقوع نقصان بینایی منجر به کاهش عملکرد جلوگیری خواهد شد.

آقایی خاطر نشان کرد: از جمله موارد مشکلات بینایی قابل درمان در کودکان می توان به مشکل امبلیوپی یا همان تنبلی چشم اشاره کرد که سه علت شایع مولد این اختلال وجود عیب انکساری بالا در هر دو چشم یا نابرابر بودن عیب انکساری در هر دو چشم، آب مروارید یا هر نوع کدورت در مسیر عبور پرتوهای نور به صورت مادرزادی و وجود انحرافات چشمی است که با مراجعه به موقع و انجام اقدامات درمانی لازم، از بروز تنبلی تا حد زیادی پیشگیری می شود. 

وی گفت: از جمله بیماری هایی که با کنترل مناسب می توان از تاثیرات سوء آن بر بینایی جلوگیری نمود، بیماری دیابت است که شایع ترین علت نابینایی در دنیا است.

این جراح و متخصص چشم افزود: با کنترل به موقع و موثر قند خون می توان از وقوع رتینوپاتی دیابتی جلوگیری یا زمان شروع آن را به تعویق انداخت یا در صورت وقوع این عارضه با مراجعه به متخصصین مربوطه و انجام اقدامات درمانی می توان در حفظ بینایی عملکردی اقدام نمود.

آقایی اظهار کرد: از موارد دیگر که این روزها از جمله علل شایع ایجاد مشکلات چشمی است، استفاده نادرست و طولانی مدت از گوشی همراه، رایانه و تبلت است که سن بروز اختلالاتی نظیر خشکی چشم را به سنین حتی سه تا چهار سالگی رسانده است.

وی افزود: با توجه به نیاز بشر امروزی به استفاده روزانه از این وسایل و تکنولوژی ها بایستی اقدامات و بهداشت بینایی در زمان استفاده از این وسایل نظیر پلک زدن مکرر و تخصیص زمان هایی برای شل شدن عضلات مژگانی به صورت هر ۲۰ دقیقه به مدت ۲۰ ثانیه نگاه به نقاط یا مکان هایی که ۲۰ فوت یا ۶ متر از ما فاصله دارند، انجام گیرد تا از بروز مشکلاتی همچون درد و قرمزی و خستگی چشم ها جلوگیری نمود.

کد خبر 4750825 حبیب احسنی پور

منبع: مهر

کلیدواژه: تنبلی چشم نابینایی چشم پزشکی دیابت اجلاس وزرای بهداشت وزارت بهداشت سعید نمکی سرطان دندانپزشکی چاقی اربعین 98 آلزایمر دیابت سازمان غذا و دارو اوتیسم تغذیه سازمان جهانی بهداشت سرطان پستان

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mehrnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مهر» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۵۵۱۳۰۰۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

رژیم غذایی سالم برای جلوگیری از انواع سرطان

اگر چه در انتخاب غذاهایی تحت عنوان {غذای ضد سرطان} تضمینی وجود ندارد اما انتخاب مواد غذایی مناسب می تواند به کاهش خطر ابتلا به آن کمک کند . برای پیشگیری از خطر ابتلا به سرطان در این قسمت دستورالعمل هایی را برایتان ارائه خواهیم کرد.

جلوگیری از انواع سرطان با مواد طبیعی

1. مقدار زیادی میوه و سبزیجات مصرف کنید :

به گزارش نمناک، میوه ها و سبزیجات سرشار از مواد مغذی و ویتامین ها هستند که تصور می شود می توانند خطر ابتلا به برخی سرطان ها را کاهش دهد. همچنین مصرف غذای گیاهی باعث احساس سیری شده و فرصت را به مصرف محصولات قندی نخواهد داد.

پیروی از رژیم مدیترانه ای برای پیشگیری از سرطان رژیمی مناسب می باشد زیرا بر مصرف غذاهای گیاهی مانند میوه و سبزیجات ، غلات سبوس دار، حبوبات و آجیل تمرکز دارد.

2. چای سبز :

چای سبز یک آنتی اکسیدان قدرتمند است که می تواند در پیشگیری از سرطان کبد، پستان، لوزالمعده، ریه ،مری و پوست موثر واقع شود . محققان همچنین گزارش می دهند که وجود یک ماده شیمیایی غیرسمی در چای سبز به نام اپی گالوکاتچین سه گالات علیه اوروکیناز (آنزیمی که برای رشد سرطان مهم است) عمل می کند . یک فنجان چای سبز حاوی 100-200 میلی گرم ازاین ماده ضد سرطان است.

3. گوجه فرنگی :

براساس تحقیقات وجود آنتی اکسیدان لیکوپن در گوجه فرنگی به همراه بتاکاروتن ، آلفاکاروتن و ویتامین E می تواند در پیشگیری از برخی سرطان ها مانند سرطان پروستات در مردان و ریه به خوبی عمل کند . گوجه فرنگی پخته خواص بسیاری دارد زیرا به این روش لیکوپن آزاد و در دسترس بدن قرار می گیرد.

