Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش اقتصادآنلاین به نقل از ایران، پیش‌بینی‌ها نشان می‌دهد امسال تولید مرکبات افزایش دارد و تولید بیش از نیاز بازار داخلی است. تولید بیش از نیاز، در محصولاتی مانند هندوانه و گوجه فرنگی هم اتفاق افتاد. قیمت این دو محصول سال گذشته بشدت افزایش یافت و تولید‌کنندگان امسال سطح زیر کشت هندوانه و گوجه فرنگی را بالا بردند، تولید زیاد شد اما محصول روی دست کشاورزان ماند و حتی در مناطقی تولیدکنندگان ترجیح دادند محصول را منهدم کنند چون هزینه حمل و نقل آن بیش از سود آن می‌شد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

البته این موضوع سال‌هاست که تولید ما را تحت تأثیر قرار داده است و مختص به امسال نیست. افزایش قیمت باعث می‌شود که در سال بعد سطح زیر کشت آن محصول بسیار افزایش یابد و به این ترتیب تراز تولید و مصرف بر هم می‌خورد.  کارشناسان حوزه کشاورزی نبود الگوی کشت در هر منطقه را دلیل اصلی این مشکل ریشه‌دار کشاورزی و تولید در کشور می‌دانند.

اکنون این نگرانی وجود دارد که امسال افزایش تولید مرکبات گریبان بهره‌برداران را بگیرد و سرنوشت گوجه فرنگی و هندوانه در انتظار مرکبات باشد. اما زهرا جلیلی مقدم، سرپرست دفتر میوه‌های گرمسیری و نیمه گرمسیری وزارت جهاد کشاورزی  از برنامه‌ای برای صادرات مرکبات خبر داد تا تولیدکنندگان و صادرکنندگان از اجرای آن بهره‌مند شوند.

 تولید بیشتر از مصرف

پیش‌بینی تولید مرکبات امسال 5 میلیون و 200 هزار تن است. سرپرست دفتر میوه‌های گرمسیری و نیمه گرمسیری وزارت جهاد کشاورزی می‌گوید: «با توجه به سرانه مصرف در کشور حدود 500 هزار تن از تولیدات را می‌توانیم صادر کنیم. اما صادرات مرکبات عدد بالایی نیست.» به‌گفته جلیلی مقدم، برداشت پرتقال فعلاً شروع نشده و نارنگی در حال برداشت است با این حال پیش‌بینی تولید 3 میلیون و 200 هزار تن پرتقال وجود دارد.

بازار صادراتی نداریم

بازارهای صادراتی هدف برای مرکبات بازاری پایدار نیست و مشکل صادرات مرکبات در حال حاضر نامناسب بودن بازاریابی آن است. جلیلی مقدم با اشاره به این موضوع می‌افزاید: سال گذشته صادرات مرکبات 86 هزار تن بود که کمتر از توان صادراتی ما است. ترکمنستان، عراق، عربستان، قطر و روسیه عمده بازارهای صادراتی مرکبات ایران است. قیمت جهانی مرکبات 50 سنت در هر کیلو است. به گفته جلیلی مقدم «قیمت صادراتی مرکبات ایران کمتر از قیمت جهانی است و برای کشورهای هدف به صرفه است. به‌علاوه تولیدات ما کیفیت بالایی هم دارد. برای صادرات نیاز به بازاریابی و مطالعه بازارهای کشورهای منطقه را داریم.»

تغییر تعرفه

با توجه به اینکه مرکبات تولید فسادپذیری است برای مصرف آن باید برنامه‌ریزی دقیقی صورت گیرد. سرپرست دفتر میوه‌های گرمسیری و نیمه گرمسیری وزارت جهاد کشاورزی می‌گوید: «برای صادرات نیاز به برنامه‌های جدید داریم تا محصول فاسد نشود. نرخ تعرفه پایه صادرات مرکبات باید در زمان برداشت اصلاح شود. در واقع در زمان اوج برداشت این نرخ باید معقول و منطقی باشد. بسیاری از صادرکنندگان مرکبات را در باغ خریداری می‌کنند، اگر نرخ عمده فروشی را پایه تعرفه صادراتی قرار دهیم قیمت تعرفه بالا می‌رود و صادرکنندگان نمی‌توانند در بازارهای هدف رقابت کنند.» جلیلی مقدم، خاطرنشان می‌کند: «اصلاح پایه صادراتی در زمان برداشت به منظور تنظیم بازار، قیمت را برای تولید‌کننده بالا می‌برد و صادرکننده نیز قدرت رقابت پیدا می‌کند. پیشنهاد کاهش تعرفه در زمان برداشت مرکبات را به معاونت بازرگانی ارائه کرده‌ایم و امید داریم با تصویب این پیشنهاد در هفته آینده، این قانون امسال برای صادرات مرکبات اجرایی شود.»

