Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «مهر»
2024-05-01@22:04:06 GMT

چرا نرخ رجیستری تلفن همراه ناگهانی افزایش یافت؟

تاریخ انتشار: ۲۹ مهر ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۵۵۲۶۶۲۶

چرا نرخ رجیستری تلفن همراه ناگهانی افزایش یافت؟

مجله مهر:  چند روزی می‌شود که با برداشته شدن معافیت ۸۰ دلاری واردات مسافری تلفن همراه و همچنین اعمال نرخ ارز بر اساس سامانه سنا برای محاسبه حقوق و عوارض گمرکی و نیز افزایش عوارض ورودی گوشی مسافری به ۲۶ درصد، نرخ‌های رجیستری گوشی‌هایی که از طریق مسافران واقعی رجیستر می‌شوند افزایشی قابل توجه داشته است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

دولت با این سه تصمیم جدید می‌خواهد موبایل‌های مسافری را کاملاً بی‌صرفه کند؛ تا جایی که قیمت تمام شده‌ یک موبایل مسافری از موبایلی که توسط واردکننده به کشور آمده، بیشتر باشد. اما چرا؟

اجرای رجیستری از همان اوایل هم مشکلات زیادی به همراه داشت که یکی از مهم‌ترین آن‌ها، افزایش قیمت گوشی‌ها بود.

 سال گذشته پس از صعود یک‌باره‌ نرخ ارز قیمت گوشی‌ها در حالت معمول هم افزایش دو، سه برابری تجربه کرد. رجیستری هم بهانه‌ای دیگر برای فروشندگان بود که قیمت دستگاههای تلفن همراه را افزایش دهند؛ البته ‌جهرمی، وزیر ارتباطات و فناوری، همان موقع راهکاری برای مبارزه با این قیمت‌های حباب‌گونه ارائه داد؛ راهکاری که زمان نشان داد تأثیری در مهار این قیمت‌ها ندارد.

اکنون که بیش از یک سال از این طرح و افزایش نرخ دلار می‌گذرد، این بازار کم رونق‌تر از هر زمان دیگری شده است؛ درحالی که تلفن همراه یک کالای مصرفی است و همه اقشار مختلف جامعه به آن نیاز دارند. با این حال، این طرح هم نتوانست از ورود گوشی‌های قاچاق جلوگیری کند، و علاوه بر این روش‌های جدیدی برای قاچاق و سودجویی در این حوزه باز کرد. در یکسال گذشته در بازارهای بزرگ فروش تفن همراه، فروشندگان زیادی بودند که پاسپورت‌ به‌ دست می ایستادند و پاسپورت مهر خورده خود را در ازای ریجستر کردن یک گوشی میفروختند. حتی عده‌ای خودشان مسافر و عده‌ای نیز دلال پاسپورت هستند.

آمارها نشان می‌دهد واردات چمدانی و تعداد بالای گوشی مسافری حتی از میزان واردات رسمی هم فراتر رفته، به طوری که تعداد گوشی‌های مسافری از ۱۹هزار و ۶۱۷ دستگاه در فروردین۱۳۹۷ به یک‌میلیون و ۸۶۳هزار و ۲۴۶ دستگاه در پایان اردیبهشت‌۱۳۹۸ افزایش پیدا کرد.

با وجود اینکه هر نفر هنگام بازگشت از سفر خارج از کشور؛ فقط می‌توانست یک گوشی را با پاسپورتش ریجستری کند اما دلالان و قاچاقچیان گوشی‌های زیادی را به صورت چمدانی وارد می‌کردند و برای ریجستر کردن آنها پاسپورت مسافران تازه برگشته از قیمتی حدود ۱۰۰ تا ۲۵۰ هزار تومان می‌خریدند. این موضوع تابستان امسال هنگام بازگشت مسافران حج از عربستان بسیار به چشم آمد تا جایی که وزیر ارتباطات نیز در این خصوص در یک هشدار توییتری از حاجیان خواست تن به خواسته های این سودجویان ندهند.

در عین حال بعضی دیگر از این سودجویان همین گوشی‌های ریجستر نشده را با نرخ کمتری از بازار در سایت‌های فروش کالا آگهی می‌کردند و از خریدار می‌خواستند شخصا برای ریجستر کردن آن اقدام کند.

«مهدی محبی» رئیس اتحادیه دستگاه‌های مخابراتی در گفتگو با برخر رسانه‌ها دلیل اعمال طرح‌های جدید را در ساماندهی بازار موبایل می‌داند و می‌گوید: «دولت باید به حق و حقوق خود برسد و مسافران واقعی نیز باید گوشی را برای مصرف شخصی بیاورند و نه برای تامین بازار، تا در حالت جدید، دیگر پاسپورتی خرید و فروش نشود. »

با اجرایی شدن این طرح، کاربرانی که گوشی مسافری وارد می‌کردند از افزایش شدید هزینه‌های رجیستری خبر داده‌اند و با انتشار تصاویری اعلام کردند که نرخ رجیستری انواع مدل‌های موبایل رشدی چند برابری پیدا کرده است.

