Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایسنا»
2024-04-26@05:04:10 GMT

بوی برنج از شالیزارهای طارم به مشام‌ می‌رسد

تاریخ انتشار: ۲ آبان ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۵۵۶۳۰۱۲

بوی برنج از شالیزارهای طارم به مشام‌ می‌رسد

۱۲۸۰ بهره‌بردار طارمی در حال برداشت برنج از ۸۶۵ هکتار از زمین‌های کشاورزی این شهرستان طارم هستند.

به گزارش ایسنا، طارم یکی از زیباترین شهرستان‌های استان زنجان است، برخورداری از آب و هوای خوب و جریان رودخانه قزل‌اوزن در آن، بسترهای لازم کشاورزی در این منطقه را فراهم کرده است.

هندوستان ایران یکی از قطب‌های اصلی کشاورزی استان و حتی کشور است، تا جایی که چشم بازار سیر از زیتون طارم است و طارم یکی از شهرستان‌های اصلی تولید زیتون باکیفیت در کشور محسوب می‌شود اما زیتون همه ماجرای طارم نیست، بلکه طارم در تولید محصولاتی از قبیل سیر، گوجه‌فرنگی، سیب‌زمینی و انار است، تا جایی که سالانه بیش از ۵۰۰ هزار تن انواع محصولات کشاورزی را روانه بازار می‌کنند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

سهم شهرستان طارم در صدور محصولات کشاورزی استان بسیار قابل توجه بوده و حدود ۵۰ تا ۶۰ درصد برآورد می‌شود اما این‌ها همه ماجرا نیست، تا جایی که ردپای طارمی‌ها را در تامین و تولید برنج نیز در کشور می‌توان دید برنجی که دارای بهترین کیفیت است و مشتریان پرو پاقرصی دارد.

مجاورت طارم با استان‌های گیلان و مازندران سبب شده این شهرستان از ظرفیت خوبی در حوزه تولید برنج برخوردار باشد، البته روستایی نیز به نام طارم‌سر، در بخش کوچصفهان رشت وجود دارد که در هر دوی آن‌ها کاشت برنج رواج دارد. برنج‌های به عمل آمده از این مکان‌ها را برنج طارم گویند، حالا هر کدام با توجه به مکان کاشت و برداشتش اسم‌های مختلفی به خود گرفته است. مثلا انواع برنج طارم عبارتند از طارم عطری، طارم صدری، سنگ طارم و طارم هاشمی. البته در آستانه اشرفیه نیز برنجی به نام طارم دم سیاه کشت می‌شود که همه این اقلام برنج بسیار خوش‌پخت و خوش‌طعم هستند.

یکی از روستاهای شهرستان طارم، روستای درام است که محل کشت بهترین نوع برنج طارم است و این امر به دلیل آب و هوای بسیار مناسب آنجا است. رودهایی که از رشته کوه‌های تالش و زنجان آمده و همه مزارع آنجا را آبیاری می‌کند و آبی بسیار سرد دارد که این سردی آب نیز بر طعم و مزه برنج تاثیر فراوانی داده و از همه مهم‌تر رود قزل‌اوزن از جوار مزرعه‌های روستای درام گذشته است و کل مزارع از آب گوارا و زلال این رود استفاده می‌کند، بنابراین برنجی کاملا ناب از این مناطق حاصل می‌شود.

این روزها ۸۶۵ هکتار از شالیزارهای طارم رنگ کار و تلاش به خود گرفته و ۱۲۸۰ بهره‌بردار در طارم در حال برداشت برنج از شالیزارهای خود هستند که طبق پیش‌بینی‌ها نزدیک به ۳۱۲ میلیارد ریال درآمد عاید بهره‌برداران طارمی خواهد شد. پیش‌بینی می‌شود ۷۳۰ تن برنج سفید از این زمین‌ها برداشت و در بازار عرضه شود.

۴۰ درصد این محصول بیشتر در ناحیه پایین‌دست قزل‌اوزن که به صورت مستقیم کشت شده است، اواخر مرداد برداشت می‌شود و ۶۰ درصد باقی‌مانده در بالادست رودخانه قزل‌اوزن که به روش نشایی کشت شده است، از اوایل مهر برداشت می‌شود. خلاصه در جای‌جای ایران که بنگری، محصولاتی ناب و سالم خواهی یافت که در هیچ جای دنیا لنگه ندارد و خیلی از کشورها به دنبال این ثروت‌های پربرکت ما هستند اما متاسفانه بر سفره بعضی از مردم به‌جای برنج‌های مرغوب داخلی، برنج‌های خارجی دیده می‌شود و اصلا معلوم نیست چه چیز این برنج‌ها بر برنج ایرانی ارجعیت داشته است.

کیفیت برنج ایرانی همواره برای تولیدکننده‌های آن از دغدغه‌های اساسی بوده که به واسطه همین کیفیت مناسب، سهم بازار خود را در میان مردم ایران داشته است.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: طارم برنج طارم زنجان هندوستان ایران استانی اقتصادی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۵۵۶۳۰۱۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

برداشت نوبرانه گوجه سبز در سرپل ذهاب

به گزارش خبرگزاری صدا و سیما مرکز کرمانشاه، مدیر جهاد کشاورزی شهرستان سرپل ذهاب با اشاره به اینکه  اولین برداشت نوبرانه گوجه سبز کشور در روستای گردشگری پیران در شهرستان سرپل ذهاب انجام می‌شود افزود: شرایط آب و هوایی، استفاده از ارقام مناسب و جایگزینی کود بیولوژیک به جای شیمیایی از عواملی است که موجب شده است محصول گوجه سبز این شهرستان از کیفیت و مرغوبیت بالایی برخوردار باشد.
بهرامی با اشاره به اینکه سطح باغات گوجه سبز این شهرستان ۲۰۰ هکتار است گفت: پیش بینی می‌شود امسال یک هزار تن گوجه سبز روانه بازار شود.

مدیر جهاد کشاورزی شهرستان سرپل ذهاب گفت: برداشت نوبرانه گوجه سبز در فصل بهار باعث اشتغال زایی خوبی در شهرستان سرپل ذهاب شده است.

وی اظهار داشت: امسال به علت بارش تگرگ و باران محصول گوجه سبز غداران دچار خسارت‌های زیادی شد که از دست‌اندرکاران انتظار داریم در این زمینه تمهیدات لازم اندیشیده و باغداران را یاری کنند.

دیگر خبرها

  • افت تراز آب های زیرزمینی در کهگیلویه/توقف کشت برنج با آب زیرزمینی
  • برداشت کلزا در بهبهان
  • نخستین نشای مکانیزه برنج در شفت انجام شد
  • آغاز برداشت گندم از زمین‌های زراعی شهرستان بمپور
  • فعالیت ۲۱ بانک نشا در آمل/کشت مکانیزه ۲۴ هزار هکتاری
  • برداشت ۱۶ هزار تن سیر در طارم
  • ۱۶ هزار تن سیر در طارم برداشت می‌شود
  • تولید برنج سالم در شالیزارهای رامسر
  • برنج هم از تورم جا نماند!
  • برداشت نوبرانه گوجه سبز در سرپل ذهاب