Web Analytics Made Easy - Statcounter

خرداد؛معاون پژوهشی دانشگاه تربیت مدرس با تاکید بر اینکه سکوت نهادهای بین‌المللی در موضوع بازداشت پروفسور مسعود سلیمانی اقدامی قابل تامل است، گفت: هنوز بعد از گذشت یکسال از بازداشت این دانشمند هیچ جرم رسمی و حتی جرمی با عنوان نقض تحریم‌ها از سوی دولت آمریکا به جمهوری اسلامی ایران اعلام نشده است.

به گزارش خرداد، دکتر یعقوب فتح الهی در نشست خبری که به مناسبت اولین سالگرد زندانی شدن پرفسور مسعود سلیمانی دانشمند ایرانی در آمریکا در ساختمان مرکزی پرس تی وی برگزار شد با تاکید بر اینکه دفتر آمریکا در خصوص این دانشمند از هیچ منطقی جز منطق استکباری و زور تبعیت نمی‌کند، گفت: متاسفانه یکسال از بازگشت این دانشمند ایرانی در زندان آمریکا می‌گذرد و هنوز هیچ دلیل قانع کننده‌ای از سوی این کشور ارائه نشده است و حتی کارشناسان حقوقی آمریکا تاکید می‌کنند در ادعای سیستم قضایی آمریکا جرمی برای دستگیری پرفسور سلیمانی اعلام نشده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!



وی در ادامه با بیان اینکه اگر جرمی علیه پرفسور سلیمانی از سوی آمریکا وجود داشت قطعا تاکنون اعلام شده بود گفت: اینکه کشوری هیچ دانشمند و چهره علمی را بدون هیچ دلیل و منطقی زندانی کند رفتاری است که جز آمریکا و استکبار از هیچ کشوری بر نمی‌آید.

معاون پژوهشی دانشگاه تربیت مدرس ضمن بیان اینکه دولت آمریکا رسما به جمهوری اسلامی ایران اعلام نکرده است که پرفسور سلیمانی به دلیل نقض تحریم‌ها بازداشت شده، اظهار کرد: وکلای این دانشمند در بررسی‌ پرونده از قاضی پرونده متوجه این موضوع می‌شوند که این اتهام نقض تحریم برای این پرفسور اعلام شده است. بنابراین به صورت رسمی دولت آمریکا به جمهوری اسلامی ایران جرم او را اعلام نکرده است.

دکتر فتح اللهی در خصوص نحوه پیگیری وضعیت پرفسور مسعود سلیمانی توسط دانشگاه تربیت مدرس نیز گفت: دانشگاه‌ها در همکاری‌های بین‌المللی خود اعم از اعزام نیروی انسانی دانشجو یا هیات علمی تابع یکسری ضوابط  مشخص هستند. همانطور که مطابق مقررات باید نیروی انسانی را اعزام کنند پیگیری وضعیت آنها در خارج از کشور نیز باید تابع مقررات یعنی از طریق وزارت امور خارجه باشد. بنابراین این وزارتخانه در حال حاضر وضعیت دکتر سلیمانی را پیگیری می‌کند.

معاون پژوهشی دانشگاه تربیت مدرس با تاکید بر اینکه نهادهای بین‌المللی در پیگیری آزادی دکتر سلیمانی وظیفه دارند، گفت: این نهادها بر اساس وظایف نهادی، حقوقی و انسانی می‌توانند برای آزادی دکتر سلیمانی اقداماتی را انجام بدهند.

به گفته وی پرفسور مسعود سلیمانی به منظور انجام تحقیقات علمی در حوزه آزمایشگاهی به آمریکا دعوت شدند. بنابراین خرید مواد آزمایشگاهی و استفاده از آن در کارهای تحقیقاتی و علمی به هیچ عنوان نقض تحریم به شمار نمی‌رود.

دکتر فتح اللهی با تاکید بر اینکه سکوت نهادهای بین‌المللی در موضوع بازداشت دکتر مسعود سلیمانی اقدامی قابل تامل است،‌ گفت: این نهادها باید بلافاصله بعد از بازداشت وارد عرصه می‌شدند و در این زمینه اظهار نظر می‌کردند. متاسفانه تاخیر واکنش آنها قابل تامل است. ضمن اینکه موسسه دعوت کننده از پروفسور نیز واکنش رسمی به این موضوع نشان نداده است.

اعتراض رسمی دانشگاه تربیت مدرس به موسسه دعوت کننده دکتر سلیمانی

رئیس دانشکده پزشکی تربیت مدرس نیز در این نشست خبری از ارسال نامه اعتراضی رئیس این دانشگاه به موسسه مایوکلینیک یا موسسه دعوت کننده از دکتر سلیمانی خبر داد و گفت: با توجه به اینکه این موسسه به صورت رسمی از پروفسور سلیمانی دعوت به همکاری کرده بود ما طی نامه‌ای خواستار مسئولیت و واکنش این موسسه در قبال بازداشت این دانشمند شدیم که در این زمینه رئیس دانشگاه به مسئولان موسسه نامه رسمی ارسال کرد.

