Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «بازار نیوز»
2024-05-04@23:16:57 GMT

تلفن همراه گران شد

تاریخ انتشار: ۲۹ مهر ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۵۵۳۰۰۵۵

بازار تلفن همراه بازاری بزرگ با گردش مالی قابل اعتناست. بررسی‌ها نشان می دهد حجم این بازار در سال گذشته به حدود 6 میلیارد دلار رسیده است.

شوک ارزی از یک سو و رشد شتابان تورم از سوی دیگر قیمت گوشی تلفن همراه را به رشدی قابل ملاحظه مواجه کرد .

داستان تلفن همراه در ایران داستان غم انگیزی است، داستان یک شکست، برای ورود و خروج نابهنگام به این عرصه .

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

ایران سالیانی پیش در صدد تولید گوشی تلفن همراه برآمد .

"صاایران" یا همان شرکت صنایع الکترونیک ایران، شرکتی وابسته به وزارت دفاع و پشتیبانی نیروهای مسلح است که تا کنون دو بار به موضوع تولید گوشی ورود کرده است اما نبود صرفه اقتصادی از یک سو و تغییر سریع تکنولوژی تولید از سوی دیگر ، واردات این کالا را در قیاس با تولید آن توجیه پذیر کرده است.

همیشه پای یک قاچاقچی در میان است

این اما همه ماجرای گوشی تلفن همراه در ایران نیست.آنچه این بازار را به بازاری حساس و قابل تامل برای سیاستگذاران تبدیل کرده است، همانا سهم بالای قاچاقچیان از این بازار بود.

تا پیش از این بیش از 90 درصد گوشی های تلفن همراه موجود در بازار ایران به صورت غیر قانونی و از طریق قاچاقچیان وارد ایران می شد اما با تنگ شدن حلقه تحریم از یک سو و بازنگری ایران در سیاست‌های بازرگانی و وارداتی با هدف مبارزه با قاچاق کالا از سوی دیگر ، طرحی ویژه در این بهش تدارک دیده شد. رجیستری گوشی تلفن همراه ، با هدف پیشگیری از ورود غیر قانونی موبایل به ایران .

از پس تغییرات مکرری که در نحوه ورود گوشی تلفن همراه رخ داده است، این بار گمرک با هدف نزدیک کردن قیمت گوشی‌هایی که به صورت مسافری وارد ایران می‌شوند، به گوشی‌های وارداتی رسمی ، نسبت به لغو معافیت هشتاد دلاری از یک سو و همچنین تغییر مبنای ارز از 4200 تومان به نرخ ارز بازار ثانویه اقدام کرد.

بازار گوشی تلفن همراه با اتخاذ این تصمیم افزایش پله پله قیمت‌ها را تجربه کرد به طوری که فعالان این بازار می‌گویند، قیمت‌ها روندی افزایشی و تعداد مشتریان روندی کاهشی را طی می‌کند.

نکته قابل توجه اینجاست که در سال گذشته ینز حجم فروش در بازار گوشی تلفن همراه کاهشی 50 ردصدی را تجربه کرده بود .

ایران چه تعداد گوشی تولید می کند؟

وزیر صنعت، معدن و تجارت در حالی نسبت به انتقاد تلویحی نسبت به تصمیم اتخاذ شده پرداخت که بررسی‌ها نیز نشان می‌دهد مهمترین نکته در اداره بازار این کالا باید با پیشگیری از ورود غیر قانونی و قاچاق همراه باشد چرا که اتخاذ سیاست‌هایی با هدف حمایت از تولید داخلی در خصوص این کالا صدق نمی‌کند.

رضا رحمانی در این خصوص گفته است: وزیر صنعت، معدن و تجارت با بیان این که هنوز تولید گوشی تلفن همراه در داخل به میزانی نرسیده که بخواهیم تغییری در تعرفه واردات آن اعمال کنیم، گفت: تولید گوشی تلفن همراه داخلی نیازمند سرمایه‌گذاری سنگین است. وی در ادامه در پاسخ به این پرسش که آیا با تولید موبایل در داخل، تعرفه واردات این کالا تغییر می‌کند، با بیان این که هنوز تولید موبایل در داخل کشور به آن تعداد نرسیده که بخواهیم تغییری در شرایط ایجاد کنیم، گفته است: درباره هر کالایی سیاست ما این است که زمانی که تولید داخلی آن به حد قابل توجهی برسد، از آن حمایت می‌کنیم؛ در مورد گوشی تلفن همراه متاسفانه تولید داخل نسبت به مصرف ناچیز است.

وی با بیان این که سال گذشته 200 هزار قطعه تلفن همراه در داخل تولید شد، ادامه داد: ما دوستان را تشویق می‌کنیم تا در حوزه تولید تلفن همراه سرمایه‌گذاری و فعالیت کنند و به آنها اعلام می‌کنیم که مورد حمایت وزارت صنعت خواهند بود.در زمینه گوشی تلفن همراه چون تغییر تکنولوژی در این عرصه سریع و نیازمند سرمایه گذاری بیشتری است با تفاوت‌هایی با سایر کالاها در سیاست گذاری های ما وجود دارد. اولویت وزارت صنعت برای امسال تولید کالاهای دیگری است.

درباره تاثیر حذف معافیت 80 دلاری واردات گوشی تلفن همراه روی قیمت این کالا در بازار، نیز می گوید: قاعدتا این تصمیم گیری تاثیراتی به دنبال خواهد داشت.

