Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایکنا»
2024-05-07@08:17:31 GMT

هفته کتاب فرآیندی موفق برای فرهنگ‌سازی کتاب

تاریخ انتشار: ۱ آبان ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۵۵۵۷۵۵۵

هفته کتاب فرآیندی موفق برای فرهنگ‌سازی کتاب

به گزارش ایکنا به نقل از ستاد خبری بیست و هفتمین دوره کتاب جمهوری اسلامی ایران، مصطفی محدثی خراسانی با اشاره به تأثیرگذاری فعالیت‌های هفته کتاب بر روند کتابخوانی مردم گفت: نفس برگزاری این رویداد فرهنگی روند موفقیت‌آمیزی است که مخاطبان خاص و عام کتاب را به خود جذب می‌کند و این امری ارزشمند در حوزه کتاب است که تداوم آن در آینده می‌تواند راهی مثبت در راستای نهادیه کردن کتاب در میان مردم باشد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی با اشاره بر نقش شاعران و نویسندگان در تولید آثار، افکار و اندیشه‌ها اظهار کرد: شاعران و نویسندگان متناسب با خواست و نیاز مخاطب به تولید آثار، افکار و اندیشه می‌پردازند و سعی می‌کنند که در ذهن مخاطب تأثیرگذار باشند. البته عوامل سیاسی، فرهنگی، اجتماعی و اقتصادی می‌توانند روند تولید آثار را تغییر دهند و هر اندازه این عوامل در حالت نرمال باشند، روند تولید آثار نیز با کیفیت خواهد بود و می‌تواند در افزایش فرهنگ کتاب‌خوانی به مردم کمک کند.

محدثی درباره دلایل بی‌تمایلی به کتاب‌خوانی مردم در جامعه گفت: عواملی همچون وضعیت نابسامان اقتصادی و گرانی کاغذ در کاهش سرانه‌ مطالعه در کشور تأثیرگذار است، اما آنچه که بیشتر در این میان بر مطالعه مردم تأثیرگذاشته است، ظهور رسانه‌های موازی به ویژه شبکه‌های اجتماعی است که رقیب کتاب و کتابخوانی شده‌اند. البته کتاب همچنان آن جایگاه اصیل و ارزشمند خود را در ذهن مردم دارد و هیچ رسانه دیگری نیز نمی‌تواند نقش کتاب را نادیده گرفته و یا از بین ببرد.

وی همچنین درباره اقدامات مثبت و ضروری برای افزایش فرهنگ کتاب‌خوانی در میان مردم بیان کرد: انجام کار‌های کارشناسی شده و پژوهشی در بخش‌های گوناگون حوزه کتاب یکی از اقداماتی است که باید صورت بگیرد. همچنین، سیاست‌گذاری‌های فرهنگی کشور، تعلیم و تربیت در خانه، مدرسه و دانشگاه‌ها و نهاد‌های تاثیرگذار بر مردم همگی باید در یک بازه ارزیابی گسترده قرار بگیرند تا بتوانیم نتایجی قطعی و مسرت بخشی را برای پیشبرد امر کتابخوانی در کشور بدست آوریم.

محدثی خراسانی در پایان و درباره انتخاب شعار بیست و هفتمین دوره هفته کتاب «حال خوش خواندن» گفت: «حال خوش خواندن» شعاری شاعرانه است که پیامی آموزشی و احساسی هنگام مواجهه مخاطب با این شعار دارد.

