Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران جوان،  وقتی از اقتصاد‌های بزرگ صحبت به میان می‌آید، همه به یاد ایالات متحده، چین، آلمان، ژاپن، انگلستان، فرانسه و... می‌افتند. پربیراه هم نیست، چه آن‌که همین چند کشور بیش از ٥٠‌درصد توان مالی دنیا را در اختیار خود دارند و نقشی تاثیرگذار در هدایت اقتصاد جهانی ایفا می‌کنند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

اما با همه این اوصاف، وقتی نوبت به سرانه تولید ناخالص داخلی می‌رسد، هیچ‌کدام از این قدرت‌های اقتصادی- منهای ایالات متحده- در بین ١٠ کشور نخست هم قرار ندارند.

بیشتربخوانید: عجیب و غریب‌ترین رسوم کشورهای مختلف در جهان

سرانه تولید ناخالص داخلی براساس فرمول محاسبه ارزش کالا‌های (یا خدمات) تولید داخل به دلار و تقسیم آن بر میانگین جمعیت به دست می‌آید که با چنین معیاری از نظر سرانه تولید ناخالص داخلی ایالات متحده رتبه هشتم، آلمان رتبه پانزدهم، انگلستان رتبه نوزدهم، فرانسه رتبه بیست‌و‌سوم، ژاپن رتبه بیست‌و‌چهارم و چین رتبه شصت‌و‌چهارم جهان را در اختیار خود دارند.

بانکی به وسعت ٢٥٠٠کیلومترمربع

رتبه نخست در فهرست بالاترین سرانه‌های تولید ناخالص داخلی متعلق است به یکی از کوچکترین کشور‌های جهان؛ یعنی لوکزامبورگ با ١٢٠‌هزار دلار سرانه تولید ناخالص داخلی! کشوری با ٦٠٠‌هزار نفر جمعیت و ٢٥٠٠کیلومترمربع مساحت که با تولید ناخالص داخلی درحدود ٨٠‌میلیارد دلار در سال یکی از ثروتمندترین کشور‌های جهان- با توجه به مساحت و جمعیتش- قلمداد می‌شود. لوکزامبورگ یکی از مهمترین مراکز بانکداری خصوصی در حوزه یورو به شمار می‌رود و در کنار درآمد سرشاری که از این راه کسب می‌کند، در صنایعی، چون فولاد، پتروشیمی و لاستیک خودرو نیز مشتریان قابل توجهی در سطح جهان دارد. جالب است بدانید لوکزامبورگ ازجمله اعضای موسس اتحادیه اقتصادی اتحادیه اروپاست و پیمان معروف «شنگن» - توافق امکان مسافرت بدون ویزا در کشور‌های عضو اتحادیه اروپا- سال ١٩٨٥ در روستای شنگن ایالت رمیش لوکزامبورگ به امضای دیگر کشور‌های عضو رسید.

از بازار رقابتی تا صادرات نفت و گاز

سوییس، نروژ، ایرلند، ایسلند، قطر و سنگاپور به ترتیب دیگر رتبه‌های فهرست کشور‌های دارای بالاترین سرانه تولید ناخالص داخلی را تشکیل می‌دهند. از میان کشور‌های فوق، نروژ و قطر با اتکا به منابع زیرزمینی نفت و گاز اقتصاد خود را به شکوفایی رسانده‌اند. سوییس درگاه بسیاری از درآمد‌های اقتصادی اتحادیه اروپا محسوب می‌شود و شرکت‌های بیمه و بانک‌های آن بار عمده مراودات اقتصادی در این اتحادیه را به دوش می‌کشند.

