Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایرنا»
2024-04-30@02:06:22 GMT

پاکسازی درختان حادثه‌ساز از جنگل النگدره گرگان

تاریخ انتشار: ۲۸ مهر ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۵۵۱۷۸۴۳

پاکسازی درختان حادثه‌ساز از جنگل النگدره گرگان

رییس اداره فنی جنگلداری اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری گلستان روز یکشنبه در بازدید از طرح برداشت درختان حادثه پارک جنگلی النگدره به خبرنگاران گفت: هدف از اجرای این طرح، ایجاد امنیت و رفع خطر استفاده گردشگران از این تفرجگاه طبیعی است.

داوود مقدسی افزود: در این طرح درختان حادثه ساز در قالب هیاتی متشکل از کارشناس مجرب اداره کل، سرجنگلبان و یک کارشناس شناسایی، علامت گذاری و پس از کسب مجوز از سازمان مرکزی، نسبت به بُن زنی درخت  اقدام می شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

به گفته وی با بررسی های انجام شده، درختان حادثه ساز در محدوده ۵۰ هکتار از عرصه های جنگلی و پرتردد پارک النگدره گرگان شناسایی و به مرور زمان برای رفع خطر آن ها اقدام خواهد شد.

مقدسی اضافه کرد: پیش از اجرای طرح مزبور، عملیات شاخه زنی درختانی که احتمال شکستن و سقوط آن ها وجود داشت با همکاری شهرداری گرگان انجام می شود.

رییس اداره جنگلداری اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری گلستان گفت: بیشتر درختان حادثه ساز در پارک جنگلی النگدره از نوع "ممرز" است.

درخت مَمرَز به فراوانی در شمال ایران دیده می شود و در ارتفاعات بالای ۶۰۰ متر با درختان بلوط و راش رشد می کند.

رییس اداره منابع طبیعی و آبخیزداری گرگان هم گفت: بُن کنی درختان حادثه ساز پارک جنگلی النگ دره گرگان تا چهارشنبه هفته جاری ادامه خواهد داشت.

علی اصغر نکویی افزود: طرح مزبور با کسب مجوز از سازمان مرکزی انجام شده و خودسرانه صورت نگرفته است.

وی اضافه کرد: امسال بر اثر افتادن شاخه یا تنه درخت پوسیده ، دست یک کودک شکسته شده و در موردی دیگر چادر گردشگران مستقر در پارک النگدره واژگون شد.

پارک جنگلی النگدره به مساحت ۱۸۵ هکتار در ۵ کیلومتری جنوب غربی شهر گرگان و در مسیر جاده ناهارخوران قرار دارد.

این منطقه جنگلی با آب و هوایی کم ‌نظیر که حداقل ۱۰ درجه خنک‌تر از نقاط شهری و پرجمعیت است، جایی فوق‌العاده برای بازدید و سپری کردن تعطیلات به‌ شمار می‌رود.

النگدره در دامنه جنگل‌های انبوه شمالی قرار دارد که از پوشش درختان جنگلی برخوردار بوده و مهم‌ترین نوع درختان این پارک را توسکا، لرگ، افرا، بلوط، بید و شیردار تشکیل می‌دهد.

منبع: ایرنا

کلیدواژه: گرگان گلستان منابع طبیعی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۵۵۱۷۸۴۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

۴۰ درصد تاغزار‌های استان سمنان دچار آفت است

سفیدک و شپشک تاغ نوعی بیماری انگلی است و موجب خشکیدن تدریجی درختان می‌شود و هرس درختان آلوده تنها راه مقابله با برخی بیماری‌های درختان از جمله این انگل است.

برای مبارزه با آفت شپشک و سفیدک، درختان آلوده کف بر شده و پس از مدتی درختان دوباره جست زنی کرده و منطقه با درختان جوان و سالم تاغ احیا می‌شود و چوب درختان قطع شده در صنایعی مانند تهیه سرکه چوب برای تقویت اراضی کشاورزی و باغی، تولید پودر برای استفاده در صنایع آرایشی و بهداشتی و صنایع تولید آجر و سفال ساختمانی استفاده می‌شود.

