Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایران آنلاین»
2024-05-01@03:36:32 GMT

رشد اشتغال زنان روستایی در فارس

تاریخ انتشار: ۲۸ مهر ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۵۵۱۵۵۲۲

رشد اشتغال زنان روستایی در فارس

بررسی وضعیت زنان در عرصه فعالیت‌های مختلف اداری، اقتصادی، اجتماعی، فرهنگی و حتی سیاسی نشان‌دهنده درصد موفقیت و تاثیرگذاری بیشتر و کاهش ضریب خطا و تخلفات است به گونه‌ای که اکثر زنان فعال در بخش‌های مختلف را می‌توان الگوهایی برای کسب موفقیت ارزیابی کرد.

بررسی شاخص‌های مختلف در خصوص جمعیت فعال و اشتغال زنان طی سال‌های ۱۳۸۵ تا ۱۳۹۵ که آخرین آمارگیری انجام شده است، نشان‌ از رشد خوب در تعداد افراد شاغل و رشد سهم زنان در مشاغل مختلف دارد، اگرچه همچنان در شاخص سهم مشارکت و اشتغال زنان در عرصه‌های مختلف در مقایسه با جمعیت فعال، شاهد فاصله بسیار زیاد با جمعیت مردان هستیم.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

رشد جمعیت شاغل زنان فارس

مدیرکل تعاون، کار و امور اجتماعی استان فارس ضمن تاکید براینکه سهم اشتغال بانوان در شهر و روستا رشدی مطلوب را طی یک دهه داشته است، گفت: جمعیت استان فارس از سال ۱۳۸۵ تا ۱۳۹۵ حدود ۱.۱ برابر شده است یعنی از حدود ۴ میلیون و ۳۳۷ هزار نفر به ۴ میلیون و ۸۵۱ هزار نفر رسیده است.

سهراب مختاری گفت: در مقایسه شاخص جنسی جمعیت فارس برابر آمار سال ۹۵ بالغ بر ۵۰.۷ درصد جمعیت را مردان و ۴۹.۳ درصد جمعیت را زنان تشکیل می‌دهند اما روند رشد اشتغال و کاهش بیکاری در جمعیت زنان، سرعت بیشتری دارد.

او با یادآوری اینکه براساس آمارهای سال ۹۵ شمار مردان در فارس حدود ۲ میلیون و ۴۶۱ هزار نفر و شمار زنان حدود ۲ میلیون و ۳۹۰ هزار نفر بوده است، گفت: براساس آمارها در سال ۹۵ جمعیت فعال زنان ۱۰ سال و بیشتر در فارس حدود ۲۱۸ هزار و ۹۱۱ نفر و جمعیت شاغل زنان حدود ۱۵۳ هزار و ۹۹۸ نفر بوده است.

مختاری خاطرنشان کرد: بررسی جمعیت فعال فارس نشان می‌دهد که این شاخص از حدود ۱ میلیون و ۴۷۸ هزار نفر در سال ۹۰ به ۱ میلیون و ۵۹۱ هزار نفر در سال ۹۵ رسیده یعنی صعودی بوده است. در جمعیت زنان هم شاهد همین رشد صعودی هستیم به طوریکه جمعیت فعال زنان از حدود ۲ میلیون و ۱۹۰ نفر در سال ۹۰ به حدود ۲ میلیون و ۹۴۴ نفر افزایش یافته است.

مدیرکل تعاون، کار و رفاه اجتماعی با یادآوری اینکه شاهد نرخ رشد مناسبی در جمعیت فعال و شاغل زنان طی سال‌های اخیر بوده‌ایم، گفت: بررسی‌های آماری نشان دهنده وجود سرعت رشد بیشتر در جمعیت شاغل زنان به نسبت مردان در فارس است.

رشد 13 درصدی مشارکت زنان روستایی

او همچنین به نرخ مشارکت زنان روستایی در فعالیت‌های اقتصادی هم اشاره و خاطرنشان کرد: آمارها نشان می‌دهد که نرخ مشارکت اقتصادی زنان روستایی در سال ۹۷ بالغ بر ۱۳ درصد رشد داشته و نرخ بیکاری زنان فعال روستایی هم ۶.۷ درصد بوده است؛ حال آنکه سهم اشتغال زنان روستایی در بخش کشاوری ۵۹، صنعت ۱۹ و خدمات ۲۲ درصد بوده است.

