Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش اقتصادآنلاین به نقل از خانه ملت، محمد خدابخشی سخنگوی کمیسیون برنامه، بودجه و محاسبات مجلس شورای اسلامی، با اشاره به جلسه ستاد تنظیم بودجه 99، گفت: سقف بودجه عمومی سال 99 کمتر از 420 هزار میلیارد تومان پیش‌بینی و مقرر شد؛ موضوع یارانه‌های پیدا و پنهان در بودجه سال آینده شفاف شود.

نماینده مردم الیگودرز در مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه در بودجه سال آینده، بودجه اداره دولت، مستقل از درآمدهای نفتی خواهد بود و این درآمدها صرفا برای طرح‌های تملک دارایی سرمایه ای مورد استفاده قرار می‌گیرد، افزود:مقرر شد جدول جداگانه ای برای تکالیف فرا بودجه‌ای دولت ارائه شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

اجرای طرح های عمرانی، تولید و اشتغال با برنامه‌ای دو ساله در بودجه سال 99

وی با بیان اینکه در بودجه سال 99 برنامه‌ای دو ساله برای اجرای طرح های عمرانی، تولید و اشتغال ارائه می‌شود، اظهار کرد: بودجه شرکت های دولتی حداکثر تا 15 آبان در قالب لایحه ای به مجلس ارائه می شود.

سخنگوی کمیسیون برنامه، بودجه و محاسبات مجلس با بیان اینکه در بودجه سال 99 پیوستی برای بودجه استانی در نظر گرفته شده، اضافه کرد: در بودجه سال آینده جداول 8 گانه‌ای در نظر گرفته شده که در جدول شماره (1) جزئیات منابع و مصارف، در جدول (2) درآمدها، جدول (3) اعتبارات هزینه‌ای- بودجه‌ریزی برمبنای عملکرد، جدول (4) جزئیات برش استانی اعتبارات هزینه‌ای دستگاه‌های اجرایی، جدول (5) اعتبارات تملک دارایی سرمایه ای استان‌ها، جدول (6) برش استانی اعتبارات طرح های تملک دارایی سرمایه‌ای ملی، جودل (7) طرح‌های ملی استانی شده و جدول (8) طرح مربوط به مشارکت عمومی-خصوصی درج می‌شود.

اگر معافیت‌های مالیاتی مورد بازنگری‌  قرار گرفته و از فرار از مالیاتی جلوگیری شود، منابع جدیدی برای کشور خلق می‌شود زیرا در حال حاضر 40 درصد از 100 درصد اقتصاد کشور مشمول معافیت‌های مالیاتی است

این نماینده مردم در مجلس دهم درباره مستقل شدن بودجه 99 از درآمدهای نفتی، توضیح داد: بودجه عمومی کشور شامل درآمدهای مالیاتی، منابع حاصل از فروش نفت و میعانات گازی و سایر دارایی و املاک مازاد دولت و اوراق قرضه است و از آنجایی که قرار است در سال آینده بودجه کشور از درآمدهای نفتی مستقل شود باید منابع موردنیاز از سایر راه‌ها تامین شود.

خدابخشی با تاکید براینکه بازنگری در معافیت‌های مالیاتی و جلوگیری از فرار مالیاتی می‌تواند منابع موردنیاز جایگزین درآمدهای حاصل از فروش نفت باشد، گفت: اگر معافیت‌های مالیاتی مورد بازنگری‌  قرار گرفته و از فرار از مالیاتی جلوگیری شود، منابع جدیدی برای کشور خلق می‌شود زیرا در حال حاضر 40درصد از 100 درصد اقتصاد کشور مشمول معافیت‌های مالیاتی است.

ضرورت اخذ مالیات از خانه‌های خالی

این نماینده مردم در مجلس دهم در توضیح چگونگی خلق منابع جدید در بودجه 99 به تشریح مثالی پرداخت و افزود: در حال حاضر بیش از2 میلیون خانه خالی در کشور وجود دارد که با توجه اینکه متوسط قیمت هر خانه بیش از 500 میلیون تومان است اگر برای هر یک از آنها یک درصد مالیات اخذ شود، حدود 10 هزار میلیارد تومان منابع جدیدی به بودجه کشور افزوده می شود.

خدابخشی ادامه داد: به هر میزان که درآمدهای نفتی محقق شود، منابع حاصله صرف طرح‌های تملک دارایی سرمایه‌ای خواهد شد و از آنجا که منابع نفتی مربوط به نسل‌های آینده است هرچه این منابع صرف ایجاد زیرساخت‌هایی مانند ساخت جاده‌ها شود، برای کشور مطلوبتر است.

