Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایسنا»
2024-05-02@02:33:07 GMT

تولید گاز مصنوعی با روش سبز

تاریخ انتشار: ۱ آبان ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۵۵۵۴۶۰۰

تولید گاز مصنوعی با روش سبز

دستگاه‌های مصنوعی، منابع انرژی تجدید پذیر هستند که برای تولید سوخت نیز مورداستفاده قرار می‌گیرند. در حال حاضر، محققان دانشگاه کمبریج برگ مصنوعی طراحی کردند که درواقع یک دستگاه کوچک باقابلیت تبدیل نور خورشید و دی‌اکسید کربن به انرژی است و می‌تواند بدون انتشار دی‌اکسید، گاز مصنوعی (گاز سنتز) تولید کند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

به گزارش ایسنا و به نقل از نیوز، گاز سنتز از هیدروژن و مونوکسید کربن ساخته می‌شود که در برخی موارد اندکی دی‌اکسید کربن نیز به آن افزوده می‌شود. از این گاز می‌توان برای تولید برق یا گرمایش استفاده کرد، اما بیشترین کاربرد آن در مرحله میانی تولید محصولاتی مانند پلاستیک، کودهای شیمیایی و سوخت‌هایی همانند دیزل است.

اروین ریزنر، محقق این تحقیق، اظهار کرد: شاید در مورد این گاز اطلاعاتی نداشته باشید، اما هرروز از محصولاتی که با کمک آن ایجادشده، استفاده می‌کنید.

متاسفانه ، تولید این گاز منجر به آزاد شدن دی‌اکسید کربن در جو می‌شود. به همین دلیل برای مقابله با این مشکل، گروه محققان دانشگاه کمبریج نمونه اولیه برگ مصنوعی جدیدی ایجاد کردند که می‌تواند از طریق فتوسنتز، گاز سنتز ایجاد کند.

این دستگاه جدید شامل دو جاذب سبک ساخته‌شده از پروسکایت و کاتالیزور کبالت است. هنگامی‌که در آب قرار می‌گیرد ازیک‌طرف اکسیژن تولید می‌شود و از طرف دیگر دی‌اکسید کربن و آب تقلیل یافته و مونوکسید کربن و هیدروژن ایجادشده و با ترکیب این دو گاز، گاز سنتز تولید می‌شود.

محققان اظهار کردند: این فناوری با نور کم در روزهای ابری یا بارانی نیز کارایی دارد. علت استفاده از پروسکایت در این سیستم، داشتن نور و ایجاد ولتاژ بالاست، به همین دلیل به‌تازگی در پنل‌های خورشیدی نیز از آن استفاده می‌شود. در ضمن، کبالت نیز نسبت به سایر مواد در تولید مونوکسید کربن، قیمت کمتری دارد.

این طرح جدید در حال حاضر، هیدروژن را با بازده 0.06 درصد و منو کسید کربن را با 0.02 درصد تولید می‌کند و هنوز بازده بالایی ندارد.

از دستگاه جدید می‌توان  در مراحل میانی تولید محصولات مفید، مانند برق ، دارو ، کود و سوخت هیدروژن استفاده کرد.

ریزنر در ادامه افزود: هدف ما تولید گاز سنتز و سپس تبدیل آن به سوخت مایع است تا بتوان سوخت مایع را در یک مرحله از دی‌اکسید کربن و آب تهیه کنیم.

تقاضای عمده‌ای برای سوخت‌های مایع در صنعت حمل‌ونقل سنگین و حمل‌ونقل هوایی پایدار وجود دارد و این فناوری جدید روشی کاربردی در این زمینه خواهد بود.

نتایج این تحقیق در نشریه Nature Material منتشرشده است.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: گاز سنتز

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۵۵۵۴۶۰۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

قدرتمندترین موتور فضایی چین ۵۰۰ تن پیشرانش تولید کرد

به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از اینترستینگ انجینرینگ، سازمان علوم آیرواسپیس و فناوری چین(CASC) برنامه موشک لانگ مارچ را مدیریت می کند. CASC اعلام کرده موشک ها با پایان یافتن این مجموعه تست، آماده آزمایش پرواز خواهند بود. این سازمان همچنین به خبرنگاران اعلام کرد ۴ موتور سوخت اکسیژن مایع کروسین موازی در تست انجام شده روز یک شنبه در کل ۵۰۰ تن پیش رانش تولید کردند.

این آزمایش ها در مرکز تست تانگ چوان واقع در شمال غربی ایالت شانشی انجام شده است.

طبق بیانیه CASC این نخستین تست احتراق موازی ۴ موتور بزرگ سوخت اکسیژن مایع کروسین است و موفقیت آمیز بودن آن گام مهمی در برنامه فضایی کشور به شمار می رود.

لی بین معاون مدیر CASC در این باره گفت: تست به طور کامل قابلیت فعالیت و اعتبار موتورها را به طور جداگانه تایید کرد. موتورها اکنون آماده انتقال به مرحله بعدی تست ها هستند.

طبق گزارش CCTV چین ۴ موتور YF 100با فناوری چرخش پمپ عقب طراحی شده اند. این امر در مقایسه با طراحی چرخشی پمپ جلو که به طور معمول به کار می رود، به کاهش اندازه و وزن ساختار موتور منجر می شود.

این جدیدترین نسخه از موتور YF100 با موتور سوخت اکسیژن مایع کروسین است.

کد خبر 6093351 شیوا سعیدی قوی اندام

دیگر خبرها

  • برای نابودی ویروس‌ها پنجره را باز کنید
  • استخراج الماس از گل صدتومانی + عکس
  • تعطیلی آخرین نیروگاه زغال‌سنگ بریتانیا برای پیشبرد هدف کربن‌صفر
  • قدرتمندترین موتور فضایی چین ۵۰۰ تن پیشرانش تولید کرد
  • استخراج الماس از گل صدتومانی
  • تولید نخ‌های آنتی باکتریال با استفاده از نانو ذرات روی در یزد
  • برای نابودی ویروس‌ها پنجره را باز کنید!
  • برنامه‌ریزی برای پژوهش در محور‌های سوخت پاک و هوش مصنوعی
  • الماس‌هایی که دو ساعته تولید می‌شوند؛ دستاورد کیمیاگران مدرن چیست؟
  • هوش مصنوعی ChatGPT دادگاهی می‌شود!