Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایرنا»
2024-04-26@15:57:50 GMT

۱۲۰ رقم گندم در کشور ثبت شده است

تاریخ انتشار: ۲۹ مهر ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۵۵۲۸۵۳۰

۱۲۰ رقم گندم در کشور ثبت شده است

سهراب سهرابی روز دوشنبه در کارگاه آموزش تغذیه محصولات زراعی (گندم و جو) با شرکت کارشناسان مسئول زراعت استان های شمال غرب کشور در تبریز اظهار کرد: در طرح های خودکفایی و اقتصاد مقاومتی، ۹ طرح ملی تصویب شده که یکی از آنها طرح ملی خودکفایی گندم و رسیدن به خودکفایی در تولید این محصول است.

وی با اشاره به تحقق برنانامه های هدف گذاری شده در خصوص تولید گندم گفت: در حال حاضر ارقام خوبی از نظر ژنتیک در دست داریم که از تنوع زیادی نیز برخوردارند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی خاطرنشان کرد: در موضوع به زراعی استفاده از ابزارهای مناسب از جمله کوددهی مناسب، مدیریت منابع آبی و رعایت زمان و تناوب کشت از اهمیت فوق العاده ای برخوردار است.

سهرابی ادامه داد: موضوعی که مورد غفلت واقع شده و فراموش شده است بحث تغذیه گیاهی است و تنها کشاورزان برتر در حوزه زراعت و باغبانی، تغذیه گیاهی را که یکی از اصول مهم در زراعت و باغبانی محسوب می شود به خوبی رعایت کرده اند.

معاون مجری طرح ملی گندم وزارت جهادکشاورزی با اشاره به این نکته که در کشت دیم مشکل بیشتر و دشوارتر است، اظهار کرد: بخش مهمی از کود مورد نیاز کشور در داخل تولید می شود و در تامین کودهای دیگر نیز با انجام هماهنگی لازم مشکلی وجود ندارد.

معاون بهبود تولیدات گیاهی سازمان جهادکشاورزی استان آذربایجان شرقی نیز در این کارگاه گفت: در تولیدات بخش کشاورزی و در حوزه زراعت و باغبانی، به زراعی و به نژادی نظیر تعویض بذر، نهال اصلاح شده و بذر اصلاح شده دو موضوع اساسی در این بخش می باشد.

علی رخ افروز ادامه داد: در حال حاضر افزون بر ۲۰ رقم گندم در کشور کشت می شود و این در حالتی است که در سال های گذشته یکی دو رقم بیشتر نبود و با محدویت منابع آبی و کاهش سطح زیرکشت از عملکرد خوبی نیز برخوردار بوده و تولید کاهش نیافته است.

وی در خصوص گوجه فرنگی و پیاز نیز اظهار کرد: در گوجه فرنگی و پیاز هم با وجود کاهش سطح زیرکشت افزایش تولید داریم و با مصرف کود تا ۳۰ درصد، افزایش محصول دیده می شود.

معاون بهبود تولیدات گیاهی سازمان جهادکشاورزی استان تاکید کرد: با رعایت چهار اصل در تغذیه شامل مقدار کود، زمان مصرف کود، منبع کود و روش استفاده از کود نتایج مطلوبی در تولیدات کشاورزی از جمله در افزایش گندم حاصل می شود.

رخ افروز گفت: به نژادی یک حرکت علمی است و یکی از عوامل تاثیر گذار در افزایش تولید محصولات کشاورزی است.

وی با بیان اینکه به زراعی مبحث اصلی در کشاورزی می باشد و نکته اصلی آن تغذیه گیاهی است، افزود: مصرف به موقع کود حداقل ۳۰ درصد تاثیر مثبت در تولید محصولات دارد.

