Web Analytics Made Easy - Statcounter

نایب رئیس فراکسیون پیشگیری از آسیب های اجتماعی مجلس شورای اسلامی با اشاره به معضل کودکان زباله گرد گفت: با توجه به ساز و کارهایی که پیمانکارهای شهرداری ها ایجاد کرده اند، باید نهادی روی آنها نظارت داشته باشد و کیفر بازدارنده ای برای باندهای مرتبط با کودکان زباله گرد ایجاد شود تا این معضل کاهش پیدا کند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

طیبه سیاوشی شاه‌عنایتی نایب رئیس فراکسیون پیشگیری از آسیب های جرائم و آسیب های اجتماعی مجلس شورای اسلامی در گفت‌وگو با خانه ملت درباره حل معضل کودکان زباله گرد ، گفت: به لحاظ قانونی و بر اساس قانون کار، کودک زیر 15سال حق کار کردن در ایران را ندارد و افراد فقط زمانی شامل قانون کار می شوند که بالای 15 سال، سن داشته باشند.

تدبیری برای کودکان کار اندیشیده شود

نماینده مردم تهران، ری، شمیرانات، اسلامشهر و پردیس در مجلس شورای اسلامی افزود: بر همین اساس و طبق قانون متولی امر کودکان کار، وزارت کار و به ویژه سازمان بهزیستی هستند، بنابراین مخاطب این مورد را وزارت کار و سازمان بهزیستی می دانیم. اگر بخواهیم از بعد نظارتی به این قضیه نگاه کنیم در واقع به دنبال این هستیم که فارغ از تابعیت بچه ها، چرا در این کشور کار می کنند و اگر وجود آنها قانونی بوده و بچه های ایرانی هستند که وای به حال این ممکلت و باید فکری به حال کودکان کنند.

ضرورت نظارت بر پیمانکارهای شهرداری

وی با اشاره به بعد قانونی این قضیه ادامه داد: طبق قانون کار پیمانکارها باید افراد بالای 15 سال را به کار بگیرند و پیمانکارهایی که به شهرداری ها وارد شده اند، بر اساس ساز و کار پیچیده ای که طی این سال ها ایجاد کرده اند و به لحاظ ثروتی که بازیافت زباله ایجاد می کند، باید یک نهادی روی این موضوع نظارت کند و در تعامل با وزارت کار، وزارت کشور یا شهرداری و بهزیستی این مسئله می تواند حل و فصل شود و نظارت انجام شود.

جلوگیری از ورود غیرقانونی کودکان به کشور

سیاوشی شاه عنایتی با بیان اینکه اگر این کودکان غیرایرانی هستند، باید راه حلی برای این موضوع پیدا کرد، گفت: برای حل این معضل یا باید جلوی مهاجرت غیرقانونی آنها گرفته شود یا اگر به نیروی کار نیاز است، این بچه ها نیستند که مورد بهره کشی اقتصادی قرار می گیرند، بلکه این بچه ها در تمام دنیا در کمپ یا اردوگاه هایی زندگی می کنند و مهارتی را کسب می کنند؛ اغلب این بچه ها که در ایران هستند، زبان فارسی را می دانند و باید نوشتن یاد بگیرند تا زندگی خود را در این کشور اداره کنند، این در حالی است که به نیروی کار نیاز باشد و بخواهند آنها را نگه دارند.

نایب رئیس فراکسیون پیشگیری از آسیب های از جرائم و آسیب های اجتماعی مجلس شورای اسلامی با تاکید بر اینکه راه حل ها هیچ کدام آسان نیست، عنوان کرد: راه حل ها برای چند ساعت یا چند روز نیست بلکه طولانی مدت است و در صورتی که تعامل انجام شود، یک راه حل طولانی خواهد بود که این تعداد کودکان زباله گرد کاهش پیدا کنند؛ تهران، مشهد، زاهدان و اهواز شهرهایی هستند که از این آسیب دور نیستند.

60 درصد کودکان کار غیرایرانی هستند

وی با اشاره به وجود باندهای مختلف در این قضیه خاطرنشان کرد: اگر کیفر بازدارنده در این موضوع که به نوعی قاچاق این بچه ها به ایران برای بهره کشی اقتصادی است وجود داشته باشد، قطعا موثر خواهد بود و این جریان کاهش پیدا می کند، در غیر این صورت این موضوع همچنان ادامه می یابد. بحث سر این قضیه است که 60 درصد این کودکان غیر ایرانی هستند، اما برای 40 درصدی که ایرانی هستند چه راه حلی دیده شده است و حداقل برای این تعداد می توانند اقدامی انجام دهند.

منبع: عصر ایران

کلیدواژه: طیبه سیاوشی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.asriran.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «عصر ایران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۵۵۶۰۳۳۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

اعضای شورای سیاستگذاری سی و ششمین جشنواره فیلم کودک معرفی شدند

با حکم محمد خزاعی معاون وزیر و رییس سازمان سینمایی کشور، ۱۲ تن از مدیران و فعالان فرهنگی هنری و سینماگر کودک و نوجوان به عنوان اعضای شورای سیاستگذاری سی و ششمین جشنواره بین المللی فیلم‌های کودکان و نوجوانان اصفهان معرفی شدند.

به گزارش گروه فرهنگی خبرگزاری دانشجو، مجید زین العابدین، علی قاسم زاده، کمال حیدری، یوسف افشارنیا، سید مهدی سیدین، فرزانه کلاهدوزان، اصغر فارسی، وحید نیکخواه آزاد، پوران درخشنده، وحید ملتجی، احمد مقیمی و علی صالحی، به عنوان اعضای شورای سیاستگذاری جشنواره فیلم کودک منصوب و معرفی شدند. 
محمد خزاعی در حکم انتصاب اعضای شورای سیاستگذاری جشنواره فیلم کودک و نوجوان، با تاکید بر این نکته که برگزاری جشنواره این رویداد فرصتی ارزشمند برای توجه به نقش مهم آثار مهم کودکان و نوجوانان است، برنامه‌ریزی، سیاستگذاری و تصمیمات اثر بخش در زمینه رشد سرمایه انسانی دغدغه‌مند، تقویت فکر و ایده‌های نو، تکامل چرخه تولید و اکران، تشویق و معرفی استعدادهای جوان و جهش تولید با مشارکت فیلمسازان در سینمای راهبردی کودک و نوجوان را از اعضای شورای مذکور خواستار شده است. 
سی و ششمین جشنواره بین المللی فیلم های کودکان و نوجوانان، به دبیری مجید زین العابدین در اصفهان برگزار می شود.

دیگر خبرها

  • اعضای شورای سیاستگذاری جشنواره فیلم کودک معرفی شدند
  • معرفی اعضای شورای سیاستگذاری جشنواره فیلم کودک
  • ۵ هزار کودک خیابانی در تهران
  • اعضای شورای سیاستگذاری سی و ششمین جشنواره فیلم کودک معرفی شدند
  • فرجام نماینده‌ای که «نخست‌وزیر» شد
  • علت پرحرفی کودکان؛ چطور رفتار کنیم؟
  • ارسال ۹۲ تن دارو به افغانستان
  • شرایط اخذ ویزای دبی برای کودکان
  • باید و نباید‌های تعامل با کودکان چاق
  • برنامه کودکی نداریم که درباره «جیغ و دست و هورایش» صحبت کنیم