Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «باشگاه خبرنگاران»
2024-05-08@04:10:02 GMT

مهم‌ترین علامت پوکی استخوان درد است

تاریخ انتشار: ۲۸ مهر ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۵۵۲۰۹۲۵

مهم‌ترین علامت پوکی استخوان درد است

به گزارش خبرنگار گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از مشهد،  بابک اقبالی رئیس گروه بیماری‌های غیرواگیر معاونت بهداشت دانشگاه علوم پزشکی مشهد گفت: مهم‌ترین علامت پوکی استخوان درد است و شکستگی‌های ناشی از پوکی استخوان معمولا بصورت شکستگی‌های ریز و خفیفی هستند که بدون وارد شدن ضربه شدیدی به اندام ایجاد می‌شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


او تصریح کرد: شروع پوکی استخوان در چند سال اول بدون علامت است و مهمترین علامت پوکی استخوان که در دوران پیشرفت بیماری بوجود می‌آید، درد است و این درد وقتی ایجاد می‌شود که استخوان دچار شکستگی می‌شود .
رئیس گروه بیماری‌های غیر واگیر معاونت بهداشت دانشگاه علوم پزشکی مشهد در مورد پیشگیری از پوکی استخوان گفت: با بالا رفتن سن استئوپروز در اکثر افراد بوجود می‌آید و همه افراد مسن تا حدودی پوکی استخوان دارند، ولی اینکه این روند در چه سنی شروع شود و شدت آن به چه اندازه باشد تا حدودی قابل کنترل است و با رعایت اصولی می‌توان شروع آن را به تاخیر انداخت یا از شدت آن کم و یا حداقل از پیشرفت سریع آن جلوگیری کرد.

اقبالی افزود: مصرف کلسیم در سنین رشد لازم است و بدن ما به مقادیر فراوانی از کلسیم برای ساختن استخوان‌ها نیاز دارد؛باید در سنین جوانی بدن ما استخوان بیشتری بسازد، چون هرچه در جوانی استخوان کمتری ساخته شود، در پیری زودتر به استئوپروز دچار می‌شویم.

او ادامه داد: مهمترین منبع طبیعی کلسیم لبنیات است که بطور متوسط یک لیتر شیر یا یک لیتر ماست حاوی هزار میلی گرم کلسیم است.

رئیس گروه بیماری‌های غیرواگیر معاونت بهداشت دانشگاه علوم پزشکی مشهد گفت: بدن ما برای سالم نگه داشتن استخوان هایش روزانه به ۸۰۰ تا ۴۰۰ واحد ویتامین D نیاز دارد در صورتی که به اندازه کافی در معرض نور آفتاب قرار بگیریم، بدن می‌تواند این مقدار از ویتامین D  را بسازد؛ در غیر این صورت  باید از مواد غذایی یا مکمل‌ها برای دریافت این مقدار از ویتامین D استفاده کنیم.

اقبالی با اشاره به دوری از سیگار و الکل برای پیشگیری از پوکی استخوان، افزود: مصرف سبزیجات و میوه‌های سرشار از منیزیم، پتاسیم و ویتامین K  می‌تواند احتمال بروز پوکی استخوان را کاهش دهد.   او تصریح کرد: افزایش مصرف نمک می‌تواند موجب افزایش دفع کلسیم از ادرار شود، این پدیده موجب افزایش میزان پوکی استخوان می‌شود؛ افزایش میزان مصرف روغن و چربی می‌تواند احتمال پوکی استخوان را بیشتر کند.

رئیس گروه بیماری‌های غیرواگیر معاونت بهداشت دانشگاه علوم پزشکی مشهد گفت: نوشابه‌های گازدار حاوی اسید فسفریک هستند و این ماده می‌تواند موجب دفع کلسیم از بدن شده و پوکی استخوان را بیشتر کند؛ همچنین مصرف زیاد قهوه می‌تواند احتمال پوکی استخوان را افزایش دهد.

اقبالی با اشاره به نقش ورزش در پیشگیری از پوکی استخوان، افزود : همانطور که عضلات بدن برای قوی ماندن نیاز به کلسیم دارند استخوان‌ها هم به این ماده نیازمندهستند؛ ورزش‌های ایستاده موجب می‌شوند تا نیروی وزن بدن، استخوان‌های ستون مهره، لگن و اندام‌های تحتانی را تحت استرس قرار دهد.