به گزارش ایسنا، دکتر منصوره موحدیان ضمن اعلام این مطلب گفت: پاسخ موسسه مایوکلینیک در واکنش به بازداشت پروفسور مسعود سلیمانی این بود که عنوان کردند ما این موضوع را از همان ابتدا رصد کردیم و از طریق وکلا این موضوع پیگیری شد اما چون پروفسور سلیمانی هنوز وارد موسسه نشده و همکاری خود را با این موسسه شروع نکرده بود بنابراین مسئولیتی در این زمینه نداریم اما آماده همکاری حقوقی برای آزادی او هستیم.

رئیس دانشکده پزشکی دانشگاه تربیت مدرس با تاکید بر اینکه علم هیچ گونه محدودیت و مرز مشخصی ندارد، گفت: تمامی افراد در هر کجای دنیا که باشند حق دارند در فعالیت‌های علمی و ارتباطات پژوهشی شرکت کنند و هیچ کسی نمی‌تواند برای علم و دانش مرز محدودیت قرار بدهد.

دکتر مسعود سلیمانی نیز به منظور انجام فعالیت‌های علمی، تحقیقاتی به دعوت موسسه مایوکلینیک به کشور آمریکا سفر کرد اما متاسفانه این کشور در پاسخ دانشمند یک درصد برتر دنیا را بیش از یک سال است که بدون هیچ دلیل و منطقی بازداشت کرده است.

موحدیان همچنین بر ضرورت ورود سازمان ملل برای پیگیری وضعیت بازداشت دکتر سلیمانی تاکید کرد و گفت: پویش‌های زیادی به منظور آزادی این دانشمند در داخل و خارج از کشور راه اندازی شده است و بازتاب‌های مختلفی نیز ایجاد کرده و این موضوع می‌تواند از طریق سازمان ملل قابل پیگیری باشد.

وی با تاکید بر اینکه موضوع آزادی دکتر سلیمانی را از طریق انجمن‌های علمی، نهادهای تحقیقاتی و حتی دانشمندان ایرانی مقیم در آمریکا و کشورهای دیگر پیگیری می‌کنیم، گفت: یکی از فعالیت‌های اعتراضی دانشگاه در این زمینه این است که با انجمن‌های علمی تخصصی در این زمینه فعال باشند و برای آزادی دکتر سلیمانی آمریکا را تحت فشار قرار بدهند.

دکتر موحدیان با تاکید بر اینکه متاسفانه به عرصه‌های جهانی مسائل علمی با اختلافات سیاسی خلط می‌شود، اظهار کرد: باید نهادهای بین‌المللی به موضوع بازداشت دانشمند ایرانی حساس باشند و با اعلام این موضوع در عرصه‌های جهانی دانشمندان را از خطر اقدامات آمریکا در صورت عدم همکاری با این کشور آگاه کند.
منبع:ایسنا
برچسب ها: دکتر سلیمانی ، دانشمند ایرانی

منبع: خرداد

کلیدواژه: دکتر سلیمانی دانشمند ایرانی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.khordad.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خرداد» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۵۵۴۵۵۶۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

کارزار بین‌المللی در اعتراض به اقدامات دولت ایتالیا علیه یک روزنامه/ سه خبرنگار در خطر صدور حکم نُه سال زندان قرار گرفته‌اند

به گزارش جماران از فدراسیون بین‌المللی روزنامه‌نگاران، سه خبرنگار روزنامه ایتالیایی دومانی – جووانی تیزیان، نلو تروکیا و استفانو ورجینه – در خطر صدور حکم نُه سال زندان قرار گرفته‌اند. آن‌ها تحت تحقیقات دفتر دادستانی پروجیا به اتهام درخواست و دریافت اسناد محرمانه از یک مقام دولتی ناشناس قرار دارند و دادستانی خواهان افشای نام این منبع است.

تحقیقات در این باره از اکتبر ۲۰۲۲ و پس از انتشار مقالات روزنامه دومانی درباره منافع وزیر دفاع ایتالیا در صنعت اسلحه سازی آغاز شد. گویدو کروستتو وزیر دفاع قبل از اینکه به عنوان وزیر منصوب شود، سال‌ها به عنوان مشاور در صنعت تسلیحات فعال بوده است. وزارت اطلاعات ایتالیا هیچگاه این افشاگری را تکذیب نکرد؛ با این حال، او شکایتی به مقامات قضایی ایتالیایی داد تا هویت منبع را شناسایی کنند و از آن زمان تحقیقات آغاز شد.

