Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایمنا»
2024-04-26@20:31:01 GMT

عوارض دیالیز صفاقی برای بیماران کلیه کمتر است

تاریخ انتشار: ۲۹ مهر ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۵۵۲۵۷۰۶

عوارض دیالیز صفاقی برای بیماران کلیه کمتر است

یک فوق تخصص بیماری های کلیه بزرگسالان با تاکید بر اینکه انجام همودیالیز برای بیماران کلیوی وقت گیر و دشوار است، گفت: دیالیز صفاقی بسیار آسان است و عوارض آن کمتر و طول عمر بیماران این نوع دیالیز نیز بیشتر است.

لیلا محمود نیا در گفت‌وگو با خبرنگار ایمنا با بیان اینکه نارسایی کلیه یکی از دلایل مرگ و میر در دنیا است، اظهار کرد: عوامل مختلفی منجر به نارسایی کلیه می‌شود اما دیابت در این زمینه بیشترین سهم را دارد؛ به همین دلیل باید بیماری دیابت را جدی گرفت و با کنترل قندخون از بروز نارسایی کلیه جلوگیری کرد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی با بیان اینکه فشار خون کنترل نشده دومین عامل شایع بروز نارسایی کلیه است، افزود: بیماران مبتلا به فشار خون بالا معمولا دچار نارسایی کلیه می‌شوند؛ همچنین مصرف ‌بی‌رویه داروهای مسکن ‌سومین عامل ‌شایع ایجاد نارسایی ‌کلیه‌ ‌است ‌و ‌گلومرونفریت ‌ها ‌یا ‌التهاب ‌داخل ‌گلومرول ها ‌از دیگر دلایل بروز این ‌بیماری است.

این فوق ‌تخصص ‌بیماری‌های کلیه بزرگسالان توجه به روند ‌دفع ‌پروتئین ‌بدن را از دیگر راهکارهای پیشگیری از ابتلا به نارسایی کلیه دانست و ‌افزود: ‌بیمارانی ‌مشکل ‌دفع ‌پروتئین و همچنین سنگ کلیه دارند ‌باید برای کاهش ‌عوامل ‌خطر به پزشک مراجعه کنند.

وی با بیان اینکه مراحل اولیه نارسایی کلیه معمولا بدون علامت است، افزود: این امر خطرناک است و باید با چکاپ مکرر از بروز این بیماری‌ها آگاهی یافت و پیش از رسیدن به مرحله حاد نسبت به درمان آن اقدام کرد.

محمود ‌نیا با ‌بیان ‌اینکه ‌همودیالیز بهترین درمان و روش ‌جایگزینی مرحله انتهایی ‌نارسایی ‌کلیه‌ است، افزود: ‌یکی از روش‌های ‌جایگزینی ‌دیالیز بوده ‌و روش ‌دیگر پیوند کلیه‌ برای ‌بیمارانی ‌است که دیگر قادر به ادامه ‌حیات نیستند.

وی گفت: دیالیز انواع مختلفی ‌دارد ‌و ‌به ‌صورت ‌خونی ‌یا همودیالیز یا دیالیز صفاقی ‌برای بیماران ‌دچار نارسایی ‌کلیه ‌انجام می‌شود، البته دیالیز خونی باید ‌در مراکز درمانی‌ انجام شود.

این فوق ‌تخصص ‌بیماری‌های کلیه بزرگسالان در خصوص انجام دیالیز صفایی نیز گفت: در ‌این نوع دیالیز از محلولی استفاده می‌شود که بیمار این محلول را خورده و به مدت سه الی چهار ساعت در بدن بیمار باقی می‌ماند و ‌با انجام تبادلات ‌خود بیمار دوباره ‌این ‌محلول ‌را از شکم خارج می‌کند.

وی خاطرنشان کرد: معمولا انجام دیالیز صفاقی برای بیماران کلیوی آسان‌تر از همودیالیز است که ‌در منزل انجام می‌دهند ‌و بیماران نیازی برای مراجعه به مراکز درمانی ندارند.

محمودنیا با بیان اینکه ‌درهمودیالیز و دیالیز خونی ‌بیمار مجبور است که حداقل هفته‌ای سه مرتبه ‌به مدت چهار ساعت ‌ ‌به‌ مراکز درمانی مراجعه کند و با ‌خوابیدن روی تخت مراکز درمانی ‌خون بیمار به وسیله دستگاه از بدن او کشیده شده و ‌بعد از تصفیه دوباره وارد بدن می ‌شود.

