Web Analytics Made Easy - Statcounter

محمد حسن پیرزاده روز دوشنبه در گفت و گو با  خبرنگار قضائی ایرنا افزود: هیأت عمومی دیوان عدالت اداری مرجع رسیدگی به شکایات و اعتراضات از آیین نامه ها و تصویب نامه های عام الشمول مراجع اداری است که برخی از آن‌ها در حوزههای ملی و برخی دیگر در حوزههای محلی تصویب می‌شود که قرار است در اصلاح قانون دو نوع ترکیب هیأت عمومی برای رسیدگی به شکایتها ایجاد شود و این پیشنهاد میتواند در روند رسیدگی هیات عمومی تسریع ایجاد کند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی ادامه داد: طرح شکایت الکترونیکی، روند رسیدگی پروندهها در هیأت  عمومی، اجرای سریع و قاطع  آرای هیأت عمومی، سازو کارهای لازم برای صدور و اجرای دستور موقت در شعب دیوان و هیأت های تخصصی، پیش بینی ضمانت اجراهای دقیق و الزام آور از جمله مواردی است که در اصلاح قانون تشکیلات و آیین دادرسی دیوان عدالت اداری پیش بینی شده است.

مدیرکل حقوقی و امور مجلس دیوان عدالت اداری خاطرنشان کرد: طرح اصلاح قانون تشکیلات و آیین دادرسی دیوان عدالت اداری از سوی ۸۵ نفر از نمایندگان مجلس شورای اسلامی در سال ۹۷ در صحن علنی مجلس اعلام وصول شد که روند بررسی و اصلاح آن از سوی اعضایی کمیسیون حقوقی و قضائی، کارشناسان، قضات و نمایندگان قوه قضائیه انجام گرفت.

پیرزاده افزود: کلیات طرح به تصویب نمایندگان مجلس رسید و با توجه به اینکه حدود ۶۴ ماده موضوع اصلاح قانون تشکیلات و آیین دادرسی دیوان عدالت اداری است، تاکنون اصلاح ۵ ماده به تصویب رسیده و بررسی بقیه مواد به جلسات بعدی مجلس موکول شده است.

رئیس شعبه ۱۷ تجدیدنظر یادآور شد: دیوان عدالت اداری، مرجع قضائی تخصصی رسیدگی به شکایات و تظلمات مردم از تصمیمات و مراجع اداری است و اکنون مقدار انبوهی از پرونده ها با موضوعات متنوع در دیوان مطرح است و با اصلاح قانون تعداد ورودی پرونده ها و زمان رسیدگی کاهش می یابد و از اطاله دادرسی جلوگیری می شود.

وی اضافه کرد: قوانین در گذر زمان و در مراحل اجرا با ایرادهایی مواجه می شوند و اصلاح آنها زمینه کارآمدی و احقاق حقوق مردم را بیشتر فراهم می کند.

مدیرکل حقوقی و امور مجلس دیوان عدالت اداری گفت: با توجه به نواقص و ایرادهایی که در قوانین وجود دارد، امیدواریم با نظر موافق نمایندگان، تصویب طرح در صحن علنی مجلس شورای اسلامی و تایید شورای نگهبان، قانونی بروز، کارآمد و موثر برای احقاق حقوق مردم و کاهش تعداد پرونده ها در دیوان عدالت اداری شاهد باشیم.

به گزارش ایرنا، 22 مهر ماه، نمایندگان مجلس شورای اسلامی با کلیات طرح اصلاح قانون تشکیلات و آیین دادرسی دیوان عدالت اداری موافقت کردند همچنین در مصوبه ای با تغییر عنوان «قانون تشکیلات و آیین دادرسی دیوان عدالت اداری» به «قانون دیوان عدالت اداری» موافقت کردند.

در جریان بررسی طرح اصلاح قانون دیوان عدالت اداری، نمایندگان با رسیدگی شکایات مراجع اختصاصی اداری در شعب بدوی و تجدیدنظر دیوان عدالت اداری تاکید و با رسیدگی یک مرحله ای در شعبه تجدیدنظر مخالفت کردند.

