Web Analytics Made Easy - Statcounter

نشست هم‌اندیشی تبیین راهکارهای توسعه آذربایجان شرقی همزمان با روز آمار و برنامه‌ریزی با حضور اساتید و روسای دانشگاه‌های استان، شهردار تبریز، معاون عمرانی استانداری، رئیس مدیریت و برنامه‌ریزی آذربایجان شرقی و نماینده مجلس شورای اسلامی در سالن اجتماعات اتاق بازرگانی تبریز برگزار شد.

به گزارش ایسنا، در این نشست رئیس سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی آماری در خصوص نحوه توزیع جمعیت و فعالیت‌های اقتصادی تحت عنوان سند آمایش استانی ارائه داد، سپس بخش دوم و سوم برنامه با صحبت‌های "محمد باقر بهشتی" عضو هیئت علمی دانشکده اقتصاد دانشگاه تبریز، "حسن امین‌لو" استاد بازنشسته و مشاور وزیر بهداشت و "فیروز راد" استاد جامعه شناسی دانشگاه پیام نور تبریز در خصوص جایگاه آذربایجان در توسعه ایران و چالش‌های فرهنگی استان خاتمه یافت.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

  

بهشتی با اشاره به مرکزگرایی سیاست‌های کشور از ضعف استان‌های دور از مرکز ایران انتقاد کرد و گفت: جایگاه آذربایجان شرقی در اقتصاد کشور در سال‌های اخیر کم‌رنگ‌تر شده و بسیاری از شاخص‌های اقتصادی روند کاهشی داشتند. 

وی با اشاره به کاهش مقدار تولید استان در دو دهه اخیر، اظهار کرد: مقدار تولید استان در سال 1394، 39 هزار و 400 میلیارد تومان معادل 10 میلیارد دلار بود که رقم بسیار پایینی است، براساس آمار تولید استان‌ها در سال 1379 ، تولید آذربایجان شرقی 3.96 درصد کل کشور بوده که این رقم در سال 94 این رقم به 3.59 درصد رسید که نشان دهنده‌ی روند نزولی سهم استان از تولید کشور است.

وی ادامه داد: کشور آلبانی با جمعیت دو میلیون و 900هزار نفر 13.9 میلیارد دلار تولید دارد، تولید کشور ارمنستان نیز با سه میلیون نفر جمعیت 12.5 میلیارد دلار و فلسطین 4میلیون و 600 میلیون نفری 17 میلیارد دلار است.

بهشتی در خصوص تولید سرانه استان، گفت: تولید سرانه استان در سال 79، 26 درصد کمتر از میانگین کشوری بوده که این رقم در سال 94 به 33 درصد افزایش یافته است؛ هم‌چنین سهم جمعیتی استان نیز با روند کاهشی همراه بوده و از 5.53 درصد در سال 75 به 4.89 درصد در سال 95 رسیده است. 

وی در خصوص تفاوت بین حجم جمعیت و تولید استان، اظهار کرد: آذربایجان شرقی به دلیل مهاجر فرست بودن هر ساله با کاهش سهم جمعیتی روبه رو بوده است، مهاجرت نیروهای توسعه، متخصصان و صاحبان سرمایه به شهرهای مرکزی و به خصوص تهران باعث کاهش تولید استان شده است و این روند هم‌چنان ادامه دارد.  

وی با بیان این‌که نرخ بیکاری استان از متوسط کشوری بالاتر است، افزود: آذربایجان شرقی دارای تاریخی پرافتخار با سطح بالای توانایی است. 

بهشتی متذکر شد: یکی از نقطه ضعف ‌های استان انزوا طلبی افراد است به طوری‌که از کل شاغلان کشور حدود 36 درصد به صورت انفرادی کار می‌کنند و در استان نرخ این افراد 44 درصد است که این نوع فعالیت‌ها باعث توسعه نمی‌شوند.   

حسن امین‌لو، استاد بازنشسته و مشاور وزیر بهداشت با بیان مطالبی در خصوص نظرات جهانگردان، بازرگانان و دیگر افراد خارجی قرن‌های گذشته مانند مارکوپولو، ژان شاردن و ابن بطوطه درمورد تبریز به اهمیت این شهر در زمان‌های گذشته اشاره کرده و تعدادی از شعرا، خوشنویسان، هنرمندان تبریزی را نام برد.

