Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «تسنیم»
2024-04-26@07:30:38 GMT

چند نکته درباره اظهارات خودرویی رئیس بانک مرکزی

تاریخ انتشار: ۲۹ مهر ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۵۵۳۳۲۶۲

چند نکته درباره اظهارات خودرویی رئیس بانک مرکزی

آقای همتی از ارز تک نرخی و دستوری ۴۲۰۰ تومانی چه خبر؟ بد نیست عملکرد سیستم تحت هدایت خودتان را در حوزه تخصیص ارز به صنایع مختلف هم بررسی کنید. ۲۹ مهر ۱۳۹۸ - ۱۶:۵۹ اقتصادی صنعت و تجارت نظرات - اخبار اقتصادی -

روز گذشته اظهار نظری عجیب از سوی بانک مرکزی در مورد صنعت خودرو مطرح شد که جدای از اظهار نظر غیر تخصصی در مورد دومین صنعت بزرگ کشور‌ که برای حدود 3 میلیون نفر به طور مستقیم و غیر مستقیم اشتغال ایجاد کرده، نشان از بی اطلاعی از وضعیت فعلی سیستم بانکی تحت نظارت ایشان داشت.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

رئیس کل بانک مرکزی روز گذشته با یک اظهار نظر سطحی و غیر کارشناسی خودروسازی کشور‌را متهم به فشل بودن کرد، اظهار نظری که جدای از ابعاد واقعی و سیاه نمایی آن نشان از یک فرافکنی در گفتار و عملکرد بانک مرکزی داشت.

همتی گرچه انتقاد صریح و غیر کارشناسی ای از صنعت خودرو داشت اما جا دارد سری هم به عملکرد سیستم بانکی تحت نظارت خود بزند و شاید خودش به این نتیجه برسد که کلمه فشل این روزها پسوند بهتر و مناسب تری برای بانکداری کشور است.

نگاهی به عملکرد بانک مرکزی در حوزه های مختلف نشان می دهد ابن نهاد در مهمترین ارکان فعالیتی خود از جمله حغظ ارزش پول ملی در سالهای متمادی ضعیف ترین عملکرد ممکن را داشته است، چرا که هر چند سال یکبار شاهد رشد سه تا چهار برابری نرخ ارز در کشور می شویم و به معنای خیلی ساده تر دارایی و سرمایه های ایرانی ها به یکباره به یک سوم کاهش می یابد. سوداگری در بازار ارز و سکه هم که جای خود که اگر دستگاه های نظارتی و قوه قضاییه ورود نمی کردند معلوم نبود چه اتفاقاتی پیش می آمد.

از سوی دیگر فاجعه موسسات مالی و اعتباری که نتیجه ضعف شدید بانک مرکزی در اهدا مجوز فعالیت و نظارت بر موسسات غیر مجاز شکل گرفته بود و باعث تجمع های پی در پی در جلوی بانک مرکزی و مجلس و ... شده بود شاید برای آقای همتی نیاز به یادآوری داشته باشد.

آقای همتی همچنین باید مطالعه و مقایسه در عملکرد سیستم بانکداری کشورهای دیگر با سیستم بانکی خودمان داشته باشد، آنجا که تسهیلات برای حنایت از صنایع با نرخ های زیر 5 درصد اهدا می شود و سود سپرده ها هم تک رقمی است اما در‌کشور ما تسهیلات بعضا با نرخ های 20 تا 30 درصد به صنایع پرداخت می شود و سود سپرده های بانکی علی رغم نظارت های سطحی بانک مرکزی با ترفندهای مختلف بانکهای خصوصی و دولتی بعضا از 20 درصد هم فراتر می رود.

آقای رییس کل بانک مرکزی گاهی اخبار را هم تماشا کنید، بیشترین تخلف ها و اختلاس ها در سیستم بانکی کشور رخ داده است و بیشترین سرمایه های کشور ‌توسط برخی از مدیران فاسد بانکی به خارج از کشور منتقل شده و هر روز نیز شاهد باز شدن پرونده های جدید حتی در بین برخی از همکاران فعلی حضرتعالی از جمله رییس فعلی پژوهشکده بانک مرکزی هستیم که دادگاه رسیدگی به تخلفات وی در حال برگزاری است.

در حوزه آمار و اعلام نرخ تورم هم که یکی از وظایف بانک مرکزی است بارها شاهد کوتاهی و عدم استقلال ابن نهاد در ارائه آمار واقعی نرخ تورم بوده ایم، نرخی که در بیشتر مواقع با آمار اعلامی بانک مرکزی در تناقض آشکار است.

