Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «عصر ایران»
2024-04-29@18:33:22 GMT

عکس روز ناسا / وقتی یک ستاره می‌میرد

تاریخ انتشار: ۱ آبان ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۵۵۵۹۴۶۷

عکس روز ناسا / وقتی یک ستاره می‌میرد

ناسا در تصویر روز خود عکسی را با کاربران به اشتراک گذاشت که توسط رصدخانه پرتو ایکس "چاندرا" به ثبت رسیده است.

به گزارش ایسنا، این تصویر نشان‌دهنده یک ستاره در صورت فلکی "ذات‌الکُرسی" است که بر اثر یک انفجار از بین رفته است.

چیزی که پس از این انفجار باقی مانده و در تصویر به صورت رنگی دیده می‌شود، بقایای ابرنواختر است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

 یک ابرنواختر زمانی رخ می‌دهد که یک ستاره در حال مرگ شروع به خاموش شدن می‌کند. آن گاه به‌طور ناگهانی منفجر شده و مقدار بسیار زیادی نور تولید می‌کند و در پس خود یک هستهٔ کوچک نوترونی به جای می‌گذارد.

این بقایای ابرنواختر به افتخار یک ستاره‌شناس دانمارکی به نام " تیکو براهه"،‌  "تیکو"(Tycho) نام گرفته است.

وی از اولین کسانی بوده که این باقی‌مانده ابرنواختر را در سال ۱۵۷۲ میلادی کشف کرد.

این تصویر سرنخ‌هایی را در مورد آنچه که باعث ایجاد الگوهای باقی‌مانده از توده‌های روشن و نواحی کم‌رنگ می‌شود، فراهم می‌کند.

برای تاکید بر ماهیت سه‌بعدی باقی مانده ابرنواختر"تیکو"، دانشمندان دو محدوده از انرژی‌های محدوده اشعه ایکس را انتخاب کردند تا به جداسازی مواد(سیلیکون) بپردازند.

مواد سلیکون قرمز رنگ در تصویر از زمین در حال دور شدن هستند. در عین حال مواد سیلیکون آبی رنگ در تصویر به سمت ما حرکت می‌کنند.

رنگ‌های دیگر موجود در تصویر همچون زرد، سبز، آبی متمایل به سبز، نارنجی و بنفش نیز طیف گسترده‌ای از انرژی‌ها و عناصر را نشان می‌دهند.

منبع: عصر ایران

کلیدواژه: ناسا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.asriran.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «عصر ایران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۵۵۵۹۴۶۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

(عکس) عنکبوت‌های درحال حرکت روی سطح مریخ

آژانس فضایی اروپا گزارش داده است یک پدیده منحصر به فرد روی مریخ، با عنکبوت‌هایی که در سطح سیاره راه می‌روند اشتباه گرفته می‌شود.

به گزارش فارس، مدارگرد مریخ اکسپرس تصاویری عنکبوت مانند گرفته است، که در واقع فقط ویژگی‌های کوچک و تیره رنگی هستند که با تابش آفتاب بر روی دی‌اکسیدکربن رسوب شده در ماه‌های زمستانی سیاره شروع به شکل گیری می‌کنند.

به گفته آژانس فضایی، نور باعث می‌شود یخ دی اکسید کربن در پایین رسوبات به گاز تبدیل شود، که می‌ترکد و گرد و غبار را به بیرون پرتاب می‌کند.

در حالی که لکه‌ها ممکن است از فضا کوچک به نظر برسند، اما در واقع نسبتا بزرگ هستند. آژانس فضایی اروپا گفت که پهنای این تکه‌ها به ۴۴ متر می‌رسد و در بزرگ‌ترین حالت ممکن است بیش از ۸۰۴ متر عرض داشته باشند.

الگو‌های عنکبوت اولین بار توسط مدارگرد گازی ExoMars Trace مشاهده شده که در سال ۲۰۱۶ به فضا پرتاب شد و در حال مطالعه مریخ برای نشانه‌هایی از حیات احتمالی در گذشته است.

این منطقه که در سال ۱۹۷۲ توسط کاوشگر ناسا کشف شد، به نام Angustus Labyrinthus نیز شناخته می‌شود و در نزدیکی کلاهک قطبی جنوبی سیاره قرار دارد.

به گفته ناسا، مریخ در حال حاضر هوای بهاری را تجربه می‌کند. این آژانس در بیانیه‌ای اعلام کرد مریخ‌نورد کنجکاوی از هوای گرم‌تر این سیاره لذت می‌برد و روی پایش محیطی و کاوش دهانه گیل مریخ کار می‌کند.

دیگر خبرها

  • نخست‌وزیر اسپانیا: استعفا نداده و با قدرت ادامه می‌دهم
  • تصویر روز ناسا: گلبرگ‌های اطراف سحابی حلقه
  • نه به عربستان: ستاره بارسا تصمیمش را گرفت
  • (عکس) عنکبوت‌های درحال حرکت روی سطح مریخ
  • درخواست پیشکسوت پرسپولیس از مدیران باشگاه
  • حمید درخشان: برای تمدید قرارداد اوسمار عجله نکنید
  • بادبان خورشیدی ناسا در فضا باز شد
  • از کوچه‌باغ تا باغ‌کاجی | طرشت هنوز به باغ‌هایش معروف است
  • فهرست شورای ائتلاف با شروع زمان تبلیغات منتشر می‌شود
  • تهدید به بازنگری در دکترین هسته‌ای؛ آیا امیدی برای توافق باقی مانده؟