Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایسنا»
2024-04-26@18:59:37 GMT

انار ساوه از گزند باران پائیزه در امان است

تاریخ انتشار: ۱ آبان ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۵۵۵۴۰۷۱

انار ساوه از گزند باران پائیزه در امان است

مدیر جهادکشاورزی ساوه گفت: تا وقتی که دمای هوا به حد محسوسی سرد نشود، باران پائیزه خطری برای انار ساوه نخواهد داشت.

ایرج آقائی در گفت‌وگو با ایسنا، اظهار کرد: با ورود یک سامانه بارش زا به شهرستان ساوه بارش ها از دو شب پیش آغاز شد تا دیروز ادامه داشت و برای روزهای آخر هفته نیز از شدت بارش‌ها کاسته خواهد شد و بارندگی صرفا در پاره‌ای نقاط صورت خواهد گرفت.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی افزود: با کاهش سه درجه‌ای هوای این شهرستان حداقل دمای این شهر در هفته جاری به هفت درجه بالای صفر و حداکثر آن به ۲۳ درجه خواهد رسید.

آقائی با تاکید بر اینکه لازم است به دلیل شدت بارش‌ها به صورت نقطه‌ای، تمهیدات لازم برای مقابله با سیلاب‌های احتمالی اندیشیده شود، اظهار کرد: احتمال خسارت به محصولات زراعی و باغی وجود دارد و کشاورزان باید برای برداشت محصولات بهاره مانند لوبیا، یونجه و ذرت اقدام کنند و محصولات باغی نیز هرچه سریعتر به انبارها و سردخانه‌های استاندارد منتقل شوند. بارندگی‌های هفته جاری فرصت خوبی برای کاشت به موقع گندم و جو دیمی نیز است.

در همین رابطه مدیر جهادکشاورزی ساوه در خصوص احتمال بروز خسارت به محصولات باغی و زراعی متاثر از بارش‌های پائیزه بویژه در روزهایی که باغداران ساوجی سرگرم برداشت انار از قطب تولید انار جهان هستند، گفت: بارش باران و کاهش نسبی دما موجب افزایش نسبی ترکیدگی محصول انار خواهد شد.

حسن شریفی با تاکید بر اینکه تاثیر مثبت بارش‌های پائیزه چنانچه با کاهش نسبی دمای هوا همراه نباشد به مراتب بیشتر از تبعات منفی آنست، افزود: با توجه به اعلام سازمان هواشناسی مبنی بر اینکه بارندگی موثری که منجر به کاهش محسوس دمای هوا شود تا زمان برداشت کامل انار از باغات ساوه بوقوع نخواهد پیوست، لذا به باغداران همچنان توصیه می‌شود که در برداشت این محصول عجله نکرده و اجازه دهند تا فرآیند تولید انار به طور کامل طی شده و محصول با کیفیت این شهرستان که آوازه و شهرت جهانی دارد، برداشت شود.

وی با تاکید بر اینکه برداشت زودهنگام موجب عرضه محصولی با کیفیت کمتر خواهد شد، اظهار کرد: سرمازدگی انار زمانی اتفاق خواهد افتاد که دمای هوا کمتر از صفر درجه باشد که تاکنون از سوی سازمان هواشناسی چنین پیش‌بینی صورت نگرفته است.

وی تصریح کرد: افت شدید درجه حرارت سبب بروز خسارت به محصولات باغی مانند انار، زیتون و پسته و همچنین محصولات زراعی نظیر کلزا، گندم و جو خواهد شد.