مناطق محروم با بهانه اصلاح ساختار بودجه از یاد نرود

وی تصریح کرد: انتظار می‌رود در بودجه سال آینده، استان‌های کمتر توسعه یافته بیشتر مورد توجه قرار گیرند و با بهانه اصلاح ساختار بودجه این مناطق از یاد نرود و تلاش هایی که برای برقراری توازن در حال انجام بود، تداوم داشته باشد.

بودجه سال 1400 صرفا جهت ارائه تصویری از بودجه به مجلس ارائه می‌شود

سخنگوی کمیسیون برنامه، بودجه و محاسبات مجلس درباره نحوه ارائه بودجه سال 99 و 1400، گفت: بودجه سال 99 در مجلس بررسی و تصویب می‌شود اما بودجه سال 1400 صرفا جهت ارائه تصویری از بودجه به مجلس ارائه شده و در اواخر سال آینده، با توجه به تغییرات و نوسانات، تصویب می‌شود در واقع بودجه غلتان است، زیرا قانون محاسبات عمومی اجازه تصویب بودجه دوسالانه را نمی‌دهد.

منبع: اقتصاد آنلاین

کلیدواژه: بودجه قیمت نفت مجلس شورای اسلامی نفت محمد خدابخشی درآمدهای نفتی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.eghtesadonline.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «اقتصاد آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۵۵۵۲۵۳۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

کاهش سهم آموزش و پرورش از بودجه ۱۴۰۳ / ۶۳ درصد منابع دانشگاه فرهنگیان با کسر از حقوق دانشجومعلمان تأمین می‌‎شود

ملیحه محمدیان معاون سیاست‌ورزی مرکز بسیج دانشجویی دانشگاه فرهنگیان در گفت‌وگو با خبرنگار گروه دانشگاه ایسکانیوز درباره کسر از حقوق دانشگاه فرهنگیان و اعمال مقرری بر حقوق اظهار کرد: آموزش و پرورش یکی از مهم ترین نهادهای کشور است که امر مهم تربیت و جامعه پذیر کردن نسل آینده را بر عهده دارد. توجه به آن به معنای مورد توجه قرار دادن امنیت ملی و پیشرفت کشور است؛ اما متاسفانه اکنون دچار کوچک انگاری شده است.

بیشتر بخوانید: کسر مقرری ماه اول دانشجومعلمان قانونی یا غیرقانونی؟ / دانشجومعلمان: آموزش و پرورش پاسخ ندهد، به دیوان شکایت می‌کنیم

وی با بیان اینکه اینکه نباید به هزینه‌های آموزش و پرورش با دید هزینه‌های مصرفی نگریسته شود، در حالی که همانند سرمایه گذاری است، گفت: اگر دولت توجه بیشتری به سرمایه گذاری بلند مدت داشته باشد؛ درصد بیشتری از بودجه کشور را صرف آموزش و پرورش خواهد کرد. البته موضوع بودجه و کمبود آن، بحث تکراری سال‌های متوالی این وزارتخانه است که انگار نه تنها حل نخواهد شد بلکه هر سال چالش‌های بیشتری ایجاد خواهد کرد.

آموزش‌وپرورش بودجه برای تحول‌آفرینی ندارد

محمدیان با اشاره به اینکه با وجود رشد حدود ۱۷ درصدی در لایحه بودجه ۱۴۰۳ نسبت به قانون بودجه ۱۴۰۲ اما سقف و توزیع اعتبارات آن به گونه‌ای است که این وزارتخانه را نه تنها از قید مشکلات همیشگی و روزمرگی اش خارج نمی‌کند؛ بلکه سهم آموزش و پرورش در لایحه بودجه ۱۴۰۳ از منابع عمومی دولت ۹/۸۳ درصد در نظر گرفته شده، گفت: در حالی که سال گذشته ۱۰/۵۷ درصد بوده است. بنابراین بیش از پیش در همان چالش‌های روزمره خواهد ماند و توان لازم برای اقدامات تحولی را ندارد. در صورتی که قرار بود سهم بودجه آموزش و پرورش از کل بودجه عمومی به ۱۵ درصد نزدیک شود؛ اما حالا باید دغدغه کم تر نشدن آن را داشت.