پول نقد دلالان

 رئیس اتحادیه تعاونی‌های سراسری باغداران می‌گوید: «در حال حاضر تعاونی‌های کشاورزی در تمام استان‌ها فعالیت دارد. این تعاونی محصول را به‌صورت مستقیم بدون دست واسطه از کشاورزان خریداری می‌کند، بعد محصول را در بازار می‌فروشد و نقدینگی را به کشاورزان می‌پردازد اما مشکل اینجاست که پول دلالان در خرید نقد است اما تعاونی‌ها پول را با گذشت زمان به کشاورز بازپرداخت می‌کنند به همین دلیل کشاورز و تولید‌کننده ترجیح می‌دهند محصول را به دلالان بفروشند تا به تعاونی‌های کشاورزی.»

چالش بازار

به‌گفته علی اکبرخانی، متولیان تلاش می‌کنند تنظیم بازار را انجام دهند اما تنظیم بازار معمولاً برنامه‌ای برای بازار شب عید است، در حالی که بازار مرکبات اکنون با چالش مواجه و تولید‌کننده با چالش قیمت پایین فروش مرکبات روبه‌رو است. تغییر قوانین سازمان میادین و تره‌بار می‌تواند چالش بازار تولیدات را کاهش دهد. ارائه فاکتور خرید و فروش و مشخص شدن سود فروش در میادین به شفافیت بازار کمک می‌کند.

منبع: اقتصاد آنلاین

کلیدواژه: مرکبات تولید صادرات تولید مرکبات

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.eghtesadonline.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «اقتصاد آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۵۵۶۲۴۲۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

نزول طلا و ارز ادامه دارد | افزایش تیراژ تولید خودرو

به گزارش همشهری آنلاین ، عباس علی‌آبادی همچنین با بیان اینکه تاکسی‌های برقی نیز وارد شده است و متقاضیان برای خرید امکان ثبت‌نام دارند گفت: واردات خودرو نیز در دستور کار است تا تعادل بهتری در تأمین تقاضای بازار و ناترازی ایجاد شود.

تازه‌ترین آمارهای گمرگ ایران از میزان تخصیص ارز به صنایع مختلف نشان می‌دهد که خودروسازان مونتاژکار در سال گذشته بالغ بر ۳.۱میلیارد دلار ارز گرفته‌اند که نسبت به سال۱۴۰۱ افزایش چشمگیری یافته است.

بر این اساس، شرکت صنایع خودروسازی مدیران در سال گذشته بالغ بر یک میلیارد دلار ارز دریافت کرده‌اند که نسبت به سال۱۴۰۱ افزایش ۸۹درصدی نشان می‌دهد. همچنین شرکت کرمان موتور ۷۴۷میلیون ‌و ۹۱۲هزار دلار ارز دریافت کرده که نسبت به سال۱۴۰۱ بیانگر رشد ۷۵درصدی است.

نزول سنگین قیمت طلا و ارز

در رویداد دیگری از اقتصاد ایران، روند نزولی قیمت طلا و ارز که از اواسط هفته قبل آغاز شده بود، دیروز هم ادامه یافت و قیمت هر دلار آمریکا ۲درصد و هر سکه ۲.۸درصد کاهش یافت.

به‌گزارش همشهری، با فروکش کردن آتش هیجان در بازار طلا و ارز، قیمت دلار از اواسط هفته قبل شروع به نزول کرد و ابتدا وارد کانال ۶۵هزار تومان و سپس وارد کانال ۶۳هزار تومان شد. دیروز نیز این روند نزولی ادامه یافت و قیمت هر دلار آمریکا با سقوطی سنگین، تا لحظه تنظیم این گزارش، بیش از ۲درصد افت کرد و به ۶۱هزار و ۵۰۰تومان رسید.