منبع: ایرنا

کلیدواژه: مجلس شورای اسلامی دیوان عدالت اداری

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۵۵۲۴۸۵۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

خبرهای مهم از مجلس درباره تعطیل شدن روز شنبه و استفتاء از مراجع تقلید

به گزارش خبرگزاری خبرآنلاین، علی‌اصغر عنابستانی عضو کمیسیون اجتماعی مجلس، درخصوص آخرین تصمیمات پیرامون لایحه اصلاح قانون خدمات کشوری که به طرح تعطیلات ۲ روزه آخر هفته مشهور است، گفت: کمیسیون در حال بررسی است، بنده از بحث استفتاء و استعلام اطلاع ندارم اما کمیسیون اجتماعی به عنوان کمیسیون تخصصی در حال بررسی است و یک جلسه هم با اتاق بازرگانی و بخش خصوصی برگزار شد و نظرات مختلف شنیده شد.

وی در گفتگو با ایلنا، ادامه داد: به نظر می‌رسد که آخرین جمع بندی کمیسیون و امضایی که دوستان کردند بر مبنای تعطیلات روز شنبه است و احتمالا گزارش کمیسیون به عنوان تعطیلات روز شنبه به هیات و برای صحن ارسال خواهد شد.

نماینده سبزوار در مجلس شورای اسلامی در پاسخ به این سوال که «در صورت تصویب این لایحه و اجرای آن، آیا کارگران و بخش خصوصی هم مشمول آن خواهند شد؟»، عنوان کرد: ببینید ما براساس لایحه دولت درحال اصلاح قانون مدیریت خدمات کشوری هستیم وقتی این قانون را اصلاح می‌کنیم یعنی داریم روی ساختار دولت صحبت می‌کنیم؛ البته در دولت ما نظام کارگری هم داریم، یعنی بخشی از کارگرها، کارمندان دولت هستند که قرارداد کارگری دارند، این دسته از کارگران در این مساله جزو دولت محسوب می شوند.

وی افزود: اما قاعده اش این است که وقتی دولت در یک روز مشخصی تعطیل می‌شود، بخش خصوصی هم خودش را وفق می‌دهد و تعطیلی اعمال خواهد شد.

عنابستانی در پاسخ به این سوال که «بانک‌ها از اجرای قانون مستثنی خواهند شد؟»، تصریح کرد: در متن لایحه‌ای که در کمیسیون مصوب شده دستگاه های امدادرسان که ضرورت دارد خدمات ارایه دهند فعال هستند که می‌تواند بخشی از شعب منتخب بانک‌ها هم جزو این‌ها باشد. ما در متن آوردیم که دستگاه های امدادرسان که فعالیت‌شان ضروری است مثل آتش نشانی و اورژانس و شعب منتخب بانک‌ها هم می‌توانند مشمول این متن باشند.

وی در رابطه با این سوال که «آیا ساعت کاری بانک‌ها ۴۰ ساعته می‌شود یا بیشتر؟»، تاکید کرد: وقتی قانون اصلاح شود دیگر نظام اداری ۴۰ ساعت کار در هفته می‌شود و آن وقت اگر کسی بیش از این یعنی در روز تعطیل شده (شنبه یا پنجشنبه) کار کند باید اضافه کار و حق شیفت و این موارد را به نیروی خود بپردازد و ساعت برای همه ۴۰ ساعت خواهد بود.

۲۷۲۱۸

برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید. کد خبر 1898969

دیگر خبرها

  • کاهش ۲.۹۳ درصدی طرح شکایت در دیوان عدالت اداری
  • کاهش ۲.۹ درصدی طرح شکایت در دیوان عدالت اداری
  • مجلس در این هفته| ساماندهی اجاره و اصلاح مالیات بر سوداگری
  • بررسی جداول لایحه بودجه ۱۴۰۳ در مجلس
  • لایحه دو فوریتی اصلاح قانون تعزیرات حکومتی به مجلس می‌رود
  • رسیدگی به چک‌های برگشتی با هوش مصنوعی
  • وزیر کشور: اساس طرح نور اصلاح با تذکر است / مأموران فراجا برای نحوه برخورد توجیه شده‌اند
  • اساس طرح نور اصلاح با تذکر است/ ماموران فراجا برای نحوه برخورد توجیه شده‌اند
  • خبرهای مهم از مجلس درباره تعطیل شدن روز شنبه و استفتاء از مراجع تقلید
  • ارائه لایحه اصلاح قانون کار به مجلس دوازدهم در اولین فرصت