Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش ایسنا، دکتر باقر لاریجانی در جمع خبرنگاران درباره مسائلی که به‌تازگی پیرامون صندلی‌فروشی در دانشگاه‌های علوم پزشکی مطرح شده است، گفت: سازمان سنجش آموزش کشور در گذشته مقاومت می‌کرد که لیست‌ها را به وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی منعکس کند. ما کاری را در یکی دو سال گذشته شروع کردیم‌ که طی آن لیست‌ها را به طور کامل از سازمان سنجش اخذ و از سوی دیگر لیست قبولی‌ها را هم از دانشگاه‌ها دریافت کرده و این‌ دو فهرست را با هم‌ مانیتور می‌کنیم.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

این کار به طور جدی در حال پیگیری است و سیستم‌ ما کاملا کنترل می‌کند کسی که فارغ‌التحصیل می‌شود چه زمانی وارد و چه زمانی خارج شده است.

وی افزود: اخیرا با توجه به بحث‌هایی که شد، این کار را به طور جدی‌تر دنبال می‌کنیم و حسب نظری که وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی داشته و معاونت آموزشی نیز این کار را درست می‌دانست، کل اسامی‌ که سازمان سنجش به دانشگاه‌ها اعلام‌ کرده است را مورد بررسی قرار می‌دهیم.

لاریجانی گفت: مواردی نیز مطرح‌ می‌شود که کسی برای ورود به دانشگاه امتحان داده یا نداده است. مواردی که ما بررسی کردیم، نشان می‌دهد برخی گزارش‌هایی که شده، درست نبوده است‌.

معاون وزیر بهداشت درباره دانشجویانی که از خارج از کشور پذیرش می‌شوند، گفت: موضوع دیگر این است که دانشجویانی که از خارج از کشور می‌خواستند در داخل ادامه تحصیل دهند، باید شرایطی داشته باشند مثلا دانشگاهی که بودند معتبر باشد و نمرات‌شان هم شرایط خاصی داشته باشد. در گذشته هم دقت می‌کردیم، از زمانی که مسئله ارز جدی شد نیز فشار ورود دانشجویان از خارج به داخل بیشتر از گذشته شد. قبلا مصاحبه برای پذیرش دانشجویان به داخل وجود نداشت و ما اخیرا مصاحبه را نیز اضافه کردیم اما به مواردی برخوردیم که افراد می‌خواستند تقلب‌هایی انجام دهند یعنی کسی بود که نمره سال آخرش درست نیست اما چند وقت بعد می‌دیدیم که نمره درست را می‌آورد.

وی افزود: ما کم‌کم‌ به این قضیه مشکوک شدیم و حراست و بقیه را فعال کردیم و با مواردی در حدود ۱۰۰ یا ۲۰۰ مورد روبرو شدیم که عدد دقیق را بعدا استخراج و اعلام‌ می‌کنیم. این موارد کارنامه تحصیلی خود را از یک جا می‌آوردند. هم پسرانه و هم دخترانه‌. ما این موارد را به آموزش و پرورش انتقال دادیم و سیستم‌های نظارتی ما هماهنگ کردند و مشخص شد تقلبی در این قضیه وجود دارد.

لاریجانی گفت: افرادی را که متوجه آن‌ها شدیم اجازه ندادیم به دانشگاه وارد شوند. این‌ ممکن است به بررسی‌های بیشتری نیاز داشته باشد.

معاون آموزشی وزیر بهداشت ادامه داد: مواردی که گمان می‌کنیم ممکن است مشکوک باشد را دوباره چک می‌کنیم. مقوله دیگری که با آن‌ برخورد کردیم افرادی بودند که گفتند از خارج کشور آمده‌ایم و وقتی ما پرونده را بررسی کردیم متوجه شدیم که این‌ها از خارج نیامده‌اند. هر جا که سیستم ما متوجه شده است پرونده افراد خدشه‌ای دارد، به دانشگاه‌ها معرفی نشدند.

