Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایسنا»
2024-05-08@23:30:27 GMT

۵ درصد همدانی‌ها مشمول بیمه اجباری سلامت می‌شوند

تاریخ انتشار: ۳۰ مهر ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۵۵۴۳۳۶۱

۵ درصد همدانی‌ها مشمول بیمه اجباری سلامت می‌شوند

مدیرکل بیمه سلامت استان همدان از اجرای طرح بیمه اجباری از آبان ماه خبر داد و گفت: پیش‌بینی می‌شود ۴ تا ۵ درصد جمعیت استان همدان فاقد پوشش بیمه‌ای باشند بنابراین این افراد مشمول بیمه اجباری سلامت می‌شوند.

به‌‎گزارش ایسنا، سیدسعید فرجی سه‌شنبه ۳۰ مهر در جمع خبرنگاران، اظهار کرد: براساس بند الف ماده ۷۰ قانون ششم توسعه کشور باید همه افراد جامعه تحت پوشش بیمه قرار گیرند و این تکلیف به بیمه سلامت داده شده تا تمامی افراد فاقد پوشش بیمه‌ای تحت پوشش بیمه قرار گیرند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی با بیان اینکه طرح بیمه اجباری از آبان ماه آغاز خواهد شد، تصریح کرد: کسانی که در سه دهک پایین قرار دارند به طور رایگان تحت پوشش بیمه سلامت قرار می‌گیرند البته تا استقرار کامل بیمه و استعلام آزمون وسع فعلا ۵۰ درصد حق بیمه از افراد دریافت می‌شود.

فرجی با اشاره به اینکه صندوق همگانی بیمه سلامت در سال ۷۴ شکل گرفت، افزود: با اجرای طرح تحول سلامت طرح بیمه همگانی آغاز شد که این صندوق مشمول افرادی بود که تحت پوشش هیچ‌گونه بیمه‌ای نبودند.

وی با بیان اینکه پیش‌بینی شده بود ۱۰ درصد جمعیت استان فاقد بیمه باشند، ادامه داد: در سال اول ۲۰۰ هزار نفر به عضویت این صندوق درآمدند و در سال ۹۵ در استان همدان ۲۸۵ هزار نفر در این صندوق عضو شدند.

مدیرکل بیمه سلامت استان همدان یادآور شد: در سالهای ۹۳ تا ۹۵ افرادی که پوشش بیمه‌ای قبلی شان تمام شده بود، به صندوق بیمه همگانی آمده و هزینه‌های زیادی به سازمان تحمیل شد.

فرجی خاطرنشان کرد: از سال ۹۶ قانون رفع همپوشانی به سازمان بیمه سلامت ابلاغ شد و طی سالهای ۹۶ و ۹۷ به تدریج بخشی از جمعیت ۲۸۰ هزار نفری کاهش یافت و در نهایت جمعیت تحت پوشش این صندوق به ۱۷۵ هزار نفر رسید.

وی با بیان اینکه در حال حاضر ۱۶۵ هزار نفر تحت پوشش صندوق بیمه همگانی قرار دارند، تأکید کرد: در حال حاضر ۵۷ درصد از جمعیت استان همدان تحت پوشش بیمه سلامت قرار دارند که از این میزان ۶۵۰ هزار نفر در صندوق روستائیان، ۱۲۵ هزار نفر در صندوق کارکنان دولت، ۷۰ هزار نفر در صندوق سایر اقشار، ۱۰ هزار نفر در صندوق سایر اقشار و ۱۶۵ هزار نفر در صندوق بیمه همگانی عضو هستند.

این مقام مسئول الکترونیکی کردن سازمان بیمه سلامت را یکی دیگر از اقدامات ارزشمند سالهای اخیر دانست و  یادآور شد: بر این اساس بیمه سلامت سیستم‌ها را مکانیزه کرده  به‌طوریکه برای مراجعه افراد به بیمارستانها نیاز به دفترچه نیست.

مدیرکل بیمه سلامت استان همدان با اشاره به طرح استحقاق سنجی، افزود: این طرح از شهریور سال گذشته آغاز شده و در حال حاضر به صورت کامل مستقر شده است و بر این اساس نیازی به دفترچه بیماران نبوده و فقط با استعلام وضعیت بیمه‌ای اقدام به بستری و سایر خدمات پزشکی می‌شود.

وی با بیان اینکه نسخه نویسی الکترونیک از سال گذشته آغاز شده است، گفت: نسخه نویسی الکترونیک گامی به سوی پرونده الکترونیک سلامت است که براساس قانون باید همه پزشکان و مراکز درمانی این طرح را اجرایی کنند.

