Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «تابناک»
2024-04-26@09:08:12 GMT

پیام رزمایش مشترک ایران، چین و روسیه چیست!؟

تاریخ انتشار: ۲۹ مهر ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۵۵۳۶۱۴۱

پیام رزمایش مشترک ایران، چین و روسیه چیست!؟

چندی است که خبرهای زیادی پیرامون برگزاری رزمایش مشترک ایران، چین و روسیه در آب های بین المللی مطرح شده است و توجهات زیادی را نیز به خود جلب کرده است.

به گزارش تابناک، بر اساس اعلام مقامات نظامی کشورمان، سه کشور روسیه، چین و جمهوری اسلامی ایران به‌زودی در دریای عمان با یکدیگر رزمایش دریایی برگزار می‌کنند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

در همین زمینه، سردار سرتیپ قدیر نظامی رئیس امور بین‌الملل و دیپلماسی دفاعی ستاد کل نیروهای مسلح روز گذشته گفت: رزمایش‌های مشترک با دیگر کشورها را آغاز کرده‌ایم و به ‌زودی برای نخستین بار پس از انقلاب اسلامی، رزمایش مشترک دریایی را با روسیه و چین به عنوان دو قدرت بزرگ به صورت سه‌جانبه در شمال اقیانوس هند و دریای عمان برگزار خواهیم کرد.

در همین رابطه پایگاه آمریکایی «دیلی بیست» در مطلبی به رزمایش مشترک ایران، روسیه و چین پرداخته و نوشته است: سیاست های هرج و مرج طلبانه ترامپ در منطقه نفتی خلیج فارس منجر به تغییر محاسبات استراتژیک در درون و اطراف این منطقه شده است. اسرائیل ممکن است به دفاع از عربستان کمک کند و روسیه و چین نیز می توانند حامی ایران باشند.

چندی پیش سرگئی لاوروف که در مؤسسه «والدای» سخن می‌گفت، با بیان ادامه همکاری‌های مشترک ایران و روسیه در زمینه مبارزه با تروریسم اعلام کرد که دو کشور به همراه چین در حال آماده شدن برای برگزاری یک رزمایش ضدتروریستی در اقیانوس هند هستند.

وی منطقه را یک «میدان پرخطر» توصیف کرد و گفت: باید به طرح ایران درباره صلح و امید در خلیج (فارس) توجه بیشتری شود.

از سوی دیگر، روزنامه ساوت چاینا مورنینگ پست چین نوشت چین قصد دارد نیروهای حفاظت از صلح و ضد دزدی دریایی خود را به رزمایش مشترک با ایران و روسیه اعزام کند.

ساوت چاینا در مطلبی خاطر نشان کرده است برخی از این نیروها عمدتا در آبهای سومالی فعالیت می کرده اند و ماموریت آنها مبارزه با دزدان دریایی و حراست از صلح بوده است.

بنا به این گزارش، پیش بینی می شود ناوگانی متشکل از این نیروها در رزمایشی که با ایران و روسیه برگزار می شود، شرکت کنند.

«جو چن مینگ» کارشناس مسایل نظامی در پکن می گوید: اعزام نیروهای حافظ صلح، مبارزه با دزدان دریایی و کمک های انسان دوستانه به این رزمایش نشان می دهد که چین برای ماموریت های حفاظت از صلح ارزش فراوانی قایل است.

این در شرایطی است که وزارت خارجه چین هم در بیانیه ای اعلام کرده است ارتش این کشور با دیگر کشورهای جهان همکاری های مشخص و مقرر دارد.

این کارشناس چینی تاکید کرد که تشدید تنش ها در منطقه خلیج فارس به نفع چین نیست این کشور برای تامین نفت و منابع انرژی مورد نیاز خود به خاورمیانه نیاز دارد.

وی گفت البته چین هرگز نمی خواهد به طور مستقیم وارد مناقشه بین آمریکا و ایران شود اما مشخصا برای برنامه های امنیتی و حفاظت از صلح و مبارزه با دزدان دریایی رزمایش هایی با کشورهای دیگر برگزار می کند.

روزنامه نوشته است اعزام نیروهای چین به منطقه برای برگزاری رزمایش مشترک با روسیه و ایران در شرایط حساسی انجام می شود و به هر صورت برای تقویت امنیت در گذرگاه های این منطقه با اهمیت است.

دیلی بیست در  ادامه این سوال را مطرح کرده که آیا برنامه رزمایش مشترک بخشی از استراتژی «دفاع پیشگیرانه» در برابر حمله احتمالی ایالات متحده به ایران است؟ این پیامی است که با دقت مخابره شده است. به نظر می رسد پیام عمده این رزمایش حمایت از ایران در شرایطی است که تهران تحتع فشار شدید آمریکا قرار دارد.

ایران می خواهد نشان دهد كه ممكن است از نظر اقتصادی منزوی شود اما از نظر  سیاسی و نظامی قابل منزوی شدن نیست. چین و روسیه می خواهند همبستگی خود را نشان دهند در حالی که اکنون حداقل مخاطرات را در نظر دارند.

در میان مدت و درازمدت، اگر چین ، روسیه و ایران روابط خود را برای محافظت از منافع استراتژیک خود در اقیانوس هند ادامه دهند آنها یک سه گانه قدرتمند را تشکیل می دهند و روسیه رهبر این سه گانه خواهد شد.