از آن گذشته بانک مرکزی در زمان تصدی جنابعالی همچنان در نقل و انتقال پول و مبادله با کشورهای دیگر عاجز مانده و تقریبا هیچ کار ویژه ای در این حوزه در شرایط فعلی تحریم صورت نگرفته است.

آقای همتی از ارز تک نرخی و دستوری 4200 تومانی چه خبر؟ بد نیست عملکرد سیستم تحت هدایت خودتان را در حوزه تخصیص ارز به صنایع مختلف هم بررسی کنید، آنجایی که بسیاری از صنایع مولد و بزرگ کشور ماهها در صف تخصیص ارز می مانند و بر خلاف کلی گویی های شما تک تک آنها با مشکل جدی در این حوزه مواجه هستند و مجبور به کاهش ظرفیت تولید خود شده اند.

آقای رییس بانک مرکزی نگاهی هم به آمارهای بنگاه داری بانک ها بیندازید و عملکرد مدیران بانکهای تحت نظارت خود را هم در این حوزه ببینید که هر بار شاهکارهای معاصری در این حوزه خلق می شود.

آقای همتی بد نیست مدیرانی مانند شما اول یک سوزن به خود بزنند و یک جوال دوز به دیگران حالا به نظر شما برچسب فشل بیشتر برازنده سیستم بانکداری و عملکرد بانک مرکزی است یا صنایع دیگر؟

احمد تقوی کارشناس اقتصادی

انتهای پیام/

R1012125/P/S7,78,1415/CT4 واژه های کاربردی مرتبط قیمت ارز خودرو بانک مرکزی

منبع: تسنیم

کلیدواژه: قیمت ارز خودرو بانک مرکزی قیمت ارز خودرو بانک مرکزی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tasnimnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تسنیم» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۵۵۳۳۲۶۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

قالیباف: بانک مرکزی برای مدیریت بازار ارز برنامه ندهد مجلس برنامه می‌دهد

رئیس مجلس شورای اسلامی با تاکید بر اینکه مجلس شورای اسلامی در عین اختلاف سلیقه و اختلاف دیدگاه با سیاست‌های ارزی دولت همراهی کرده است، گفت: تا یکشنبه هفته آینده منتظر برنامه مکتوب بانک مرکزی برای مدیریت بازار ارز برای بررسی در صحن علنی مجلس هستیم. در صورت ارائه نشدن این برنامه، کمیسیون و نمایندگان اقتصادی مجلس برنامه خود را ارائه خواهند کرد.

به گزارش ایسنا، روز گذشته دومین نشست بررسی مسائل ارزی با حضور محمدباقر قالیباف رئیس مجلس، سید احسان خاندوزی وزیر اقتصاد و امور دارایی، محمدرضا فرزین، رییس کل بانک مرکزی، سید محمد حسینی معاون پارلمانی رییس جمهور، محمدرضا پورابراهیمی رئیس کمیسیون اقتصادی، سیدشمس الدین حسینی رئیس کمیسیون ویژه جهش و رونق تولید،  عزت الله اکبری تالارپشتی رئیس کمیسیون صنایع و معادن، حجت الاسلام محمدحسین حسین زاده بحرینی و محسن زنگنه از نمایندگان اقتصاددان مجلس و تعدادی از کارشناسان مرکز پژوهش‌ها در مجلس شورای اسلامی برگزار شد.

در این نشست، قالیباف با بیان اینکه نباید به ارائه گزارش اکتفا کرد گفت: در نشست قبلی به اندازه کافی گزارش ارائه شد. دوستان دولت باید به طور روشن و شفاف رویکرد رو به جلو برای مدیریت بازار ارز ارائه کنند.

در نشست قبلی به اندازه کافی گزارش ارائه شد. دوستان دولت باید به طور روشن و شفاف رویکرد رو به جلو برای مدیریت بازار ارز ارائه کنندرئیس مجلس شورای اسلامی ادامه داد:  ما دنبال تکرار جلسات نیستیم و جلسه سومی وجود ندارد؛ بنابراین باید در مورد موضوع به جمع‌بندی برسیم و نتیجه نهایی را به صحن علنی ارائه کنیم. در این رابطه با توجه به اصرار نمایندگان برای بررسی موضوع در صحن علنی، به صورت مشخص به نمایندگان گفتم اگر به جمع‌بندی و اتفاق نظر با دولت نرسیم، مجلس خود به جمع‌بندی روشن می‌رسد.