فرجی با تأکید بر اینکه نسخه نویسی الکترونیک اجبار بوده و قانون باید اجرا شود، خاطرنشان کرد: در استان همدان ۶۰ پزشک نسخه نویسی الکترونیک را اجرایی کرده‌‍‌اند.

وی با اشاره به اینکه شهر همدان به عنوان پایلوت نسخه نویسی الکترونیک انتخاب شده است، افزود: نسخه نویسی الکترونیک در سه شهرستان ملایر، اسدآباد و فامنین اجرا شده به صورت آزمایشی اجرا شد که در شهرستان ملایر خوب عمل شد.

مدیرکل بیمه سلامت استان همدان با بیان اینکه در شهر همدان پزشکان استقبالی از نسخه نویسی الکترونیک نداشته‌اند، اظهار کرد: برای اینکه پزشکان در این طرح همکاری داشته باشند اهرم تشویقی درنظر گرفته شد و پزشکانی که نسخه نویسی الکترونیک داشته باشند، ۹۰ درصد نسخ را در همان ۱۰ روز اول ماه پرداخت خواهیم کرد.

فرجی درباره این خواسته پزشکان که از یک درگاه نسخه نویسی الکترونیک صورت بگیرد، اظهار کرد: پزشکان در مشکلاتی که با سامانه نسخه نویسی الکترونیک دارند، عنوان کردند که نسخه نویسی برای بیمه سلامت و تأمین اجتماعی از یک درگاه صورت بگیرد که این موضوع در دست پیگیری است.

وی جلوگیری از اشتباهات نسخه نویسی دستی، جلوگیری از مراجعات غیرضروری و کاهش هزینه‌های چاپ دفترچه و تسریع در پرداختها را از مزایای نسخه نویسی الکترونیک دانست.

وی با اشاره به پوشش بیمه‌ای مددجویان کمیته امداد توسط بیمه سلامت، خاطرنشان کرد: از ابتدای امسال مددجویان شهری کمیته امداد تحت پوشش بیمه سلامت قرار گرفته‌اند که در استان همدان پیش‌بینی شده بود ۱۹ هزار نفر مشمول این طرح شوند که تا کنون ۱۳ هزار نفر تحت پوشش بیمه سلامت استان همدان قرار گرفتند.

این مقام مسئول با بیان اینکه هزینه سال ۹۶ سازمان در استان همدان ۴۰۴ میلیارد تومان بوده است، ادامه داد: هزینه سازمان در سال گذشته با کاهش ۹ درصدی به ۳۶۶ میلیارد تومان رسید و پیش‌بینی می‌شود امسال نیز به همین میزان کاهش به ۳۳۰ میلیارد تومان برسد.

مدیرکل بیمه سلامت استان همدان از پرداخت ۸۵ درصد هزینه تیرماه مراکز دولتی دانشگاهی خبر داد و اظهارکرد: از سال گذشته پرداختها سامان پیدا کرده و در مراکز دانشگاهی و خصوصی به روز شده است.

وی با تأکید بر اینکه پیگیر مطالبات سال گذشته نیز هستیم، گفت: امیدواریم در یکی دوماه آینده مطالبات سال گذشته را به صورت یک‌جا پرداخت کنیم.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: سازمان بیمه سلامت بیمه اجباری سلامت استانی اقتصادی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۵۵۴۳۳۶۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

درمان بیماران سرطانی در مراکز دولتی رایگان است/ نشان‌دار شدن بیش از دو میلیون بیمار خاص

محمد ناصحی مدیر عامل سازمان بیمه سلامت در برنامه روز جهانی تالاسمی در خصوص اقدامات صندوق بیماران خاص گفت: درمان بیماران سرطانی در مراکز دولتی رایگان بوده و هزینه آنها در بخش های غیر دولتی بر اساس بودجه صندوق بیماران خاص کاهش پیدا کرده است. 

ناصحی ادامه داد: بسته خدمتی جدید در بیمه سلامت از جمله بسته های جدید اوتیسم و کاشت حلزون تحت پوشش صندوق بیماران خاص قرار گرفته است. همچنین خدمات بیماران تالاسمی تحت پوشش صندوق بیماران خاص است. 

مدیر عامل سازمان بیمه سلامت تاکید کرد: اکنون تولد بیماران تالاسمی ماژور به حداقل و حتی در مواردی به صفر رسیده است.

