Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرنگار مهر، غلامرضا اباذری ظهر سه‌شنبه در خاتمه بازدید از اجرای طرح پژوهشی مالچ ریگی در گرمسار استان سمنان و در جمع خبرنگاران ضمن بیان اینکه بیابان‌زدایی در دو بخش مالچ پاشی و همچنین بیولوژیک یا درختکاری صورت می‌گیرد، ابراز کرد: در مناطقی که خاک شور یا فقر دارند و نمی‌توان در آن‌ها درخت کاش می‌بایست طرح‌های جایگزینی چون مالچ پاشی را امتحان کرد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی بابیان اینکه طرح مالچ ریگی یک طرح موفق و متناسب با مناطق مسطح، در مسیر فرسایش و دارای خاک پفکی و شور است، تأکید کرد: این بافت‌های زمینی فاقد توانایی رشد گیاهی هستند.

معاون دفتر بیابان سازمان جنگل‌ها، مراتع و آبخیزداری کشور بابیان اینکه طرح پژوهشی  مالچ ریگی به‌صورت آزمایشی برای اولین بار در کشور در غرب  استان سمنان اجرایی شده است، ابراز کرد: طرح‌های مقابله با بیابان‌زایی باید متناسب با بافت مناطق بیابانی اجرا شود.

اباذری بابیان اینکه مالچ ریگی به‌عنوان یک‌راه مقابله با بیابان‌زایی در دنیا انجام می‌شود، تأکید کرد: این پدیده همچنین می‌تواند از فرسایش بادی نیز جلوگیری کند و یا آثار سوء آن را کاهش دهد.

وی بابیان اینکه کارشناسان اداره کل منابع طبیعی استان سمنان با انجام کار پژوهشی به پیشنهاد پرفسور کردوانی، به شیوه مناسب پاشیدن مالچ ریگی دست یافته اند، ابراز کرد: مالچ پاشی سابقاً با برخی چالش ها روبرو بود که این مشکلات خوشبختانه به سمت رفع شدن در حرکت هستند.

معاون دفتر بیابان سازمان جنگل‌ها، مراتع و آبخیزداری کشور درباره دیگر فضاهایی که قابلیت بیابنزدایی بیولوژیکی در آن‌ها وجود دارد گفت: دو میلیون هکتار اراضی بیابانی در سطح کشور درختکاری دستی صورت گرفته و نیازمند مدیریت هرزآب، بوته‌کاری، نهال‌کاری، مراقبت و آبیاری آن‌ها هستیم.

کد خبر 4753529

منبع: مهر

کلیدواژه: مالچ پاشی سمنان منابع طبیعی استان سمنان سازمان جنگل ها مراتع و آبخیزداری کشور اربعین 98 اربعین حسینی مرز مهران ایلام بوشهر زائران اربعین قزوین سانحه تصادف گرگان شهرکرد شیراز استانداری سمنان موکب مرز شلمچه

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mehrnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مهر» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۵۵۴۵۰۹۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

۵۰ تن در هکتار فرسایش خاک به صورت نقطه‌ای در لرستان

ایسنا/لرستان مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری لرستان گفت:در برخی نقاط به صورت نقطه‌ای، ۵۰ تن در هکتار فرسایش خاک وجود دارد.

حسین میرزایی در گفت‌وگو با ایسنا اظهار کرد: لرستان استانی است که عمده کاربری اراضی آن در چهارچوب جنگل و مرتع تعریف شده و ۷۵ درصد سطح آن را جنگل و مرتع تشکیل داده است.

وی اضافه کرد: متاسفانه نتوانسته‌ایم این منابع را در سطح استان و کشور مدیریت کنیم علیرغم اینکه تلاش‌های زیادی شده اما باید یک راهبرد منسجم و اجماع شده را اتخاذ کنیم.

میرزایی بیان کرد: لرستان استانی آبخیز بوده و برای مهار سیلاب نیاز است عملیات‌های آبخیزداری و آبخوانداری انجام شود.

مدیرکل منابع طبیعی لرستان عنوان کرد: لرستان دارای شیب بالایی است و میزان فرسایش در آن نسبت به میانگین کشوری زیاد است به گونه‌ای که در برخی نقاط به صورت نقطه‌ای، ۵۰ تن در هکتار فرسایش خاک وجود دارد.

وی افزود: فرسایش خاک در هر هکتار در کشور ۱۶ تن بوده اما در لرستان این رقم ۲۵ تن در هکتار گزارش شده است.

میرزایی بر ایجاد اقدامات آبخیزداری و آبخوانداری در استان نظیر لرستان تاکید داشت و گفت: مدیریت بحران اعتبارات استانی خوبی را به این مسئله اختصاص داده است اما باید اعتبارات ملی بیشتری برای انجام آن در نظر گرفته شود.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • توسعه نهالکاری در ۵۰ هکتار از تفرجگاه عینالی تبریز
  • مقابله با تغییر کاربری غیرمجاز ۱۷۵ هکتار از اراضی زراعی چهارباغ
  • تولید ۲۵۰ میلیون اصله نهال در کشور
  • نهال‌کاری در ۵۰ هکتار از اراضی تفرجگاه عینالی تبریز
  • کاشت نهال متناسب با آب و هوای شهرستان دهلران باشد
  • ۵۰ تن در هکتار فرسایش خاک به صورت نقطه‌ای در لرستان
  • اشتغال‌زایی جوامع محلی با فرآوری محصولات بلوط
  • ساخت ۸۵۰۰ واحد مسکن در شهرستان‌های سراوان و گلشن
  • ۱۰۰ درخت در ۵۰ هکتار از اراضی کشاورزی صالحیه قطع شد
  • قطع ۱۰۰ درخت در ۵۰ هکتار از اراضی کشاورزی صالحیه