Web Analytics Made Easy - Statcounter

مدیرکل دفتر آموزش متوسطه نظری با اشاره به مشکلات طرح یک‌فوریتی نمایندگان مجلس در مورد رفع انحصار زبان انگلیسی از مدارس گفت: جریان تربیتی مدرسه در آموزشگاه‌های آزاد زبان شکل نمی‌گیرد.

به گزارش ایسنا، عباس سلطانیان با اشاره به اینکه ۵۷ نماینده مجلس در طرحی یک‌فوریتی، رفع انحصار آموزش زبان انگلیسی را امضا و مصوب کردند، اظهار کرد: در بخشی از این طرح آمده است که آموزش زبان انگلیسی از مدارس حذف شود و آموزش آن اختیاری اعلام شود که در همین بخش و بین دو واژه گفته‌شده اختلاف وجود دارد، چراکه اگر زبان انگلیسی از برنامه آموزشی مدارس حذف شود جنبه اختیاری نمی‌توانیم به آن بدهیم چراکه در برنامه‌ریزی درسی مدارس، به دروسی اختیاری می‌گوییم که آن دروس در برنامه آموزشی وجود دارد و دانش آموزان می‌توانند یکی از آن دروس را انتخاب کنند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

چنانچه درس آموزش زبان انگلیسی از برنامه مدرسه حذف شود و دانش آموزان برای یادگیری زبان به آموزشگاه‌های زبان مراجعه کنند، جنبه اختیاری به خود نخواهد گرفت.

وی با اشاره به اینکه در این طرح یک ‌فوریتی اشاره ‌شده است که آموزش زبان انگلیسی در مدارس اجباری است، اظهار کرد: اگر دانش‌آموزی نخواهد دانشگاه برود علاقه‌ای هم برای گرفتن درس زبان انگلیسی ندارد درصورتی‌که سند تحول بنیادین آموزش ‌و پرورش به‌عنوان سند فرادستی که شورای عالی آموزش‌وپرورش و شورای عالی انقلاب فرهنگی آن را مصوب کرده است در راهکار ۵-۱ آن چنین آمده است که «ارائه آموزش زبان خارجی در چارچوب بخش انتخابی (نیمه تجویزی) برنامه درسی، با رعایت اصل تثبیت و تقویت هویت اسلامی- ایرانی» موردتوجه قرار دارد لذا بحثی در مورد زبان انگلیسی نشده است و زبان خارجی مدنظر بوده است که در این مورد شورای عالی آموزش‌وپرورش می‌تواند عناوین آن را مطرح و مصوب کند که در حال حاضر زبان‌های انگلیسی، آلمانی، فرانسوی، اسپانیایی مصوبه شورای عالی را دارد و ارائه آن در مدارس منعی ندارد. بنابراین آموزش‌وپرورش در حال اجرایی کردن راهکار ۵-۱ سند تحول است و طرح نمایندگان خلاف این راهکار سند تحول هم هست.

سلطانیان بابیان اینکه نمایندگان می‌گویند هدف از آموزش دانش آموزان در رشته‌های فنی حرفه‌ای و کاردانش بازار کار است لذا نیاز به یادگیری زبان خارجی ندارند تاکید کرد: این درحالی‌ است که این دانش آموزان عمدتاً با رشته‌های مهارتی و فن‌آوری ارتباط دارند و ورود به حوزه فن‌آوری بدون آشنایی با زبان انگلیسی عملاً امکان‌پذیر نیست و ارتباط این دانش آموزان با زبان انگلیسی بسیار زودتر از دانش آموزان رشته‌های نظری صورت می‌گیرد.

مدیرکل دفتر آموزش متوسطه نظری با اشاره به طرح نمایندگان گفت: در این طرح دانش آموزان باید، زبان انگلیسی را صرفاً از طریق آموزشگاه‌های آزاد آموزش ببینند و هرچند آموزشگاه‌ها برای فعالیت از آموزش‌وپرورش مجوز می‌گیرند اما جریان تربیتی مدرسه در آموزشگاه‌های آزاد زبان شکل نمی‌گیرد.

