Web Analytics Made Easy - Statcounter

خبرگزاری میزان- بازگرداندن ماموریت تشکیل کابینه از سوی بنیامین نتانیاهو به رئیس رژیم صهیونیستی هر چند قابل پیش بینی بود، اما بی ثبات شدن اوضاع سیاسی در این رژیم بیش از پیش شدت گرفت. تاریخ انتشار: 10:27 - 30 مهر 1398 - کد خبر: ۵۶۰۸۷۱ به گزارش گروه بین الملل خبرگزاری میزان؛ بازگرداندن اختیار تشکیل کابینه توسط «بنیامین نتانیاهو»، نخست وزیر رژیم صهیونیستی به «روون ریولین»، رئیس این رژیم اگرچه دور از انتظار نبود، اما سبب شد ابهام در مورد آینده سیاسی شخص نتانیاهو و البته رژیم صهیونیستی بیشتر شده و بی ثباتی در اراضی اشغالی تشدید شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


بنیامین نتانیاهو که پس از پیروزی شکننده در انتخابات پارلمانی ماه آوریل ۲۰۱۹ در ایجاد ائتلاف برای تشکیل کابینه ناکام مانده و به امید دست یافتن به نتیجه‌ای بهتر دست به انحلال کنست زده بود، در انتخابات پارلمانی مجدد ماه سپتامبر از «بنی گانتز»، رئیس حزب «آبی و سفید» و رئیس پیشین ستاد مشترک ارتش با اختلاف یک رای شکست خورد.      
اما آن چه سبب شد تا او با وجود در اختیار داشتن ۳۲ کرسی مجددا از سوی ریولین برای تشکیل کابینه مامور شود، اعلام همکاری احزاب دیگر با او بود که سبب می‌شد تا یک کرسی بیشتر از آبی و سفید به منظور رسیدن به سقف ۶۱ کرسی برای تشکیل کابینه داشته باشد.
در نهایت ناتوانی نتانیاهو در ایجاد ائتلاف سبب شد تا او دوشنبه شب با بازگرداندن اختیار تشکیل کابینه به ریولین، بازار گمانه‌زنی‎ها در مورد آینده سیاسی رژیم صهیونیستی را داغ‌تر کند.
پیش از بررسی سناریو‌های احتمالی پیش روی رژیم صهیونیستی باید به بررسی آینده سیاسی احتمالی نتانیاهو پرداخت.   نخست وزیر رژیم صهیونیستی که با سه پرونده قضایی در دیوان عالی این رژیم و با خطر محکومیت مواجه است، در درون حزب «لیکود» نیز رقبای سرسختی برای جانشینی دارد. «گیدئون سار»، وزیر پیشین آموزش و پرورش کابینه نتانیاهو که از سال‌ها پیش برای رسیدن به ریاست حزب تلاش می‌کند به همراه «یسرائسل کاتز»، وزیر خارجه این رژیم و «نیر برکات»، شهردار صهیونیست «قدس اشغالی» تاکنون برای جانشینی نتانیاهو اعلام آمادگی کرده‎اند.
با در نظر داشتن موارد فوق باید گفت که نتانیاهو اکنون با دو خطر جدی محکومیت و برکناری از ریاست حزب مواجه است.
در مورد آینده سیاسی رژیم صهیونیستی نیز با توجه به فرصت ۲۸ روزه گانتز برای تشکیل کابینه می‌توان به سناریو‌های احتمالی زیر اشاره داشت:      
۱) موفقیت گانتز برای ایجاد ائتلاف و رسیدن به سقف ۶۱ کرسی مورد نیاز برای تشکیل کابینه: این سناریو با در نظر داشتن مواضع احزاب به ویژه موضع «آویگدور لیبرمن»، وزیر جنگ پیشین رژیم صهیونیستی بعید به نظر می‌رسد.
اگرچه گانتز ۶۰ ساله شب گذشته پس از انصراف نتانیاهو از تشکیل کابینه با انتشار بیانیه‌ای در مورد تشکیل کابینه فراگیر ابراز امیدواری کرد، اما این امر با توجه به موانع موجود در مسیر گانتز از جمله تلاش‌های خرابکارانه نتانیاهو و همکاری نکردن احزاب دیگر ممکن نخواهد بود. نمونه این اقدامات در اظهارات اخیر نتانیاهو مبنی بر متهم کردن گانتز به همکاری نکردن و امتناع او از ایجاد کابینه فراگیر قابل ملاحظه است.      
گانتز که مذاکره با لیکود را به برکناری نتانیاهو از ریاست حزب به دلیل داشتن پرونده قضایی متوقف کرده بود، بدون این حزب در تامین اکثریت در کنست با مشکل مواجه خواهد شد.
۲) مامور کردن نامزد سوم برای تشکیل کابینه: اتخاذ این تصمیم بی سابقه نیز با مشکلات متعددی روبرو است. تعیین فرد مورد نظر و توانایی او برای ایجاد ائتلاف در حالی که احزاب عمده در درگیری به سر می‌برند، این گزینه را از ابتدای امر با چالش مواجه و موفقیت آن را زیر سوال می‌برد.
۳) انتخابات سوم: محتمل‌ترین گزینه پیش روی رژیم صهیونیستی برگزاری سومین انتخابات پارلمانی در کمتر از یک سال است.
چهار هفته آینده برای رژیم صهیونیستی سرنوشت ساز خواهد بود. به نظر می‌رسد بلاتکلیفی تقریبا یک ساله این رژیم همچنان ادامه داشته باشد.
انتهای پیام/