مختاری با بیان اینکه نرخ استفاده زنان روستایی از تسهیلات اشتغال نیز روند رشد بسیار مطلوبی را در فارس طی کرده است، گفت: خوشبختانه استان فارس طی سه سال اخیر در موضوع تشکیل تعاونی‌ها خصوصا تعاونی زنان، در صدر استان‌های کشور قرار داشته است.

او ادامه داد: در بحث استفاده زنان روستایی از تسهیلات اشتغال، برای ۱۴۸۳ طرح با پیش بینی اشتغال ۸۲۲۵ نفر بالغ بر ۶۴ میلیون و ۸۰۰ هزار تومان تسهیلات پرداخت شده است.

مختاری گفت: جمعیت شاغل در استان فارس در سال ۹۵ حدود یک میلیون و ۴۰۹ هزار نفر و سهم زنان از این جمعیت ۲۲۹ هزار نفر و از تعداد حدود ۱۸۲ هزار بیکار سال ۹۵ سهم زنان حدود ۶۶ هزار نفر بوده است.

این مقام مسئول اضافه کرد: نرخ بیکاری زنان در استان فارس از ۲۹.۷ درصد در سال ۹۰ به ۲۲.۳ درصد در سال ۹۵ کاهش یافته، حال آنکه برابر آمارها نرخ مشارکت زنان از ۱۱.۳ درصد در سال ۹۰ به ۱۴.۵ درصد در سال ۹۵ رسیده و روند صعودی داشته است.

مدیرکل تعاون، کار و رفاه اجتماعی همچنین یادآور شد: سهم اشتغال فارس در سال ۹۵ در بخش‌های مختلف نشان می‌دهد که این سهم در بخش خدمات بسیار بالاتر از سایر بخش‌ها بوده به‌طوریکه ۶۰.۳ درصد شاغلان مربوط به بخش خدمات، ۱۲.۹ مربوط به بخش کشاورزی و ۲۶.۸ درصد مربوط به بخش کشاورزی بوده است.

کاهش بیکاری در جامعه زنان فعال روستایی فارس

مختاری خاطرنشان کرد: سهم اشتغال زنان روستایی در بخش خصوصی حدود ۹۵ درصد و در بخش عمومی ۵.۴ درصد برآورد شده و روند نرخ بیکاری در این بخش از جامعه از ۱۷ درصد در سال ۹۵ به ۶.۷ درصد در سال ۹۷ کاهش داشته است.

این مقام مسئول اضافه کرد که سهم اشتغال زنان روستایی در بخش کشاورزی از ۴۰.۴ درصد در سال ۹۵ به ۵۹ درصد در سال ۹۷ رسیده است.

مدیرکل تعاون، کار و رفاه اجتماعی استان فارس در ادامه گفت: نرخ اشتغال بانون روستایی طی سال‌های ۹۵ تا ۹۷ رشد قابل توجهی یافته و از ۸۳ درصد به ۹۵ درصد رسیده است.

مختاری تاکید کرد که این افزایش نرخ اشتغال بانوان روستایی ناشی از توجه ویژه به تسهیلات اشتغال در بحث مشاغل خانگی و روند صعودی مشارکت زنان روستایی در مشارکت‌های اقتصادی است.

مدیرکل تعاون، کار و رفاه اجتماعی استان فارس با بیان اینکه در موضوع تشکیل تعاونی‌ها فارس رتبه اول را طی سه سال گذشته در کشور دارد، گفت: هم اینک تعداد ۵۹۵ تعاون فعال بانوان با ۶ هزار و ۳۶۳ عضو در فارس ایجاد شده و تعداد اشتغال در تعاونی‌های به بهره‌برداری رسیده نیز ۴۱۳۱ نفر است.

مدیرکل امور روستایی و شوراهای استانداری فارس نیز گفت: امروز زنان روستایی، افراد تحصیلکرده و آگاه هستند که به خوبی در عرصه‌های مختلف اقتصادی، اجتماعی، فرهنگی و حتی سیاسی، فعالیت می‌کنند.