پس از اعلام این طرح، پیامکی برای برخی افراد ارسال و از آنها خواسته شده جهت جلوگیری از قطع شدن تلفن همراه، مبلغی را پرداخت کنند.

کاربر از طریق لینک موجود در این پیامک‌ها به صفحه‌ای شبیه به سامانه اینترنتی گمرک و سپس به صفحه‌ای هدایت می‌شود که ظاهر آن شبیه درگاه‌های پرداخت (فیشینگ) است و مشخصات کارت بانکی از کاربر دریافت می‌شود. همتا به کاربران هشدار داده است که این روش، یکی از شیوه‌هایی است که کلاهبرداران برای دستبرد زدن به حساب بانکی افراد از آن استفاده می‌کنند.   خبرگزاری مهر نیز در گزارش مفصل به این خبر پرداخته است.

کد خبر 4751277 عارف چراغی شوی

منبع: مهر

کلیدواژه: تلفن همراه طرح رجیستری تلفن همراه موبایل اربعین 98 اربعین حسینی صفحه اول روزنامه ها دکه روزنامه رادیو مهر مطبوعات ایران صفحه اول روزنامه های اقتصادی صفحه اول روزنامه های ورزشی کیوسک مطبوعاتی کربلا حامد عسکری اینفوگرافیک روح الله زم

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mehrnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مهر» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۵۵۲۶۶۲۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

سرک کشیدن در موبایل همسر باعث قتل شد

مرد جوانی که به اتهام قتل زن مورد علاقه‌اش مقابل چشم رهگذران در خیابان دستگیر شده مدعی است فقط می‌خواسته گوشی تلفن همراه او را وارسی کند.

به گزارش مشرق، ۲۶ فروردین امسال، صدای درگیری و فریادهای زن و مردی جوان در یکی از خیابان‌های شمال تهران توجه رهگذران را به خود جلب کرد. رهگذران که شاهد درگیری بودند، ناگهان با صحنه تلخ و عجیبی مواجه شدند.

مرد جوان گوشی تلفن همراهی در دست داشت و زن جوان با اصرار از او می‌خواست گوشی‌اش را پس بدهد اما در یک لحظه مرد عصبانی دست به جیب شد و با بیرون آوردن یک چاقو ضربات متعددی به زن جوان زد و پا به فرار گذاشت.شاهدان بلافاصله با اورژانس و پلیس تماس گرفتند و زن جوان به بیمارستان منتقل شد اما ۱۹ ضربه چاقو او را به کام مرگ کشاند. گزارش قتل زن جوان به بازپرس سالار صنعتگر اعلام شد و تیم جنایی تحقیقات خود را برای شناسایی و دستگیری عامل جنایت آغاز کردند.

هویتی برای قاتل

با حضور کارآگاهان اداره دهم پلیس آگاهی در محل، مشخص شد محل سکونت زن جوان چند خیابان پایین‌تر از محل قتل بوده است. یکی از شاهدان در تحقیقات گفت: زن جوان اصرار داشت که گوشی تلفن همراهش را از قاتل بگیرد اما او ممانعت می‌کرد و می‌خواست محتویات داخل گوشی را ببیند. به همین دلیل مقتول به دنبال مرد جوان می‌دوید و فریاد می‌کشید.

خیلی زود محل زندگی مقتول و خانواده‌اش شناسایی شد و در تحقیقات از آنها مشخص شد مقتول مدتی قبل از همسرش جدا شده و با فرزندش زندگی می‌کرده است. مدتی قبل او با مردی به نام پژمان آشنا شد.

اما بعد از چند ماه زن جوان تصمیم به جدایی گرفت اما مرد جوان موافق جدایی نبود. با این اطلاعات احتمال ارتکاب قتل از سوی پژمان قوت گرفت و کارآگاهان با دریافت عکس وی و نشان دادن به شاهدان ماجرا مطمئن شدند که قتل از سوی او رخ داده است.

همچنین کارآگاهان اداره دهم پلیس آگاهی پایتخت در بازبینی دوربین‌های مداربسته اطراف محل درگیری تصاویر ضارب را بدست آوردند که با تطبیق عکسی که از پژمان در دست داشتند، تأیید می‌کرد که او قاتل فراری است.