این دانشجو معلم مطرح کرد: براساس بند الحاقی ۴ ماده ۹۱ لایحه توسعه هفتم، سازمان برنامه و بودجه باید سالانه سهم بودجه آموزش و پرورش از بودجه عمومی کشور را به گونه ای تنظیم کند که سهم اعتبارات غیر پرسنلی آموزش و پرورش تا پایان برنامه حداقل ۳۵ درصد از کل هزینه‌های آموزش و پرورش باشد؛ اما انگار اکنون وزارت آموزش و پرورش بتواند حقوق پرسنل خود را پرداخت کند؛ هنر کرده است. حتی بیم آن می‌رود کسری بودجه بیش از گذشته از جیب دانشجومعلمان تأمین شود.

وی با بیان اینکه کاهش بودجه آموزش و پرورش در حالی است که بودجه برخی سازمان‌ها و دستگاه‌ها به طور نامتعارف و تبعیض آمیزی افزایش پیدا کرده است، گفت: در حالی که این وزارتخانه باکسری همیشگی خود قطعا سال مالی سختی را در پیش خواهد داشت و چالش‌هایی برای نظام آموزش و پرورش در سال پیش‌رو ایجاد خواهد شد که توان مدیریت تحولی و حل چالش‌های اساسی تعلیم و تربیت کشور را از وزارتخانه آموزش و پرورش خواهد گرفت.

محمدیان مشکلات ناشی از کمبود بودجه آموزش و پرورش را اینگونه بر شمرد، گفت: از جمله این مشکلات می‌توان به عدم برآورد دقیق حقوق و دستمزد و مطالبات فرهنگیان، عدم پوشش کامل هزینه های دانشگاه فرهنگیان، عدم تأمین متناسب هزینه های چاپ کتب درسی و عدم تأمین متناسب بودجه ساخت و تجهیز مدارس اشاره کرد.

پیش‌بینی ۳.۳ هزار میلیارد تومان برای هزینه‌های دانشگاه فرهنگیان

این فعال دانشجویی ادامه داد: تعیین بودجه سال ١٤٠٣؛ نخستین سال از اجرای برنامه هفتم توسعه است، بنابراین اهمیتی ویژه دارد و توقع آن است که برنامه ریزی مالی کشور را به سمتی سوق دهد که به تناسب سال اول اجرای برنامه، به اهداف تعیین شده دست یابد. در حوزه آموزش و پرورش در برنامه هفتم توسعه به پنج هدف ارتقای سرمایه انسانی، تأمین کیفیت و عدالت آموزشی، جذب بازماندگان از تحصیل، اصلاح نظام مدیریتی و تثبیت آموزش و پرورش اشاره شده است که طبق این اهداف احکامی به تصویب رسید اما در لایحه بودجه ۱۴۰۳ اعتنای کاملی به تکالیف آمده در برنامه توسعه هفتم نشده است.

وی با تصریح بر اینکه این چالش‌ها به صورت جدی گریبان گیر مرکز ثقل نظام آموزشی کشور یعنی دانشگاه فرهنگیان خواهد شد، گفت: بودجه دانشگاه فرهنگیان در لایحه ۱۴۰۳ در مجموع به میزان ۳۰.۷۰ درصد افزایش داشته و از ۴.۲ هزار میلیارد تومان در قانون بودجه ۱۴۰۲ به ۵.۵ هزار میلیارد تومان رسیده است. همچنین حدود ۶۳ درصد بودجه دانشگاه فرهنگیان از محل در آمد اختصاصی که کسر از حقوق معلمان است تامین می‌شود؛ با وجود پیش بینی ۳.۳ هزار میلیارد تومانی برای بودجه هزینه ای دانشگاه فرهنگیان توسط این دانشگاه اما بودجه هزینه ای در نظر گرفته شده برای این دانشگاه ۱.۶ هزار میلیارد تومان است.

محمدیان اضافه کرد: افزایش بودجه آموزش و پرورش به نسبت افزایش حقوق ۲۰ درصدی کارکنان در سال ۱۴۰۳ متناسب به نظر می‌رسد؛ ولی با توجه به پیش بینی جذب و استخدام هیئت علمی جدید و نسبت دانشجو به هیئت علمی در این دانشگاه در کنار افزایش بیش از ۴۰ درصدی هزینه های غذا، تجهیزات و دیگر ملزومات؛ این دانشگاه را بیشتر از سال گذشته با بحران مالی مواجه خواهد کرد.

