Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرگزاری مهر، پیش از شروع مسابقه فوتبال تیم ملی کشورمان با بحرین اتفاقی رخ داد که احساسات بسیاری از مردم ایران را جریحه‌دار کرد؛ اتفاقی که با تمام حاشیه‌هایش به سرخط اخبار آمد و پس از چند روز به پایان رسید اما یک موضوع اساسی را به مسئولین یادآوری کرد و آن هم این است که «نقش دیپلماسی ورزشی در ورزش ایران قبل، حین و بعد از مسابقات چیست؟»

به صورت کلی در فدراسیون‌های ورزشی بسیاری از کشورهای دنیا کسانی به عنوان نماینده حضور دارند که اطلاعات کافی راجع به دیپلماسی ورزشی داشته و وظیفه خاصی را برعهده‌ دارند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

آنان می‌دانند که به‌کارگیری شیوه‌های دیپلماسی ورزشی تا چه اندازه می‌تواند در روند مراودات، ارتباطات و اتفاقات پیرامون ورزش کشورشان موثر باشد و وظیفه‌شان این است که همانند یک دیپلمات اما در عرصه ورزش عمل کرده و با اتخاذ تدابیری از حق و حقوق ورزشکاران خود دفاع کنند. 

برای مثال، گاها دیده می‌شود که در بعضی از مسابقات به ورزشکاران ایرانی ویزا نمی‌دهند و یا زمانی که وارد کشوری می‌شوند، رفتار مناسبی با آنان صورت نمی‌گیرد. حتی در مواردی دیده‌ایم که حق ورزشکار ما پایمال شده و علیرغم شایستگی بازنده می‌شود؛ یکی از دلایل اصلی این مساله این است که در جامعه ورزش ایران کسی را نداریم که به دیپلماسی ورزش مسلط باشد. دیپلماتی که به کلیه مراودات ورزشی در دنیا آشنا است و اگر اتفاقی برای یکی از ورزشکاران ما یا تیم‌های ملی ما رخ داد بتواند آن را حل و فصلش کرده و از حقوق ورزشی کشورمان دفاع کند. 

اگر کمی عمیق‌تر به این ماجرا نگاه کنیم متوجه می‌شویم که عدم دفاع صحیح از حق و حقوق ورزشکاران و تیم‌های ما در حال تبدیل‌شدن به یک مساله پیچیده است؛ دلیل این موضوع این است که بسیاری از روسای فدراسیون‌های ورزشی کشورمان از اهمیت حضور چنین شخصی در کنار خود آگاه نیستند.

متاسفانه در بین مدیران ورزشی کشورمان، دیپلماسی ورزشی تعریف درست و دقیقی ندارد. باید یادآور شد که دیپلماسی ورزشی یکی از شاخه‌های دیپلماسی عمومی است و اگر از دیپلماسی عمومی حرف می‌زنیم، منظورمان همان سیاستی است که وزارت امور خارجه برای مراودات با دیگر کشورهای دنیا به کار می‌گیرد. بنابراین دیپلماسی ورزشی مجموعه اقداماتی است که باید در مواجهه با دیگر کشورها به‌کار گیریم تا از حقوق ورزشکاران خود دفاع کنیم. 

این موضوع در حالی است که متاسفانه فدراسیون‌های ورزشی ما هیچگونه تعاملی با وزارت امور خارجه ندارند، بدین معنی که وقتی می‌خواهند یک تیم ورزشی را به کشوری بفرستند، کسی در کنار تیم حضور ندارد که ضمن آشنایی با قوانین توانایی دفاع از حقوق ورزشکاران قبل، حین و بعد از مسابقات را داشته باشد. حتی از منظر دیگر، بسیاری از سرپرست‌های تیم‌های ملی به این پروتکل آشنا نبوده و بر زبان انگلیسی نیز مسلط نیستند. فدراسیون‌های ورزشی ما کارهای این چنینی خود را به بخش روابط عمومی فدراسیون سپرده‌اند در حالی که باید یادآور شد روابط عمومی نمی‌تواند کار دیپلمات بین‌المللی را انجام بدهد. 

بگذارید دو اتفاق مشابه را مقایسه کنیم؛ چندی پیش، در مسابقه بین بلغارستان و انگلستان، تماشاگران بلغارستانی شعارهای نژادپرستانه سر دادند. این فضا به‌گونه‌ای جلو رفت که حتی داور مسابقه بازی را چند دقیقه متوقف کرد اما بلافاصله پس از پایان مسابقه فدراسیون انگلیس به یوفا شکایت کرد و روز بعد، رئیس فیفا، آقای اینفانتینو با صدور بیانیه‌ای از طرفداران انگلیسی عذرخواهی کرد. همین اتفاق به صورت مشابه در دیدار ایران و بحرین نیز رخ داد و زمانی که سرود ملی جمهوری اسلامی ایران نواخته می‌شد، تماشاگران بحرینی به این سرود ملی کشورمان توهین کردند، حال چه اتفاقی افتاد؟ آیا اینفانتینو آمد و بیانیه‌ای داد؟