4. روغن زیتون :

در کشورهای مدیترانه ای از روغن زیتون برای پخت و پز و تهیه سالاد استفاده می شود و ممکن است یک ماده غذایی ضد سرطان محسوب شود و برخی بررسی ها نشان می دهد که میزان سرطان پستان در کشورهای مدیترانه ای بسیار کمتر از سایر کشور ها می باشد.

5. انگور:

انگور قرمز سرشار از آنتی اکسیدانی بنام رسوراترول است و می تواند با سرطان مبارزه کند . این ماده در آب انگور قرمز فراوان بوده و رشد سلول های سرطانی را محدود می کند.

6. سیر و پیاز :

براساس تحقیقات انجام شده ، سیر و پیاز با تشکیل نیتروسامین ها می تواند بدن را در مقابل سرطان روده بزرگ ، کبد ،سینه و معده حفظ کند. در واقع هرچه سیر و پیاز تند تر باشد ترکیبات شیمیایی فعال گوگردی فراوانی دارد که می تواند از بروز سرطان پیشگیری کند . به همین دلیل مصرف روزانه یک حبه سیر توصیه می شود.

7. ماهی :

ماهی های چرب مانند سالمون و ماهی تن حاوی اسیدهای چرب امگا 3 هستند که با کاهش خطر ابتلا به سرطان پروستات در ارتباط است . چنانچه به دنبال جایگزینی برای ماهی هستید مصرف دانه کتان نیز توصیه می شود.

8. انواع توت ها :

توت ها حاوی آنتی اکسیدان هایی هستند که با متوقف کردن رادیکال های آزاد با سلول های سرطانی مبارزه می کنند . ترکیبات موجود در توت همچنین رشد و گسترش سلول های سرطانی را متوقف خواهد کرد . پس بلوبری ، تمشک و توت فرنگی را در رژیم روزانه خود بگنجانید.

9. سبزیجات صلیبی :

سبزیجات صلیبی از قبیل بروکلی، کلم پیچ و گل کلم در مقابله با سرطان عالی هستند . محققان دریافتند که اجزای موجود دراین سبزیجات می تواند بدن شما را از رادیکال های آزادی که به DNA سلولها آسیب می رساند محافظت کند . این سبزیجات همچنین می تواند رشد تومور ها را آهسته و در حقیقت آن ها را ازبین ببرد.

10. زردچوبه :

زردچوبه ادویه ای نارنجی رنگ و متعلق به هندوستان است . این ادویه حاوی ماده ای به نام کورکومین است که در کاهش خطر سرطان مفید واقع می شود.

کورکومین سلول های سرطانی را مهار و به کوچک شدن آن ها کمک می کند.

11. غلات کامل :

غلات سبوس دار حاوی مقادیر زیادی فیبر و آنتی اکسیدان هستند که احتمال ابتلا به سرطان را کاهش می دهند . مصرف غلات خطر ابتلا به سرطان روده بزرگ را نیز کاهش خواهد داد . جو دوسر ، برنج قهوه ای و نان گندم سبوس دار و پاستا نمونه های از این غلات سبوس دار هستند.

12. سبزیجات دارای برگ سبز :

سبزیجات برگ سبز مانند اسفناج و کاهو منبع خوبی از آنتی اکسیدان هایی چون بتاکاروتن و لوتئین هستند . مواد شیمیایی موجود در این سبزیجات با سرطان مبارزه کرده و رشد برخی سلول های سرطانی را محدود می کند.

13. لوبیا :

لوبیا ها به ویژه لوبیا چیتی و لوبیا قرمز منابع بسیار خوب و غنی از آنتی اکسیدان هستند و باید در رژیم ضد سرطان گنجانده شوند . لوبیا ها همچنین حاوی فیبر هستند که خطر ابتلا به سرطان روده بزرگ را کاهش خواهند داد.

کانال عصر ایران در تلگرام

دیگر خبرها

  • مسی تغییر ژنتیکی داده شد!
  • نویدکیا: با عزیزم و قربانت بروم نمی‌توان کار کرد
  • بخور نخور های تغذیه در تقویت چشم و بینایی + نکات مهم
  • بارتون: مسی تغییر ژنتیکی داده شد!
  • روشی برای درمان تنبلی چشم
  • نوشیدن آبمیوه طبیعی در کودکی می‌تواند از ابتلا به چاقی در بزرگسالی جلوگیری کند
  • یک فرد را در چه سنی می‌توان «پیر» دانست؟
  • علل شایع پیری زودرس پوست صورت
  • علت خشکی گلو بعد از بیدار شدن از خواب چیست؟ (فیلم)
  • رژیم غذایی سالم برای جلوگیری از انواع سرطان