وی با تاکید بر این‌که تبریز، شهر اولین‌هاست، گفت: اولین چاپخانه، اولین سینما با نام سینما سولی و اولین کتابخانه کشور در تبریز دایر شده است، بازار تبریز به عنوان بزرگ بازار سرپوشیده جهان، مسجد کبود با کاشی‌کاری بی‌نظیر، ارگ علیشاه، رصدخانه مراغه، مکتب نگارگری تبریز، خط نستعلیق میرعلی تبریزی و فرش تبریز از دیگر دست‌آوردهای این شهر است.  

فیروز راد،  استاد جامعه شناسی دانشگاه پیام نور تبریزبا اشاره به اهمیت فرهنگ در جوامع، اظهار کرد: فرهنگ مجموعه‌ی آموخته، اندوخته و تجارب بشری است که از نسلی به نسل دیگر منتقل می‌شود، فرهنگ ایران متشکل از سه فرهنگ باستانی یا ملی، دینی یا اسلامی و غربی است. 

وی ادامه داد: توسعه، بازسازی حامعه براساس ایده‌ها و اندیشه‌های نوین براساس سه رکن علم باوری، انسان باوری و آینده باوری است، در تعریفی دیگر توسعه فرایندی پیچیده مادی و معنوی است. 

وی افزود: خروجی توسعه مادی رفاه و آسایش در زندگی و خروجی توسعه معنوی رضایت است.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: نشست هم اندیشی توسعه استانی علمی و آموزشی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۵۵۶۳۶۴۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

رقابت ۱۲ نفر برای ۶ کرسی دیگر مجلس در آذربایجان شرقی

به گزارش خبرگزاری صداوسیما؛ مرکز آذربایجان شرقی در مرحله نخست انتخابات دوازدهمین دوره مجلس، ۲۴۵ نماینده انتخاب شدند و تعیین تکلیف ۴۵ کرسی به به دور دوم کشید.
انتخاب این ۴۵ نماینده در ۲۲ حوزه انتخابیه صورت می‌گیرد که سه حوزه تبریز، آذرشهر و اسکو _ میانه و شبستر در  آذربایجان شرقی واقع شده است.

در دوره دوم انتخابات مجلس شورای اسلامی در استان ۱۲ نفر برای کسب ۶ کرسی باقیمانده از ۱۹ نماینده استان باهم به رقابت خواهند پرداخت که چهار نماینده از بین هشت نفر در تبریز انتخاب می‌شود و از حوزه میانه و شبستر نیز یک نفر منتخب و راهی مجلس خواهد شد.

همچنین انتخابات در هشت حوزه انتخابیه در کشور از جمله حوزه انتخابیه تبریز آذرشهر و اسکو به صورت کاملاً الکترونیکی برگزار می‌شود و علاوه بر اینکه احراز هویت الکترونیکی است، شمارش آراء هم به صورت الکترونیکی خواهد بود.

طبق قانون تنها کسانی می‌توانند در مرحله دوم رأی بدهند که حتما در دور اول در همان حوزه انتخابیه رأی داده باشند و یا اصلا در کل کشور رأی نداده باشند.

تبلیغات داوطلبان نمایندگی دومین دوره انتخابات مجلس دوازدهم از یک هفته قبل از تاریخ برگزاری انتخابات از ساعت ۰۰:۰۰ بامداد پنجشنبه ۱۳ اردیبهشت آغاز می‌شود و تا پنجشنبه ۲۰ اردیبهشت ساعت ۸ صبح ادامه خواهد داشت.

دور دوم انتخابات مجلس شورای اسلامی جمعه ۲۱ اردیبهشت ۱۴۰۳ در حوزه‌های باقیمانده برگزار می‌شود.

 

دیگر خبرها

  • دانشکده هوش مصنوعی در دانشگاه آزاد تبریز راه‌اندازی می‌شود
  • دانشگاهیان پیشرفت‌های کشور را روایت کنند/ هر استاد و دانشجو یک رسانه باشد 
  • رقابت ۱۲ نفر برای ۶ کرسی دیگر مجلس در آذربایجان شرقی
  • اطلاعیه قطعی آب شهرک خاوران تبریز
  • نواخته شدن زنگ سپاس معلم در تبریز
  • پیشرفت‌های علمی و صنعتی کشور نتیجه زحمات و تلاش‌های نیروی کار است
  • کارگری نماد بالندگی، رشد و اثربخشی است/ کارگران حرف اول و آخر را در جهش تولید می‌زنند
  • بهره‌برداری از ۸۰ درصد پروژه‌های آموزشی تبریز
  • نشست هم‌اندیشی امیرعبداللهیان و مدیران رسانه‌ای برگزار شد
  • برگزاری نشست هم اندیشی مدیران مراکز مشاوره استان