او گفت: قیمت های جدید پس از دریافت از سازمان غذا و دارو در سامانه بارگذاری خواهد شذ تا بیماران مابه التفاوت قیمت جدید و افزایش یافته را نپردازند. برخی از بیماران نسبت به داروی تولید داخل حساسیت دارند که بیمه سلامت ۹۵ درصد از هزینه های آن را پرداخت می کند. 

ناصحی گفت: شش میلیون و ۶۰۰ هزار بار مراجعه بیماران خاص و صعب العلاج را داشته ایم. بسته خدمتی دندانپزشکی برای ۱۰ بیماری خاص بارگذاری شده و می توانند از این خدمات استفاده کنند.

وی افزود: ۵۳ بیماری خاص و صعب العلاج در سامانه بیمه سلامت بارگذاری شده و هزینه های دارویی و بستری آنها با پوشش بیمه سلامت در راستای اجرای نسخه الکترونیکی و کاهش پرداختی از جیب مردم ، پرداخت می شود.

مدیرعامل بیمه سلامت ادامه داد: بسته های ارائه خدمات حمایتی صندوق بیماران خاص و صعب العلاج شامل تشخیصی، دارویی و توانبخشی غنی بوده و در حال بازبینی هستند و باید خدمات مناسبی برای بیماران ارائه شود و با توجه به اینکه شمار بیماران سه برابر حجم بیماری ها است باید تعداد آنها با ارائه خدمات بهتر و پیشگیری کمتر شود‌.

وی بیان کرد: بیش از ۲ میلیون بیمار نشان دار شده و به دنبال آن هستیم همه بیمه شدگان بتوانند از خدمات صندوق بیماران خاص استفاده کنند و داروهای گران قیمت از جمله سرطانی و اس ام ای تحت پوشش بیمه سلامت قرار گرفته است.

وی تصریح کرد: انواع بیماری مغزی، روانی مزمن، دیابت، قلبی، سرطان، پارکینسون، صرع، تالاسمی، آسیب های شنوایی شدید، پیوند کلیه، نارسایی کلیه و غیره جزو صندوق بیماری های خاص و صعب العلاج هستند و به بیماران خدمات ارائه می شود.

ناصحی اظهار داشت: در بخش دارویی بیماران هموفیلی فقط ۵ درصد فرانشیز دریافت می کنند و خدمات تامین اندام مصنوعی مانند قطع عضو دیابت ۲۵ میلیون تومان پرداخت می شود.

مدیرعامل بیمه سلامت داد: انسولین های تزریقی  پر هزینه ترین داروها برای صندوق های بیمه گر بوده و داروی متفورمبن  دیابت پر مصرف تربن دارو برای بیمه ها است. 

وی بیان کرد: بیمه سلامت داروخانه ها را برای ماه اسفند سال گذشته  پرداخت کرده و در حال برنامه ریزی برای پرداخت فروردین هستیم.  بودجه بیمه سلامت افزایش ۶۹ هزار میلیارد تومان برای سال جدید داشته است. 

ناصحی ادامه داد: در بخش بستری سامانه سپاس به صورت الکترونیکی است و بیمه سلامت پرونده ها را برای ارزبابی به دقت رسیدگی می کند.

باشگاه خبرنگاران جوان علمی پزشکی بهداشت و درمان

دیگر خبرها

  • بیمه محصولات زراعی در لرستان ۲۲ درصد افزایش پیدا کرد
  • ۱۰ هزار بیمار خاص ایلام تحت پوشش بیمه سلامت هستند
  • ۸۰ درصد بیمه شدگان سلامت همدان رایگان زیر پوشش هستند
  • بیش از۶۰ درصد جمعیت آذربایجان غربی زیر پوشش بیمه سلامت
  • ۱۰ هزار بیمار خاص مشمول حمایت های بیمه سلامت ایلام هستند
  • صندوق بیماران خاص، سخت درمان و نادر تشکیل شد/پوشش۱۰۷گروه بیماری
  • پیگیری نارضایتی شهروندان همدانی از خدمات راه آهن
  • افزایش میزان حمایت از بیماران تالاسمی با تأسیس صندوق بیماری‌های نادر و صعب‌العلاج
  • ارتقای اعتبار صندوق بیماران خاص به ۹ هزار میلیارد تومان در سال ۱۴۰۳
  • درمان بیماران سرطانی در مراکز دولتی رایگان است/ نشان‌دار شدن بیش از دو میلیون بیمار خاص