آیا فدراسیون فوتبال ما توانایی داشت که با شکایت از طرف بحرینی این پرونده را پیگیری کند؟ شاید دلیل این موضوع را بتوان در عدم داشتن یک دیپلمات ورزشی دانست. جالب است بدانید که حتی زمانی این اتفاق در ورزشگاه بحرین رخ داد که رئیس کنفدراسیون آسیا که خود یک بحرینی است در ورزشگاه حضور داشت. اما تاکنون هیچ پاسخی از سوی فدراسیون فوتبال کشورمان و مجامع بین‌المللی فوتبال به این اقدام نژادپرستانه صورت نگرفته است. وقتی به سرود کشورمان توهین می‌شود انگار به 80 میلیون جمعیت ما توهین شده است. چه کسی می‌خواهد این توهین را جواب بدهد؟ 

در پایان باید اشاره کرد که اکنون در شرایطی هستیم که شش ماه و نیم دیگر بازی برگشت ایران و بحرین در استادیوم آزادی برگزار می‌شود و خیلی‌ها منتظر هستند تا این اقدام آنان را در تهران جبران کنند. اگر فدراسیون فوتبال پیگیری نکرده و به این اقدام توهین‌آمیز بحرینی‌ها واکنش نشان ندهد، مطمئن باشید که اتفاقات بدتری در بازی برگشت رخ خواهد داد؛ اتفاقاتی که احتمالا تبعات سنگینی برای خود ما به همراه دارد چرا که رئیس کنفدراسیون آسیا بحرینی است و از نفوذ بیشتری برخوردار هستند. 

چیزی که جای خالی آن احساس می‌شود آن است که باید در تمام فدراسیون‌ها ورزشی ایران کسی را به عنوان مشاور بین‌الملل که آشنا به دیپلماسی ورزشی است قرار بدهیم تا بتوانیم از حقوق خود دفاع کنیم. ما باید کرسی‌های ورزشی در فضای بین‌المللی داشته باشیم و این کرسی‌ها با استفاده از کسانی به دست می‌آید که در ورزش ایران و دنیا صاحب نام هستند؛ مانند علی دایی، هادی ساعی، مهدی مهدوی‌کیا و ... البته این افراد باید از قبل آموزش‌هایی را دیده باشند و از نظر انجام امور بین‌المللی آماده باشند. فدراسیون‌های ورزشی ما باید تعامل مثبتی با وزارت امور خارجه داشته باشند و همچنین سرپرست‌های تیم‌ها باید آموزش‌های لازم را دیده باشند. بالاخره باید در جایی جلوی این اتفاقات زشت گرفته شود و اگر نتوانیم از حق خود دفاع کنیم، برای ورزش کشورمان بد است. 
--------------------------------------
یادداشت مهمان:
امیرعباس صادقی

کد خبر 4754494

منبع: مهر

کلیدواژه: تیم ملی فوتبال ایران تیم ملی فوتبال بحرین دیپلماسی ورزشی تیم فوتبال استقلال تهران تیم ملی فوتبال ایران تیم فوتبال پرسپولیس لیگ برتر فوتبال ایران جام جهانی والیبال تیم ملی فوتبال بحرین والیبال تیم ملی والیبال ایران ووشو قهرمانی جهان کشتی فرنگی کشتی آزاد ووشو جام حذفی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mehrnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مهر» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۵۵۵۶۵۵۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ستاره سابق تیم ملی رسماً دبیرکل فدراسیون شد

سید میلاد تقوی رئیس فدراسیون والیبال طی حکمی امیرحسین منظمی را به عنوان سرپرست دبیر کلی فدراسیون والیبال منصوب کرد.

در حکم انتساب امیرحسین منظمی آمده است: «احتراما؛ با توجه به سوابق و تجارب ارزنده جنابعالی به موجب این ابلاغ به سمت سرپرست دبیر کلی فدراسیون والیبال جمهوری اسلامی ایران منصوب می‌شوید.

امید است با اتکال به خداوند متعال و به کارگیری مساعی ارزنده خویش و نیز هماهنگی امور با نائب رئیس محترم فدراسیون، در انجام وظایف محوله موفق و موید باشید.»

رزومه امیرحسین منظمی به شرح زیر است:

«دکترای تخصصی مدیریت ورزش از دانشگاه تهران در سال ۱۳۹۴

بازیکن و مربی اسبق تیم ملی

مدیر سلامت، ورزش و آموزش دبیر خانه شورایعالی مناطق آزاد تجاری و ویژه اقتصادی کشور

