Web Analytics Made Easy - Statcounter

کاروانسراهای ایران، علاوه بر ارزش هنری، از دیدگاه مسایل اجتماعی نیز حایز اهمیت فـراوان هستند که احیای آن‌ها کمک فروانی به احیای تمدن تاریخی خواهد کرد.

به گزارش ایسنا، کاروانسرا، در خاورمیانه به مسافرخانه‌ها یا مهمان‌خانه‌هایی که در فضای بزرگ برای راحتی کاروان‌ها هستند گفته می‌شود.

اغلب در این نوع مهمان‌خانه‌ها که حیاطی بزرگ دارند، مسافران برای شب توقف می‌کنند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

در کاروانسراها اتاق‌های مسافران معمولا پیرامون حیاط ساخته می‌شد و پشت آنها اصطبل قرار داشت و در ورودی اصطبل‌ها در چهار گوشه داخلی بنا قرار می‌گرفت و گاهی به ایوان ورودی حیاط باز می‌شدند.

در دوره صفوی طرح معماری کاروانسراها تنوع یافت و علاوه بر کاروانسراهای چهار ایوانی، نوع کوهستانی، مدور - هشت ضلعی و کویری بر طبق موقعیت جغرافیایی و مکانی ساخته شد.

باتوجه به این تنوع و زیبایی است که بسیاری از محققان و صاحب نظران هنر معماری، کاروانسراهای ایران را مهم‌ترین نشانه پیروزی و موفقیت معماری ایران به شمار آورده و استادکاران ایرانی را در ایجاد این گونه بناها مبتکر و پیشقدم دانسته‌اند.

کاروانسراهای ایران، علاوه بر ارزش هنری، از دیدگاه مسایل اجتماعی نیز حایز اهمیت فراوان و شایسته مطالعه‌ای گسترده‌اند.

طی قرون سپری شده، کاروانسراهای درون شهری و برون شهری که بارانداز و استراحتگاه کاروان‌ها و کاروانیان اقصی نقاط معمول آن روزگاران به شمار می‌آمده ، محل تعامل ‌اندیشه‌ها و تبـادل و تقابل آداب و رسوم اقوام و ملل مختلف بوده و بی‌تردید، این تعامل انسان‌ها تاثیر بسزایی در حل بسیاری از بحران‌های شهرها و وابستگی اقوام داشته است.

احیاء کاروانسراهای خراسان جنوبی

حسن رمضانی، مدیرکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی خراسان جنوبی از احیاء کاروانسراهای خراسان جنوبی خبر داد و گفت: کاروانسراها از جمله ابنیه تاریخی است که اساس شکل‌گیری آن برای ارائه خدمات میان راهی به کاروان‌های تجاری و غیر تجاری بوده است.

مدیرکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی خراسان جنوبی ادامه داد: خراسان جنوبی به دلیل واقع شدن در مسیرهای تجاری قدیم که مال التجاره را از شرق دور و شبه قاره به ایران منتقل می‌کرد، از رباط‌ها و کاروانسراهای بین راهی برخوردار است.

رمضانی گفت: در دو سال اخیر با پیگیری‌های انجام شده، تعداد زیادی از این کاروانسراها در اختیار سرمایه‌گذاران بخش خصوصی قرار گرفته و با استقرار تاسیسات گردشگری، زمینه جذب گردشگران زیادی در استان فراهم شده است.

وی یادآور شد: در حال حاضر کاروانسراهای شهرستان‌های سرایان، طبس(کاروانسراهای جوخواه، کلمرد، ده محمدو چاه گنبد) و فردوس(رباط خوشاب) در اختیار سرمایه‌گذاران قرار گرفته و با کاربری‌های اقامتی و پذیرایی به ارائه خدمت به گردشگران اشتغال دارند.

بی‌تردید احیای کاروانسراهایی که از تاریخ و تمدن مردم مناطق مختلف حکایت دارند و زمانی محل اقامت افرادی از آداب و رسوم و نقاط مختلف کشور و یا حتی جهان بوده‌اند، سهم بسزایی در احیای تمدن منطقه خواهد داشت.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: استانی اجتماعی کاروانسرا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۵۵۵۱۰۲۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

آماده‌باش هلال‌احمر خراسان‌ جنوبی به دنبال هشدار سیلاب در بیرجند و خوسف

مدیرعامل جمعیت هلال‌احمر خراسان‌جنوبی با اشاره به هشدار هواشناسی مبنی بر وقوع سیل در شهرستان‌های بیرجند و خوسف، گفت: شش شهرستان خراسان‌جنوبی برای امدادرسانی به این دو شهرستان آماده‌باش هستند.

به گزارش خبرگزاری ایمنا از خراسان‌جنوبی؛ محمدعلی کاووسی، امروز _پنجشنبه ششم اردیبهشت_ در جمع خبرنگاران اظهار کرد: هواشناسی برای امروز شدت بارندگی‌ها در شهرستان‌های بیرجند و خوسف را گزارش کرده است.

وی افزود: علاوه بر تیم‌های عملیاتی شهرستان بیرجند و خوسف، تیم‌های سیلاب شهرستان‌های قائنات، سربیشه سرایان و نهبندان نیز در حالت آماده‌باش هستند.

مدیرعامل جمعیت هلال‌احمر خراسان جنوبی گفت: تیم‌های عملیاتی قائنات و سربیشه پشتیبان شهرستان بیرجند و تیم‌های عملیاتی سرایان و نهبندان، پشتیبان شهرستان خوسف هستند.

وی بیان داشت: در حال حاضر چهار نفر در جاده خوسف_ معدن قلعه‌زری، در سیلاب گیر افتاده‌اند و یک تیم از شهرستان خوسف به محل اعزام شده و در حال امدادرسانی هستند.

کاووسی ضمن توصیه به مردم در برابر خطرات سیل و روان‌آب‌ها گفت: راه‌های دسترسی شهرستان خوسف به روستاها مختل شده است و از مردم درخواست داریم تا از سفرهای غیرضروری و تردد در مسیر رودخانه‌های محلی پرهیز کنند.

کد خبر 747864

دیگر خبرها

  • برگزاری دوباره آزمون سراسری در خراسان جنوبی 
  • برگزاری دوباره آزمون سراسری در خراسان جنوبی/ ثبت ۴ تخلف در آزمون سراسری
  • برای بازماندگان از کنکور در شهرستان زیرکوه تصمیم‌گیری می‌شود
  • آماده‌باش هلال‌احمر خراسان‌ جنوبی به دنبال هشدار سیلاب در بیرجند و خوسف
  • طغیان رودخانه‌ها؛ هشدار وقوع سیلاب در سه استان جنوبی کشور
  • اشک مادران روستای نوده در جاماندن فرزندانشان از کنکور
  • صفحه نخست روزنامه خراسان جنوبی - پنجشنبه ۶ اردیبهشت
  • بارش باران در خراسان جنوبی سیلاب به راه انداخت + فیلم
  • یک روستای زیرکوه خراسان‌جنوبی در حال تخلیه است
  • صفحه نخست روزنامه خراسان جنوبی - چهارشنبه ۵ اردیبهشت