Web Analytics Made Easy - Statcounter

 به گزارش شبکه خبری "الجزیره" قطر، "سامی ابو زهری" در مصاحبه ای مطبوعاتی با اشاره به این که افرادی از کشورهای مختلف از زندانیان فلسطینی در عربستان بازجویی می کنند، افزود: حماس با تماس با برخی کشورها و مقامات سعودی، برای آزادی زندانیان فلسطینی بسیار تلاش کرده، اما تاکنون به نتیجه نرسیده، ولی تا پایان بحران آرام نخواهد نشست.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

طبق گزارش نهادهای حقوق بشری، عربستان چند ماه است که ده ها فلسطینی و افرادی با ملیت های عربی را بازداشت کرده و جنبش حماس اعلام کرده که در میان بازداشتی ها "محمد الخضری" نماینده این جنبش در عربستان و فرزند وی هستند.   

حماس در سپتامبر (شهریور- مهر) گذشته تاکید کرد که دستگیری الخضری در چارچوب موج بازداشت های بسیاری از فلسطینی های مقیم در عربستان بود و ۸۱ سال سن او، وضعیت بد جسمانی و جایگاه علمی الخضری که یکی از حاذق ترین پزشکان گوش و حلق و بینی است، مانع نشد که وی توسط مقامات سعودی بازداشت نشود. حماس افزود که ۵ ماه برای حل موضوع از طریق دیپلماتیک و میانجیگری سکوت کرد، اما به هیچ نتیجه ای نرسید.

در همین راستا مرکز حقوق بشری اروپا  - مدیترانه فاش کرد که مقامات سعودی ده ها فلسطینی را بازداشت کرده اند، اما تعداد دقیق آن ها مشخص نیست و گفته می شود بازداشتی ها ۶۰ نفر هستند اما تخمین زده می شود تعداد آن ها بالاتر باشد.

 این مرکز حقوق بشری در بیانیه ای افزود: ۱۱ خانواده فلسطینی به دستگیری و ربوده شدن فرزندان خود طی چند ماه گذشته در عربستان شهادت داده اند که در میان آن ها دانشجو، افراد مقیم، اساتید و تاجر به چشم می خورد. آنها بدون داشتن کیفرخواست مشخص از دنیای خارج جدا شده و به آنها اجازه تماس با نزدیکان و یا برقراری ارتباط با وکیل داده نشده است.

پیش تر نیز حساب کاربری مخالفان آل سعود گزارش داده بود که مقامات ریاض پس از نشست بحرین که با هدف زمینه سازی برای اجرای پروژه "معامله" قرن در منامه برگزار اما با شکست مواجه شد، اقدام به بازداشت و تحت فشار قرار دادن اتباع فلسطینی با هدف کاستن از آثار این ناکامی کرده اند.

«نشست منامه» در روزهای سه شنبه و چهارشنبه (۴ و ۵ تیرماه) با عنوان جعلی «صلح به خاطر شکوفایی اقتصادی» در قلب یک کشور عربی برگزار شد تا مقدمه‌ای برای اجرای معامله قرن باشد. نمایندگانی از کشورهای عربی شامل: مغرب، اردن، مصر، امارات و عربستان به علاوه میزبان در این نشست حضور داشتند. اما، همه گروه‌های فلسطینی به اتفاق این نشست را تحریم و از شرکت در آن خودداری کردند.

منبع: ایرنا

کلیدواژه: بازداشت حماس عربستان سعودی فلسطین

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۵۵۴۰۰۹۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

شرط حماس برای خلع سلاح : تشکیل کشور فلسطین در مرزهای 67 و پایان اشغال

 یک مقام ارشد سیاسی حماس به آسوشیتدپرس گفت که این گروه سیاسی نظامی حاضر است با یک آتش‌بس پنج ساله یا بیشتر با اسرائیل موافقت کند؛ در صورت ایجاد یک کشور مستقل فلسطینی، سلاح‌های خود را روی زمین گذاشته و به یک حزب سیاسی تبدیل خواهد شد.

به گزارش صدای ایران ، خلیل الحیه در مصاحبه‌ای که روز چهارشنبه با این خبرگزاری در استانبول انجام داده همچنین تاکید کرد که حماس آمادگی دارد به سازمان آزادی‌بخش فلسطین بپیوندد تا یک دولت واحد برای غزه و کرانه باختری تشکیل شود. 

به نوشته یورونیوز،  این گروه فلسطینی قبلا همواره تاکید کرده که مبارزه خود را تا زمان نابودی اسرائيل ادامه خواهد داد.

