Web Analytics Made Easy - Statcounter

دیدار روسای جمهور روسیه و ترکیه در پایان چهاردهمین روز تجاوز آنکارا به مناطق شمالی و شرقی سوریه، باعث آغاز روندی دیپلماتیک برای حل این بحران شد.

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ خبر‌ها در پانزدهمین روز آغاز تجاوز نظامی ترکیه به شمال و شرق سوریه به بهانه تامین امنیت مرز‌های این کشور، مبارزه با تروریسم و حل بحران پناهجویان، نشان دهنده کاهش درگیری‌های نظامی و احتمالا پایان آن است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


عملیات نظامی موسوم به "چشمه صلح" ترکیه که از بیش از ۲ هفته پیش علیه مناطق شمالی و شرقی سوریه آغاز شد، در روز‌های اخیر با جدی‌تر شدن روند‌های دیپلماتیک با آتش بس موقت متوقف شد. اکنون خبر می‌رسد ترکیه قصد دارد عملیات نظامی خود علیه این مناطق را به صورت کامل متوقف کند.
توافق ترکیه و روسیه در مورد سوریه
«ولادیمیر پوتین»، رئیس جمهور روسیه، و «رجب طیب اردوغان»، رئیس جمهور ترکیه، سه شنبه شب در جریان سفر اردوغان به بندر «سوچی» توافقی در مورد مرز‌های مشترک ترکیه و سوریه به امضا رساندند.
براساس این توافق که در پی مذاکرات شش ساعته حاصل شد، نیرو‌های دموکراتیک سوریه از مرز مشترک با ترکیه ۳۰ کیلومتر فاصله خواهند گرفت؛ ضمن اینکه ترکیه و روسیه در طول نوار موسوم به امنیتی گشت زنی مشترک خواهند داشت.
توافق مذکور از روز چهارشنبه اجرایی می‌شود. بر این اساس پلیس نظامی روسیه و مرزبانان سوریه وارد منطقه مرزی می‌شوند تا نیرو‌های دموکراتیک سوریه را ظرف شش روز به خارج از نوار امنیتی هدایت کنند.      
توافق ده ماده‌ای ترکیه و روسیه علاوه بر خروج نیروهای دموکراتیک سوریه از نزدیکی ترکیه، خلاء نظامیان آمریکایی را با نیرو‌های روسیه پر می‌کند.
«سرگئی لاوروف»، وزیر خارجه روسیه، توافق مسکو و آنکارا را راهکاری برای پایان دادن به خونریزی در منطقه توصیف کرد.
• تمدید شش روزه آتش بس برای اجرای توافق
توافق آتش بس میان ترکیه و آمریکا که سه شنبه شب به پایان می‌رسید، به منظور اجرای توافق روسیه و ترکیه در راستای تخلیه «منبج» و «تل رفعت» از نیرو‌های کرد تا شش روز دیگر تمدید شد.
• پیامد‌های ناخوشایند تجاوز ترکیه برای غیرنظامیان
مرکز موسوم به دیده بان حقوق بشر سوریه اعلام کرد در نتیجه تجاوز ترکیه به این کشور تاکنون بیش از ۱۲۰ غیرنظامی کشته و حدود ۳۰۰ هزار نفر آواره شدند.      
ضمن اینکه ۲۶۰ نفر از نیرو‌های دموکراتیک سوریه و حدود ۲۰۰ نفر از افراد مسلح وابسته به ارتش ترکیه نیز کشته شدند.
• تماس تلفنی اسد و پوتین
«بشار اسد»، رئیس جمهور سوریه در تماس تلفنی با ولادیمیر پوتین بر مخالفت قاطع خود با هرگونه تجاوز به خاک سوریه تحت هر بهانه‌ای تاکید کرد.   بیشتر بخوانید: در شمال سوریه چه می‎گذرد؟
وی افزود: "ما بر ادامه مبارزه با تروریسم، بازگشت ساکنان به مناطق خود برای توقف تلاش در راستای تغییر بافت جمعیتی و مقابله با اشغال هر وجب از خاک سوریه با تمام وسایل مشروع تاکید می‌کنیم. "       پوتین در این تماس تلفنی ضمن تاکید بر وحدت و یکپارچگی و تمامیت ارضی سوریه، گفت: "هر گونه توافقی میان روسیه و ترکیه بر مبارزه با تمام اشکال تروریسم و انهدام طرح‌های جدایی طلبانه متمرکز خواهد بود. "
براساس گزارش‌ها و اعلام کرملین و نیز دفتر ریاست جمهوری سوریه، پوتین در تماس با اسد، بند‌های اصلی یادداشت تفاهم درباره سوریه را برای رئیس جمهور این کشور تشریح کرد.
• وزارت دفاع ترکیه از عدم ضرورت از سرگیری عملیات خبر داد
وزارت دفاع ترکیه در پایان مهلت آتش بس در شمال سوریه، اعلام کرد نیازی به آغاز مجدد عملیات در آن منطقه نیست.
«حلوسی آکار»، وزیر دفاع ترکیه بامداد روز چهارشنبه اعلام کرد در این مرحله نیازی به انجام عملیات جدید نیست.      
«دونالد ترامپ»، رئیس جمهور آمریکا که با خروج نظامیانش از مناطق شمالی و شرقی سوریه چراغ سبز آغاز عملیات را به ترکیه داده و در ادامه بر عدم تعهد واشنگتن مبنی بر حفاظت از نیروهای دموکراتیک سوریه تاکید کرده بود، با انتشار توئیتی از توافق ترکیه و روسیه به عنوان خبر خوب یاد کرد.
انتهای پیام/

 

منبع: دانا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.dana.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «دانا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۵۵۵۰۹۳۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ترکیه: از تمام ابزارها برای اعمال فشار به اسراییل استفاده می‌کنیم

به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از المیادین، «هاکان فیدان» وزیر خارجه ترکیه در پانزدهمین اجلاس سران سازمان همکاری اسلامی (OIC) در گامبیا اعلام کرد که آنکارا پذیرش و حمایت فزاینده از فلسطین از طرف کشورهای دیگر را برای اسراییل مضر می داند و آمادگی خود را برای به کارگیری تمام امکانات ممکن به منظور اعمال فشار به اسراییل را اعلام می‌کند.