بیشتر بخوانید

آدرس غلط به کل کل پرسپولیسی ها و استقلالی ها | دخل و خرج سرخابی ها بعد از واگذاری چه می شود؟ عراقی‌ ها کدام کالاهای ایرانی را می‌ خرند؟

به‌دنبال نزول قیمت دلار، قیمت سکه نیز با ۲.۸درصد کاهش به ۴۱میلیون ‌و ۲۰۰هزار تومان رسید. سکه گرمی که در روزهای گذشته با صعود مواجه شده بود، با ۴.۵درصد کاهش به قیمت ۶.۵میلیون تومان دادوستد شد. ربع سکه نیز ۳.۳درصد کاهش یافت و هر ربع سکه به قیمت ۱۴.۶میلیون تومان در بازار آزاد دادوستد شد.

محمد کشتی‌آرای، کارشناس بازار طلا، با اشاره به افت قابل توجه قیمت طلا و انواع سکه به‌دلیل کاهش قیمت طلای جهانی و کاهش نرخ ارز در هفته اخیر گفت: تداوم حراج‌ها و همچنین عرضه سکه‌های حراج‌شده به بازار باعث کاهش حباب سکه خواهد شد.

پرداخت وام بدون ضامن

سیداحسان خاندوزی، وزیر اقتصاد، در مراسم رونمایی از برات الکترونیک با اعلام اینکه در دولت سیزدهم در مجموع بیش از ۲۷۵هزار میلیارد تومان سرمایه بانک‌های تحت مدیریت دولت افزایش داشته است گفت: از سال۱۴۰۰ تا پایان سال گذشته ۱۱۷هزار میلیارد تومان تسهیلات خرد بدون ضامن توسط بانک‌ها پرداخت شده است.

مهدی ضیغمی، رئیس سازمان توسعه تجارت ایران، از برقراری ارتباطات مالی شبه‌سوئیفت با برخی کشورها خبر داد و گفت: با نزدیک به ۱۰کشور تعاملات مستقیم مالی و از طریق ارزهای ملی انجام می‌دهیم.

ساخت مسکن متناسب با معیشت مردم

آخرین خبرها از حوزه مسکن نیز نشان می‌دهد که یک نوع طبقه‌بندی متناسب با میزان معیشت افراد برای رفع نیاز مردم درنظر گرفته شده است.

بر همین اساس، روز گذشته، علیرضا جعفری، مدیرعامل گروه سرمایه‌گذاری مسکن، از ساخت ۱۰۰هزار واحد مسکونی در ۳نوع متفاوت خبر داد و گفت: گروه اول، مسکن اجتماعی، ذیل طرح نهضت ملی مسکن برای دهک‌های یک تا۴ ساخته خواهد شد. گروه دوم، مسکن استطاعتی، برای دهک‌های هدف ۵ تا۷ به‌منظور تنظیم بازار مسکن برنامه‌ریزی‌ شده است و گروه سوم، مسکن اقتصادی، نیز ویژه دهک‌های ۸ تا۱۰ است که می‌تواند برای محقق کردن انتظارات سهامداران ساخته شود.

کد خبر 847590 منبع: روزنامه همشهری برچسب‌ها ارز - بازار داخلی یورو قیمت طلا و فلزات گرانبها - ایران سکه - قیمت خودرو - ایرانی خودرو دلار آمريكا

دیگر خبرها

  • کاهش ۸۳۰ میلیون دلاری ارزبری برنج طی یکسال گذشته/ برنج ایرانی ۹ درصد ارزان شد
  • برداشت محصول از مزرعه طــرح مــقـایـســه گندم در هندیجان
  • قیمت«گوجه فرنگی» از هفته آینده و «پیاز» از ماه آینده کاهش می‌یابد
  • برداشت جو قصیل در قم
  • کشت آزمایشی جو قصیل در قم به برداشت رسید
  • برداشت خیار سبز در شهرستان قیروکارزین
  • باغات مرکبات مازندران شناسنامه‌دار می‌شوند
  • تن ماهی و رب گوجه چند درصد گران می‌شود؟
  • برداشت ۱۵ هزار تن گندم از مزارع استان بوشهر
  • نزول طلا و ارز ادامه دارد | افزایش تیراژ تولید خودرو