طرح نمایندگان در مورد رفع انحصار زبان انگلیسی از مدارس با اصل ۳۰ قانون اساسی مغایرت دارد

وی افزود: بر اساس اصل ۳۰ قانون اساسی «دولت موظف است وسایل آموزش و پروش رایگان را برای همه ملت تا پایان دوره متوسطه فراهم آورد و وسایل تحصیلات عالی را تا سرحد خودکفایی کشور به‌طور رایگان گسترش دهد.» و این طرح می‌تواند مغایر با قانون اساسی باشد زیرا جنبه رایگان بودن آموزش را تحت‌الشعاع قرار دهد چراکه اکنون درس زبان انگلیسی در برنامه مصوب مدارس وجود دارد.

این طرح منجر به ایجاد شکاف آموزشی بین دانش آموزان مناطق برخوردار و کم برخوردار می‌شود

به گزارش معاونت روابط عمومی و اطلاع‌رسانی آموزش‌وپرورش، وی به یکی از مشکلات این طرح را اشاره کرد و گفت: در مناطق کمتر توسعه‌یافته و محروم که امکان و دسترسی دانش‌آموزان به مؤسسات آموزشگاهی آزاد وجود ندارد، در این طرح یک‌فوریتی هم برنامه مشخصی وجود ندارد که آموزش زبان انگلیسی برای این دانش آموزان چگونه است لذا این طرح می‌تواند منجر به ایجاد شکاف آموزشی بین دانش آموزان مناطق برخوردار و کم برخوردار ‌شود.

مدیرکل دفتر آموزش متوسطه نظری اظهارکرد: مطابق ماده ۱ قانون تشکیل شورای عالی آموزش می‌گوید «شورای عالی آموزش ‌و پرورش، مرجع سیاست‌گذاری در حوزه وظایف آموزش عمومی و متوسطه در چارچوب سیاست‌های کلی نظام و قوانین و مقررات موضوعه است». به همین علت این موضوع باید به شورای عالی آموزش‌وپرورش اجرا شود تا پس از انجام کار کارشناسی در مورد آن تصمیم گرفته شود.

سلطانیان مشکل دیگر طرح را ارتباطات جهانی بر بستر فن‌آوری دانست و گفت: ارتباط بین جوامع بشری بر بستر فن‌آوری است و کلید ورود به این حوزه زبان‌های خارجی است لذا دانش آموزان باید از سنین پایین تحت آموزش زبان‌های خارجی قرار بگیرند تا بر حوزه فن‌آوری و ارتباطات تسلط داشته باشند.

وی با اشاره به اینکه باید محیط‌های متنوع یادگیری ایجاد کنیم که ازجمله آن پژوهش‌سراها و کتابخانه‌ها هستند و دانش‌آموزان برای مراجعه به برخی منابع در کارهای پژوهشی و تحقیقاتی باید آشنایی با زبان انگلیسی داشته باشند، لذا دانش‌آموزی که توانایی استفاده از این منابع را نداشته باشد نمی‌تواند از منابع شامل کتاب‌ها، مجلات و سایت‌ها استفاده کند که این موضوع حتی در آینده علمی کشور هم اثر منفی خواهد گذاشت.

باید دغدغه نمایندگان مجلس را با تقویت آموزش زبان انگلیسی در مدارس رفع کرد

وی گفت: باید دغدغه نمایندگان مجلس را با تقویت آموزش زبان انگلیسی در مدارس رفع کرد و راه‌حل این موضوع با همکاری سازمان پژوهش و دفتر تألیف کتب درسی امکان‌پذیر است به‌طوری‌که با بازنگری در کتب و شیوه‌های تدریس می‌توان آموزش زبان انگلیسی در مدارس را بهبود بخشید لذا نباید به‌جای این کار صورت‌مسئله را پاک کرد.