قالیباف با تاکید بر اینکه باید بر روی اصل موضوع بحث و گفت و گو کنیم و در مورد رویکردها، اشکالات و راهکارها به جمع‌بندی برسیم، بیان کرد: واقعیت این است که ناترازی‌ها در قیمت ارز تاثیرگذار است؛ بنابراین نمی‌توان نظام یکپارچه اقتصادی را نادیده گرفت؛ دولت و مجلس باید به این مهم توجه داشته باشند.

وی با بیان اینکه حکمرانی از دو بخش تشکیل می‌شود، گفت: یک بخش تشخیص علمی و دیگری تصمیم سیاسی است؛ تشخیص‌های علمی ما به دلایل مختلف تحت تاثیر تصمیم‌های سیاسی قرار دارد که اگر ترکیب آنها را با هم رعایت کنیم، می‌توانیم مشکلات را حل کنیم اما اگر تشخیص علمی را فدای تصمیم سیاسی کنیم به طور حتم دچار مشکل خواهیم شد. همچنین اگر به تشخیص علمی بدون شرایط سیاسی کشور توجه کنیم با مشکل مواجه خواهیم شد بنابراین تعادل این موضوع مهم است.

حکمرانی از دو بخش تشکیل می‌شود: تشخیص علمی و تصمیم سیاسی؛ تشخیص‌های علمی ما به دلایل مختلف تحت تاثیر تصمیم‌های سیاسی قرار دارد؛ اگر تشخیص علمی را فدای تصمیم سیاسی کنیم به طور حتم دچار مشکل خواهیم شدرویکرد اقتصادی و مدیریتی در موضوع ارز اشکال دارد
همه اختیارها را به رئیس بانک مرکزی دادیم، اما ...

قالیباف با تاکید بر اینکه مجلس در عین اختلاف سلیقه و اختلاف دیدگاه با سیاست‌های ارزی دولت همراهی کرده است، گفت: همه اختیارهای موجود در قانون دائمی را به رئیس بانک مرکزی دادیم و هر چه ایشان در جلسه سران قوا بیان کردند قبول کردیم اما شرایط کنونی نشان می‌دهد که هم رویکرد اقتصادی و هم رویکرد مدیریتی در موضوع ارز دچار اشکال است.

وی با اشاره به تورم کالاهای اساسی که با ارز ترجیحی وارد می‌شوند و تاکید بر ضرورت اصلاح رویکردهای اقتصادی در این زمینه، گفت:  به طور روشن و مشخص امروزه در سیاست‌های ارزی از نگاه اقتصادی دچار مشکل هستیم و طرح جامعی برای رویکرد اقتصادی در ارز وجود ندارد.

قالیباف خطاب به مسئولان اقتصادی حاضر در نشست گفت: ما رویکرد اقتصادی مان در حوزه مدیریتی را اعلام کردیم و تا روز یکشنبه هفته آینده برای دریافت برنامه دولت منتظر می‌مانیم اما اگر برنامه و سیاست ارزی دولت ارائه نشود، مجلس جلسه خواهد گذاشت و طرح خود را ارائه می‌کند.

در این جلسه محمدرضا فرزین رییس کل بانک مرکزی گزارشی از وضعیت بازار ارز و تحولات اقتصاد کلان کشور ارائه کرد.

همچنین وزیر اقتصاد و  روسای کمیسیون های اقتصادی، صنایع و معادن و جهش و رونق تولید مجلس هم به تشریح راهکارهای خود برای کنترل نرخ ارز پرداختند.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • محسن رضایی:باید از ظرفیت فرماندهان ارشد جنگ برای تربیت راویان جوان بهره برد
  • منتظر برنامۀ بانک مرکزی برای مدیریت بازار ارز هستیم
  • قالیباف: اگر بانک مرکزی برای مدیریت بازار ارز برنامه ندهد مجلس برنامه خود را ارائه خواهد کرد
  • تقویت همکاری های بانکی ایران و افغانستان
  • قالیباف: منتظر برنامه بانک مرکزی برای مدیریت بازار ارز هستیم
  • قالیباف: بانک مرکزی برای مدیریت بازار ارز برنامه ندهد مجلس برنامه می‌دهد
  • استاندار لرستان: عملکرد بانک‌های استان مطلوب نیست
  • سعید احمدی پویا سرپرست معاونت نظارت شرکت شاپرک شد
  • اظهارات جدید وزیر کشور درباره گشت ارشاد، حجاب و توجیه نیروهای فراجا
  • اقتصاد جهانی در نقطه عطف قرار دارد