Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «پارسینه»
2024-05-07@05:59:46 GMT

آیا استرس باعث ریزش مو می‌شود؟

تاریخ انتشار: ۲۹ مهر ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۵۵۲۶۵۷۴

آیا استرس باعث ریزش مو می‌شود؟

طبیعی است که در طول زندگی بافت و ضخامت مو‌ها تغییر کند. اما اگر موهایتان به شکل قابل توجهی نازک یا کم پشت شده است، حق دارید که احساس نگرانی کرده و به دنبال علت باشید. اما علت ریزش مو چه می‌تواند باشد؟ استرس؟ وراثت؟ یا عوامل دیگر؟ بله انواع مختلف ریزش مو وجود دارد که هر کدام از مواردی که گفته شد می‌تواند علت آن باشد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!
در ادامه ریزش مو به علت استرس و همچنین انواع دیگر ریزش مو را بررسی می‌کنیم.

استرس و ریزش مو

شاید شنیده باشید که استرس می‌تواند باعث ریزش مو شود، و این کاملا درست است. در حالی که ریزش موی ارثی و ریزش موی طبیعی (در ادامه توضیح داده خواهند شد) از نظر ژنتیکی برنامه‌ریزی شده‌اند، ریزش مو به دلیل استرس علت محیطی دارد و در صورت مدیریت استرس راحت‌تر می‌توان آن را کنترل کرد. استرس بیش از حد جسمی یا روانی، مانند آسیب‌های روحی یا بیماری‌های جسمانی و جراحی می‌تواند یکی از دو نوع ریزش مو که در زیر آمده است را ایجاد کند:

نوع رایج‌تر آن تلوژن افلوویوم نام دارد. در این نوع ریزش مو رشد مو‌ها متوقف شده و تعداد زیادی از تار‌های مو در عرض ۲ یا ۳ ماه از بین می‌روند. سپس در طی ۶ تا ۹ ماه دوباره رشد می‌کنند. فرد در واقع نوعی کم پشتی پراکنده مو، ولی غیر عادی را تجربه می‌کند.

نوع دیگر ریزش موی ناشی از استرس با عنوان آلوپسی آرئاتا یا ریزش سکه‌ای مو شناخته می‌شود و ناشی از حمله گلبول‌های سفید به فولیکول‌های مو است. در این نوع ریزش مو، مو‌ها در طی چند هفته و معمولا به صورت لکه‌ای از بین می‌روند. این ریزش موی سکه‌ای می‌تواند در هر جای سر یا حتی بدن اتفاق بیفتد. ممکن است مو خود‌به‌خود دوباره رشد کند یا اینکه نیاز به درمان پزشکی باشد.

ریزش موی طبیعی

شاید تعجب کنید، اما قرار نیست یک تار مو برای همیشه روی سر ما بماند. برای هر رشته از مو یک طول عمر وجود دارد که پس از آن به طور طبیعی از بین می‌رود. در حقیقت همه ما روزانه از ۱۰۰۰۰۰ موی موجود در پوست سرمان به طور متوسط حدود ۱۰۰ مو به علل زیر از دست می‌دهیم:

طول عمر: میانگین طول عمر یک مو ۴.۵ سال است. سپس مو از بین می‌رود و ظرف ۶ ماه موی جدید جایگزین آن می‌شود.

روش نگهداری: شامپو کردن، شسوار کردن و شانه زدن مو می‌تواند باعث ریزش تعدادی مو شود. بیشتر ما این کار‌ها را به طور مرتب انجام می‌دهیم.

افزایش سن: بعد از سن ۳۰ سالگی (و گاهی قبل از آن)، مو‌های زنان و مردان شروع به ریزش می‌کند، اگرچه سرعت ریزش مو در مردان بیشتر است.

ریزش مو ارثی

بسیاری معتقدند که علت کم شدن مو‌ها بر اثر ژنتیک، نه ریزش بیش از حد مو که به دلیل نبود مو‌های کافی برای جایگزینی مو‌های ریخته شده است. در هر صورت نتیجه یکی است و آن هم عقب رفتن خط رویش مو و الگوی طاسی است. چند عامل بر روی طاسی ارثی تاثیرگذار است. از جمله:

جنسیت: طاسی ارثی در مردان بسیار شایع‌تر از زنان است.

سن: در سن ۳۰ سالگی، از هر ۴ مرد ۱ مرد در حال طاس شدن است. در سن ۶۰ سالگی، از هر ۳ مرد ۲ مرد طاس هستند.

هورمون‌ها: طاسی با هورمون تستوسترون مرتبط است. زنانی که میزان بیشتری از این هورمون را دارند، با افزایش سن مو‌های بیشتری از دست خواهند داد و به همین دلیل است که مردان بیشتر طاسی را تجربه می‌کنند.


عوامل دیگری نیز وجود دارد که می‌تواند باعث ریزش مو شود، برخی از آن‌ها عبارتند از:

بیماری

تغییرات هورمونی

بارداری، زایمان و استفاده از قرص ضد بارداری

عادات عصبی

شیمی درمانی

اگر مو‌های شما بسیار نازک و کم پشت شده است، یا طاسی را به شکل غیر معمول (به عنوان مثال در نوجوانی یا ۲۰ سالگی و یا با الگوی عجیب و غریب) تجربه می‌کنید، برای یافتن علت به پزشک مراجعه کنید. اگر فکر می‌کنید علت ریزش موی شما استرس است، ایده‌ها و روش‌های مقابله‌ای خوبی برای کاهش استرس در زندگی وجود دارد.