وی با تأکید بر اینکه دانش آموزان در زمان ورود به دانشگاه‌ها نیز نیاز به آشنایی با زبان انگلیسی جهت انجام کارهای پژوهشی و تحقیقاتی خود دارند گفت: درصورتی‌که در دوره قبل از ورود به دانشگاه زمینه‌های این آشنایی شکل نگرفته باشد می‌تواند به بنیه علمی آن‌ها و همچنین سطح علمی دانشگاه‌ها در درازمدت آسیب بزند.

منبع: عصر ایران

کلیدواژه: زبان های خارجی تدریس زبان

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.asriran.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «عصر ایران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۵۵۲۵۶۸۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

واکنش صحرایی به گزارش مهر/ ۱۰ امتیاز در رتبه بندی دانشجو معملمان

به گزارش خبرنگار مهر، روز گذشته بود که در گزارشی از وضعیت نامطلوب دانشجو معلمان و مشکلات آنان در مسیر تحصیل و تدریس آنان نوشتیم.

دانشجو معلمان ورودی ۹۸ و ۹۹ که در سال‌های آخر تحصیل خود ناچار شدند در مدارس هم تدریس داشته باشند.

در این گزارش با عنوان معلمی با حقوق ۳۰ هزار تومانی؛ به مشکل ناشی از کمبود معلمین در مدارس و حضور دانشجو معلمان در کلاس‌های درس اشاره شده است. حضور این دانشجو معلمان مشکلاتی همچون کسورات دانشجومعملمان را در پی داشته است.

اقدام قابل تقدیر وزیر آموزش و پرورش

به دنبال این گزارش رضامراد صحرایی وزیر آموزش و پرورش در صفحه شخصی ویراستی اش نوشت: به منظور تقدیر از اقدام جهادی دانشجو معلمان ورودی ۹۸ و۹۹ دانشگاه فرهنگیان (که زودتر از فارغ‌التحصیلی به کلاس درس رفتند) در مرحله ارتقا رتبه بندی ۱۰ امتیاز ویژه به ایشان تعلق خواهد گرفت.

وی افزود: در عنوان بخش مشارکت‌ها ۶ امتیاز و در بخش سنوات تجربی ۴ امتیاز به عنوان تقدیر در نظر گرفته شده است.

ارزش کار این عزیزان در کمک به اعتلای نظام تعلیم و تربیت بیش از این است.

از تلاش‌ها و زحمات این معلمان جوان صمیمانه تشکر می‌کنم.

خبرگزاری مهر ضمن تقدیر از توجه وزیر آموزش و پرورش، امیدوار است در سال‌های آتی به تدریج دیگر شاهد کمبود معلم در مدارس نباشیم تا دانشجو معلمان نیز بدون مشکل به تحصیل در دانشگاه و پس از آن تدریس در کلاس‌های درس حاضر شوند.

کد خبر 6088528 علی قدمی

دیگر خبرها

  • بعضی استان‌ها مدرسه اوتیسم ندارند/ نحوه استخدام معلم در مدارس اوتیسم
  • آمادگی مجموعه مدارس صدرا در اجرای کامل سند تحول آموزش و پرورش
  • آغاز اجرای طرح شهید طوقانی در مدارس کهگیلویه و بویراحمد
  • واکنش صحرایی به گزارش مهر/ ۱۰ امتیاز در رتبه بندی دانشجو معملمان
  • هوشمند سازی مدارس گناباد به ۲۰۰ کلاس درس ارتقا یافت
  • هوشمندسازی مدارس گناباد به ۲۰۰ کلاس درس ارتقا یافت
  • آغاز اجرای طرح شهید طوقانی در مدارس کهگیلویه و بویراحمد 
  • مسیر و راه نسل توانمند از مدارس دخترانه می‌گذرد
  • تمامی مدارس بهشهر تک نوبته هستند
  • مدارس سمپاد در مناطق عشایری راه‌اندازی می‌شود