سید کمال پاکفطرت ادامه داد: زمانی تنها مشاغلی نظیر کاشت و داشت و برداشت محصول یا تولید محصولات جنبی از فعالیت‌های دامداری و دامپروری سنتی، به زنان واگذار می‌شد، اما امروز زنان از صفر تا صد فعالیت‌ها را مدیریت کرده و بعضا نیروهای اجرایی آنان را مردان تشکیل می‌دهند.

پاک فطرت گفت: به جرات می‌توان مدعی بود که زنان موفق روستایی در حوزه‌های مختلف، اعم از مشاغل خرد خانگی تا کشاورزی مکانیزه، صنایع فرآوری محصولات کشاورزی، دامپروری و پرورش طیور، جایگاهی ویژه کسب کرده‌اند.

او با بیان اینکه بسیاری از زنان روستایی خصوصا زنان تحصیلکرده، ضمن بازگشت به روستاهای محل تولد خود و ایجاد بسترهای اشتغال و فعالیت‌های اقتصادی و اجتماعی، زمینه‌ساز مهاجرت معکوس روستائیان هم شده‌اند، گفت: نمی‌توان به سادگی از کنار توان مدیریتی زنان در بخش‌های مختلف عبور کرد و این موضوع را زنان توانمند روستایی اثبات کرده‌اند.

پاک فطرت گفت: امروز زنان روستایی در مشاغلی به فعالیت مشغول هستند و موفق عمل کرده‌اند که زمانی حتی تصور ورود زنان به این عرصه‌ها نمی‌رفت.

مدیرکل امور روستایی و شوراهای استانداری فارس با بیان اینکه رویکرد خوبی در سپردن عرصه‌های مدیریتی به زنان در فارس وجود دارد، گفت: هم اینک بالغ بر ۱۵۰ دهیار زن در روستاهای فارس مدیریت می‌کنند و الحق که در این موضوع بسیار مطلوب عمل کرده‌اند.

رشد قابل قبول نرخ مشارکت بانوان استان فارس در حوزه‌های اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی و حتی سیاسی، از نگاه صاحبنظران به دلیل افزایش سطح آگاهی‌ها، رشد تعداد بانوان تحصیلکرده و بهبود بسترها برای فعالیت بانوان بوده است.

طی سال‌های اخیر شاهد فعالیت بانوان در بعضی از مشاغل هستیم که شاید در گذشته نه چندان دور، هیچ زنی در این مشاغل حضوری فعال داشته‌اند، مشاغلی که بیشتر حوزه خدمات و صنعت را شامل می‌شود.

در این بین زنان همچنان خواستار توسعه بسترهای لازم برای افزایش سطح مشارکت آنان در حوزه‌های اقتصادی هستند و تاکید دارند که اگر زنان حضور پررنگ و موثرتری در بخش‌های مدیریتی و حوزه‌های تصمیم‌سازی و تصمیم گیری داشته باشند، تاثیرگذاری این بخش از جامعه بر روند رشد اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی، بسیار بیشتر خواهد بود که منافع آن کل جامعه را در بر می‌گیرد./ ایسنا

منبع: ایران آنلاین

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت ion.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایران آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۵۵۱۵۵۲۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

مازندران پایین‌ترین نرخ بیکاری در کشور را دارد

مدیرکل کار، تعاون و رفاه اجتماعی مازندران با بیان اینکه سامانه جست‌وجوی شغل راه‌اندازی شده است، گفت: مازندران با انجام اقدامات صورت گرفته، پایین‌ترین نرخ بیکاری کشور را دارد. - اخبار استانها -

به گزارش خبرگزاری تسنیم از ساری،  علی باقری گفت: با توجه به اینکه هفته کار و کارگر را در پیش داریم و این ایام ،ایام جشن کارگران است باید زمینه رشد و توسعه کارگران را فراهم کنیم چون هر جامعه‌ای مرهون بازوان توانمند کارگران است و همچنین چرخ اقتصادی هر کشوری با دستان کارگران می‌چرخد .

وی با بیان اینکه وزارت کار و تعاون یک وزارت خانه کاملا مردمی است، افزود: این وزارتخانه در میان سایر وزارتخانه‌ها پرکارترین وزارتخانه کشور است.

مدیرکل کار، تعاون و رفاه اجتماعی مازندران تصریح کرد: بیش از 70 درصد مردم مازندران از این وزارتخانه در بخش‌های مختلف خدمات می‌گیرند.