توضیحاتی درباره تغییر رشته از دامپزشکی به پزشکی

وی درباره انتقال برخی دانشجویان دامپزشکی به پزشکی در دانشگاه آزاد اسلامی، گفت: نکته سوم این که ما آیین‌نامه‌ای داریم که دانشجویانی که در رشته دامپزشکی هستند و پدرشان هیئت‌علمی است با امتیاز ۹۲.۵ می‌توانند به پزشکی تغییر رشته دهند. این آیین‌نامه امضای وزیر علوم، رئیس دانشگاه آزاد و وزیر بهداشت را دارد و بر اساس آیین‌نامه شورای عالی انقلاب فرهنگی تدوین شده است.

لاریجانی ادامه داد: بعد از مدتی متوجه شدیم که حدود ۲۰۰ مورد در دانشگاه آزاد در حال استفاده از این آیین‌نامه‌ هستند در حالی که شرایطش را ندارند. از ما خواستند امضا بگیرند که این کار را انجام دهند ولی ما قبول نکردیم اما متوجه شدیم در گذشته این تغییر رشته از دامپزشکی به پزشکی انجام گرفته است. می‌بایست برای این کار امضای دو وزیر و رئیس دانشگاه را می‌داشتند که لااقل وزیر بهداشت این را امضا نکردند.

معاون آموزشی وزیر بهداشت افزود: بعدها با توجه به این که به برخی پدران قول داده بودند که این‌ کار را سال‌های بعد هم‌ تکرار می‌کنیم، این‌هایی که در حوزه پزشکی بودند تلاش کردند این کار انجام شود. ما مصوبه‌ای در کمیسیون موارد خاص داشتیم که به کسانی که قول داده شده استثنائا برای آخرین سال از این فرصت استفاده کنند این در صورتی است که به خارج از کشور بروند و در دانشگاه معتبری ۳۶ واحد پاس کنند.

وی با بیان این که هیچ فردی بر اساس دستورالعمل وزارت بهداشت منتقل نشده و همه‌ کسانی که منتقل شدند قبل از این مصوبه کمیسیون موارد خاص بوده‌ است، گفت: با توجه به این که این موضوع تبدیل به مسئله‌ای اجتماعی شده بود ما در کمیسیون موارد خاص بعدی این را وضع کردیم و گفتیم ما که شراکتی در این تصمیم‌گیری نداشتیم؛ دوستان با هر متدولوژی‌ که پیش رفتند باید خودشان پاسخگو باشند. در نتیجه این آیین‌نامه را نیز لغو کردیم. بدین ترتیب افرادی که در دانشگاه آزاد منتقل شده‌اند هیچ کدام طبق مصوبه وزارت بهداشت نبودند.

لاریجانی در ادامه صحبت‌های خود متذکر شد: در کل، صورت مسئله این است که پذیرفته‌شدگان دانشگاه توسط سازمان سنجش به دانشگاه‌ها اعلام می‌شود و حسب نظر وزیر و برای دقت بیشتر تیم‌هایی را گذاشته‌ایم که لیست‌ها را بررسی کنند. افرادی که از دانشگاه آزاد منتقل شده‌اند بر اساس تصمیمات درونی دانشگاه آزاد بوده است و دوستان اگر توجیهاتی دارند در این باره خواهند گفت.

وی افزود: افرادی هم که از خارج از کشور منتقل شده‌اند در گذشته کنترل می‌شدند و اکنون نیز بررسی می‌شوند اما الان با مواردی روبرو شده‌ایم که این موارد به سازمان‌های نظارتی فرستاده شده‌اند.

لاریجانی درباره آن چه به عنوان صندلی‌فروشی مطرح شده است، گفت: کسی که لیاقت نداشته است در حوزه پزشکی برود، فرض کنید از یک جایی به جای دیگر برود، ممکن است این امر تعبیر صندلی‌فروشی شود. هر کسی درباره این موضوع مسأله‌ای را مطرح می‌کند اما واقعیت این است که اکنون وزارت بهداشت تیم‌های متعددی برای بررسی این موضوع تدارک دیده است.

