Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «بازار نیوز»
2024-04-26@21:15:29 GMT

وام مسکن بگیرها حتما بخوانند

تاریخ انتشار: ۱ آبان ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۵۵۵۸۹۶۱

روز گذشته بانک مسکن از تصویب طرحی با عنوان «۲و۱» خبر داد که بر اساس این طرح، مشتریان بانک می‌توانند با سپرده‌گذاری کوتاه‌مدت، تسهیلات دریافت کنند، اما این موضوع واکنش تعداد زیادی از مخاطبان ایسنا را به همراه داشت که در همین راستا طرح مذکور با جزئیات بیشتر و شفاف‌تر در اختیار مخاطبان قرار می‌گیرد. بانک مسکن به عنوان تنها بانک پرداخت‌کننده رسمی تسهیلات خرید مسکن در کشور شناخته می‌شود که اغلب شرایط پرداخت این تسهیلات می‌تواند بر قیمت مسکن نیز تاثیرگذار باشد، به طوریکه یکی از دلایل اصلی عدم افزایش سقف تسهیلات خرید مسکن از سوی مدیرعامل این بانک، احتمال افزایش قیمت مسکن ناشی از این تغییر بود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!



اما بانک مسکن روز گذشته از تصویب طرحی خبر داد که مشتریان این بانک می‌توانند با سرمایه‌گذاری کوتاه‌مدت، از بانک تسهیلات دریافت کنند.

بر اساس اعلام این بانک برای این طرح، حداقل مبلغ لازم برای سپرده‌گذاری در این طرح ۱۰ میلیون تومان تعیین شده است و سقف تسهیلاتی که یک فرد با تشکیل حساب در قالب طرح «۲و۱» می‌تواند هم زمان با سپرده‌گذاری، از بانک مسکن دریافت کند، نیز معادل ۸۵ درصد میزان سپرده و تا حداکثر ۲۰۰ میلیون تومان است؛ به این معنا که اگر مبلغ سپرده هر چقدر از ۲۳۵ میلیون تومان بیشتر باشد، آن فرد بیش از ۲۰۰ میلیون تومان نمی‌تواند دریافت کند.

بنابراین می‌توان گفت که سقف سپرده‌گذاری برای دریافت این تسهیلات ۲۳۵ میلیون تومان بوده که معادل ۲۰۰ میلیون تومان وام به سپرده‌گذار تعلق می‌گیرد.

از سوی دیگر، حداکثر مدت بازپرداخت این تسهیلات، ۶۰ ماهه تعیین شده و تسهیلات‌گیرنده در عین حال می‌تواند در قرارداد خود، مدت زمان کمتری را برای بازپرداخت کامل تسهیلات، اعلام کند.

یکی از مواردی که بسیاری از مخاطبان ایسنا را دچار ابهام کرده است، نحوه دریافت وثیقه از سوی بانک است، به این صورت که سپرده فرد سپرده‌گذار به عنوان وثیقه تسهیلات توسط بانک پذیرفته می‌شود و در مدت بازپرداخت تسهیلات، نسبتی از سپرده به تسهیلات، به عنوان سپرده مسدودی نزد بانک به عنوان وثیقه قرار می‌گیرد.

این نسبت به شکل ۱۰۰ به ۸۵ است؛ به این معنا که اگر فرد سپرده‌گذار در ازای ۱۰۰ میلیون تومان سپرده‌گذاری، ۸۵ میلیون تومان تسهیلات مرابحه در قالب این طرح از بانک مسکن دریافت کرده است، ۱۰۰ میلیون تومان سپرده آن فرد، به عنوان وثیقه تسهیلات تا انتهای مراحل بازپرداخت کامل تسهیلات نزد بانک مسدود خواهد ماند.

به عبارت دیگر، فرد سپرده‌گذار مبلغ ۸۵ میلیون تومان از بانک تسهیلات می‌گیرد و پس از پرداخت اقساط ۱۰۰ میلیون تومان او نیز به او بازخواهد گشت.

از سوی دیگر، تسهیلات این طرح هم به سپرده‌گذار و هم به بستگان درجه یک او همچون پدر، مادر، ‌ همسر و فرزند او قابل پرداخت است.

