Web Analytics Made Easy - Statcounter

متن این گفتگو در ادامه آمده است؛

فهرستی از سوی وزارت کشور منتشر شده که در آن نام ۱۱۶ حزب، تشکل و ۶ جبهه که مجوز فعالیت حزبی دریافت کرده‌اند اعلام شده است. پیش از این هم شما در یک نشست اعلام کردید که جامعه روحانیت مبارز و مجمع روحانیون مبارز با توجه به اذن رهبری نیازی به دریافت مجوز ندارند. اما در این میان تکلیف جامعه مدرسین حوزه علیمه قم و مجمع مدرسین حوزه علیمه قم مشخص نشده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

آیا این ۲ تشکل نیازی به دریافت مجوز ندارند؟

تشکل‌هایی مانند جامعه مدرسین حوزه علمیه قم و مجمع مدرسین حوزه علمیه قم فعالیت حزبی نمی‌کنند. چون پروانه‌ای از ما ندارند، فعالیت حزبی هم ندارند، بنابراین اصلاً ما برای آنها تصمیم نمی‌گیریم.
 
به هر حال برخی مواقع فعالیت‌های سیاسی و انتخاباتی از آنها دیده می‌شود؟

فعالیت سیاسی دارند، اما فعالیت حزبی یا انتخاباتی معمولاً انجام نمی‌دهند. این موضوع در حقیقت در حیطه کار کمیسیون ماده ۱۰ نیست و هیچ‌وقت هم مطرح نشده است و هیچ‌گاه هم پروانه‌ای نگرفته‌اند. فعالیت‌هایی که خود آنها انجام می‌دهند در حقیقت فعالیت حزبی به حساب نمی‌آید. ما هم در قالب تشکل حزبی آنها را نمی‌بینیم و در کمیسیون تا به حال مطرح نشده است.
 
جامعه مدرسین فعالیت خرد انتخاباتی ندارد، اما حمایت می‌کند و در انتخابات خبرگان هم دارای لیست انتخاباتی است، اینها فعالیت سیاسی و انتخاباتی محسوب نمی‌شود؟

بخواهند فعالیت حزبی کنند قاعدتاً باید مجوز دریافت کنند. اخیراً هم دیدم در مصاحبه‌ها اعلام کرده بودند ما در انتخابات ورود نمی‌کنیم. اما اگر قصد داشته باشند که فعالیت حزبی انجام دهند، ما پیگیری می‌کنیم که بیایند مجوز دریافت کنند. منتها بدون فعالیت حزبی ارتباطی با کمیسیون ماده ۱۰ و حوزه فعالیت ما پیدا نمی‌کند.
 
 

پس شما اصل را بر نداشتن فعالیت انتخاباتی این تشکل‌ها می‌گذارید، با توجه به اینکه اعلام کرده‌اند فعالیت انتخاباتی و حزبی نخواهند داشت؟ حزبی که فقط کار انتخاباتی انجام نمی‌دهد، به جز فعالیت سیاسی و انتخاباتی کارهای دیگری هم صورت می‌دهد. چون در حال حاضر فعالیت آنها در قالب یک حزب سیاسی نیست ما به آن ورود نمی‌کنیم.

فعالیت سیاسی و انتخاباتی برای عموم آزاد است، اما اگر کسی بخواهد تحت نام برندی فعالیت سیاسی یا انتخاباتی داشته باشد- تحت عنوان یک تابلو، برند و نشان به عنوان یک حزب سیاسی- آن زمان باید از کمیسیون ماده ۱۰ مجوز دریافت کند.
 
فرض بگیرید که اصولگرایان یک فهرست را برای انتخابات مجلس نهایی می‌کنند و جامعه مدرسین حوزه علمیه قم از این فهرست حمایت می‌کند. این فعالیت سیاسی و انتخاباتی به حساب می‌آید، یا آزاد است و به عنوان یک تشکل می‌تواند این کار را صورت دهد؟

