غذا به اندازه سلاح اهمیت دارد
تاریخ انتشار: ۳۰ مهر ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۵۵۴۲۴۰۱
رئیس موسسه پژوهشی علوم و صنایع غذایی گفت: در شرایط بحرانی اصلی ترین مواردی که باید به آن توجه بشود آب و غذا است و در بسیاری از موارد جنگی غذا به اندازه سلاح اهمیت دارد
قدس آنلاین – تکتم بهاردوست: صبح امروز نشست تخصصی جیره های غذایی در شرایط بحرانی در محل تالار نمایشگاه بین المللی مشهد برگزار شد.
در این نشست که با حضور جمعی از کارشناسان و دست اندرکاران صنایع غذایی برگزار شده بود بسته بندی، طراحی سبد مطلوب جیره های غذایی (فرمولاسیون، حجم و ماندگاری)، محتویات بسته بندی، طراحی جیره با توجه به الزامات فرهنگی و ذائقه مناطق مختلف جغرافیایی و لجستیک جیره های غذایی در شرایط بحران از جمله محور های بود که در این نشست به آن اشاره شد.
بیشتر بخوانید:
اخباری که در وبسایت منتشر نمیشوند!
در این نشست «دکتر قدیر رجب زاده» رئیس موسسه پژوهشی علوم و صنایع غذایی افزود: شرایط در بسیاری از موارد قابل پیش بینی نیستند ولی می توانیم تمهیداتی را در پیش بگیریم تا این شرایط را قابل تحمل تر یا طبعات ناشی از آن را آسان تر بکنیم.
رجب زاده ادامه داد: کشور ما به لحاظ طبیعی در شرایطی قرار دارد که به کرات دچار مشکلات بحران شده و این اتفاقاتی است که ما سالانه در خصوص بلایای طبیعی شاهد آن هستیم و در مورد جنگ گاهی دچار آن شده ایم. بنابراین پرداختن به موضوع شرایط بحران و امینت غذا در شرایط بحران یکی از آن مواردی است که باید جامعه اندیشمند به آن بپردازد.
وی گفت: در شرایط بحرانی اصلی ترین مواردی که باید به آن توجه بشود آب و غذا است و در بسیاری از موارد جنگی غذا به اندازه سلاح اهمیت دارد با در نظر گرفتن اهمیت این موضوع موسسه پژوهشی علوم و صنایع غذایی در برنامه پنج ساله دوم خود بحث جیره های غذایی را به عنوان یکی از بحث اصلی برای خودش تعریف کرده است که این موضوع برای تعریف درون سازمانی خودمان جیره های غذای برای گروه سنی خاص و برای افراد محدود و امراض خاص این طراحی را در برنامه خود دارد.
رئیس موسسه پژوهشی علوم و صنایع غذایی ادامه داد: برای انجام اجرای این طرح ما به کمک تمام سازمان هایی که در این زمینه تجربیات خوبی نیاز مندیم که در این زمینه سازمان هایی مانند هلال احمر، دانشگاه علوم پزشکی، مرکز تحقیقات شهید فهمیده و...البته تحقیقات و تجربیات خیلی خوبی دارند. هر چند متاسفانه ما جهت گیری برای انجام این فعالیت ها نداریم و به عبارت دیگر این فعالیت ها به این قضیه کا ما بتوانیم یک جیره غذایی استاندارد در کشورمان داشته باشیم منجر نشده است البته هلال در این زمینه هلال احمر جیره های غذایی ۲۴ ساعته و ۷۲ ساعته را دارد ولی می خواهم بگویم علی رغم تمام تلاش هایی که در این زمینه انجام شده است آنچه که ایجاد شده با استانداردهای جهانی متفاوت است و این خلعی است که باید به آن توجه شود.
انتهای خبر/
منبع: قدس آنلاین
کلیدواژه: جیره های غذایی
درخواست حذف خبر:
«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را بهطور اتوماتیک از وبسایت www.qudsonline.ir دریافت کردهاست، لذا منبع این خبر، وبسایت «قدس آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۵۵۴۲۴۰۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتیکه در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.
با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.
خبر بعدی:
بزرگترین تلسکوپ خورشیدی لکهای به اندازه قاره ثبت کرد!
برنا - گروه علمی و فناوری: تلسکوپ دنیل کی. اینویی با دوربین جدید خود تصویری بیسابقه از لکههای خورشیدی منتشر کرد که جزئیات حیرتانگیزی از سطح خورشید را نشان میدهد.
تلسکوپ خورشیدی دنیل کی. اینویی، بزرگترین تلسکوپ خورشیدی جهان، قادر است خورشید را با جزئیات بیسابقهای مشاهده کند. اینجا اولین تصویری است که از دوربین جدید فعالشده آن منتشر شده است.