رئیس گروه بیماری‌های غیر واگیر معاونت بهداشت دانشگاه علوم پزشکی مشهد گفت:  برای داشتن استخوان‌های محکم انجام ورزش‌های ایستاده "پیاده روی و دویدن، تنیس، بسکتبال، کوه نوردی، فوتبال، وزنه برداری" بصورت هر روز و روزی حداقل نیم ساعت ضروری است؛ این مدت در نوجوانان و بچه‌ها باید بیشتر باشد.
انتهای پیام //ا.ز    شکستگی‌های ناشی از پوکی استخوان با کوچکترین ضربه ایجاد می‌شود

منبع: باشگاه خبرنگاران

کلیدواژه: علوم پزشکی اخبار سلامت بهداشت اخبار پزشکی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.yjc.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «باشگاه خبرنگاران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۵۵۲۰۹۲۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

مصرف این چهار مکمل را بعد از ۴۰ سالگی جدی بگیرید

به گزارش خبرآنلاین، چهار مورد از مکمل‌هایی که نیاز است بعد از ۴۰ سالگی در رژیم غذایی خود بگنجانید، عبارتند از:

۱) امگا ۳

DHA و EPA اسیدهای چرب امگا ۳ هستند که عمدتاً در منابع دریایی مانند ماهی‌های چرب یافت می‌شوند. این مواد مغذی برای حفظ تری گلیسیرید و فشار خون در محدوده نرمال ضروری هستند. مکمل امگا ۳ به ارتقای عملکرد مغز و تقویت بینایی نیز کمک می‌کنند.

۲) ویتامین D

سلامت استخوان برای زنان در سنین نزدیک به ۴۰ و بعد از آن مهم است. ویتامین D یک ماده مغذی ضروری برای تراکم استخوان است. دریافت این ویتامین از طریق رژیم غذایی یا قرار گرفتن در معرض نور خورشید میسّر است. هم‌چنین می‌توان از مکمل‌های دارویی ویتامین D نیز استفاده کرد. ویتامین D، خطر بیماری‌های قلبی عروقی، بخصوص در زنان میانسال، را کاهش می‌دهد.

۳) آهن

کمبود آهن با کم‌خونی یا بدون کم‌خونی برای زنان در دوره پیش از یائسگی رایج است و اغلب نادیده گرفته می‌شود. حتی اگر علائمی از کم‌خونی و فقر آهن ندارید، بد نیست سطح آهن خود را بررسی کنید تا مطمئن شوید که سطح آهن و فریتین (شکل ذخیره‌سازی آهن) در بدنتان پایین نیست.

۴) کلاژن

تحقیقات نشان می‌دهد مکمل کلاژن به حفظ سلامت پوست و کاهش علائم پیری پوست، بخصوص در سنین میانسالی، کمک می‌کند. هم‌چنین مصرف کلاژن، ماده آلی موجود در استخوان را افزایش می‌دهد و در سلامت استخوان نقش چشمگیری دارد.

بیشتر بخوانید:

کدام ویتامین‌ها باعث کاهش وزن می‌شوند؟

منبع: eatthis

۴۷۲۳۲

برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید. کد خبر 1903259

دیگر خبرها

  • خطر ابتلا به سنگ کلیه با انجام این ۸ مورد
  • حقایق مهم در مورد مصرف ویتامینها و مکمل ها که نمی دانید
  • ۶ علامت کمبود ویتامین که از چهره مشخص می‌شود
  • مصرف این چهار مکمل را بعد از ۴۰ سالگی جدی بگیرید
  • جمع آوری روغن زیتون با نام تجاری «سابرسو»
  • مصرف این خوراکی‌ها برای تقویت استخوان واجب است
  • توصیه های هواشناسی کشاورزی
  • این مواد خوراکی استخوان‌های بدن را تقویت می‌کنند
  • این ویتامین را بخورید و این ورزش را انجام دهید؛ پوکی استخوان نمی‌گیرید