چگونه استرس را کاهش دهیم؟

همیشه نمی‌توان از بروز استرس در زندگی جلوگیری کرد، اما اغلب می‌توانید میزان استرسی که تجربه می‌کنید را کاهش دهید. کاهش استرس در برخی از زمینه‌ها به شما انرژی بیشتری می‌دهد تا سایر استرس‌ها را بهتر مدیریت کنید. این تکنیک‌ها می‌تواند به شما کمک کند استرس زندگی خود را کاهش دهید.

از تکنیک‌های مدیریت استرس استفاده کنید. یادگیری تکنیک‌های سریع مدیریت استرس به شما کمک می‌کند در لحظه به استرس پاسخ داده و میزان استرسی که تجربه می‌کنید را کاهش دهید. از جمله این تکنیک‌ها می‌توان به تنفس سریع و تکنیک‌های ریلکسیشن اشاره کرد.

عاداتی بسازید که مقاومت را نسبت به استرس افزایش می‌دهد. برخی از عادت‌ها برای مدیریت استرس در لحظه مفید هستند و برخی شما را در برابر استرس‌های آینده مقاوم می‌کنند. مراقبه، ورزش و سایر عادات سالم می‌تواند به شما کمک کند توانایی بیشتری برای تحمل استرس در خود ایجاد کنید.

سخن آخر

ثابت شده است که استرس می‌تواند روی سلامتی ما اثر بگذارد. می‌توانید در مقاله «استرس شدید قاتل سلامتی جسم و روان شما» بیشتر در این مورد بخوانید. اما اگر ریزش موی شما غیرطبیعی است، بهتر است به متخصص مراجعه کنید تا او علت اصلی را تشخیص دهد. منتظر خواندن تجربیات و نظرات شما در این زمینه هستیم.     منبع:بهداشت نیوز

منبع: پارسینه

کلیدواژه: استرس ریزش مو عوامل ریزش مو کاهش استرس

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.parsine.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «پارسینه» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۵۵۲۶۵۷۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

 کاهش استرس یا تلقین؟

یک رواشناس اجتماعی گفت: قلیان به صورت ذاتی و مستقیم هیچ تأثیری بر آرامش و کاهش اضطراب ندارد و جنبه تلقینی دارد. 

به گزارش ایسنا، علیرضا شریفی یزدی جامعه شناس و روانشناس اجتماعی  در گفت و گو با خبرنگار برنا درباره تأثیر استعمال قلیان بر کاهش استرس اظهار داشت: قلیان به عنوان یکی از مواد دخانی از نظر علمی ثابت شده که به صورت ذاتی و مستقیم هیچ تأثیری بر آرامش و کاهش اضطراب ندارد و جنبه تلقینی دارد. 

وی ادامه داد: تماس سنسورهای لب با دهانی قلیان باعث تحریک سیناپس های مغزی می شود که به صورت موقت و غیر مستقیم بر کاهش اضطراب تاثیر می گذارد، بنابراین اثر مستقیم، مستقل و شناخته شده بین مصرف قلیان و کاهش اضطراب وجود ندارد مگر اینکه به صورت عادت و اعتیاد برای کوتاه مدت مغز را از هجمه های ذهنی دور می کند و پس از مدتی بازمی گردد.

این روانشناس اجتماعی درباره دلیل رواج قلیان در ایران گفت: به نظر من به دلیل صنعت و کسب درآمد، قلیان در ایران رواج پیدا کرده است. قلیان حدود ۲۵ سال پیش در ایران به معنای مدرن کنونی وجود نداشته و نوعی ساز و کار بوده که بیشتر توسط افراد مسن مورد استفاده بوده است. 
 
شریفی یزدی بیان کرد: متأسفانه کم کاری وزارت بهداشت در جلوگیری از رواج قلیان و تبلیغات غلطی که در بحث قلیان مطرح است، مثل اینکه دود قلیان از آب است و ضرری ندارد، صورت گرفته، منجر به ورود قلیان در رستوران ها، کافی شاپ ها، قهوه خانه ها و راه افتادن پیک موتوری قلیان شد و دلیل اصلی آن درآمدی است که اشخاصی که در این حوزه فعالیت می کنند.
 
این روانشناس اجتماعی اظهار کرد: هر قلیان به اندازه ۸۰ تا ۱۱۰ نخ سیگاربرای فرد ضرر دارد، هر نخ سیگار بین ۷ تا ۹ دقیقه عمر انسان را کم می کند، اگر یک فرد یک قلیان بکشد انگار ۵ پاکت سیگار کشیده و حدود ۷۰۰ دقیقه از عمرش کاهش پیدا کرده است. 

وی افزود: یکی از سونامی ها در این حوزه سرطان های ریه، حنجره و دهان است که بخش عمده دلیل ابتلا به این بیماری ها قلیان است. امروز  قلیان در بین جوانان به عنوان یک تفریح یاد می شود. 

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • چه عواملی در محیط کار استرس‌زا است؟
  • علائم خاموش استرس را بدانید
  • این ویتامین‌ها را بخورید و لاغر بمانید
  • راهکارهای کاهش استرس
  • رابطه سلامت روده و سلامت مغز
  • چگونه در طول روز پر انرژی باشیم؟ 
  • با این راهکار استرس را از خود دور کنید
  • استرس زیاد و کمبود خواب، وزن را افزایش می‌دهد
  • آیا قلیان در کاهش استرس تأثیر دارد؟
  •  کاهش استرس یا تلقین؟