هرچند که مشابه این طرح پیش از این در برخی بانک‌های دیگر نیز اجرایی شده است، اما باید توجه داشت که تسهیلات این طرح ربطی به وام مسکن ندارد و با این تسهیلات می‌توان خرید کالا، خودرو، پرداخت شهریه دانشگاه و ... را انجام داد و نیازی به استفاده از آن در خرید مسکن نیست، در واقع این طرح بانک مسکن ارتباطی با وام مسکن ندارد.

از سوی دیگر، یکی از نکات مهم در این طرح سود دو درصدی سپرده و سود یک درصدی تسهیلات است، بنابراین سپرده‌گذار از ۱۰۰ میلیون تومان خود در مثال قبلی سالانه دو درصد سود دریافت می‌کند و این در حالی است که سود تسهیلاتی که می‌گیرد، تنها یک درصد است.

یکی دیگر از موارد مورد پرسش این است که چرا فردی باید سپرده خود را در بانک بگذارد و مبلغ کمتری تسهیلات دریافت کند که در این باره می‌توان موارد معمول استفاده از این طرح توسط مشتریان را توضیح داد.

این طرح در اصل بیش از مشتری حقیقی، مشتریان حقوقی دارد؛ به این صورت که به عنوان مثال یک نهاد، سازمان یا شرکت قصد پرداخت تسهیلات به کارمندان خود را دارد، اما می‌خواهد سازو کار قانونی پرداخت این تسهیلات انجام شده و از بازگشت پول خود نیز مطمئن باشد.

در این شرایط نهاد مذکور از مبلغ موردنیاز را از حساب خود نزد بانک مسکن مسدود کرده و از طریق این طرح، تسهیلاتی به کارمندان خود با سود یک درصد ارائه می‌کند.

اما با توجه به اینکه این تسهیلات برای بستگان درجه یک سپرده‌گذار نیز قابل پرداخت است، استفاده افراد حقیقی را هم دربرمی‌گیرد. تصور کنید که فردی می‌خواهد به برادر یا خواهر خود پولی بدهد و می‌خواهد از بازگشت آن مطمئن باشد، در این حالت فرد سپرده خود را نزد بانک گذاشته و فرد موردنظر می‌تواند از آن تسهیلات استفاده کند.

البته این طرح استفاده‌های دیگری هم دارد و می‌توان برای برخی سرمایه‌گذاری‌های پرریسک نیز از آن استفاده کرد و با دریافت این تسهیلات سرمایه خود را نزد بانک حفظ کرده و سرمایه‌گذاری پرریسک خود را هم انجام خواهد داد.

با این حال نکته مهم در این باره این است که بانک‌ها طرح‌های متفاوتی را برای پرداخت تسهیلات به مشتریان خود ارائه می‌کنند که ممکن است تمامی این طرح‌ها مورد استفاده همه مشتریان نباشد و مشتریان نیز می‌توانند درباره طرح‌های تسهیلاتی اطلاعات بیشتری از شعب بانکی کسب کنند لینک کوتاه خبر: bzna.ir/000FvW برچسب ها: وام مسکن ، مسکن ، تسهیلات ، بانک مسکن

منبع: بازار نیوز

کلیدواژه: وام مسکن مسکن تسهیلات بانک مسکن

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت bazarnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «بازار نیوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۵۵۵۸۹۶۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

روش جدید پرداخت مالیات بر ارث از سپرده متوفیان نزد بانک‌ها

مالیات بر ارث به عنوان یکی از انواع مالیات در ایران به مالیاتی گفته می‌شود که پرداخت آن به عهده وارثان متوفی است. به عبارت بهتر بعد از فوت شخص، هر یک از وراث اگر بخواهند ماترک متوفی(آنچه از متوفی به جا مانده است) را میان ورثه تقسیم کنند، ابتدا باید مالیات آن را به دولت پرداخت کنند و هریک به اندازه سهمی که می برند، مشمول مالیات می‌شوند.

مهلت و نحوه پرداخت مالیات

 نماینده قانونی متوفی یا وارثان به مدت زمان یک سال مهلت دارند تا نسبت به پرداخت این نوع مالیات اقدام کنند. برای این منظور افراد باید به سازمان امور مالیاتی موجود در محل زندگی متوفی مراجعه کنند. در قدم بعدی باید اظهارنامه‌های مخصوص سازمان امور مالیاتی با اطلاعاتی مانند: هویت متوفی، مکان سابق زندگی، اموال، دارایی‌ها و بدهی‌ها، هزینه‌های مربوط به کفن و دفن، واجبات مالی و عبادی و دیون متوفی پر شوند.