ایران هر ماه به چه تعداد گوشی نیاز دارد؟

حمیدرضا دهقانی‌نیا، سخنگوی ستاد مرکزی مبارزه با قاچاق کالا و ارز، نیاز گوشی تلفن همراه کشور به‌طور معمول چیزی حدود یک میلیون و ۵۰۰ هزار دستگاه در ماه است که با توجه به شرایط ارزی کشور در حال حاضر به ۹۰۰ هزار گوشی در ماه رسیده، اما بر اساس آمار‌های ثبت شده در سامانه همتا از شهریور ۹۷ تا چهارم اردیبهشت ۹۸ حدود چهار میلیون و ۱۰۰ هزار گوشی تلفن همراه از طریق مسافر وارد کشور شده است.

به گفته سخنگوی ستاد مرکزی مبارزه با قاچاق کالا و ارز، به‌طور میانگین ماهانه حدود ۵۱۲ هزار دستگاه موبایل از طریق مسافری وارد کشور می‌شود. به این ترتیب، نیمی از تقاضای ماهانه بازار از طریق گوشی‌هایی تامین می‌شود که فاقد خدمات پس از فروش بوده و از طرفی ممکن است قاچاق باشد. در واقع، بازار موبایل محل عرضه کالای قاچاق شده است. به عبارت دیگر، طرح رجیستری که قرار بود مانع از قاچاق موبایل به کشور شود؛ اکنون یک مسیر امن برای ورود آنها شده و در اصل به آن دامن می‎زند.

گوشی گران می شود

حالا در سایه عدم تولید گوشی در داخل کشور از یک سو و همچنین شکست طرح های ویژه برای ممانعت از ورود غیرقانونی گوشی تلفن همراه از سوی دیگر ، باید انتظار افزایش قیمت در بازار را داشت . اتفاقی که البته در عین رکود بازار و کاهش شدید خرید و فروش رخ داده است اما پیش بینی فعالان بازار این است که دامنه افزایش قیمت به این مقطع زمانی محدود نمی شود و باید منتظر رشد بیشتر قیمت ها را داشت .

لینک کوتاه خبر: bzna.ir/000FrA برچسب ها: موبایل ، تلفن همراه ، گرانی

منبع: بازار نیوز

کلیدواژه: موبایل تلفن همراه گرانی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت bazarnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «بازار نیوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۵۵۳۰۰۵۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

دولت علاوه بر کنترل قیمت‌ها، اخلال گران اقتصادی را معرفی کند

به گزارش خبرگزاری صدا و سیمای گیلان ؛ آیت الله رسول فلاحتی در خطبه‌های این هفته نمازجمعه رشت از مسئولان کشور و مسئولان دستگاه‌های نظارتی و حراستی خواست مفسدان اقتصادی را شناسایی و به مردم معرفی کنند و افزود: مفسدان اقتصادی در عرصه‌های مختلف صادرات، واردات، خودرو سازی، تولید کالا‌های اساسی، دارو، فولاد، نفت و پتروشیمی و هر جایی که ثروت است جا خوش کرده‌اند و تلاش دولتمردان را ضایع می‌کنند.

وی گفت: اکنون در شرایط خوبی قرار داریم و رسانه‌های جهانی برای حفاظت از خود، یکدیگر را هدف قرار می‌دهند و صهیونیسم عقب نشینی کرده و جمهوری اسلامی ایران پیام اقتدار خود را رسا اعلام کرده است.

آیت الله رسول فلاحتی با اشاره به شگرد‌های آمریکا مبنی بر ترویج افکار ایران هراسی، اسلام هراسی، ایجاد فاصله بین اقوام مختلف، افزود: ایران در ۴۵ سال از عمر بابرکت انقلاب اسلامی، ظلم‌ها و جنایت‌های آمریکا و کشور‌های استکباری را فریاد زد و کسی باور نکرد، اما امروز محکومیت کشور‌های استکباری و حقانیت جمهوری اسلامی ایران در دنیا ثابت شده است.

نماینده ولی فقیه در گیلان در ادامه سخنان خود با اشاره به لزوم رعایت عدل و انصاف در روابط اجتماعی، گفت: با رعایت عدل به عنوان یک سیاست و امری فراگیر در جامعه، هر عضوی از جامعه در موقعیت خود، وظایفش را به جا و به موقع انجام داده و جامعه از هر ناهنجاری پاک می‌می ماند.

دیگر خبرها

  • آیا سیل امارات عاملی برای گرانی کالا‌های وارداتی می‌شود؟
  • آیا سیل امارات عاملی برای گرانی کالاهای وارداتی می‌شود؟ 
  • آزمایش یخ زدن دو گوشی تلفن همراه + فیلم
  • دولت علاوه بر کنترل قیمت‌ها، اخلال گران اقتصادی را معرفی کند
  • 3 کارخانه تولید سیم مفتول بزرگ ایران (به همراه راهنمای استعلام قیمت)
  • کمبود کالا و افزایش قیمت در کمین بازار موبایل و لپ‌تاپ؟
  • نگاهی به قیمت هونگچی H۵ در بازار آزاد؛ یکی از گران‌ترین چینی‌های بازار + جدول
  • امکان تماس تصویری بدون اینترنت (ViLTE) فراهم شد (جزئیات)
  • تماس تصویری روی سیم‌کارت تلفن همراه چگونه برقرار می‌شود؟
  • جزئیاتی جدید از برقراری تماس تصویری روی سیم‌کارت