معاون آموزشی وزیر بهداشت ادامه داد:  ۲۰۰۰ پرونده در یک روز به ما ارجاع شده که نیاز به بررسی دارد؛ در این رابطه حتی یکی از مدیران کل ما را کتک زدند و پدرها و مادرانی آمدند و درباره فرزندان‌شان جو ایجاد کردند. همه این مسائل دست به دست هم می‌دهد. من می‌دانم که مدیران ما افراد سالم و درستی هستند و این افراد خودشان به این مسأله پی بردند و آن را دنبال کردند.

وی افزود: فرد متخلفی را شناسایی کردیم که به خانواده‌ها گفته بود با پرداخت پول فرزندتان را منتقل می‌کنم که بلافاصله وی را به حراست معرفی کردیم؛ نمی‌توانم بروز تخلف را صفر اعلام کنم اما اینکه به طور سیستماتیک در وزارت بهداشت صندلی دانشگاه‌ها فروخته شود؛ اینگونه نیست.

لاریجانی در پاسخ به سوالی درباره رأی اخیر دیوان عدالت اداری درباره فرزندان اساتید دانشگاه علوم پزشکی دانشگاه آزاد، گفت: دیوان عدالت اداری رأی ما را که من لغو کرده بودم، دستور موقت صادر کرد و بعد از آن هم دیوان عدالت رأی خود را لغو کرد.

لاریجانی در پاسخ به ادعای خانمی که در دانشگاه شهید بهشتی دانشجو بوده است، گفت: به حراست دانشگاه نامه زدیم و گزارش خواستیم. طبق گزارش دانشگاه، این فرد اصلا دانشجو نبوده و با سیستم آموزشی دانشگاه هیچ ارتباطی نداشته است اما این خانم دوستانی در دانشکده دندانپزشکی داشته و در برخی کلاس‌ها شرکت کرده است.

معاون وزیر بهداشت افزود: همزمان کلاس‌های کنکور با این فرد به عنوان رتبه برتر و دانشجوی رشته دندانپزشکی مصاحبه داشتند و حتی در صدا و سیما هم پخش شده است.

وی اضافه کرد: سیستم‌های نظارتی درباره این موضوع در حال بررسی هستند؛ در دانشگاه شهیدبهشتی ٢یا ٣ تن از پرسنل به دلیل تسامح در ورود این فرد و حضور در کلاس‌ها به تخلفات اداری معرفی شدند.

کد خبر 460219 برچسب‌ها باقر لاریجانی

منبع: همشهری آنلاین

کلیدواژه: باقر لاریجانی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.hamshahrionline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «همشهری آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۵۵۶۵۰۴۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تبادل الکترونیک پرونده بیماران از اطاله دادرسی جلوگیری می‌کند

عباس مسجدی در جلسه شورای معاونین سازمان که با حضور دکتر سیدرضا مظهری رییس مرکز مدیریت آمار و فناوری اطلاعات وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی برگزار شد، گفت: امکان دسترسی برخط به پرونده‌های بیمارستانی افرادی که برای تعیین خسارت به مراکز پزشکی قانونی مراجعه می‌کنند یکی از درخواست‌های جدی سازمان در سال‌های گذشته بود که خوشبختانه با همکاری مناسب وزارت بهداشت به تازگی امکان تبادل الکترونیک پرونده‌های بیماران محقق شده است.

وی افزود: درخواست پرونده‌های بیمارستانی از برخی مراجعین پزشکی قانونی که برای اعلام نظر کارشناسی نیاز به تکمیل پرونده دارند وقت زیادی از مردم تلف می‌کند، اما خوشبختانه با فراهم شدن امکان تبادل الکترونیک این پرونده ها، ضمن عدم نیاز به مراجعه حضوری مراجعین به مراکز درمانی برای دریافت تصاویر پرونده‌های بالینی، از اطاله دادرسی جلوگیری و سرعت در اظهار نظر کارشناسی افزایش می‌یابد.

