Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرنگار مهر، سید امین قاسمی امروز یکشنبه در سخنانی از انجام مراحل پایانی عملیات ساخت درب حافظتی غار کلدر خرم آباد خبر داد و گفت: این درب حفاظتی اولین نمونه در نوع خود برای حافظت از میراث نهشته شده در یک غار باستانی محسوب می شود و می تواند آغازگر فصل نوینی در حفاظت بیشتر غارها و میراث عصر سنگ در کشور باشد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی با بیان اینکه رعایت کردن مسائل زیست محیطی از دیگر ویژگی های این درب حفاظتی است، افزود: نصب این درب، هیچ گونه تغییری در شرایط دمای غار و همچنین عبور و مرور حیوانات ایجاد نخواهد کرد.

مدیرکل میراث فرهنگی لرستان یادآور شد: به زودی عملیات ساخت درب حافظتی غار کلدر خرم آباد در راستای حافظت از این غار باستانی پایان خواهد یافت.  

همچنین در پی نصب درب حفاظتی غار تاریخی کلدر انتقاداتی در این زمینه مطرح شد که سرپرست گروه کاوش غار نیز نسبت به این موضوع شفاف سازی کرد.

دکتر بهروز بازگیر در این باره اظهار داشت: اقدامی که برای نصب درب غار کلدر صورت می گیرد در واقع حفاظت از نهشته‌های باستانی است که پس از چند ده هزار سال به دست ما رسیده و در حقیقت ما اگر از آن حفاظت نکنیم وظیفه خود را انجام نداده‌ایم.

وی افزود: متاسفانه سوداگران عتیقه در سالیان اخیر در حال تخریب غارها هستند چنانکه تصاویری از آسیب رساندن به غار کلدر نیز وجود دارد.

سرپرست گروه کاوش غار کلدر در مورد درب نصب شده در ورودی غار کلدر خاطرنشان کرد: این درب با رعایت اصول فنی احداث شده و بزودی تاریخچه غار کلدر به زبان‌های فارسی و انگلیسی در ورودی آن نصب و درب نیز به شکل زیبایی رنگ آمیزی خواهد شد.

بازگیر گفت: ما سالیان زیادی در دره خرم‌آباد و غار کلدر پژوهش کردیم تا به این نتیجه رسیدیم که پیشینه سکونت در غار کلدر به ۵۴ هزار سال قبل بر می‌گردد لذا درج اخباری در انتقاد غیر فنی از افرادی که سال‌ها روی این غار پژوهش کرده‌اند تا تاریخ لرستان و ایرانیان به جهانیان معرفی شود به نوعی غیر اخلاقی و البته غیر کارشناسی است.

وی یادآور شد: حفاظت از غار کلدر در حقیقت از بسیاری از آثار باستانی با اهمیت‌تر است‌ و باید در راستای حافظت از این غار تاریخی تلاش شود.

بر اساس این گزارش، غار کلدر که در تاریخ ۲۸ اسفندماه سال ۸۵ به شماره ۱۸۷۹۶ در فهرست آثار ملی کشور به ثبت رسیده است، با قدمتی بیش از ۵۴ هزار سال، قدیمی ترین محوطه پارینه سنگی جدید ایران به شمار می رود و در فصل سوم کاوش این غار تاریخی نیز که بهار سال جاری انجام شد بخشی از جمجمه انسان هوشمند نیز کشف شد.

کد خبر 4751287

منبع: مهر

کلیدواژه: اداره کل میراث فرهنگی لرستان امین قاسمی خرم آباد اربعین 98 اربعین حسینی مرز مهران ایلام زائران اربعین بوشهر قزوین گرگان شیراز موکب شهرکرد رادیو اربعین مرز شلمچه سانحه تصادف

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mehrnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مهر» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۵۵۱۸۱۷۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تنها بازمانده دوران باستانی زمین/ عکس

به گزارش خبرگزاری خبرآنلاین، ساختار بدنی غیرمعمول خفاش سر چکشی، مزایای مختلفی را برای آن فراهم می کند که به آن اجازه می دهد در محیط خود رشد کند. طول بال‌های پهن و شکل ساده آن به آن امکان می‌دهد با سرعت‌های بالا پرواز کند و به راحتی مانور دهد و آن را به یک شکارچی مهیب تبدیل می‌کند.

علاوه بر این، پوزه بلند آن برای شناسایی و گرفتن طعمه با استفاده از بو مناسب است، در حالی که گوش های بسیار حساس آن می توانند حتی ضعیف ترین صداها را تشخیص دهند. خفاش سر چکشی همراه با الگوی خز خود که به آن کمک می کند با محیط خود ترکیب شود و از شکارچیان فرار کند، گواهی قابل توجهی از قدرت سازگاری طبیعت است.

آناتومی منحصر به فرد خفاش سر چکشی همچنین به آن اجازه می‌دهد تا در محدوده‌ای از زیستگاه‌ها زندگی کند که سایر گونه‌ها نمی‌توانند به آنها دسترسی داشته باشند. پهنای بال‌های وسیع آن به آن امکان می‌دهد در فضاهای تنگ مانند غارها و شکاف‌ها حرکت کند، در حالی که پاهای قوی آن به این معنی است که در صورت لزوم می‌تواند به سطوح عمودی مانند درختان یا صخره‌ها بچسبد. علاوه بر این، چشم‌های خفاش سر چکشی در دو طرف سر آن قرار دارد و دید محیطی بسیار خوبی برای شکار طعمه یا اجتناب از شکارچیان در تاریکی برای آن‌ها فراهم می‌کند.

متن کامل این خبر را اینجا بخوانید.

227323

برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید. کد خبر 1903649

دیگر خبرها

  • تنها بازمانده دوران باستانی زمین/ عکس
  • اقدام عجیب وزارت بهداشت؛ تعیین سهمیه دارویی داروخانه‌ها براساس حجاب!
  • وزارت بهداشت: سهمیه دارویی داروخانه‌ها براساس وضع حجاب تعیین می‌شود!
  • یک کشف علمی از جنس اشعار «خیام»؛ فسیل انسان در حمّام خانۀ شما! (+عکس)
  • داستان سرماخوردگی در انسان‌ها از چه زمانی آغاز شد؟
  • (ویدئو) اصول درمانی طب سنتی برای زیبایی پوست
  • تپه‌های باستانی قم میراث‌دار گنجینه تاریخ هزاران ساله
  • اصول درمانی طب سنتی برای زیبایی پوست (فیلم)
  • اصول درمانی طب سنتی برای زیبایی پوست
  • اولویت اصلی شهرداری رفسنجان تکمیل پروژه‌های نیمه‌تمام است/ ۲۰ پروژه شهری در مراحل پایانی