گفتنی است، متاسفانه انار ساوه که بعنوان یکی از بهترین انواع انار تولیدی در کشور و دنیا محسوب شده و دارای شهرت بین المللی است، در سالیان اخیر دو بار طعم تلخ سرمازدگی را چشیده است، به گونه ای که سرمازدگی سال 95 منجر به بروز خسارت حدود 100 درصدی در باغات انار ساوه شد. در آن سال از مجموع 11 هزار هکتار باغات انار ساوه حدود 9 هزار و 800 هکتار دچار سرمازدگی شدید شده و کف‌بر شدند.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: بارش پاییزه استانی اقتصادی انار ساوه

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۵۵۵۴۰۷۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تداوم باد و باران در کشور

رییس مرکز ملی پیش‌بینی و مدیریت بحران مخاطرات وضع هوای سازمان هواشناسی از ادامه رگبار باران، رعد و برق و وزش باد شدید در مناطق مختلف کشور خبر داد.

صادق ضیاییان در گفت‌وگو با ایسنا، با بیان اینکه از امروز پنج شنبه در بیشتر مناطق نیمه شرقی، در بعضی ساعات، رگبار باران، رعد و برق و وزش باد شدید رخ می‌دهد گفت: جمعه در کرمان، نیمه شمالی سیستان و بلوچستان، برخی نقاط در استان‌های خراسان رضوی، خراسان جنوبی، یزد و ارتفاعات البرز مرکزی رگبار باران گاهی رعد و برق و وزش باد انتظار می‌رود.

وی اضافه کرد: شنبه در چهارمحال و بختیاری، کهگیلویه و بویراحمد، ارتفاعات هرمزگان و غرب فارس، افزایش ابر و رگبار باران و احتمال رعد و برق پیش بینی می‌شود.

وی ادامه داد: یکشنبه در بخش‌هایی از جنوب غرب و جنوب و دوشنبه در ارتفاعات خوزستان و ایلام بارش پراکنده پیش بینی می‌شود و طی این دو روز در سایر مناطق کشور جوی آرام حاکم است.

به گفته وی، طی پنج روز آینده وزش باد در نوار شرقی کشور تداوم خواهد داشت و در برخی از ساعات روز وزش باد شدید و گرد و خاک رخ می‌دهد.

رییس مرکز ملی پیش‌بینی و مدیریت بحران مخاطرات وضع هوای سازمان هواشناسی گفت: پنجشنبه تنگه هرمز و دریای عمان و جمعه شرق دریای عمان مواج خواهد بود.

وی درباره وضعیت جوی تهران طی دو روز آینده گفت: آسمان تهران فردا ( ۷ اردیبهشت) صاف تا قسمتی ابری، در بعضی ساعت‌ها وزش باد با حداقل دمای ۱۴ و حداکثر دمای ۲۵ درجه سانتیگراد و طی جمعه (شنبه ۸ اردیبهشت) صاف تا کمی ابری در بعضی ساعت ها وزش باد با حداقل دمای ۱۴ و حداکثر دمای ۲۶ درجه سانتیگراد پیش‌بینی می‌شود.

ضیاییان در پایان اظهارکرد: طی فردا و پس فردا شهرکرد با کمینه ۲ و ۳ درجه سانتیگراد و اهواز با بیشینه ۳۹ و ۴۰ دمای درجه سانتیگراد خنک‌ترین و گرمترین مرکز استان‌ها پیش‌بینی می‌شوند.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • ترنم باران، همچنان در کرمان گوش نواز است
  • پرآبی مسیل‌ها در محور انار- رفسنجان
  • ۲۵ میلیمتر باران در مشهد بارید
  • بارش ۲۵ میلیمتر باران در مشهد
  • پیش بینی هواشناسی کشور ۶ و ۷ اردیبهشت ۱۴۰۳ / بارش باران در این استان ها
  • تداوم باد و باران در کشور
  • ۵۶ هزار هکتار از اراضی پلدختر زیر کشت محصولات کشاورزی رفت
  • برداشت ۹۶۰ تن سبزیجات برگی از گلخانه‌های خراسان جنوبی
  • بارش باران با چاشنی رعدوبرق در کرمان
  • برداشت محصولات کشاورزی در نقاط مختلف استان بوشهر نظارت می‌شود