انتهای پیام

منبع: ایکنا

کلیدواژه: هفته کتاب کتابخوانی فضای مجازی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت iqna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایکنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۵۵۵۷۵۵۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تلفیق آگاهانه بازیگری و موسیقی در آثار نمایشی

شهریار صیقلانی بازیگر آثاری همچون بانویی از اسلو و سریال احضار و چند اثر نمایشی دیگر از حضور چهره‌های شناخته شده در تولیدات تصویری می‌گوید. - اخبار فرهنگی -

به گزارش خبرنگار فرهنگی خبرگزاری تسنیم؛ شهریار صیقلانی که پس از حضور موفق بانویی از اسلو که در تالار حافظ به روی صحنه رفت تجربیات مشابهی را در این ژانر داشته است علاوه بر بازیگری  آثاری همچون «عاشقانه»، «تکراری»، «آتش پنهان» و «معما» را در کارنامه خود دارد و در اثر «منو بشناس» در کنار 39 خواننده دیگر کشور حضور داشت در گفت‌وگو با تسنیم درباره وضعیت کنونی چهره ها و کیفیت آثار گفت: بازیگرانی که دستی بر موسیقی هم دارند در حال حاضر به جای اینکه یک کاراکتر جدیدی از تفکر و احساس خودشان را منتشر کنند، پیرو کارهایی که در جامعه موفق بوده می‌شوند و طبیعتا همه آهنگ‌ها به همین دلیل شبیه هم می‌شود. در نتیجه در موزیک پاپ این اتفاق می‌افتد که ما به جای اینکه صداها و حرف‌های جدید و موسیقی و تنظیم و سبک‌های مختص به کاراکتر هر آرتیستی را بشنویم، همه سعی می‌کند قطعاتی شبیه به قطعه‌ای که مورد توجه مخاطبان قرار گرفته است، بسازند و به کاراکتر خواننده و ایجاد یک اثر جدید توجهی نمی‌شود.

وی ادامه داد: متاسفانه استانداردهای لازم  رعایت نمی‌شود و همانطور که می‌بینیم صداها در استودیوها به واسطه نرم‌افزارها دستکاری می‌شود و برخی از خواننده‌ها در اجراهای زنده توانایی این را ندارند که قطعات خودشان را بخوانند. متاسفانه این روزها موسیقی در حال رفتن به سمت مصرف‌گرایی است تا به سمت ماندگاری و این اتفاق بسیار بدی است.

صیقلانی درباره حضور خواننده‌ها در جایگاه بازیگر در آثار نمایشی بیان کرد: اگر خواننده بازیگر بتواند هر دو مسئولیت خود را به خوبی انجام دهد، یعنی در بازیگری هم درخشان باشد، اتفاق خیلی خوبی است و نه تنها به سابقه خوانندگی‌اش لطمه نمی‌زند، بلکه باعث پیشرفت و درخشش بیشتر او هم می‌شود. به عنوان نمونه‌های موفق این موضوع در سال گذشته می‌توان به کامران جهانبانی و سینا ساعی اشاره کرد.

وی در پایان درباره فعالیت‌های اخیرش اظهار کرد: چند پیشنهاد بازیگری در تئاتر را در حال بررسی دارم  و برای یک اثر نمایش خانگی در حال ساخت تیتراژ هستیم .

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • تلفیق آگاهانه بازیگری و موسیقی در آثار نمایشی
  • هفته فرهنگی فریدن برگزار می‌شود
  • وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در حاشیه بازدید از روند آماده‌سازی نمایشگاه کتاب تهران مطرح کرد؛باید فضای تبلیغی و محیطی تهران در قُرُق نمایشگاه بین‌المللی
  • بازدید وزیر فرهنگ از مراحل آماده سازی نمایشگاه کتاب تهران
  • نمایشگاه کتاب تهران متعلق به جریان فرهنگ و ادب کشور است
  • باید فضای تبلیغی و محیطی تهران در قُرُق نمایشگاه بین‌المللی کتاب باشد
  • محمدعلی علومی، نویسنده و پژوهشگر درگذشت
  • افزایش ظرفیت تولید کاغذ تحریر/ ناشران و مخاطبان کودک و نوجوان حمایت می‌شوند
  • آماده حمایت جدی از ناشران و مخاطبان این حوزه هستیم
  • هفته پررنگ فیلم کوتاه و مستند/ از یک شایعه تا وظیفه جدید سینمایی