الحیه که از مقام‌های بلندپایه حماس به شمار می‌رود که در مذاکرات برای آتش بس و تبادل گروگان‌ها حضور داشته در این مدت گاهی لحن تند و مخالف و گاهی هم بیان آشتی‌جویانه‌ای داشته است. 

او در بخش دیگری از این مصاحبه تاکید کرد که «حماس آمادگی دارد حدود کشور فلسطینی را بر اساس قطعنامه‌های بین‌المللی که تاکید دارد باید در امتداد مرزهای پیش از جنگ ۱۹۶۷ تشکیل شود، بپذیرد.»

وی در خصوص اینکه اگر چنین اتفاقی بیفتد چه سرنوشتی در انتظار حماس خواهد بود گفت: «آن‌وقت شاخه نظامی ما منحل می‌شود. تجربیات افرادی که با اشغالگران جنگیدند چه شده است؟ وقتی به استقلال رسیدند و حقوق خود را کسب کردند به احزاب سیاسی تبدیل شدند و نیروهای مبارز هم به ارتش ملی پیوسته‌اند.»

طی سال‌ها، حماس گاهی موضع عمومی خود را نسبت به احتمال تشکیل کشور فلسطینی در کنار اسرائیل تعدیل کرده است. اما برنامه سیاسی آن هنوز رسما بر شکل گیری کامل فلسطین از از رودخانه تا دریا (من النهر الی البحر) است؛ منطقه‌ای از رود اردن تا دریای مدیترانه که شامل اسرائيل نیز می شود.  

الحیه نگفت که آیا استقبال آشکار او از راه حل دو کشوری به منزله پایان دادن به درگیری فلسطین با اسرائیل است یا گامی موقت به سوی هدف اعلام شده این گروه برای نابودی اسرائیل.

تشکیلات خودگردان فلسطین امیدوار است که یک کشور مستقل در کرانه باختری، شهر قدس شرقی و غزه ایجاد کند، مناطقی که اسرائیل در جنگ ۱۹۶۷ در خاورمیانه تصرف کرد. در حالی که جامعه بین المللی به شدت از چنین راه حل دو کشوری حمایت می‌کند، دولت تندرو بنیامین نتانیاهو، نخست وزیر اسرائیل، آن را رد می کند.

اسرائیل می‌گوید که از زمان آغاز جنگ، اکثر گردان‌های اولیه حماس را منهدم کرده است، اما چهار گردان باقی‌مانده در رفح مخفی شده‌اند. اسرائیل استدلال می‌کند که حمله به رفح برای پیروزی بر حماس ضروری است.

الحیه اما می‌گوید که چنین حمله‌ای نمی‌تواند به نابودی حماس بینجامد. او گفت که تماس‌ها بین رهبری سیاسی خارج و رهبری نظامی در غزه بدون وقفه در جریان است و تماس‌ها، تصمیم‌گیری‌ها و جهت‌گیری‌ها با مشورت  بین دو گروه انجام می‌شود. 

جنگ غزه نزدیک به هفت ماه طول کشیده و مذاکرات آتش بس متوقف شده است. جنگ با حمله مرگبار ۷ اکتبر به جنوب اسرائیل آغاز شد که در آن گروه حماس حدود ۱۲۰۰ را کشتند. در مقابل اسرائيل عملیات نظامی گسترده‌ای را در سراسر نوار غزه آغاز کرد، حملاتی که تاکنون جان بیش از ۳۴ هزار فلسطینی را گرفته و باعث آوارگی ۸۰ درصد از جمعیت ۲ میلیون و ۳۰۰ هزار نفری این باریکه شده است.

دیگر خبرها

  • تکرار ادعای کاخ سفید : مدرکی مبنی بر نسل کشی اسرائیل در غزه وجود ندارد
  • حمله به رفح به یک درگیری سیاسی در اسرائیل تبدیل شده است
  • شرط حماس برای خلع سلاح : تشکیل کشور فلسطین در مرزهای 67 و پایان اشغال
  • حماس: تحت فشار آمریکا توافق نمی‌کنیم
  • درخواست مشترک ۱۸ کشور از حماس برای توافق آتش‌بس
  • مخالفت مصر با کوچاندن فلسطینی ها به صحرای سینا
  • واکنش ایران به درخواست آرژانتین از سایر کشورها برای بازداشت وزیر کشور
  • حماس: تعطیلی مسجدالاقصی، مشروعیتی به اسرائیل نمی‌دهد
  • نگرانی تل‌آویو از صدور احکام‌ بین‌المللی بازداشت برای مقامات ارشدش
  • عکسی از دبیر شورای عالی امنیت ایران در نشست امنیتی سن‌پترزبورگ