Web Analytics Made Easy - Statcounter

مسأله مقاومت و مذاکره امروز، دو مقوله ای است که در کشور دارای طرفداران خاص خودش است. عده ای معتقدند در برابر فشارهای همه آمریکایی ها علیه کشورمان ـ که خواستار تأثیرگذاری از این طریق بر جمهوری اسلامی هستند ـ باید مقاومت نشان داد و عده دیگر نیز بر این باورند که می توان با مذاکره و تعامل مسائل را حل کرد و نگذاشت که بیش از این فشارها باعث ایجاد مشکل برای مردم و کشور بشود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

به گزارش «تابناک»؛ موضوع «دو راهی مقاومت و مذاکره» پس از سخنرانی حجت الاسلام حسن روحانی رئیس جمهور در دانشگاه تهران که به مناسبت بازگشایی دانشگاه ها ایراد شد، دوباره به محل بحث بین نخبگان سیاسی تبدیل شد. از صحبت های رئیس جمهور درباره این مقوله برداشت های متفاوتی شد و بسیاری از کنشگران عالم سیاست به تحلیل آن پرداختند و اظهارات متفاوتی پیرامون «دو راهی مقاومت و مذاکره» بیان شد.

حسن روحانی در دانشگاه تهران گفته بود که «پیشرفت و آینده کشور در سایه تقابل با دنیاست یا تعامل؟ این مسأله راهبردی اساسی است. ۴۱ سال است به جواب این پرسش نرسیدیم. یک عده می گویند تعامل سازنده؛ یک عده می گویند تقابل؛ یک عده می گویند دشمن ما خبیث است و اینجا دوئل است و باید آن را بشکنیم؛ عده ای هم می گویند اکثر مشکلات را با تعامل می شود حل کرد. چهل سال است با هم بحث می‌کنیم، پس اگر به نتیجه نرسیده‌ایم، راهش این است که در همه‌پرسی از مردم بپرسیم.»

* بین دوراهی مقاومت و مذاکره راه میانه ای نیز وجود دارد

خبرنگار «تابناک» در خصوص این سخنان رئیس جمهور با «سید کاظم اکرمی» وزیر کابینه «میر حسین موسوی» در دوران دفاع مقدس و عضو دوره نخست مجلس شورای اسلامی که اتفاقا در مجلس خبرگان قانون اساسی نیز عضویت داشته، به گفت و گو نشسته است. وی معتقد است در دوراهی مذاکره و مقاومت راه میانه ای نیز هست.

وی در همین رابطه افزود: متأسفانه در اوایل مهر که رئیس جمهور و وزیر امورخارجه کشورمان به امریکا رفتند باید راه میانه را دنبال می کردند؛ یعنی به عبارتی با اروپایی ها تعامل می کردند تا استراتژی شکاف بین اروپا و ایالات متحده آمریکا را کامل کنند که متأسفانه این مسیر دنبال نشد.

* تاکتیک اخیر رئیس‌جمهور و تیم دیپلماسی جای نقد دارد

اکرمی خاطرنشان کرد: متأسفانه آن گونه که بعضی تحلیلگران سیاسی گفتند، نحوه تعامل رئیس جمهوری کشورمان و وزیر امور خارجه به گونه ای بوده که کشورهای اروپایی را مجددا به سمت آمریکا متمایل کرده است. این تاکتیکی که اخیرا رئیس جمهور و تیم دیپلماسی دنبال می کنند، جای نقد دارد، چون باید کاری کنیم تا بین اروپا و آمریکا فاصله بیفتد.

وی اظهار امیدواری کرد: انشاءالله دولت برای تعیین استراتژی خود با اروپا و کشورهای غربی از رهنمودهای متفکران سیاسی و استادان علوم سیاسی دانشگاه ها استفاده کند. استادان علوم سیاسی دانشگاه ها باید دولت را در این برهه خطیر همراهی کنند و به آنان مشاوره دهند تا اگر اشتباهی در مسیر دولت به وجود آمد با مشاوره و راهنمایی آنان اصلاح شود.

* قبول دارم که اروپایی ها دنبال تأمین منافع ایران نیستند

وزیر دولت موسوی با بیان اینکه من جزو مبارزان انقلاب اسلامی ایران بودم و قبول دارم که اروپایی ها در رأس آنان انگلیس استعمارگر هستند، گفت: اروپایی ها دنبال تأمین منافع ایران نیستند، اما طبیعی است ما باید برای تأمین منافع خود حتی از طریق کسانی که دنبال چنین مسأله ای نیستند هم تلاش کنیم.

وی یادآور شد: همین کشور انگلیس برای سال های متمادی هند را استعمار کرده بود. بنابراین هیچ یک از این کشورها به دنبال تأمین منافع ایران نیستند، اما مگر این کشورها از شمر و عمر ابن سعد بیشتر هستند؟ امام حسین (ع) در شب و روز عاشورا هم با شمر و هم با عمر ابن سعد مذاکره کرد.