عضو هیات مدیره سازمان ورزش شهرداری تهران

مدیر ورزش شهرداری منطقه ۱۴تهران

مشاور ورزشی شهرداری مناطق ۱۴، ۱۸، ۲۱تهران

رئیس انجمن والیبال شهرداری تهران

رئیس اداره تربیت بدنی دانشگاه تربیت دبیر شهید رجایی

مدیر گروه آموزشی مدیریت دانشکده علوم ورزشی دانشگاه شهید رجایی

عضو هییت ریسه فدراسیون والیبال جمهوری اسلامی ایران

عضو هیئت رئیسه هیئت والیبال استان تهران

مدیر تیمهای ملی والیبال جمهوری اسلامی ایران

مدیر تیمهای ملی والیبال جمهوری اسلامی ایران

رئیس انجمن والیبال فدراسیون ناشنوایان

رئیس انجمن والیبال دانشگاه پیام نور کشور

مدیر عامل باشگاه کهمان نوین لرستان

قائم مقام مدیر عامل باشگاه فرهنگی ورزشی متین وارنا صالحین ورامین

رییس کمیته بازاریابی انجمن مدیریت ورزشی کشور

عضو انجمن علمی مدیریت ورزشی کشور

مشاور عالی ورزشی فدراسیون ناشنوایان

عضو هیات ریسه پنل مدیریت ورزشی در همایش ملی یافته های نوین در علوم ورزشی

نماینده جامعه کمیته اخلاق در پژوهش های زیست پزشکی پژوهشکده گوارش و کبد دانشگاه شهید بهشتی

عضو کارگروه ویژه گردشگری جام جهانی فوتبال ۲۰۲۲قطر

مدیر اجرایی مسابقات لیگ جهانی والیبال در سال ۲

دبیر قطب یازده غذا و داروی کشور

عضو کمیته علمی سیزدهمین همایش بین المللی علوم ورزشی

ریس انجمن والیبال دانشجویان پسر دانشگاهها وموسسات آموزش عالی کشور

سوابق ورزشی

۱طلای دانشجویان جهان مربی ۲۰۱۲
۲طلای نوجوانان آسیا مربی ۱۳۸۹
۳طلای قهرمانی باشگاههای آسیا ورزشکار ۲۰۰۲
۴طلای کشورهای اسلامی دنیا جده عربستان ورزشکار ۱۳۸۴
۵طلای غرب آسیا اصفهان ایران ورزشکار ۱۳۸۰
۶طلای جام شیخ راشد امارات ورزشکار ۱۳۸۳
۷نقره المپیک آسیایی بوسان کره جنوبی ورزشکار ۲۰۰۲
۸نقره قهرمانی باشگاههای آسیا لبنان ورزشکار ۱۹۹۵
۹نقره قهرمانی باشگاههای آسیا تهران ورزشکار ۲۰۰۴
۱۰نقره جام شیخ راشد امارات ورزشکار ۱۳۷۶
۱۱نقره جام بین المللی دهه فجر مشهد ایران ورزشکار ۱۳۸۱
۱۲برنز المپیک ناشنوایان صوفیه بلغارستان مربی ۲۰۱۳
۱۳برنز قهرمانی باشگاههای آسیا ورزشکار ۱۹۹۴
۱۴برنز قهرمانی مردان آسیا پکن چین ورزشکار ۲۰۰۳
۱۵برنزجام بوگاینکف مسکو روسیه ورزشکار ۱۳۷۳
۱۶برنز قهرمانی باشگاههای آسیا ورزشکار ۱۹۹۶
۱۷بهترین اسپکر دانشجویان جهان پکن چین ورزشکار ۲۰۰۱
۱۸بهترین مدافع روی تور دانشجویان جهان پکن چین ورزشکار ۲۰۰۱
۱۹بهترین زننده سرویس دانشجویان جهان پکن چین ورزشکار ۲۰۰۱
۲۰بهترین زننده سرویس باشگاههای آسیا ورزشکار ۱۳۸۲
۲۱بهترین (ارزشمندترین) بازیکن جام شیخ راشد امارات ورزشکار ۱۳۷۶
۲۲مربی سطح سه بین المللی (کاتاگوری) ۳بالاترین سطح مربیگری والیبال در دنیا مربی ۲۰۱۵
۲۳مربی بین المللی والیبال ساحلی کشور مربی ۲۰۱۲
۲۴مربی تیم ملی نوجوانان پسر ایران مربی ۱۳۸۸
۲۵مربی تیم ملی دانشجویان کشور مربی ۲۰۱۲
۲۶سر مربی تیم ملی والیبال ساحلی ناشنوایان کشور سرمربی ۲۰۲۰
۲۷ پنج طلا، ۳نقره و ۳برنز سوپر لیگ والیبال باشگاههای ایران».

 

 

دیگر خبرها

  • مهم‌ترین اخبار ورزشی ۷ اردیبهشت
  • عکس| ستاره سابق تیم ملی دبیرکل فدراسیون شد
  • بورل: درباره گسترش تحریم‌های موجود علیه ایران اتفاق نظر وجود دارد / تحریم‌ها به تنهایی نمی‌توانند خطر گسترش تنش‌ها را برطرف کنند؛ باید جایی برای دیپلماسی در نظر گرفت
  • ستاره سابق تیم ملی رسماً دبیرکل فدراسیون شد
  • یک انتصاب جدید‌ و مهم در فدراسیون والیبال ایران
  • بورل: درباره ایران باید جایی را برای دیپلماسی در نظر گرفت
  • پیوند میدان و دیپلماسی‌
  • سرمربی تیم ملی والیبال وارد ایران شد +عکس
  • سرمربی تیم ملی والیبال وارد تهران شد
  • سرمربی تیم ملی والیبال به ایران آمد