وارثان متوفی موظف هستند لیستی از دارایی‌های فرد فوت شده تهیه کنند و آن را به اداره امور مالیاتی محل سکونت متوفی تحویل دهند. اداره مالیات فهرست دارایی‌ها را همراه با سایر مدارک مربوطه برای بررسی به شورای حل اختلاف می‌فرستد. سپس شورای حل اختلاف طبق گواهی انحصار وراثت سهم ارث وارثان را تعیین می‌کند. البته قبل از محاسبه سهم الارث، وراث باید بدهی‌های متوفی از جمله مالیات‌های پرداخت نشده پرداخت شوند.

چه مواردی مشمول مالیات بر ارث می‌شود؟

طبق ماده ۱۷ قانون مالیات های مستقیم به پول، املاک و آپارتمان‌های مسکونی، صندوق امانات بانک، مغازه و سرقفل ، حق امتیاز، اجناس و تجهیزات واحد های اداری و مغازه ها، سهام بورسی و غیر بورسی و سهام سهم الشرکه که از متوفی باقی می ماند، مالیات تعلق می‌گیرد.

طبقات ارث در قانون

وراث از نظر ماده ۸۶۲ قانون مدنی و ماده ۱۸ قانون مالیات های مستقیم به سه طبقه تقسیم می شوند:

وراث طبقه اول که عبارتند از: پدر، مادر، زن، شوهر، اولاد و اولاد اولاد.

وراث طبقه دوم که عبارتند از: اجداد، برادر، خواهر و اولاد آنها.

وراث طبقه سوم که عبارتند از : عمو، عمه، دایی، خاله و اولاد آنها.

قانون مدنی نزدیکی به متوفی را در ارث ملاک قرار داده و هر طبقه‌ای که نزدیک‌تر است بر طبقه دورتر مقدم داشته است. در طبقات ارث، وراث طبقه بعد وقتی ارث می برند که از وراث طبقه قبل کسی نباشد.

میزان مالیات بر ارث

مالیات بر ارث با توجه به عواملی از جمله میزان دارایی، نوع، تعداد و دسته وارثان متفاوت است. در نتیجه میزان ثابتی ندارد و مالیات یک فرد ممکن است با فرد دیگر کاملا متفاوت باشد. وارثان متوفی، می‌توانند با در نظر گرفتن عوامل نامبرده شده، میزان مالیات را تعیین کنند.

روش جدید پرداخت مالیات بر ارث از سپرده متوفیان نزد بانک‌ها

براساس اطلاعیه سازمان امور مالیاتی کشور، جهت تسهیل و تسریع بهره مندی مودیان مالیات بر ارث از سپرده های متوفیان نزد بانک ها و موسسات اعتباری، از تاریخ ۰۱/۰۱/۱۴۰۳ وراث متوفیان ۰۱/۰۱/۱۳۹۵ و بعد از آن می توانند بدون مراجعه به اداره امور مالیاتی ذی‌ربط و صرفا با مراجعه مستقیم به شعبه بانک ذی‌ربط نسبت به پرداخت مالیات سپرده های متوفی و دریافت مابقی سپرده، اقدام کنند.

فائزه مجردیان-خبرنگار تحریریه جوان قدس

دیگر خبرها

  • قرارداد بانک مسکن و صندوق توسعه ملی روی کاغذ ماند
  • گلستان جزء استان‌های برتر در زمینه پرداخت تسهیلات مسکن شهری و روستایی
  • سهمیه یک‌هزار و ۷۰۰ واحدی میاندوآب در طرح نهضت ملی مسکن
  • روش جدید پرداخت مالیات بر ارث از سپرده متوفیان نزد بانک‌ها
  • دولت سیزدهم عزم راسخی برای تأمین مسکن اقشار کم‌برخوردار دارد
  • پرداخت بخشی از وام ودیعه مسکن به متقاضیان
  • پرداخت مالیات بر ارث، الکترونیکی شد
  • بانک‌هایی که همچنان نرخ سود ممنوعه روی میز دارند/ با بهره بانکی ۴۰ درصد، دلالی جایگزین تولید می‌شود!
  • خریداران و فروشندگان مسکن بخوانند/ از خرداد منتظر این تغییر باشید
  • کارمندان دولت حتما بخوانند/ ساعت کاری ادارات از این تاریخ تغییر می‌کند؟