وی دراین‌باره گفت: مردم ما از این اجلاس انتظار نتایج ملموسی دارند. به رسمیت شناختن فلسطین از سوی دولت های بیشتری ضربه مهمی به اسرائیل وارد می کند. علاوه بر این، ما باید تمام تلاش خود را برای تضمین عضویت کامل فلسطین در سازمان ملل انجام دهیم.

فیدان با تاکید بر تصمیم آنکارا در اول ماه مه برای حمایت از اقدام قانونی آفریقای جنوبی علیه اسرائیل در دادگاه کیفری بین‌المللی، تاکید کرد که ترکیه از همه کانال‌های دیپلماتیک برای اطمینان از مواجهه اسرائیل با عواقب استفاده خواهد کرد.

در همین زمینه، ییلماز تونچ، وزیر دادگستری ترکیه، روز شنبه از کریم خان دادستان دیوان کیفری بین‌المللی (ICC) خواست تا تحقیقات درباره جنایات «اسرائیل» در غزه را تکمیل کند.

وی با انتشار پیامی در شبکه اجتماعی «ایکس» نوشت: ناکامی [کریم خان] دادستان دیوان کیفری بین‌المللی (ICC) در تکمیل تحقیقات و طرح شکایت علیه جنایات علیه بشریت ارتکابی در فلسطین، باعث تشدید فاجعه غزه و تداوم کشتار کودکان می‌شود. تاخیر در این پرونده مهاجمان اسرائیلی را تشویق می‌کند، اعتبار حقوق بین‌الملل را از بین می‌برد و دیوان کیفری بین‌المللی را خنثی می‌کند.

پنج‌شنبه گذشته پس از ادعای تل‌آویو مبنی بر اینکه آنکارا نیز مانع دسترسی کشورهای ثالث به بنادر ترکیه جهت تجارت با اسراییل شده است، ترکیه روابط تجاری خود با رژیم صهیونیستی به طور کامل به حالت تعلیق درآورد.

بلومبرگ به نقل از دو مقام ترکیه‌ای آگاه به امور مدعی شد که تمام صادرات و واردات ترکیه به مقصد و از مبدا اسراییل، تعلیق شده است.

یسرائیل کاتز، وزیر خارجه صهیونیست‌ها به طور جداگانه مدعی شد که آنکارا همچنین اقدام به ممانعت از واردات و صادرات مرتبط با اسراییل در بنادر ترکیه کرده است. وی با متهم کردن آنکارا به نقض توافقات تجاری با تل‌آویو، گفت که به «وزارت خارجه اسراییل دستور داده است تا با تمرکز بر سایر کشورها، به‌دنبال جایگزین باشند.»

وزیر خارجه صهیونیست‌ها درباره اینکه کدام بنادر ترکیه از مراودات تجاری با تل‌آویو ممانعت به عمل آورده‌اند، شفاف‌سازی نکرد. به گفته یک منبع دیپلماتیک به المانیتور، وزارت خارجه رژیم صهیونیستی در حال حاضر تاثیرات تصمیم ترکیه درباره توقف صادرات را تایید کرده است.

ترکیه در ماه آوریل اعلام کرد این کشور تا زمان اعلام آتش‌بس در نوار غزه، صادرات طیف گسترده‌ای از محصولات خود را به اسراییل محدود خواهد کرد. براساس اعلام وزارت تجارت ترکیه، این محدودیت ۵۴ محصول مختلف شامل آهن، سنگ مرمر، فولاد، سیمان، آلومینیوم، آجر، کود شیمیایی، تجهیزات ساختمانی و همچنین سوخت موشک و هواپیما را شامل می‌شود.

کد خبر 6096800

دیگر خبرها

  • اوکراین و غرب آمادگی گفت‌وگوی جدی با روسیه را ندارند
  • ادعای ترکیه درباره شرط حماس برای کنارگذاشتن سلاح
  • روسیه مجوز استفاده از عکس محجبه در پاسپورت اتباع مسلمان را صادر کرد
  • تحریم ترکیه طی چند روز بر مصرف‌کنندگان اسرائیلی تأثیر خواهد گذاشت؟
  • انهدام ۲ پایگاه متعلق به تروریست‌ها در سوریه
  • ترکیه: از تمام ابزارها برای اعمال فشار به اسراییل استفاده می‌کنیم
  • تاکید اسد بر موضع باثبات سوریه در مسئله فلسطین و مقاومت
  • عبدالفتاح البرهان برای تشییع جنازه پسرش به آنکارا رفت
  • ترکیه برای بازگشت به برنامه مونتاژ F-35 شرط گذاشت
  • پایان روابط تجاری ترکیه ـ اسرائیل/ اردوغان در جنگ غزه به دنبال چیست؟