*مذاکره با آمریکا نه؛ اما باید روابط‌مان با اروپا حفظ شود

اکرمی تأکید کرد: ما خواستار مذاکره تیم ایرانی با آمریکا نیستم، چون تکلیف ما در این باره مشخص است؛ اما ما باید روابط خود را با اروپایی ها حفظ و کاری کنیم تا این شکاف افزایش یابد. با این روندی که ما دوباره در پیش گرفتیم، اروپایی ها دوباره در بغل آمریکایی ها غش خواهند کرد.

وی در عین حال خاطرنشان کرد: در سخنان اخیر رئیس جمهور که به مناسبت آغاز سال تحصیلی جدید در دانشگاه تهران ایراد شد، او تأکید داشت که «یک عده می گویند تعامل سازنده و یک عده می گویند تقابل. هنوز پس از گذشت ۴۱ سال به جواب این پرسش نرسیدیم که کدام راه را باید برویم.» به نظر می رسد، راه میانه ای هم بین دوراهی مقاومت و مذاکره وجو دارد که دولت و دستگاه دیپلماسی باید برای آن برنامه ریزی کنند.

منبع: تابناک

کلیدواژه: کردستان سوریه اعتراضات لبنان آمدنیوز جنبش عدم تعهد آذرآب اراک طرح ملی مسکن جاستین ترودو شبنم نعمت زاده سخنان حسن روحانی رئیس جمهور دانشگاه تهران دوراهی مقاومت مذاکره تقابل یا تعامل همه پرسی وزیر کابینه موسوی راه میانه مذاکره با آمریکا ارتباط با اروپا تامین منافع کردستان سوریه اعتراضات لبنان آمدنیوز جنبش عدم تعهد آذرآب اراک طرح ملی مسکن جاستین ترودو شبنم نعمت زاده

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tabnak.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تابناک» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۵۵۵۳۹۳۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

واعظی: روسیه بیشترین منفعت را از جنگ غزه و اسرائیل برد

به گزارش «تابناک» به نقل از فارس، اولین جلسه دفتر سیاسی حزب اعتدال و توسعه در سال جدید برگزار و پیرامون موضوع سیاست خارجی و مباحث مربوط به تقابل نظامی بازدارنده ایران در برابر اسرائیل تبادل نظر و گفتگو شکل گرفت.

محمود واعظی رئیس دفتر سیاسی حزب اعتدال و توسعه در ابتدای این جلسه گفت: خاورمیانه همواره منطقه‌ای پر اهمیت بوده و به همین دلیل دولت‌های بزرگ همواره برای حضور و نفوذ در امور و اداره آن مداخله می‌کردند.

 از این روی  دوجنگ مداخله جویانه و بسیار مهم آمریکا با کشور‌های افغانستان و عراق  سود و منفعتی برایش به ارمغان نیاورد و به همین دلیل به دنبال ایجاد و بسط جنگ با ایران که اسرائیل با اقدامات مشمئز کننده خود به دنبال آن بود، نیست.

وی افزود: ژئوپلتیک منطقه در حال تغییرات اساسی است و این تغییرات بر روی کشور‌های منطقه نیز اثر کرده و کشور‌های عربی منطقه به رهبری عربستان سعودی می‌خواهند به سمت توسعه اقتصادی بروند و از همین روی به دنبال آرامش وحفظ ثبات و امنیت درمنطقه است.

واعظی در ادامه گفت: نقش آفرینی و کنشگری فعال و موثر ایران در  منطقه در راستای امنیت سازی وثبات موجب افزایش نقش و قدرت ایران خواهد شد.

وی خاطرنشان کرد: تا قبل از ۷ اکتبر تمام آمریکا و کشور‌های اروپایی به دنبال تضعیف و تنبیه روسیه در جنگ  اوکراین بودند، اما پس از حمله کوبنده حماس به رژیم صهیونیستی، خاورمیانه و مسئله فلسطین موضوع اول جهان شد و موضوع اوکراین به حاشیه رفت و روسیه بیشترین منفعت را از جنگ غزه و اسرائیل برد.

دیگر خبرها

  • اتحادیه اروپا: تهدید دیوان بین‌المللی کیفری غیرقابل قبول است
  • بازگشت سنت اعتراض‌ به دانشگاه‌های آمریکا | دانشجویان: تعامل با رژیم اشغالگر متوقف شود / سرکوب می‌کنید؟ مقاومت می‌کنیم
  • رده‌بندی جدید لیگ‌های اروپایی؛ سری آ پس از 17 سال در بین دو لیگ برتر اروپا!
  • خطوط مقدم جبهه مقاومت به دانشگاه‌های آمریکا و اروپا گسترش یافته است
  • روسیه بیشترین منفعت را از جنگ غزه و اسرائیل برد
  • واعظی: روسیه بیشترین منفعت را از جنگ غزه و اسرائیل برد
  • امضای تفاهم‌نامه همکاری فدراسیون‌های والیبال ایران و عمان
  • جلوه های تعارض منافع در قوه قضائیه / ارجاع گزینشی، آسیب جدی در رسیدگی به پرونده های ملی
  • آمادگی دانشگاه کاشان برای پذیرش دانشجویان تعلیق شده آمریکا و اروپا
  • حکم دادگاه لاهه برای دستگیری نتانیاهو جدی است