منبع: خبرگزاری میزان

کلیدواژه: بنیامین نتانیاهو

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mizan.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری میزان» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۵۵۳۹۵۳۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

زلزله در ساختار نظامی و سیاسی رژیم صهیونیستی

در تمام درگیری‌هایی میان گروه‌های مبارز فلسطینی شامل جهاد اسلامی، حماس و ... با رژیم صهیونیستی در طول ۲۰ سال گذشته عمده عملیات آفندی بود. به این معنا که اسرائیل بنا به دلایل واهی غزه را بمباران می‌کرد و گروه‌های فلسطینی از خاک غزه اقدام به شلیک راکت یا موشک می‌کردند، اما در ماجرای هفتم اکتبر شرایط بطور کلی عوض شد.

این بار حماس و جهاد اسلامی بعد از ۲ سال تمرین پنهانی اقدام به انجام عملیات از داخل و خارج از غزه و حتی در سرزمین‌های اشغالی ۱۳۴۸ کردند و به تمام اهداف خود دست پیدا کردند و توانستند ۱۳۶ صهیونیست را که در بین آن‌ها تعدادی از ژنرال‌های ارتش رژیم اشغالگر قدس هستند به اسارت در بیاورند.

طبیعی است که با این ضربه حیثیتی، راهبردی، روانی و امنیتی که اسرائیل در جریان عملیات طوفان الاقصی و تدوام مقاومت مردم غزه متحمل شده در درون ساختار سیاسی و نظامی این رژیم تنش بوجود آید و اولین آثار آن نصیب «آحارون هالیوا» رئیس شعبه اطلاعات نظامی اسرائیل «امان» شد که پس از ۳۸ سال حضور در ارتش به دلیل هفتم اکتبر مجبور به استعفا شد. 

تحولات جاری در سرزمین‌های اشغالی حاکی از آن است اکنون که رویارویی ارتش اشغالگر قدس با نیرو‌های مقاومت حماس و جهاد اسلامی به نیم سال رسیده و هیچکدام از اهداف تعیین شده از سوی رژیم صهیونیستی محقق نشده همچنان باید منتظر زلزله در ساختار نظامی و سیاسی اسرائیل باشیم.

رژیم اشغالگر قدس اکنون در وضعیتی قرار داد که نه توانسته است که به یک دستاورد راهبردی در غزه دست پیدا کند و نه درگیری‌ها پایان یافته است. از این رو به خوبی می‌توان دریافت که زمین پای صهیونیست‌ها لغزنده است و تمام بهانه‌های آن‌ها برای دستیابی به فرماندهان فلسطینی و از بین بردن آن‌ها در بیمارستان الشفا در غزه و خان یونس ناکام مانده، چون امکان ندارد در یک مساحت ۳۲۰ کیلومتری در مقیاس غزه، اسرائیل به پیروزی راهبردی برسد. این روز‌ها که بحث انجام عملیات نظامی در رفح مطرح است ناشی از آشفتگی بنیامین نتانیاهو در عرصه تصمیم گیری است، چون نخست وزیر رژیم صهیونیستی کاملا مطمئن است که حتی در صورت انجام عملیات نظامی در رفح به هیچ کدام از اهداف خود بجز کشتار مردم عادی و بی سلاح دست پیدا نخواهد کرد. به نظر می‌رسد هدف اصلی نتانیاهو در چنین شرایطی ادامه جنگ با امید است که پای ایران و آمریکا به میدان نبرد کشیده شود. 


در کنار این موضوع مقامات رژیم صهیونیستی که از دستیابی به نتیجه ناامید شدند این بار به فکر محاسبه از درون و انداختن تقصیر ناکامی‌ها به گردن رقبای خود شدند. از این رو می‌توان پیشبینی کرد که از این پس موضوع چالش و درگیری متقابل میان نخست وزیر رژیم صهیونیستی با مخالفان خود به اوج خود خواهد رسید، اما آنچه که مسلم است اذعان به شکست و ناکامی است که در نهایت نتانیاهو مجبور به اعتراف به آن است.

دیگر خبرها

  • زلزله در ساختار نظامی و سیاسی رژیم صهیونیستی
  • لاپید: نتانیاهو باید استعفا دهد
  • لاپید خواستار استعفای نتانیاهو شد
  • تظاهرات علیه سیاست‌های نتانیاهو در قلب تل‌آویو
  • دو عضو کابینه نتانیاهو استعفا کنند
  • لاپید: بنی گانتس و آیزنکوت از کابینه نتانیاهو استعفا کنند
  • بحران ناتمام تل‌آویو
  • حمله وزیر نتانیاهو به ارتش رژیم صهیونیستی/ اسموتریچ: فرماندهان مسئولیت شکست را بپذیرند
  • حمله وزیر نتانیاهو به ارتش رژیم اسرائیل
  • تظاهرات گسترده در تل‌آویو علیه دولت نتانیاهو