وی ‌با ‌تاکید ‌بر اینکه ‌انجام ‌همودیالیز و ‌دیالیز ‌خونی برای بیماران ‌کلیوی ‌وقت ‌گیر و ‌دشواراست، ‌گفت: این در حالی است که ‌دیالیز ‌صفاقی ‌بسیار ‌آسان‌تر است؛ ‌معمولا طول ‌عمر بیماران ‌دیالیز صفاقی ‌نسبت ‌به ‌دیالیز خونی بیشتر است، همچنین در دیالیز صفاقی ‌اگر بیمار بهداشت فردی را رعایت کند عوارض ‌این ‌نوع ‌دیالیز کمتر از دیالیز ‌خونی خواهد ‌بود.

کد خبر 392746

منبع: ایمنا

کلیدواژه: بیماری های کلیوی دیالیز علائم عوامل خطرساز سلامتی کنترل فشار خون دیابت بهداشت و درمان عوارض شهر شهروند کلانشهر مدیریت شهری کلانشهرهای جهان حقوق شهروندی نشاط اجتماعی فرهنگ شهروندی توسعه پایدار حکمرانی خوب اداره ارزان شهر شهرداری شهر خلاق

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.imna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایمنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۵۵۲۵۷۰۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

شایع‌ترین اختلالات روانی کرونا و آمار آن

همشهری آنلاین ـ لاله غزالی: کووید ـ ۱۹ و زیرسویه‌های آن حدود ۳ سال جهان را با مخوف‌ترین پاندمی قرن مواجه کرد و جان بسیاری از انسان‌ها را گرفت. اکنون که این بیماری فروکش کرده و آمار ابتلا به آن و تلفاتش کاهش پیدا کرده است، پزشکان و متخصصان در حال پژوهش درباره مسائل مرتبط با آن هستند.

اکنون موضوع مهم درباره کرونا عوارض آن است چراکه محققان براساس مطالعات خود ثابت کرده‌اند این بیماری تبعات و عوارضی دارد که مبتلایان را تا سال‌ها پس از بهبودی هم درگیر خود می‌کند.
عوارض این بیماری برای افراد متفاوت است و فاکتورهایی همچون سابقه بیماری‌ها، ژنتیک، میزان ایمنی بدن و... را دربر می‌گیرد.

کرونا عوارض کوتاه‌مدت و بلندمت دارد و می‌تواند به اندام‌های حیاتی بدن شامل قلب، ریه، مغز، کبد، کلیه و... آسیب بزند و باعث سکته قلبی و مغزی، افزایش احتمال ابتلا به پارکینسون و آلزایمر، نارسایی کلیه، ریزش مو و بثورات پوستی، مشکلات تنفسی، خستگی مزمن و... شود.

آنچه در این میان به آن کمتر پرداخته شده، عوارض روانی کروناست و حتی شاید فرد بهبودیافته نداند بعضی تغییرات خلقی وی به دلیل کرونا باشد. این در حالی است که پژوهشگران در تحقیقات خود به نشانه‌های متقنی از ارتباط بیماری‌های روانی با کرونا دست یافته‌اند و تاکید می‌کنند افراد درگیر باید از این موضوع آگاه باشند و برای درمان اقدام کنند.

در اینفوگرافیک زیر شایع‌ترین اختلالات روانی کرونا و آمار آن را مشاهده می‌کنید:

گرافیست: داود سرخوش

کد خبر 846950 منبع: همشهری آنلاین برچسب‌ها کرونا خبر مهم بیماری - ویروس بیماری - بیمارستان بیماری روانی روانشناسی

دیگر خبرها

  • چهارمین دستگاه دیالیز در بیمارستان بین‌المللی دارالشفاء میرجاوه راه‌اندازی شد
  • نجات جان ۱۰ بیمار در کمتر از یک هفته با تلاش تیم پیوند اعضا دانشگاه علوم پزشکی اهواز
  • راه اندازی چهارمین دستگاه دیالیز بیمارستان بین‌المللی دارالشفاء میرجاوه
  • افزایش بیماران خاص در کرمانشاه
  • کوتاه شدن قد و علائم قوز پشتی؛ نشانه‌هایی که احتمال ابتلا به پوکی استخوان را گوشزد می‌کند
  • این دو بیماری را به‌خاطر کلیه‌ها کنترل کنید
  • چرا ایرانی‌ها بیشتر سنگ کلیه می‌گیرند؟/ شایع‌ ترین بیماری های اورولوژی در کشور
  • شایع‌ترین اختلالات روانی کرونا و آمار آن
  • چرا ایرانی‌ها بیشتر سنگ کلیه می گیرند؟
  • ایران روی کمربند سنگ کلیه