اینکه جامعه‌ای شکل گرفته به معنی شکل‌گیری تشکل سیاسی نیست. این جامعه زیرمجموعه حوزه است. اما اگر جامعه‌ای از فرد، گروه یا فهرستی حمایت می‌کند، آن متولی‌ای که به آنها مجوز داده یا بر آنها نظارت دارد، مسئولیت اقدامات آنها را هم بر عهده دارد. همان‌طور که گفتم مثلاً تشکل‌ها و گروه‌هایی هستند که در جامعه شکل گرفته‌اند، اما حزب تلقی نمی‌شوند. اگر یک مجمع، کانون یا شورایی به عنوان NGO، خیریه یا گروه دیگری از جایی مجوز داشته باشند ولی بیایند و از کسی حمایت کنند، منعی ندارد و به حوزه کاری ما هم برنمی‌گردد. مسئولیت این کار به خودشان و کسی که مجوز صادر کرده است برمی‌گردد؛ اما اگر به عنوان یک نهاد، حزب یا تشکل سیاسی بخواهد این کار را انجام دهد، قاعدتاً باید از ما مجوز دریافت کند. از نظر ما این تشکل‌ها، تشکل‌های حوزوی به حساب می‌آیند.

۲۷۲۱۵

کد خبر 1312761

منبع: خبرآنلاین

کلیدواژه: کمیسیون ماده 10 احزاب جامعه مدرسین حوزه علمیه قم احزاب سیاسی باشگاه پرسپولیس لیگ برتر نوزدهم سوریه ترکیه کردهای سوریه ایالات متحده آمریکا باشگاه استقلال تیم ملی فوتبال ایران سینمای ایران پیاده روی اربعین

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.khabaronline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرآنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۵۵۲۷۰۶۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

حمله افراد نقاب‌پوش به یک نشست سیاسی در سوئد

به گزارش «تابناک» به نقل از ایرنا از خبرگزاری فرانسه، حدود ۵۰ نفر از مخالفان فاشیسم در نشستی در سالن تئاتر «گوبانگن» که توسط احزاب سبزها و «وانسترپارتیت» برگزار شده بود، شرکت کردند.

پلیس اعلام کرد که سه نفر از افرادی که مورد حمله قرار گرفته بودند، با آمبولانس به بیمارستان منتقل شدند.

حزب ضدنژادپرستی «اکسپو» که نمایندگانی در این نشست داشت، اعلام کرد «گروهی از نازی‌ها» پس از آغاز نشست وارد سالن شده و بمب‌های دودزا پرتاب کردند.

این حزب افزود: نازی‌ها با خشونت فیزیکی با شرکت‌کنندگان برخورد کرده و محل نشست را تخریب کرده و سپس نوعی بمب دودزا پرتاب کردند که ورودی سالن را پر از دود کرد.

«اولف کریسترسون» نخست وزیر سوئد، حمله به این نشست را وحشتناک خواند و افزود: این رفتار نفرت‌پراکنانه هیچ جایگاهی در جامعه باز و آزاد ما ندارد.

همه احزاب سیاسی سوئد نیز این حمله را محکوم کرده و آن را «حمله به دموکراسی» خواندند.

حزب وانسترپارتیت اعلام کرد، «افرادی که ظاهرا نازی بودند به رویدادی که در پی برابری میان همه افراد بود، حمله کردند.»

این حزب از «همه نیروهای سیاسی» خواست با «راست افرادی که دموکراسی ما را تهدید می‌کند» مبارزه کنند.

دیگر خبرها

  • اگر سود سهام عدالت دریافت نمی‌کنید بخوانید
  • اگر سود سهام عدالت دریافت نمی‌کنید بخوانید | یک راه بسیار ساده برای دریافت سود سهام عدالت
  • حمله افراد نقاب‌پوش به یک نشست سیاسی در سوئد
  • همایش جمعیت خدمت‌رسانی فاطمی‌ها در قم برگزار شد
  • افزایش تسهیلات ازدواج در هرمزگان
  • افزایش تسهیلات ازدواج درهرمزگان
  • شصت و پنجمین سالگرد ارتحال آیت الله العظمی بروجردی برگزار شد
  • برگزاری نشست سیاسی توسط تشکل جامعه اسلامی تهران جنوب
  • تمرین نخستین رفتارهای تشکیلاتی و سیاسی در مساجد/مسجد باید جامعه را تربیت کند
  •  نامزدها چطور می‌پذیرند بیش از درآمد چهار سال نمایندگی برای انتخابات هزینه کنند؟