دستگیری در شمال

با شناسایی هویت قاتل، تیم تحقیق راهی محل زندگی او شدند، اما مرد جوان آنجا را ترک و فرار کرده بود. تحقیقات برای شناسایی متهم ادامه داشت تا اینکه رد او در یکی از شهرهای شمالی کشور بدست آمد. کارآگاهان اداره دهم پلیس آگاهی پایتخت، پس از هماهنگی‌های قضایی، راهی محل مخفیگاه متهم شده و او را بازداشت کردند.

متهم پس از انتقال به پایتخت، به قتل ناخواسته زن جوان اعتراف کرد. پژمان، برای تکمیل تحقیقات به دستور بازپرس شعبه هشتم دادسرای امور جنایی پایتخت به اداره آگاهی منتقل شد و تحقیقات در این خصوص ادامه دارد.

نمی‌دانستم مرتکب قتل شده‌ام

مرد جوان که به اتهام قتل بازداشت شده، مدعی است پس از ضربه زدن به زن جوان و هنگام فرار از اینکه زن مورد علاقه‌اش به قتل رسیده بود، اطلاع نداشته و بعد از دستگیری متوجه شده است.

با مقتول چطور آشنا شدی؟

۵ ماه قبل در یکی از خیابان‌های شمال تهران با او آشنا شدم. رابطه‌مان اوایل در حد تلفن و پیامک بود، اما کم کم قرار ملاقات‌ها شروع شد و مدام همدیگر را می‌دیدیم. به خودم که آمدم متوجه شدم او را خیلی دوست دارم و او همان زنی است که سال‌ها دنبالش بودم.

با این همه علاقه چرا او را به قتل رساندی؟

قصدم کشتن نبود. اصلاً نمی‌دانستم که او را کشته‌ام. وقتی او را زدم و فرار کردم نگران حالش بودم اما جرأت نمی‌کردم تماس بگیرم.

می‌دانستم پلیس در تعقیبم است و می‌ترسیدم که لو بروم از طرفی هراس این را داشتم که بشنوم او کشته شده است.

چرا تلفنش را گرفته بودی؟

شک کرده بودم. رابطه ما خیلی خوب بود اما از یک هفته قبل از قتل همه چیز تغییر کرد. رفتارش سرد شده بود و تلفن‌هایم را پاسخ نمی‌داد. از هر ۱۰ پیام یک پیام را جواب می‌داد. پیگیر رفتارش شدم و او گفت که دیگر نمی‌خواهد با من ادامه دهد و خواست که با او تماس نگیرم.

چرا؟

خودم هم نمی‌دانم، رابطه‌مان خوب بود و حتی قرار بود با هم ازدواج کنیم. اما یک دفعه تغییر کرد، احساس می‌کردم شخص دیگری وارد زندگی‌اش شده است و باید به این موضوع پی می‌بردم.

روز حادثه چه اتفاقی افتاد؟

به مقابل خانه‌اش رفتم و از او خواستم گوشی تلفن همراهش را بدهد تا آن را بررسی کنم. تصور می‌کردم اگر پای شخص سومی در این میان باشد، بی‌شک پیام‌ها یا تماس‌هایش را در گوشی می‌بینم. اما او نمی‌خواست تلفنش را ببینم و زمانی که گوشی او را به زور گرفتم، تا چند خیابان آن طرف‌تر دنبالم آمد.

چرا چاقو داشتی؟

چاقو را بردم تا او را بترسانم و بتوانم گوشی تلفن همراهش را بگیرم و با بدست آمدن رمز گوشی، وارد آن شوم و بفهمم که آیا به من خیانت کرده است یا خیر.

چند ضربه به او زدی؟

نمی دانم، خیلی عصبانی بودم. پلیس می‌گوید که ۱۹ ضربه زده‌ام. آن زمان چون حالم را نمی‌فهمیدم، به یاد ندارم چند ضربه زده‌ام.

منبع: روزنامه ایران

دیگر خبرها

  • لزوم بررسی قیمت گوشی های نوکیا در بازار از سوی وزارت صمت
  • عکس | فرار مالیاتی به سبک معامله میلیونی خط رندهای ایرانسل؟
  • فرار مالیاتی به سبک معامله میلیونی خط‌های رند
  • گوشی هوشمند به "کنترل تلویزیون" تبدیل می‌شود
  • همراه پرخرج
  • سرک کشیدن در موبایل همسر باعث قتل شد!
  • سرک کشیدن در موبایل همسر باعث قتل شد
  • واردات ۵۰۰ هزار گوشی تلفن همراه در یک ماه
  • واردات ۵۰۰ هزار دستگاه گوشی تلفن همراه در یک ماه گذشته
  • در یک ماه گذشته ۵۰۰ هزار دستگاه گوشی تلفن همراه واردات شد