دکتر مسجدی با اظهار امیدواری در خصوص ادامه دار بودن اجرای این طرح، خاطرنشان کرد: فراهم شدن این امکان برای کارشناسان سازمان در راستای پاسخدهی سریع­تر به مراجعین و تسهیل ارائه خدمت به آنان بسیار مهم است و مراجعین سازمان نیز که عمدتا افراد متألم و آسیب دیده هستند، از آن منتفع خواهند شد لذا امیدواریم زین پس همکاری‌های بین وزارت بهداشت و سازمان پزشکی قانونی کشور برای خدمت رسانی هرچه بهتر به مردم تداوم داشته باشد.

پیگیری‌های پزشکی قانونی برای تسهیل امور مراجعین قابل تقدیر است

در ادامه این جلسه دکتر سید رضا مظهری رییس مرکز مدیریت آمار و فناوری اطلاعات وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی گفت: پیگیری و مطالبه پزشکی قانونی برای راه اندازی و فعال شدن سامانه دسترسی به پرونده‌های بیمارستانی مراجعین به منظور تسهیل امور مردم قابل تقدیر و قدردانی است.

وی افزود: موضوع تبادل اسناد بین وزارت بهداشت و سازمان پزشکی قانونی یکی از اهداف برنامه رگلاتور-اپراتور وزارت بهداشت در قالب برنامه پنج ساله هفتم است که به صورت پروژه‌ای مشترک با پزشکی قانونی اجرا خواهد شد.

دکتر مظهری اظهار داشت: در حال حاضر تمام زیر ساخت‌های لازم برای برقراری این تبادل فراهم شده است و پیش بینی می‌شود تا پایان ماه جاری (اردیبهشت ۱۴۰۳) امکان این دسترسی در مراکز پزشکی قانونی سراسر کشور فراهم شود.

به گفته رییس مرکز مدیریت آمار و فناوری اطلاعات وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی در قالب این اقدام و از طریق این سامانه کارشناسان پزشکی قانونی که در خصوص میزان و نوع خسارت و آسیب‌های وارد شده به مراجعین اظهار نظر کارشناسی می‌کنند، می‌توانند به جزئیات پرونده‌های بیمارستانی و مراحل درمان او دسترسی داشته باشند و به این واسطه، پاسخدهی در زمان سریع تری به مردم صورت گیرد.

گفتنی است در این جلسه معاونین و جمعی از مدیران کل سازمان پزشکی قانونی کشور و دکتر حسن واعظی رییس مرکز مدیریت بیمارستانی و تعالی خدمات بالینی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی نیز حضور داشتند.

باشگاه خبرنگاران جوان اجتماعی حقوقی قضایی

دیگر خبرها

  • تبادل الکترونیک پرونده بیماران از اطاله دادرسی جلوگیری می‌کند
  • مدارک تحصیلی مورد پذیرش در آزمون دکتری علوم پزشکی ۱۴۰۳ اعلام شد
  • ثبت ۵۱۰ فقره پرونده تخلف صنفی در استان سمنان
  • وزیر علوم: صندلی خالی زیادی در دانشگاه‌ها داریم
  • «پزشکی» دانشگاه آزاد اهواز به ترم مهرماه می‌رسد؟
  • پذیرش بیش از ۳ هزار دانشجو در دانشگاه های لرستان
  • حضور نیروی نظامی در دانشگاه و سرکوب دانشجویان پذیرفتنی نیست | رفتار آمریکا با دانشجویان معترض شرم‌آور است
  • دستگیری استاد فلسفه دانشگاه کلمبیا نماد سیاست سرکوب سیستماتیک در غرب است
  • جشن ازدواج ۵۰ زوج دانشجو در قم برگزار شد
  • رئیس سازمان سنجش: داوطلبان متخلف بین یک تا ۱۰ سال از تحصیل محروم می شوند