باقری با بیان اینکه سعی کردیم در این ایام از همه جامعه کار و کارگری تجلیل کنیم، گفت: 20 نفر از این عزیزان به عنوان کارگر برتر در سطح استان تجلیل شدند و یک نفر هم در سطح کشور به عنوان کارگر نخبه تجلیل خواهد شد.

باقری ادامه داد: پایین‌ترین نرخ بیکاری در سطح کشور با توجه به آمار سامانه رصد اشتغال متعلق به مازندران است.

وی گفت: در حوزه اشتغال در این استان اتفاقات خوبی در حال رخ دادن است، به طوریکه در سال گذشته در مازندران 100 درصد از برنامه‌های ما در حوزه کار محقق شد.

باقری با بیان اینکه در حوزه اشتغال سامانه جست‌وجوی شغل راه اندازی شده و همه می توانند رزومه خود را به این سامانه منتقل کنند، گفت: تاکنون 12400 نفر در این سامانه ثبت نام کردند و 9هزار نفر مشغول به کار شدند.

مدیرکل کار، تعاون و رفاه اجتماعی مازندران با اشاره به شناسایی 1400 کارفرما به ویژه در شهرستان آمل و غرب استان،  ادامه  داد: این سامانه از طریق وزارتخانه راه اندازی شده و در بخش اشتغال و شناسایی کارفرماها و معرفی اشتغال بسیار مفید بود.

 وی افزود: با اجرای این طرح در بخش‌های مختلف و رشته‌های مختلف یک بانک اطلاعاتی خوب راه اندازی شده است. 

باقری افزود: سامانه جامع روابط کار هم راه اندازی شده و افراد می‌توانند شکایات خود را در این سامانه ثبت کنند و با ورود کارشناسان در این سامانه با کمتر از بیست روز رای صادر می‌شود.

 این مسئول با اشاره به اینکه در سطح مازندران در این دولت 6200 مورد بازرسی از کارگاه های پرخطر انجام شده است، گفت: در حوزه روابط کار، رتبه اول را داریم و کارشناسان ما در شهرستان آمل رتبه اول در کشور را به خود اختصاص داده‌اند.

مدیر کل کار، رفاه اجتماعی و تعاون همچنین با اشاره به افزایش حقوق کارگران نسبت به کارمندان افزود: در این دولت 170 درصد افزایش حقوق داشتیم و برای کارگران در مقایسه با کارمندان 40 درصد افزایش حقوق داشتیم. در حوزه تعاون هم یکی از ارکان اصلی شعار سال توجه کردن به بخش تعاون است، چون اقتصاد در بخش تعاون کاملا مردمی است و در این حوزه سالانه دو درصد رشد داشتیم  و همچنین سند توسعه تکلیف کرده است که 25 درصد اشتغال از طریق تعاون باید انجام شود.

باقری افزود: در اجرای طرح کالابرگ هم بیش از 700 هزار خانوار از دهک یک تا هفت از این طرح استفاده کرده‌اند. طرح امنیت غذایی هم از دهک یک تا سه، کودکان زیر پنج سال و آسیب پذیر را پوشش می‌دهد و ماهانه یک میلیون تومان با تشخیص مرکز بهداشت دریافت خواهند کرد .

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • ۲۷ رشته در دانشگاه اصفهان در سال جاری حذف می‌شود
  • واکسیناسیون ۴۵۵ هزار طیور بومی در قزوین
  • پرداخت تسهیلات مسکن روستایی در کهگیلویه و بویراحمد به ۶۲ درصد رسید
  • رشد ۲۲ درصدی تعاونی‌های زنان در دولت سیزدهم
  • شاخص برخورداری گلستان از صدور اسناد مالکیت، هفت درصد بالاتر از میانگین کشوری
  • رشد بیش از ۲۲ درصدی تعاونی‌های زنان در دولت سیزدهم
  • ۸۵ درصد نمایندگان پست با گوشی هوشمند توزیع مرسوله می‌کنند
  • دومین رویداد اهدای جایزه جوانی جمعیت در استان اردبیل برگزار می‌شود
  • مازندران پایین‌ترین نرخ بیکاری در کشور را دارد
  • حمایت از طرح‌های اشتغال‌زایی روستایی در همدان