از طرفی محصولات صنعتی سوییس هم مشتریان ثابت خود را در جهان دارند که با صادرات آن‌ها منابع هنگفت ارزی وارد این کشور می‌شود. ایرلند و ایسلند نیز جزو کشور‌هایی هستند که پایه‌های اقتصاد خود را روی صادرات مواد معدنی، کشاورزی و توسعه صنعت شیلات بنا کرده‌اند. سنگاپور به‌عنوان تنها کشور حاضر از شرق آسیا در این فهرست، در نقش یکی از چهار ببر اقتصادی این منطقه- در کنار کره‌جنوبی، تایوان و هنگ‌کنگ- به‌عنوان یکی از رقابتی‌ترین اقتصاد‌های دنیا، در بخش سرمایه‌گذاری خارجی منابع مالی عظیمی را جذب کرده که همین موضوع قوت اقتصادی این کشور را تضمین کرده است.

منبع: روزنامه شهروند

انتهای پیام/

منبع: باشگاه خبرنگاران

کلیدواژه: جالبترین ها خواندنی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.yjc.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «باشگاه خبرنگاران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۵۵۶۶۱۵۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

چین اولین مقصد صادرات کالاهای ایرانی/ باید بازار چین را بشناسیم

به گزارش خبرگزاری مهر، حمید عادلی، رایزن بازرگانی ایران در چین امروز در همایش معرفی فرصت‌های حضور در نمایشگاه بین‌المللی واردات چین که در حاشیه ایران اکسپو برگزار شد، اظهار کرد: باید موقعیت بازار چین را بشناسیم، کالاهای مورد نیاز چینی‌ها را بررسی و بعد اقدام به صادرات کالا کنیم. چینی‌ها به دنبال کالاهای باکیفیت هستند و توجه به این موضوع موجب رونق صادرات به این کشور می‌شود.

رایزن بازرگانی ایران در چین افزود: چین در ۴۰ سال گذشته تولید ناخالص داخلی خود را ۳۶ برابر افزایش داده است. چینی‌ها با سیاست درهای باز، به رشد خوبی در تجارت رسیده‌اند؛ به طوری که چین در ۲۰۲۳ رتبه اول صادرات جهان و رتبه پنجم خدمات را کسب کرده است.

به گفته وی، روسیه و چین رکورد ۲۴۰ میلیارد دلار در کل تجارت را داشته‌اند. عمده محصولات وارداتی چین کشاورزی، نفتی، دارویی و عمده محصولات صادراتی آن محصولات مکانیکی و الکتریکی است.

عادلی با بیان اینکه کل صادرات غیرنفتی تصریح کرد: ایران سال گذشته ۴۹ میلیارد دلار بوده که ۱۴ میلیارد دلار صادرات به چین انجام شده و ۱۸ میلیارد دلار هم واردات از این کشور بوده است، بنابراین چین اولین کشور مقصد صادراتی ایران و رتبه بعد صادرات کشور ما متعلق به عراق است. چین یک بازار واحد و یکپارچه نیست و مجموعه‌ای از بازارها با ویژگی‌های جمعیتی مختلف است.

کد خبر 6094263 سمیه رسولی

دیگر خبرها

  • تقویت بنیه تولید داخلی کشور لازمه توسعه اقتصادی است
  • فعالیت ۲۳۰ هزار پرستار در ایران / سهم سلامت از تولید ناخالص ملی۳ تا ۴ درصد است
  • چین اولین مقصد صادرات کالاهای ایرانی/ باید بازار چین را بشناسیم
  • ارزش های اخلاقی در ایرانیان بالاترین رتبه را در جهان دارد
  • وزیر صمت: تراکتورهای وارداتی توان رقابت با تولیدات داخلی را ندارند
  • حل نشدن مشکل نرخ تامین مالی برای فعال‌سازی بنگاه‌ها مانع از تحقق جهش تولید است
  • فرانسه جایگاه خود را بین ۱۰ اقتصاد برتر از دست می‌دهد
  • محصولات داخلی قابل عرضه در بازار داخلی و خارجی است
  • سهم زنجان از تولید ناخالص داخلی کشور افزایشی است
  • صادرات بیش از ۲ میلیون دلار صنایع دستی فارس به خارج از کشور