Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش فارس، امروز نبی‌الله خون‌میرزایی در نمایشگاه بین‌المللی شیلات، آبزی‌پروری و صنایع وابسته گفت: ایران در سالهای گذشته در تولید محصولات آبزیان و شیلات اقدامات بزرگی را انجام داده به طوری که در حال حاضر جایگاه نخست تولید ماهی قزل‌آلا را در دنیا دارد. همچنین در تولید ماهیان خاویاری جایگاه سوم جهان را کسب کرده و در تولید میگو هم جایگاه بسیار مناسبی را کسب کرده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

رئیس سازمان شیلات ایران همچنین از افزایش سرانه مصرف ماهی ایران خبر داد و گفت: در حالی که در سال‌های گذشته سرانه مصرف ماهی در ایران حدود 8 کیلوگرم بود، اما سال گذشته این رقم به 12.1 کیلوگرم افزایش یافته و رشد جهشی داشته است. 

به گزارش فارس، با توجه به اینکه ایران در تولید گوشت قرمز خودکفا نیست و سالانه مجبور است 150 هزار تن از این محصول را وارد کند، سیاست کشور سوق دادن مصرف به سمت گوشت‌های سفید مانند مرغ و ماهی است و رئیس‌جمهور هم سال گذشته به این مسئله تأکید کرده است. 

خون‌میرزایی در ادامه به بیماری لکه سفید نیز اشاره کرد و گفت: این بیماری در تمام دنیا وجود دارد و در کشور ما هم بومی شده است، اما به رغم این مشکلات، سال گذشته تولید مناسبی را داشتیم و امسال هم پیش‌بینی می‌شود تولید ما در میگو از تعهدات ما بیشتر باشد. 

وی درباره پیش‌بینی تولید و اینکه تکلیف برنامه چقدر است، پاسخی نداد و گفت: باید منتظر ماند که وضعیت تولید تا پایان سال چقدر می‌شود، اما مطمئناً وضعیت خوبی خواهیم داشت. 

* تولیدات شیلاتی از برنامه جلوتر است

رئیس سازمان شیلات ایران با بیان اینکه بخش تولیدات شیلاتی سال گذشته از تکلیف برنامه جلوتر بود، گفت:‌ امسال نیز مطمئن هستیم بیشتر از تکلیف برنامه تولید خواهیم کرد.

وی ادامه داد: سال گذشته بیش از یک میلیون و 100 هزار تن تولیدات شیلاتی داشتیم که امسال حدود 150 هزار تن تولید ما بیشتر شده است. 

به گفته خون‌میرزایی، مهم‌ترین سرمایه کشور ما در حوزه شیلات این است که دانش تولید کاملاً بومی است و هیچ نیاز به دانش وارداتی نداریم. 

وی همچنین تأکید کرد: همکاری خوبی هم مراکز تحقیقاتی با بخش شیلات دارند که باعث هم‌افزایی در تولید محصول شده است. 

* صید غیر مجاز ذخایر ماهیان را کاهش داده است

خونمیرزایی با بیان اینکه از هر گونه درخواست برای تولید و پرورش ماهی استقبال می‌کنیم، گفت: هیچ‌گونه محدودیتی در صدور مجوز و مجوز پرورش ماهی وجود ندارد. 

وی در پاسخ به سؤال خبرنگار فارس که آیا تجهیزات پرورش ماهی در قفس وارد می‌شود یا در داخل تولید می‌شود، گفت: برخی از نیازها در داخل تولید می‌شود و برخی هم وارداتی است، بستگی به این دارد که تولیدکنندگان ما چه تجهیزاتی را درخواست کنند و ما متناسب با آن به نیاز آنها پاسخ خواهیم داد. 

وی در پاسخ به سؤال دیگر خبرنگار فارس اینکه اخیراً در منطقه چابهار، صیادان بومی می‌گفتند ذخایر ماهی بسیار کم شده و آنها مجبور هستند به کشورهای آفریقایی نظیر سومالی بروند، گفت: در حال حاضر برداشت صید بسیار بیشتر از ذخایر ماهیان است و در حقیقت بسیاری از آنها بدون اینکه مجوز و پروانه داشته باشند، اقدام به صید غیرمجاز می‌کنند و این دلیل بر کاهش ذخایر ماهیان هم شده است. 

رئیس سازمان شیلات ایران در مورد پیگیری صیادان دستگیرشده گفت: وزارت امور خارجه مسئول پیگیری صیادانی است که در آبهایی مانند آب‌های سومالی دستگیر می‌شوند، اما حتی این صیادان اگر مجوزی هم نداشته باشند، اقدامات برای رهایی آنها انجام می‌شود. 

      

منبع: اکوفارس

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت ecofars.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «اکوفارس» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۵۵۳۰۳۰۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

از مصرف رب‌ گوجه کپک‌زده پرهیز شود

به گزارش گروه سلامت خبرگزاری علم و فناوری آنا؛ سعیده شجاعی‌علی‌آبادی درباره مصرف کنسروهای آماده مصرف مثل رب‌گوجه فرنگی، عوارض نجوشاندن کنسرو تن‌ماهی و ضرب‌دیدگی قوطی کنسرو مواردی را مطرح کرد.