مفهوم امنیت جمعی در خلیج فارس در ژوئیه امسال توسط مسکو معرفی شد. در این مفهوم پیش بینی شده است كه یك كنفرانس بین المللی امنیت و همکاری در خلیج فارس برگزار شود كه بعداً منجر به ایجاد یك سازمان امنیتی و همکاری در منطقه خواهد شد.

به طور کلی،  آمریکا با سیاست چرخش به شرق خود، موجبات نگرانی چین از تحرکات نظامی‌اش در دریای چین جنوبی را فراهم کرده است. همچنین آمریکا با تلاش برای توسعه طرح‌های گوناگون پیمان ناتو در اروپای نزدیک روسیه، باعث نگرانی و هشدارهای مکرر این کشور شده است که از جمله آن‌ها می‌توان به رزمایش سال گذشته این سازمان در اروپا اشاره کرد که بزرگ‌ترین تمرین نظامی این نهاد بین‌المللی بعد از پایان جنگ سرد بوده است.

از این رو اقدامات نظامی مشابه آمریکا در خصوص سه کشور ایران، روسیه و چین، موجبات نگرانی مشترک آن‌ها را فراهم کرده است. بنابراین آن‌ها می‌کوشند تا با انجام همکاری و تبادل با یکدیگر، این نگرانی را مرتفع نمایند.

منبع: تابناک

کلیدواژه: مهدی ترابی قطع یارانه آمدنیوز روح الله زم رستاخیز آذرآب اراک محمد حسین رستمی حسین فریدون شبنم نعمت زاده ایران روسیه چین رزمایش مهدی ترابی قطع یارانه آمدنیوز روح الله زم رستاخیز آذرآب اراک محمد حسین رستمی حسین فریدون شبنم نعمت زاده

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tabnak.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تابناک» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۵۵۳۶۱۴۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

همکاری اقتصادی خراسان رضوی و هرات افغانستان

سرپرست معاونت هماهنگی امور اقتصادی استانداری خراسان رضوی با اشاره به تصمیمات اتخاذ شده در دیدارهای جداگانه خود از اعضای هیات رئیسه اتاق مشترک ایران و افغانستان و سرکنسول افغانستان در مشهد گفت: نشست کمیته مشترک اقتصادی استان خراسان رضوی با ولایت هرات افغانستان در آینده نزدیک به ریاست معاونان اقتصادی استانداری های مزبور با ساختاری متفاوت برگزار خواهد شد.

حسن نوری زاده افزود: این توافق حسب مذاکرات صورت گرفته و درخواست بخش خصوصی ۲ کشور در جریان ملاقات با اعضای هیات رئیسه اتاق مشترک ایران و افغانستان و سرکنسول افغانستان در مشهد مطرح شد و مورد توافق طرفین قرار گرفت.

سرپرست معاونت هماهنگی امور اقتصادی استانداری خراسان رضوی گفت: در این دیدارها بر ضرورت رفع موانع و مشکلات موجود بر سر راه همکاریهای دو کشور ایران و افغانستان بویژه ضرورت توجه به تکمیل و بهسازی زیرساختهای مرزی و گمرکی تاکید شد.

نوری زاده ادامه داد: در این دیدارها آمادگی این استان برای حضور در عرصه های کشت فرا سرزمینی، انتقال انرژی، برگزاری دوره های آموزشی برای تربیت نیروهای ماهر و همکاریهای متقابل علمی در افغانستان بویژه هرات اعلام شد.

او گفت: در همین راستا مقرر شد در آینده نزدیک کمیته مشترک اقتصادی استان خراسان رضوی با ولایت هرات با ساختار عملیاتی تر و برنامه جامع کاربردی برای شروع اقدامات مهم و اساسی در حوزه های انتقال انرژی و آموزشهای فنی و حرفه ای، رفع موانع مرزی و همکاریهای مشترک برای ایجاد پارک علم و فناوری در هرات برگزار و موضوعات را پیگیری کند.

باشگاه خبرنگاران جوان افغانستان افغانستان

دیگر خبرها

  • همکاری اقتصادی خراسان رضوی و هرات افغانستان
  • وزیر جهادکشاورزی؛ بر اقدام فوری مشترک کشورها برای مقابه با تخریب سرزمینی تاکید کرد
  • واکنش روسیه به مانور نظامی ناتو در نزدیکی مرز روسیه
  • هشدار مسکو در مورد پیامدهای خطرناک رزمایش‌های ناتو نزدیک مرزهای روسیه
  • ناتو چنگ و دندان نشان می‌دهد/ رزمایش در فنلاند تحریک‌آمیز است
  • طالبان: تلاش کابل-مسکو می‌تواند جلوی تهدیدات را بگیرد
  • رزمایش دریایی مشترک سوریه و روسیه آغاز شد
  • ارتش روسیه به سامانه ضدهوایی اس-۵۰۰ مجهز می شود
  • حضور پررنگ ارتش آلمان در رزمایش «ارابه غول‌پیکر» بیخ گوش روسیه!
  • صلح و ثبات در منطقه با تقویت همکاری قوای مسلح ایران و پاکستان