آبوهوا در زمین میتواند بسیار ناپایدار باشد، اما تنها نوع آبوهوایی نیست که با آن مواجه هستیم. آبوهوای فضایی — همه بادها و ذراتی که از خورشید به فضا پراکنده میشوند — میتواند تأثیرات عمدهای بر زمین و زیرساختهای انسانی بگذارد. در بدترین حالت، این میتواند منجر به اختلالات خطرناک در شبکههای برق و ماهوارههای ارتباطی ما شود.
به گزارش لایو ساینس، برای کمک به پیشبینی این طوفانهای فضایی، ستارهشناسان اکنون ابزار پیشرفتهتری به نام تلسکوپ خورشیدی دنیل کی. اینویی (DKIST) در اختیار دارند که بزرگترین تلسکوپ خورشیدی جهان است و از آن برای مطالعه خورشید و پیشبینی طوفانهای فضایی استفاده میشود. این تلسکوپ بر فراز کوه هالکالا در هاوایی قرار دارد.
تیم مسئول این شاهکار فناوری اخیراً به یک دستاورد بزرگ رسید و یکی از قدرتمندترین دوربینهای این تلسکوپ را فعال کرد. این دوربین به نام «فیلتر قابل تنظیم مرئی» (VTF) پس از بیش از یک دهه تلاش برای ساخت آن، اکنون بهطور رسمی روشن شده است. این دوربین قطعه نهایی پازل برای تلسکوپ DKIST است و افزودن VTF به «مجموعه ابتدایی ابزارهای علمی» این تلسکوپ به گفته کری بلک، مدیر رصدخانه ملی خورشیدی، اهمیت زیادی دارد.
متاتیاش شوبرت، دانشمند پروژه VTF، در این باره گفته است: «اهمیت این دستاورد فناوری به قدری زیاد است که میتوان به راحتی گفت که VTF قلب تلسکوپ خورشیدی اینویی است و اکنون در جایگاه همیشگی خود شروع به تپیدن کرده است.»
بیشتر بخوانید تصویر سهبعدی از هاله پنهان خورشید / نخستین نگاه مأموریت PUNCH ناسا به تاج خورشیدی شکستن مرز صدساله فیزیک؛ مهار کامل موج در یک رزوناتور ممکن شد! اولین دریافت سیگنال GPS در ماه ثبت شد
اولین تصویر دوربین VTF یک گروه بزرگ از لکههای خورشیدی را نشان میدهد. این لکهها که بر سطح خورشید ظاهر میشوند، تودههای تاریک هستند که بهخاطر میدان مغناطیسی شدید خورشید ایجاد میشوند و هر کدام از این لکهها از نظر اندازه بزرگتر از قاره ایالات متحده است. این دوربین توانایی مشاهده جزئیاتی تا رزولوشنی معادل ۶.۲ مایل (۱۰ کیلومتر) در هر پیکسل از سطح خورشید را دارد — که یک رزولوشن خارقالعاده است با توجه به اینکه خورشید میلیونها مایل از ما فاصله دارد.
VTF بیشتر از یک تصویر ساده را ثبت میکند. این دوربین تصاویر را در چند طولموج نوری ثبت میکند تا طیفهای نوری را اندازهگیری کند و همچنین اطلاعاتی در مورد نحوه جهتگیری میدان الکتریکی نور (که به آن قطبش میگویند) جمعآوری میکند. این دیدگاههای اضافی در مورد خورشید کمک میکنند تا جزئیاتی از سطح خورشید، میدان مغناطیسی و پلاسمای آن که در غیر این صورت پنهان میمانند، نمایان شوند و پیشبینیهای ما برای پیشبینی طوفانهای فضایی و فورانهای خورشیدی را بهبود بخشند.
در طول یک مشاهده از خورشید، این دستگاه میتواند بیش از ۱۰ میلیون طیف جمعآوری کند — نمودارهایی که شدت نور را در طولهای مختلف موج نشان میدهند — که به دانشمندان کمک میکند تا دمای جو خورشید، قدرت میدان مغناطیسی آن و دیگر ویژگیهای خورشید را تعیین کنند.
اخبار امروز تنها آغاز کار برای VTF و DKIST است.
استسی سوئوکا، مهندس نوری رصدخانه ملی خورشیدی گفت: این دستگاه پیچیده هنوز نیاز به آزمایشها و تنظیمات بیشتری دارد که انتظار میرود تا سال آینده تکمیل شود. اما تصاویر اولیه منتشرشده نوید میدهند که چقدر میتوانیم درباره خورشید، نزدیکترین ستاره به زمین، بیشتر بیاموزیم. این تصاویر «چیزی است که هیچ دستگاه دیگری در تلسکوپ نمیتواند به همان شیوه به دست آورد.
او افزود: «من هیجانزدهام که ببینم چه چیزهایی ممکن است وقتی سیستم به طور کامل تکمیل شود، کشف کنیم.»
انتهای پیام/