وی با اشاره به اینکه رب‌گوجه فرنگی در دسته مواد غذایی اسیدی قرار دارد افزود: پس از باز شدن درب قوطی کنسرو محیط مناسبی برای رشد کپک‌ها ایجاد می‌شود و کپک‌ها توانایی تولید توکسین‌هایی تحت عنوان مایکوتوکسین‌ها را دارند که معمولا باعث ایجاد مسمومیت‌های مزمن بر اثر مصرف طولانی مدت غذاهای آلوده به آن‌ها می‌شوند.

این عضو هیئت علمی دانشگاه خاطرنشان کرد: در رب گوجه‌فرنگی رشد کپک‌ها می‌تواند باعث ایجاد مایکوتوکسین‌هایی مانند آلترناریول و پاتولین شود و از آنجایی که امکان نفوذ این ترکیبات به بخش‌هایی از رب گوجه که در آن‌ها کپک دیده نمی‌شود وجود دارد، بنابراین توصیه می‌شود که از مصرف رب کپک زده پرهیز شود.

شجاعی‌علی‌آبادی در ادامه با اشاره به اینکه کنسرو تن‌ماهی در دسته غذاهای کم اسید بوده و کنسرو کردن آن در قوطی امکان رشد باکتری کلستریدیوم بوتولینوم را فراهم می‌کند، اضافه کرد: کلستریدیوم بوتولینوم باکتری است که توانایی تولید نوروتوکسین بسیار سمی را دارد،  البته در صنعت با انجام استریلیزاسیون تجاری در دمای بالای 100 درجه سانتی گراد اسپور این باکتری و در نتیجه امکان تولید توکسین به نزدیک صفر می‌رسد، بنابراین امکان نگهداری کنسرو تن ماهی در دمای محیط بدون نیاز به نگهدارنده وجود خواهد داشت.

وی ادامه داد: کفایت فرایند حرارتی که در صنعت تولید کنسرو تن ماهی اعمال می‌شود، نگرانی وجود توکسین را در قوطی کاهش  داده، اما همچنان توصیه اکید این است که قبل از مصرف کنسرو ماهی را برای 20 دقیقه بجوشانید.

جوشاندن کنسروهای خانگی را جدی بگیرید

عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی نگرانی اصلی را در مورد تولید بوتولیسم، تولید کنسروهای خانگی وغذاهای کم اسید عنوان کرد و گفت: به‌دلیل عدم کفایت فرایند حرارتی احتمال تولید توکسین در کنسروهای خانگی وجود دارد.

نحوه مصرف باقی‌مانده کنسرو ماهی از دیگر مواری بود که شجاعی به آن اشاره کرد و ادامه داد: توصیه می‌شود که باقی مانده تن ماهی مصرف نشود اما در غیر این‌صورت، در دمای یخچال (حداکثر 3 درجه ساتی گراد) و نهایتا برای مدت سه تا چهار روز قابل نگهداری است.

وی هشدار داد: از مصرف کنسروهایی که قوطی‌های آن بادکرده، سطح چرب یا دارای نشتی دارند و یا قوطی‌هایی که ظاهر غیر نرمال و کف دار شده‌اند پرهیز کنید.

این عضو هیئت علمی دانشگاه تاکید کرد: توجه داشته باشید اگر قوطی کنسرو مشکلاتی همچون بادکردگی، چربی در سطح و یا ظاهر غیرنرمال دارد، برای دور ریختن آن هم دقت کنید، این کنسروها را در بسته‌بندی پلاستیکی و در دولایه انجام دهید و توجه داشته باشید که قوطی و محتویات آن را جدا از زباله‌های قابل بازیافت امحا کنید.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • ایران رتبه چهارم علم گیاهان دارویی و طب سنتی دنیا
  • ایران در رتبه چهارم تولید علم دنیا در حوزه گیاهان دارویی
  • رتبه چهارم ایران در تولید علم دنیا در حوزه گیاهان دارویی
  • ساخت شهرک شیلات در شهر غیرساحلی ایران
  • ببینید | تولید سوسیس و کالباس از گوشت ماهی بدون بو و با طعم مطبوع
  • اسرائیل جرأت نکرد تصاویر آثار حمله ایران را به دنیا نشان دهد | این رژیم بمب اتم هم بخواهد...| بلینکن درباره ارتش اسرائیل به نخست وزیر عراق چه گفت؟
  • از مصرف رب‌ گوجه کپک‌زده پرهیز شود
  • افزایش ۱۶ درصدی تولید فولاد ایران در فصل نخست ۲۰۲۴
  • حقیقت بندگی خدا در بیان امام صادق(ع)
  • تولید سوسیس و کالباس از گوشت ماهی