منبع: ایرنا

کلیدواژه: گندم آذربایجان شرقی کشاورزی کارگاه آموزشی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۵۵۲۸۵۳۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

۴۱ مرکز خرید گندم در اردبیل راه‌اندازی شد

رییس سازمان جهاد کشاورزی استان اردبیل از راه‌اندازی ۴۱ مرکز خرید گندم در سال زراعی جاری در استان اردبیل خبر داد. - اخبار استانها -

به گزارش خبرگزاری تسنیم از اردبیل، نوبخت اژدری عصر چهارشنبه در جلسه هماهنگی برداشت محصول گندم و خرید تضمینی آن در اردبیل، اظهار داشت: با توجه به پهنه‌بندی داده‌های کشاورزی، ما به صورت سیستمی عملیات خرید گندم را انجام می‌دهیم و کشاورزان شناسنامه‌دار می‌توانند گندم تولید شده خود را با قیمت مصوب 17 هزار و 500 تومان به مراکز خرید تحویل دهند.

وی تصریح کرد: سال گذشته 279 هزار تن برداشت گندم در استان اردبیل را شاهد بودیم که امسال پیش‌بینی می‌کنیم این رقم به 380 هزار تن افزایش پیدا کند.

رییس سازمان جهاد کشاورزی استان اردبیل گفت: عملیات خرید گندم در مزارع شمال استان از خردادماه آغاز می‌شود و تلاش ما بر این است تا با همکاری غله و خدمات بازرگانی بتوانیم خرید محصول استراتژیک گندم را انجام دهیم.

اژدری افزود: در تولید و خودکفایی گندم تلاش زیادی در سال‌های گذشته انجام شده و ما سعی کردیم با معرفی ارقام پرمحصول و مقاوم به آفات و امراض و سازگار با شرایط جوی استان در این زمینه گام‌های جدی را برداریم.

وی میانگین برداشت گندم آبی را در استان بیش از چهار تن اعلام کرد و ادامه داد: توجه به مسائل اساسی در کشت گندم به ویژه کشت در زمان مناسب و استفاده از فناوری‌های نوین می تواند به پایداری و ارتقای تولید و در نتیجه خودکفایی گندم و حتی صادرات آن منجر شود.

رییس سازمان جهاد کشاورزی استان اردبیل به مدیریت شایسته ترویج زراعی در بخش کشاورزی و ارائه توصیه‌های مروجان به زارعان در بحث آبیاری، سمپاشی، کودپاشی، نوع شخم، تنظیم ماشین‌آلات و... اشاره کرد و گفت: افزایش دانش، مهارت و ارتقای توان تولیدی در این حوزه می‌تواند راهکاری اساسی باشد.

اژدری در بخش دیگری از سخنان خود خاطرنشان کرد: تمام تلاش ما بر این است تا افزایش بهره‌وری را با توجه به زیرساخت‌های فراهم شده مهیا کنیم و در این زمینه کشاورزی حفاظتی و جلوگیری از فرسایش خاک از مسائل و موضوعات اساسی است.

رییس سازمان جهاد کشاورزی استان اردبیل اضافه کرد: با مکانیزه کردن اراضی و اجرای طرح جهش تولید در دیم‌زارها انتظار می‌رود در واحد سطح برداشت محصول ارتقا یافته و وضعیت مطلوبی را نسبت به سال‌های گذشته در تولید و ایجاد امنیت غذایی در این بخش شاهد باشیم.

انتهای پیام/131

  

دیگر خبرها

  • جبران خلاء بهره وری در تغذیه دام با استفاده از خوراک کامل
  • تولید ۵.۵تن گندم آبی در هر هکتار از مزارع لرستان
  • نیاز کشور به گندم برای تولید نان ۱۲ میلیون تن است
  • تولید گندم را به ۱۹ میلیون تن می رسانیم
  • قیمت ماکارونی سر به فلک کشید!
  • ۴۱ مرکز خرید گندم در اردبیل راه‌اندازی شد
  • هشدار به کشاورزان ، برای مبارزه با آفات علیه سن گندم
  • رشد تولید گندم در استان یزد
  • شهرستان دهلران مهد تولید گندم است
  • کشت گندم دیم و آبی در ۴۰۸ هزار هکتار اززمین‌های کشاورزی آذربایجان غربی