حذف مصوبه کاهش کسورات دانشجومعلمان از سقف ۴۵درصد به ۲۸درصد

معاون سیاست‌ورزی مرکز بسیج دانشجویی دانشگاه فرهنگیان گفت: با وجود رای هیئت عمومی دیوان عدالت اداری و ابلاغ بخش نامه، دانشگاه فرهنگیان بر حذف کسریات ناعادلانه و غیرقانونی حقوق دانشجومعلمان اصرار دارد. در این راستا نیز می‌توان گفت که ابلاغیه کاهش درصد کسورات دانشجو معلم از سقف ۴۵ درصد به ۲۸ درصد بعد از مدتی به دلایل نامعلوم حذف شد. حال این سوال مطرح می‌شود که چه مصلحتی بالاتر از اجرای عدالت و حذف کسریات ناعادلانه وغیرقانونی است که باعث می‌شود این بخشنامه اینچنین حذف شود؟

وی اضافه کرد: شاید اساسا مسئله کسر ۴۵ درصد از حقوق دانشجو معلمان با بخشنامه حل شدنی نباشد و باید آن را در سند بودجه ای حل و فصل کرد که بیش از ۶۰ درصد بودجه دانشگاه فرهنگیان را از طریق محل درآمدهای اختصاصی کسر از حقوق قرار می‌دهد و این سوال ایجاد می‌شود که با این وجود چطور می‌شود ۴۵ درصد کسریات را به ۲۸ درصد کاهش داد و اصلا این فاصله ایجاد شده با چه اعتباری پر خواهد شد؟ در نتیجه تصویب بودجه با افزایش ۲۵.۵ درصدی درآمدهای اختصاصی عملاً به معنای اشتباه دربرآورد اعتبارات دانشگاه فرهنگیان و کسری شدید بودجه در سال پیش رو خواهد بود.

محمدیان مطرح کرد: با توجه به تصمیماتی که این روزها مشاهده می‌شود از نادیده گرفتن رای دیوان عدالت اداری مبتنی بر ابطال کسریات ناعادلانه تا اعمال مقرری بر حقوق دانشجو معلمان که طبق ماده ۱۰۰، ۷۱، ۷۲ و تبصره ۵ ماده ۱۳۷ قانون استخدام کشوری خلاف قانون بود و بی اعتنایی به احکام برنامه توسعه هفتم، به نظر می‌رسد دیگر نه قانون و نه برنامه های توسعه ضمانتی برای تغییر و تحول نخواهد بود.

کسر از حقوق دانشجومعلمان منبع اصلی درآمد دانشگاه فرهنگیان

این دانشجو معلم با بیان اینکه ۶۳ درصد بودجه دانشگاه فرهنگیان در سال ۱۴۰۳ از محل کسر از حقوق دانشجو معلمان تأمین خواهد شد، ادامه داد: شاید موضوع کسر ۴۵ درصد از حقوق دانشجو معلمان با بخشنامه حل شدنی نباشد و باید دیوارن عدالت اداری به آن وارد شود.

انتهای پیام/

مریم شمسایی نیا کد خبر: 1228956 برچسب‌ها وزارت آموزش و پرورش

دیگر خبرها

  • طغیانی:لغو معافیت مالیاتی به ضرر صندوق سرمایه‌گذاری ثابت است
  • کاهش سهم آموزش و پرورش از بودجه ۱۴۰۳ / ۶۳ درصد منابع دانشگاه فرهنگیان با کسر از حقوق دانشجومعلمان تأمین می‌‎شود
  • چگونه می‌توان با بیماری هلندی مقابله کرد؟
  • بیش از ۳۰ درصد کل مالیات کشور در سال گذشته توسط شرکت‌های خصولتی پرداخت شده است
  • ارتقای سه درصدی سهم فرهنگ از بودجه عمومی کشور
  • در استفاده از منابع صندوق توسعه ملی عجله نمی‌کنیم
  • ارتقای سه درصدی سهم فرهنگ از بودجه عمومی کشور از موفقیت‌های مجلس یازدهم
  • کاهش معافیت‌های مالیاتی بودجه برمبنای احکام برنامه هفتم بود
  • امیرعبداللهیان: ایرانیانی که نگران تردد خود به ایران هستند، می‌توانند با مراجعه به سامانه پرسمان تردد، از سفر بدون مشکل خود به کشور مطمئن شوند
  • بانک مسکن: در استفاده از منابع صندوق توسعه ملی عجله نمی‌کنیم