رییس اداره حفاظت و حمایت اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری سمنان گفت: برخی آفت‌های موجود در طبیعت مفید هستند و مبارزه شیمیایی با یک نوع آفت مضر می‌تواند موجب از بین رفتن آفت‌های مفید شود، بر همین اساس بهترین روش مبارزه با آفت‌های تاغ استان سمنان در دست پیگیری است.

حمیدرضا عبدوس ادامه داد: روش مبارزه با آفت‌ها در طبیعت مهم است و نمی‌توان برای از بین بردن یک گونه مضر آفت بدون بررسی تمام جنبه‌ها به سمپاشی اقدام کرد، چرا که با از بین رفتن آفت‌های مفید، زمینه طغیان بسیاری از آفت‌های مضر فراهم می‌شود.

وی اضافه کرد: دخالت کمتر در طبیعت راهکار مهم و موثر در حفظ توازن طبیعت است و با توجه به محدودیت‌هایی که در استفاده سموم شیمیایی برای نابودی آفت‌ها در طبیعت وجود دارد، راهکار‌های زیستی و مکانیکی برای مبارزه پیگیری می‌شود.

به گفته این مسئول، آفت‌های مفید و مضر همواره در طبیعت وجود دارند و زمانی که گیاه قوی باشد قادر به دفع آفت‌های مضر است و زمانی که تضعیف شود، آفت بر آن غلبه می‌کند.

وی اظهار کرد: تغییرات اقلیمی، گرمایش زمین و خشکسالی و کاهش بارندگی از عوامل مهم در تضعیف گیاه و مغلوب شدنش در مقابله با آفت است.

رییس اداره حفاظت و حمایت اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری استان سمنان گفت: ملخ کوهان‌دار از دیگر آفت‌های تاغزار‌ها محسوب می‌شود که اکنون تاغزار‌های رضا آباد خارتوران شاهرود درگیر این آفت است و مبارزه زیستی برای از بین بردن آفت در حال اجراست.

بهترین زمان مبارزه با ملخ کوهان‌دار مرحله پورگی است، چرا که حشره فاقد قدرت پرواز و زمینه لازم برای مبارزه با این ملخ‌ها فراهم است، پوره‌های ملخ کوهان‌دار تاغ در فصل بهار از کپسول‌های تخم گذاری شده در داخل ماسه‌های بادی بیرون آمده و موجب از بین رفتن و خشکیدن گیاه می‌شود که به منظور جلوگیری از نابودی مرتع، هر ساله در فصل بهار در صورت مشاهده کانون‌های آلوده به سرعت اقدامات لازم برای مبارزه با آنها صورت می‌گیرد.

باشگاه خبرنگاران جوان سمنان سمنان

دیگر خبرها

  • ۴۰ درصد تاغزار‌های استان سمنان دچار آفت است
  • ضرورت استفاده از هوش مصنوعی و پهپاد‌ها برای حفاظت از جنگل‌ها
  • نجات زاگرس با الگوی ۳ کشور اروپایی | مرگ یک پنجم مساحت جنگل‌های زاگرس | جنگلداری اجتماعی چگونه زاگرس را احیا می کند؟
  • ثبت تصویر گوزن قرمز ایرانی در ارتفاعات جنگلی رودبار + فیلم
  • رخ نمایی مرال قرمز ایرانی در ارتفاعات جنگلی رودبار
  • تجربه خاطراتی از ماجراجویی و لحظاتی شاد در دل طبیعت
  • احیای جنگل‌های هیرکانی گلستان با تولید و کاشت سه میلیون نهال
  • قطع درختان و تخریب طبیعت در الیمالات دغدغه مازندرانی‌ها شد + فیلم
  • پارک های جنگلی، اکوسیستمی ارزشمند اما بحرانی
  • دومین پویش مردمی پاکسازی جنگل های هیرکانی در گرگان برگزار شد