تحقیقات دفتر دادستانی پروجیا، نقض آشکار و کامل روح قانون آزادی رسانه اروپا (EMFA) است. آنچه در حال حاضر برای دومانی اتفاق می‌افتد، توسط اصلی‌ترین اتحادیه‌های ایتالیایی و اروپایی روزنامه‌نگاران مانند فدراسیون ملی روزنامه‌نگاران ایتالیا(FNSI)، مرکز اروپایی برای آزادی مطبوعات و رسانه (ECPMF)، فدراسیون اروپایی روزنامه‌نگاران (EFJ)و موسسه بین‌المللی روزنامه‌نگاری (IPI)محکوم شده است.

با افشای منابع روزنامه نگاری تحقیقی، روزنامه‌نگاری تحقیقاتی به طور قابل توجهی محدود خواهد شد؛ همچنین، آزادی مطبوعات نیز بطور جدی تهدید می شود و این به زیان دموکراسی و منافع عمومی است. تحقیقات فعلی در واقع برای ساکت کردن گزارشگری تحقیقی در مورد اعضای دولت فعلی است.

امضا کنندگان این کارزار خواستار رعایت حق آزادی مطبوعات و حق عمومی برای داشتن رسانه‌های مستقل هستند. هفتادوهشت اتحادیه و رسانه اروپایی و بین المللی به این کارزار پیوسته‌اند.

 

 

تلویزیون ایتالیا به «بلندگوی» دولت تبدیل شده است

چندی پیش هم اعلام شد که شورای سیاستگذاری شبکه رادیو و تلویزیونیRAI  ایتالیا تصمیم گرفته است که وقتی به مسایل کشور اشاره می‌کند، به هیات دولت اجازه دهد که در برنامه‌های خود بدون هیچ محدودیت زمانی و هیچ مخالفی شرکت کنند.

خبرنگاران و مجریان برنامه‌های خبری شبکه‌های اصلی در یازدهم آوریل برنامه‌های خبری خود را متوقف کردند تا بیانیه اتحادیه روزنامه‌نگاران این شبکه را بخوانند.

این بیانیه، سیاست جدید شبکه را توضیح داده و آن را محکوم کرده و RAI را «بلندگوی» دولت خوانده است.

فدراسیون بین‌المللی و اروپایی روزنامه‌نگاران (IFJ-EFJ) و اتحادیه ملی رسانه‌های ایتالیایی (FNSI)استفاده تبلیغاتی از سرویس‌های اطلاع‌رسانی عمومی را محکوم کردند و از RAI خواستند که اصول اصلی اخلاق روزنامه‌نگاری را رعایت کند: «ما با روزنامه‌نگاران RAI اعلام همبستگی می‌کنیم و به سیاستگذاران این شبکه یادآوری می‌کنیم که اصول اساسی روزنامه‌نگاری را رعایت کنند. ما از شورای سیاستگذاری RAI می‌خواهیم که در تصمیم خود تجدیدنظر کند و اجازه دهد که اطلاعات شفاف و گوناگون با رعایت اصول متقابل و منافع عمومی منتشر شوند.»

در بیانیه روزنامه‌نگاران این شبکه آمده است: «این شیوه سیاستگذاری، نقض منشور اخلاقی روزنامه‌نگاری است. روزنامه‌نگاران باید سوالاتی حتی ناخوشایند بپرسند و صحت آنچه گفته شده را بررسی کنند، و این از ما دریغ شده است.»

دیگر خبرها

  • انتقاد از سکوت مدعیان حقوق بشر از کشتار زنان و کودکان در غزه
  • امام جمعه کرج: این واداده‌ها چرا در برابر کتک زدن دانشجویان آمریکا سکوت کردند؟
  • سیره امام صادق (ع) برای روزگار فعلی ما پند‌های مهم دارد
  • سکوت هالیوودی سلبریتی‌ها در اعتراضات آمریکا
  • کارزار بین‌المللی در اعتراض به اقدامات دولت ایتالیا علیه یک روزنامه/ سه خبرنگار در خطر صدور حکم نُه سال زندان قرار گرفته‌اند
  • حرکت آزادانه و شجاعانه دانشجویان غربی قابل تحسین است
  • امروزه غزه به مساله اول جهان اسلام تبدیل شده است
  • هم اندیشی بین المللی اصحاب ادیان و مسئله غزه برگزار می شود
  • بیش از ۲ هزار مسؤول برای حضور در نمایشگاه کتاب دعوت شدند
  • نگرانی از کاهش سطح دینداری و افزایش بی اعتمادی در جامعه در یادداشت عباس عبدی